Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מעוניין ברכב חדש.

אחרי כמה התלבטויות נעצרנו על קטגוריית הסופר-מיני שנותנת לו מענה לכל הדרישות שלו.

התקציב נע באזור ה 100 אלף שקל, כאשר אפשר לפזול לשני הכיוונים בכמה אלפים.

המגבלה היחידה בעקרון היא גיר אוטומטי, הבחור לא סובל לנהוג על ידני. ויש חשיבות גדולה לרכב עם מראה בעל "נוכחות" ולא משהו אנמי ומשעמם.

כמובן שחיסכון בדלק, יוקר טיפולים ואחזקה הם גם קריטריונים חשובים, אך לדעתי הפרמטרים הנ"ל פחות או יותר זהים ברכבים השונים בקטגוריה, תקנו אותי אם אני טועה.

הבחירה הראשונה שלו היא האיביזה, 3 דלתות, כאשר לפי האתר רק רמת גימור fr מגיע עם תיבת ה DSG ומעלה את מחיר הרכב למעל 110 אלף ש"ח.

אמרתי לו שלא ירוץ ושיבדוק גם כמה מהאפשרויות האחרות, בינהם:

ה 208 1.6 החדשה, ממה שהבנתי היא עדיין מגיעה עם הגיר 4 הילוכים המיושן, עד כמה הוא מסרס את הרכב והאם עדיין הוא סובל מבעיות אמינות? הרכב נמכר עכשיו במבצע של חבר והמחיר נשמע מאוד אטרקטיבי.

הקליאו החדשה ( ה 1.2 טורבו), מבחינת מנוע + גיר יש לו יתרון על הפג'ו לדעתי, יש דברים מיוחדים ששווה להכיר?

יש גם את נושא היבואן והשירות אחרי הקנייה, שומע הרבה דברים רעים על צמפיון, אבל גם קרסו ולובינסקי לא מקבלים את פרס ההצטיינות.

האם צמפיון עד כדי כך גרועים יחסית ליבואנים אחרים?

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צ׳מפיון לא מצטיינים בשירות אבל הדעות פה חלוקות, שמעתי דברים טובים ולא טובים עליהם.

קח בחשבון שהאיביזה עם שנתיים אחריות וזה משמעותי.

אני הייתי בוחר בקליאו מכמה סיבות:

הרכב נראה טוב, זריז, נוח לנסיעה, מנוע שקט ביחס לאיביזה, יותר מרווח, בתוך האיביזה הרגשתי קלסטרופוביה קטנה וזה לא נעים לנסוע ברכב כזה.

חסכון בדלק, האיביזה חסכונית אבל רק בנסיעה רגועה. טיפה רגל כבדה על הגז והיא תשתה לך לא מעט דלק.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

האיביזה גם די מיושנת ביחס לשתי המתחרות האחרות שבחרת, והDSG שאמינותו מוטלת בספק קצת מפחיד.

הקליאו לדעתי בחירה טובה, אך רצוי שתבצע נסיעת מבחן על כולן טרם ההחלטה. לי באופן אישי יש ניסיון טוב עם קרסו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טוב זה לא סוד אני מת על הקליאו וגם אני הייתי לוקח אותה,מאובזת,בצבע אדום לדעתי ניראית מעולה,מנוע זריז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה-208 1.6 עדין מגיע עם גיר 4 מהלכים אבל הוא לא כל כך מסרס את המכונית כמו שהיה בעבר, האוטו זריז ויוצא מהמקום די מהר בין היתר בזכות המנוע המעולה והמשקל הקל של המכונית, חוץ מזה צריכת דלק נעה בין 11.5 ל-13.5 ק"מ לליטר (בנהיגה משולבת) מבפנים האוטו מאובזר יחסית- מסך מגע, שליטה של דברים מההגה, בקרת שיוט, מבחוץ יש לך גלגלי מגנזיום ומכונית שמושכת המון מבטים בעיקר בגרסה הזו (למען הסר ספק אני מדבר על ה-ACTIVE).

פורסם

הבחירה הראשונה שלו היא האיביזה, 3 דלתות, כאשר לפי האתר רק רמת גימור fr מגיע עם תיבת ה DSG ומעלה את מחיר הרכב למעל 110 אלף ש"ח.

למה לא AM5? ה3 דלתות כ"כ מצאה חן בעיניו?

שיעשה נסיעת מבחן על סוזוקי סוויפט, ואם היא לטעמו, שינסה להשיג רמת אבזור יותר גבוהה במקום לבקש הנחה על דגם הבסיס.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

הקליאו נראית לי מאוד מצועצעת, יצא לי להתרשם ממנה וגם לבצע נסיעה ובגדול די התאכזבתי.

