Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ביגמק, בהחלט חבל. איילון הביאו את הראשונות במחיר סביר, ואילו עכשיו המחיר קפץ מעט, וזה בהחלט מצער.

'דלק' מפספסים כאן להיט אפשרי, בהתאם לתמחור הולם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
זה מסביר הרבה...

זה אירוע חד פעמי שקרה בגלל תקלה טכנית (היתה נזילת דלק מהפילטר). חוץ מזה הכפתור שהיה פותח את נעילת הכיסא הקדמי ימני לכיוון השמשה לא עבד תקופה ולכן הכיסא היה תקוע. בזמנו היה צריך להחליף את כל הכיסא כדי לסדר את הבעיה, והוחלט להשאיר זאת כך. אם הכפתור היה תקין לא היתה בעיה לצאת מהרכב מיד. בכל אופן כמו שכתבתי נתתי לו בעיטה מרוב לחץ והוא עף לשמשה לבד. באותה נקודה תא המנוע היה בוער אבל האש לא הגיעה פנימה.

לגבי ה- 3 או 5 דלתות הצלחתם לבלבל אותי, כי כל הזמן חשבתי על 3 דלתות. יותר זול ב- 5000 ש"ח, וגם אני נהג יחיד או מסיע גג עוד מישהו.

לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל בשנים הקרובות זה המצב. אחשוב על זה.

לגבי הפיאסטה ST הבעיה שלי איתה היא המחיר - הוא מופקע. אפילו שעון חום דיגיטלי הוסיפו.

ה- 208GTI סובלת מעיצוב מכוער ומלוח שעונים שלא רואים אותו ממושב הנהג (קרובי משפחה קנו כזאת 1.6 אוט' ואי אפשר להתרגל לזה).

ה- OPC עדיין לא כאן אבל על פניו מדובר באופציה טובה.

בכל אופן אני מחכה לפולו, אם המחיר יהיה סביר בהשוואה לדגם היוצא (מזכיר שדגם 3 דלתות גיר DSG7 מאובזר עלה 155K ש"ח) אז אקנה אותו, ואני רוצה ידני. גם שער האירו נמוך עכשיו לעומת אז. אני מחכה כבר שנה ואין לי כוח וסבלנות לחכות עוד. דיי נמאס לי. תמיד יהיו אופציות יותר טובות ותמיד יהיו חידושים טכנולוגים. אין לזה סוף.

פורסם
...

לגבי ה- 3 או 5 דלתות הצלחתם לבלבל אותי, כי כל הזמן חשבתי על 3 דלתות. יותר זול ב- 5000 ש"ח, וגם אני נהג יחיד או מסיע גג עוד מישהו.

לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל בשנים הקרובות זה המצב. אחשוב על זה.

...

חמש דלתות תמיד יהיה יותר נוח משלוש- אולי פחות יפה אבל בטח שיותר שימושי. אפילו אני עם החיבה שלי למרכבי שלוש דלתות, נאלץ להודות בזה יום יום כשאני צריך להוציא משהו מהמושב האחורי. שלא לדבר על זה שהדלתות הקדמיות קצרות באופן ניכר ממרכב של שלוש דלתות, וזה מקל על היציאה והכניסה לרכב בחניות ניצבות. אתמול חנה לידי בעבודה פיקנטו "ספורט" ונדהמתי לראות כמה הדלת שלו ארוכה- וזאת עוד ברכב מיני.

...

לגבי הפיאסטה ST הבעיה שלי איתה היא המחיר - הוא מופקע. אפילו שעון חום דיגיטלי הוסיפו.

...

אני לא פותח את הדיון בנחיצות שעון חום, אבל דע לך שבכל הרכבים היום יש שעון חום דיגיטלי שרק נראה כמו שעון.

עריכה: או שלזה התכוונת? שאתה רוצה שעון חום שגם ייראה כמו שעון?

פורסם

גיא, נמאס כבר לשמוע את הבכיינות שלך על 'אין לי מד חום מנוע'. אולי חלאס? תתקדם כבר. בפאביה אין לך וקרה משהו? לא. חדל קשקושים ושטויות.

