Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו נראה טוב, למרות שנראה שהוצאת לא מעט על האחזקה שלו במהלך הזמן, לפני שנתיים חיפשתי אחת כזאת שמורה בנרות, לבסוף קניתי אלמרה (לפי הסיקור הזה נראה שעשיתי בשכל) אולי היא אכלה יותר דלק אבל במשך 20 אלף קילומטר שהייתה אצלי חוץ מדלק ,שום דבר( נרכשה אחרי טיפול נמכרה לפני טיפול )

פורסם

ממש לא חריג לרכב בן 11 שנים. אנשים מתייחסים כאילו זה 2014. הרכב משנת 2003, נקנה עם 100 אלף קילומטרים. מי יודע מה עבר ואיך טופל הרכב לפני שהוא זכה ליפול לידיים כל כך מסורות. לכל רכב יש בלאי ושחיקה של מכלולים ואחרי 10 שנים ומעל 200 אלף קילומטר של שימוש יומי מאסיבי זה הגיוני שפה ושם יצטרכו להחליף חלק. לצערי ביפנית של אשתי אני מחליף כל חודשיים נורות קדמיות פעם ימין פעם שמאל וזה רכב בקושי בן שנה וקצת. גם המוט הטלסקופי של הדלת החמישית כבר נפל פעמיים והידית (מן כוס פלסטיק שיושבת בתושבת) שמאפשרת סגירה של הדלת החמישית מבפנים כל הזמן נופלת. אה, וגם שני זימונים יזומים למוסך בשנה ושלושה חודשים (היגוי ובלימה). אז לרכב בן 11 שנים זה בהחלט נשמע הגיוני אלא אם כן מדובר ברנו שידוע שהן לא רואות מוסך.

פורסם

קראתי את הסיכום והרגשתי צורך להגיב.

תראה, הוצאת די הרבה על אחזקה. הייתה לי פביה 2002 במשך 4 שנים וקצת. קניתי אותה בזמנו עם 50 אלף על השעון ועשיתי בערך 17.5 בשנה, פחות ממך.

הוצאות עיקריות שהיו לי:

מצבר - הוחלף פעמיים.

צמיגים - הוחלפו 2 סטים.

ברקסים - פעם אחת רפידות ופעם כולל דיסקים - 500 שקל.

טיפולים - כל 10 אלף שזה כלל שמנים, פילטרים ופלאגים - לא במורשה. 400 ש"ח טיפול.

קלאץ' - הוחלף ב 100 אלף. על הדרך החלפתי מחזיר שמן אחורי ושמן גיר. עלות 2000+ (חלקים מקוריים במורשה).

חלונות חשמל - תיקנתי את הימני והשמאלי לסירוגין. במצטבר אולי איזה 5-6 פעמים. נזק של 1000~ בערך.

זהו.

למעשה, ב4 ומשהו שנים היו לי 0 תקלות מכניות - אמינות מופתית. חלונות נופלים ובעיות חשמל מדי פעם הרתיחו לי את הדם, אבל למדתי לחיות עם המחלות. לדעתי נפלת על רכב בעייתי, זה פשוט יותר מדי. למרות זאת, יפה ששמרת על איפוק ובחרת לשמור אותו אצלך, כי סה"כ זה רכב מאוד נחמד שעושה את העבודה היטב. שלי נמכרה לא מזמן במחיר יפה מעל המחירון (120k, יד 2) ובאמת שהקונה הרוויח בונבון.

פורסם

VMW אם ככה נראה שביצעת את אותו דבר כמוני.

התוספת העיקרית אצלי זה הראש מנוע ששופץ.

לא נפל לך הריפוד גג? זה קורה בכל רכבי VW שאני מכיר משנות ה2000 המוקדמות.

פורסם

אם בכמוך אתה מתכוון שטיפלתי ברכב, אז כן. כל השאר לא דומה. מניסיוני, בשנתונים האלה בהחלט ניתן להסתפק בטיפולים גנריים ולא להיצמד לספר הרכב ולהיגרר להוצאות מיותרות.

לשאלתך - כן. הריפוד תוקן במעמד הקנייה ע"ח המוכר.

פורסם

על מה היית מוותר מבחינת טיפולים שרשומים בספר רכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

פחות מה ויותר איפה ומתי. ניתן לחסוך בהוצאות ע"י טיפולים מינימליים אצל המוסכניק החובב הקרוב לביתך (והמבין יבין) ולהשאיר את הכיוונים וההחלפות לכשתעלה בעיה. תראה, ברור לי שזו גישה בעייתית ולכן אציין שהיא הייתה נכונה עבורי ברכב שלי אך כמובן לא בהכרח לרכב אחר, אפילו לא מאותו דגם או שנתון.

ככלל, רכבים ישנים יותר ש"מסתדרים" עם מה שיש, לא הייתי טורח לקחת למוסכים מורשים ולמרק על פי הספר - במידה ואין בעיות.

הפאביה שלי בהחלט הסתדרה עם מה שקיבלה - וזה לא היה הרבה. נקודה למחשבה למי שמחפש מידע על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי VWM
פורסם

לדעתי, כל רכב שנוסעים איתו נסיעה מאומצת ובכלל מחוץ לעיר לא כדאי להזניח. עדיף לשלם עוד כמה שקלים ולא להתקע עם הרכב באמצע שומקום (עם או בלי בני דודים) ולחכות 4 שעות לגרר.

פורסם

לא חייב מורשה יבואן,אבל אין משהו שאתה יכול לוותר עליו,על מה תוותר? מצתים?טיימינג?נוזלים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...