הפסלטיקים בפנים הרכב מאוד מקושקשים ומעצבנים, זה מאוד נחמד שההגה מגיע מצופה עור אבל אם תבחר להחזיק אותו לא בשעות 10-2 (אלא 9-3 למשל) אתה בעצם תחזיק ביד חתיכת פלסטיק וזה מעצבן, נגיעה בחלק מהפלסטיקים המבריקים כבר משמיעה קולות חריקה, במילה אחת? צעצוע.

אם נעבור לחלק המעשי, אז יש לה השהייה די ארוכה בתחילת נסיעה אבל אחרי זה היא מפתחת מהירות באופן זריז למדי (בכל זאת 19 קג"מ), קצת קופצנית במהמורות, לא היה לי כל כך נוח בזמן הנהיגה, אולי בגלל שהנסיעה הייתה קצרה יחסית אז תנוחת הנהיגה לא הייתה אופטימלית עבורי, מצד שני, יצא לי לקרוא כאן בפורום שהיא באמת פחות נוחה מהדור הקודם.

גם תא הנוסעים של איביזה מרגיש לי קצת דל ופלסטיקי, נוחות נסיעה ובידוד רעשים לא מצטיינים (לא נהגתי באחת אבל שילוב מנוע גיר שלה אמור להיות מאוד מוצלח, חבל מאוד שמגיע רק עם שנתיים אחריות).

עדיין לא יצא לי לנהוג בפיאטסה 1.6 החדשה, אבל תא הנוסעים שלה השאיר רושם מאוד חיובי, מרגיש "יותר רכב".

בסביבות המחיר המדובר יש גם את הסוזוקי סוויפט, אני לא יודעת מה הגיל והדרישות של חברך אבל מדובר ברכב די פשוט (גם מבחינת הגימור וגם מבחינת הרכיבי המכאניים), קטן מימדים (לא מרווח במושב האחורי ותא המטען קטן) מצד שני מאוד חיסכוני, אמין ובינתיים שומר יפה על הערך שלו כמשומש. אני אישית כנראה לא הייתי בוחרת בו אם הייתי עומדת בפני רכישה של חדש אבל אולי זאת אופציה שכדאי לשקול.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

שיבדוק גם את הפיאסטה,ה208 זריזה מאד,יש לה מנוע חזק ומשקל נמוך,הגיר לא מפריע.

לDSG הייתי מפחד להתקרב.

הקליאו נחמדה מאד אבל באופן מפתיע היא מאד נוקשה על הכביש,יותר כמו רכב אסייתי מאשר צרפתי.

פורסם

אגב אם זה לא דחוף ואני מדגיש את ה-אם אז שיחכה לפאביה החדשה, אחרי ההתרשמות בפריז, זו המכונית לקחת- בתקווה שיישאר המחיר שהיה לה עד עכשיו.

פורסם

שנת 2015 תביא איתה הרבה חידושים בסגמנט הסופר מיני חוץ מהפאביה ( מאזדה 2, I20, פאביה, קורסה, כנראה גם ג'אז ואולי עוד), מצד שני יש אנשים שמעדיפים לנצל את ההנחות של סוף שנה\סוף חיי הדגם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אגב אם זה לא דחוף ואני מדגיש את ה-אם אז שיחכה לפאביה החדשה, אחרי ההתרשמות בפריז, זו המכונית לקחת- בתקווה שיישאר המחיר שהיה לה עד עכשיו.

ראיתי אותה גם, ולמרות שיכול להיות שתהיה מצויינת, אני לא יודע איך החלטת כבר בטרם עלתה על הכביש שהיא המכונית לקחת...

בכל אופן העיצוב שלה משעמם עד פיהוק.

פורסם

מצטרף בחום להמלצה על הקליאו כמישהו שכן יצא לא לנהוג בה לא מעט (ולא רק נסיעת מבחן קצרה...) מאוד אוהב את השובבות שלה.

פורסם
ראיתי אותה גם, ולמרות שיכול להיות שתהיה מצויינת, אני לא יודע איך החלטת כבר בטרם עלתה על הכביש שהיא המכונית לקחת...

בכל אופן העיצוב שלה משעמם עד פיהוק.

סליחה הייתי צריך לפרט, התכוונתי שמבפנים מבחינת איכות חומרים (גם בגרסאות הMID SPEC) וגם מבחינת איכות הרכבה זה נראה טוב לפאביה, השאלה היא איך היא באמת תהיה על הכביש, מה יהיה המחיר והאם יהיו לה מרכיבים שלה- DSG,TSI בעיות אמינות..

פורסם

האיביזה AM5 משתלמת, אבל למישהו שלא אכפת לו אבזור.

לי אישית קשה לרכוש רכב לא מאובזר, הרי אתה מוצא את עצמך ברכב רוב היום וכיף להיות בסביבה מפנקת.

אוטו-מאניה :-)

• תוכן חדש...