לגבי המחיר, עם קצת לחץ אפשר להגיע לסכום הגיוני. מחיר מופקע? אתה כנראה מדבר על המיני קופר אס. ה-ST לא זולה במיוחד, אבל יש יקרות ממנה (שגם מהנות פחות).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי המד אני לא מעלה את זה לדיון שוב כי זה באמת יצא כבר מכל החורים. אני לא "אתקדם" לשום מקום - מדובר בשיקול שלי וזהו. זה מה יש (מעדיף להיות תקוע במקום אם תרצה).

לגבי דיונים קצת יותר מעניינים - גם היום עמדה לידי פיקנטו "ספורט" והסתכלתי על הדלתות שלה, הדלת ממש גדולה. ראיתי בבוקר גם סיאט מיי 3 דלתות וכנ"ל.

בפולו אני מעריך שמדובר בעוד כמה ס"מ בודדים לדלת, לא משהו משמעותי.

הפולו הפתיעה הרבה ספקנים באירופה עם ה- "בינוניות" שלה. כל מבחן בערך שאני רואה מציינים שם שהיא השתפרה, היא דומה לגולף GTI, יש פוטנציאל לשיפורים ענק, מהנה לנהיגה... ועכשיו נשאלת השאלה: איך לכל הרוחות, בארץ, הפיאסטה יכולה להתחרות בפולו כשהפיאסטה תעלה יותר ממנה (כנראה), אין רכב לנסיעת מבחן, אין רכב בתצוגה, ובכלל - לא קונים את הרכב מהיבואן הרשמי?

מתי פעם אחרונה קניתם רכב על הנייר מבלי לראות אותו אפילו בתצוגה? להוציא יבוא אישי של רכבים מיוחדים. או שעל הלקוחות שרוצים לקנות להתחיל לחפש את הבודדים שכבר קנו כדי לבקש להתרשם מרכב שלהם? אפילו אם קונים דירה מקבלן, דירה שלא בנויה עדיין אלא על הנייר, יש דירה לדוגמא. וגם מי מבטיח לי שאחרי העברת הכסף לחשבון של היבואן המקביל הוא לא יפשוט רגל למחרת בבוקר בטעות? הריי זה עסק קטן יחסית וחדש.

פורסם

סתם שאלה‚ למה שלא תבקש לראות את ה-ST מאחד מחברי הפורום? זה ייתן לך אינדיקצה מסויימת ‚ חבל לפספס רכב איכותי שכזה בגלל שאין אותו בתצוגה .

:fadein:
פורסם

ישנן עלויות נוספות לבעלות על רכב שלא מיובא ע"י יבואן "רגיל" (לפוקוס ST אין את הבעיה הזו).

עם ניסיון של מעל לשנה ו 21,000 ק"מ, אני יכול להעיד שהעובדה שה ST לא מגיעה ביבוא סדיר אלא רק ביבוא מקביל, הופך את עלויות הטיפול ליקרות כשמדובר בחלפים יחודיים לדגם, דוגמת ברקסים קדמיים.

בטיפול האחרון הייתי צריך להחליף רפידות קדמיות שמשותפות עם פלטפורמה נוספת של פורד (B-MAX), אבל מכיוון שדלק לא מייבאת את ה ST או את ה B-MAX, היא לא מחזיקה חלפים בארץ. המוסך הציע לי שתי אופציות - או שהמוסך יזמין את החלק מחו"ל במשלוח אקספרס והמחיר יהיה בהתאם, או שאני אביא בעצמי והמחיר יהיה נמוך. בסופו של דבר הבאתי בעצמי סט ברקסים קדמי.

בין אם מביאים את החלפים לבד או שמשלמים אקסטרא למוסך, דעתי האישית היא שהפיאסטה שווה את זה, אבל אני בהחלט מבין מדוע אנשים אחרים ירתעו מכך.

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם (נערך)
ועכשיו נשאלת השאלה: איך לכל הרוחות, בארץ, הפיאסטה יכולה להתחרות בפולו כשהפיאסטה תעלה יותר ממנה (כנראה), אין רכב לנסיעת מבחן, אין רכב בתצוגה, ובכלל - לא קונים את הרכב מהיבואן הרשמי?

מתי פעם אחרונה קניתם רכב על הנייר מבלי לראות אותו אפילו בתצוגה? להוציא יבוא אישי של רכבים מיוחדים. או שעל הלקוחות שרוצים לקנות להתחיל לחפש את הבודדים שכבר קנו כדי לבקש להתרשם מרכב שלהם?

כי במקרה הזה, וזה באמת פחות או יותר רק במקרה הזה, ואני חורג כאן מהצורה שבה אני נוהג עם רכבים, זה הימור בטוח.

