Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,

מדובר על פיגו 308 בציר 09, ברשותי מזה חודש ימים.

אני מבחין ברעש הדומה ליללת אלטרנטור הקורה בהתקנה לקויה של מערכת קול ברכב.

במקרה של הרכב שלי, מדובר על מערכת מקורית, והרעש קיים גם כאשר המערכת כבויה.

הרעש מתגבר ככול שהמהירות עולה.

השאלות שלי:

1. האם הרמקולים מקבלים מתח כאשר המערכת כבויה ?

2. מה הסיכוי שמקור הבעיה הוא האלטרנטור ( אני מבין שהוא קיים, אבל אם הוא נמוך זה יחסוך קניה של מד מתח צבת [100 שקל]).

3. התקנה לקויה של אזעקה (קוברה) עלולה לגרום לבעיה דומה ?

4. אילו בדיקות נוספות אפשר לבצע ?

תודה לעוזרים.

פורסם

לא בטוח שהרעש מכיוון הרמקולים (המערכת כבויה, טרם נבדק כאשר הפיוז מנותק| שלילה וודאית)

הרצועה מתוחה (בדיקה פיזית) ללא סדקים או רעשים.

פורסם

יללה יכולה להגיע ממותחן לא תקין.

אני מציע לך להיכנס למוסך מקצועי בהקדם האפשרי בכדי שלא יתפרק מותחן ותצטרך לשפץ ראש מנוע.

פורסם
לא בטוח שהרעש מכיוון הרמקולים (המערכת כבויה, טרם נבדק כאשר הפיוז מנותק| שלילה וודאית)

הרצועה מתוחה (בדיקה פיזית) ללא סדקים או רעשים.

פתח מכסה מנוע ובדוק האם הרעש מגיע מתא המנוע.

מתי והאם בכלל הוחלפה רצועת אביזרים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
יללה יכולה להגיע ממותחן לא תקין.

אני מציע לך להיכנס למוסך מקצועי בהקדם האפשרי בכדי שלא יתפרק מותחן ותצטרך לשפץ ראש מנוע.

אתה יכול להרחיב בנושא בבקשה ?

האם אתה מתכוון לרצועת הטיימינג ?

ברכב זה, למיטב ידעתי יש שרשרת תזמון.

קישור : http://www.h-6.co.il/askcar.php?id=5960

פורסם
פתח מכסה מנוע ובדוק האם הרעש מגיע מתא המנוע.

מתי והאם בכלל הוחלפה רצועת אביזרים ?

הרעש מופיע ממהירות מסויימת ולא מסל''ד מסויים... במצב עמידה עם סל''ד קבוע ב-3500 אין רעש סטטי.

הרכב בן כמעט 5 שנים, יד שניה (אני), 71000, מעולם לא הוחלפה רצועת אביזרים.

נעשה יישור קו ראשוני בזמן הקניה (החלפה של נוזלים, מצבר, תושבת מנוע, רפידת אטם מנוע ונוזל קירור).

בתקופה הקרובה (עד 6 חודשים) יבוצע החלפת שמן גיר + פילטר גיר.

בנוגע לרצועת אביזרים, בספר טיפולים אין אזכור להחלפה (למיטב ידעתי), הספר של היינס טרם הגיע בדואר ככה שאני לא יודע מה ההמלצה.

מתי מומלץ לבצע החלפה של הרצועה ?

פורסם

אין קשר בין רצועת אביזרים לרצועת תיזמון (או שרשרת תיזמון).

בדרך כלל ייצרני הרכב לא מציינים בספר הרכב מועד החלפת רצועת אביזרים אלא רק בדיקה כול טיפול או כול 30K.

בהחלט ייתכן שהרצועה מחליקה או המותחן בלוי ולכן קיים רעש. במידה וקיים אצלך מותחן אוטומטי אשר תפקידו לשמור על מתח קבוע של הרצועה אז

יייתכן מאוד שהוא בלוי או המיסב שלו לא תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
אין קשר בין רצועת אביזרים לרצועת תיזמון (או שרשרת תיזמון).

בדרך כלל ייצרני הרכב לא מציינים בספר הרכב מועד החלפת רצועת אביזרים אלא רק בדיקה כול טיפול או כול 30K.

בהחלט ייתכן שהרצועה מחליקה או המותחן בלוי ולכן קיים רעש. במידה וקיים אצלך מותחן אוטומטי אשר תפקידו לשמור על מתח קבוע של הרצועה אז

יייתכן מאוד שהוא בלוי או המיסב שלו לא תקין.

תודה על העזרה. אחפש בספרות כיצד לוודא שהרצועה מתוחה כראוי.

העלאתי השערה נוספת,

יתכן ויש זליגת חשמל ברכב המתגברת ככול שהמהירות עולה (אלטרנטור מייצר יותר מתח) ?

אני מעלה השערה זו מכיוון שבזמן רכישת הרכב הוחלף מצבר בגלל שהמצבר הקודם היה בסיום חייו אחרי פחות משנתיים וחצי.

עריכה אחרונה על ידי shkaf
פורסם

אודה למי שיוכל להסביר לי מה מטרת הכבל המסומן באדום (בספר רכב אין תיאור לרכיב זה כלל)

מיקום הכבל : תיבת פיוזים בתא המנוע.

IMG_1447.jpg

נראה שהכבל מעט רטוב( שמן ?) והוא לא מחובר כראוי.

פורסם

מאחר וציינת שהרעש מופיע רק תוך כדי נסיעה ותוך הגברת מהירות הנסיעה ולא סל"ד המנוע, הייתי משער דווקא שמדובר ברעש שמגיע מכיוון הגלגלים (מיסב או פח כלשהו שגורם לשריקה כתוצאה מחיכוך), או אולי רעשי רוח שמתפתחים כתוצאה מגומיה בלויה בדלת/חלון.

פורסם

תודה על התגובות.

אתאר הבעיה,

הרכב מגיע למהירות של כ-60 קמ''ש, החל ממהירות זו לחיצה על דוושת הגז גורמת לרעש סטטי, ברגע הורדת הרגל מהגז (גם במהירות גבוהה) הרעש מפסיק.

הערב אני יוצא לנהיגה, אנתק את הפיוז של המערכת קול (מגבר) ואבדוק אם הרעש נעלם (שלילת רעש מכיוון הרמקולים).

• תוכן חדש...