זה אוטו פנטסטי לטעמי, פשוט כך. יקר מידי? מופרך? על מה אתה מדבר? הוא בטווח מחירים הוגן לקטגוריה (שיקרה אבסולוטית, אבל עזוב את זה כרגע).

ירגיש פחות דרמטי למשל מהפונטו שלי, אבל יבצע טוב יותר את העבודה. מכיר את המינוח של "אוטו עם טעם של פעם"? זה תקף כאן, בדיוק כמו שזה תקף ב500A. אוטו שכיף לשחק איתו בכביש הנכון.

המינוס היחיד שלו, אולי, זה שכל עניין הקונסולה המרכזית מרגיש קצת טו מאצ'. יותר מידי כפתורים ועיצוב קצת מוזר. מניח שיגיע דגם חדש או מתיחה בקרוב. אבל, באמת שזה קשקוש בלבוש. זה אוטו שנשמע טוב, מתפקד נהדר ומהנה בטירוף.

יש כאלה עם תא נוסעים איכותי יותר, או נחשקים יותר, אבל האוטו הזה מוציא את המירב לדעתי מרכב כזה בתקופה זו.

אל תבין לא נכון, קנה את הפולו, אני בטוח שזה אחלה אוטו, באמת. גם תכלס במציאות שלנו, אין באמת נפילות. כל המתמודדות טובות. כל אחת עושה משהו שהאחרת לא עושה. אתה צריך לקנות את מה שאתה אוהב, ולא שום דבר אחר. אוסיף את הסייג שלמרות כל מה שרשמתי, לא קניתי אחת, מכל מיני סיבות, בעיקר כי עבורי הפונטו שלי עדיפה, זה האוטו שאני אוהב. זה לא משנה את דעתי על הרכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

גיא, הפולו לא מפתיעה הרבה ספקנים. האירופאים טוענים שהיא מרגישה קרובה יותר לגולף בכל הנוגע לאיכות, עיצוב ואיבזור. בכל הנוגע להתנהגות נטען עליה שיש שיפור ביחס לטרום מתיחת פנים, אך אינה מבריקה כמו חלק מהמתחרות.

במבחן שערך אוטוצייטונג (אם זכרוני אינו מטעני. יש לי את המבחן בבית) הפולו ניצחה בזכות הפרקטיות שלה, משמע צמד הדלתות הנוספות ונוחות נסיעה מעט טובה יותר. בכל הקשור להיגוי והתנהגות, הפיאסטה הביסה אותה ובקלילות.

כשגל קנה את הפיאסטה הוא חשש מעצם העובדה שאין רכב הדגמה, זה אכן הטריד אותו מעט. מהרגע שהוא הבין עם מה יש לו עסק, החששות נעלמו והחיוכים מתמידים. האמן לי.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
עכשיו נשאלת השאלה: איך לכל הרוחות, בארץ, הפיאסטה יכולה להתחרות בפולו כשהפיאסטה תעלה יותר ממנה (כנראה), אין רכב לנסיעת מבחן, אין רכב בתצוגה, ובכלל - לא קונים את הרכב מהיבואן הרשמי?

מתי פעם אחרונה קניתם רכב על הנייר מבלי לראות אותו אפילו בתצוגה? להוציא יבוא אישי של רכבים מיוחדים. או שעל הלקוחות שרוצים לקנות להתחיל לחפש את הבודדים שכבר קנו כדי לבקש להתרשם מרכב שלהם? אפילו אם קונים דירה מקבלן, דירה שלא בנויה עדיין אלא על הנייר, יש דירה לדוגמא. וגם מי מבטיח לי שאחרי העברת הכסף לחשבון של היבואן המקביל הוא לא יפשוט רגל למחרת בבוקר בטעות? הריי זה עסק קטן יחסית וחדש.

אני לא יכול לתרום לדיון על המכוניות, כי מלבד ל-208 לא נהגתי על אף אחת מהן (וכבר הגיבו שניים פה למעלה עם נסיון ענף), אבל אני רק ארצה להתייחס לציטוט ובעיקר ל"לקנות רכב בלי נסיעת מבחן ולא מהיבואן הרשמי".

סתם כדי לסבר לך את האוזן, כדי לקבל רשיון ייבוא מסחרי ולהיחשב "יבואן" אתה צריך להשכיב פקדונות של סביב 15 מיליון שקל, ככה שגם מחר בבוקר הוא יהיה כאן. זה לא עסק קטן ולא נעליים (ספציפית לגבי איילון מוטורס), ייבוא הרכב זה חלק מאוד קטן מהעוגה. ככה שאתה יכול להיות רגוע. יתרה מזו, לא משנה איזה רכב אתה קונה מאיילון, דלק מוטורס מחוייבים עפ"י חוק להעניק לך שירות כאילו רכשת את הרכב מהם (למעט עניין מלאי החלפים שגיל ציין, שזה האלמנט הכי גדול). חוץ מזה, אתה מקבל שנתיים לעומת שלוש (היצרן נותן שנתיים, היבואן נותן עוד שנה) וזהו פחות או יותר.

בגלל זה לפסול רכב טוב? לא יודע, עניין שלך. אבל אתה יכול להיות סמוך ובטוח שגם כשתקום מחר בבוקר, איילון מוטורס עדיין יהיו שם.

לעניין נסיעת מבחן, ופה אני אחרוג ממנהגי בקודש. למרות שתמיד, אבל תמיד, צריך (מה זה צריך? חובה) לעשות נסיעת מבחן במכונית שאתה קונה. יש יוצאות דופן שאפשר לסלוח להן. מרצדס S קלאס (לא AMG) למשל, או אסטון מרטין ראפיד (אין לבלבל עם סקודה ראפיד. רק לפרוטוקול. על סקודה ראפיד כן תעשה נסיעת מבחן), או אפילו טויוטה קורולה. אתה יודע בדיוק מה אתה הולך לקבל ואתה יודע שלא הולכות להיות טעויות. כנ"ל לגבי הפיאסטה. זאת מכוניות שיש לגבי בכל עיתונאות הרכב תמימות דעים, על כך שהיא אחת ההוט האצ'יות הקטנות הטובות ביותר אם לא הטובה ביותר. וגם כשמישהי אחרת מנצחת, זה בנקודות ובעניינים של העדפה (ארבע דלתות, עיצוב) ולא ענייני ניהוג והנאה. ככה שלגבי הפיאסטה ST אפשר להגיד בבטחון מלא - לך תקנה. לא צריך נסיעת מבחן.

**אגב, שלא יובן לא נכון. אני לא אומר שאתה צריך לקנות את הפיאסטה. ביננו, לא כזה אכפת לי מה תקנה בסוף, אתה גם ככה נוהג כמו זקנה :) אני רק מנסה להוציא אותך קצת (כן, אני יודע, ריזיסטנס איז פיוטייל) מהקבעון הזה שלך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפני חודש הייתי באיילון מוטורס, נאמר לי שהיום (לפני חודש) הוא יכול להביא פייסטות ST בפחות כסף מאשר לפני שנה.( ירידת ערך האירו). זה מדובר על הדגם האירופי.על האמרקאי נאמר לי שעולה יותר בגלל שאין תקינה ויותר יקר לו לעשות. על המחיר הייתי מתמקח (שער אירו נמוך) . לפי מה שהבנתי המחיר פחות או יותר כמו ה208GTI. הם די שוק שווה לנסות,אם אתה רציני ובא לסגור יש מצב למחיר טוב.

פורסם

אני לוקח את כל הדברים שאתם כותבים ברצינות. כל הדגמים הנ"ל (פולו, פיאסטה, 208 ) נכנסים לי בדרישות (שעון חום, גיר ידני, הספק, התנהגות).

אמתין עוד כחודש חודשיים להשקה של הפולו, ואח"כ אבדוק את המחירים ואבצע נסיעות מבחן.

סדר העדיפויות הוא כזה:

1. פולו

2. פיאסטה

3. 208

תהליך הקניה יכול לקחת קצת זמן מרגע ההשקה של הפולו אז יהיה לי זמן להתייעץ - למשל בנוגע לפיאסטה צריך לנסוע להרצליה כדי לקבל הצעת מחיר וכ'. אני מעריך שתוך משהו כמו שבועיים מרגע השקת הפולו אוכל לדעת מה לקנות באופן סופי, ואפתח שרשור ייעוץ. למען ההגינות, אני עדיין חושב שלפי נתוני הנייר הפולו עדיפה, אבל בגלל ההתעקשות הגורפת על הפיאסטה, אבדוק אותה אחרי שאבדוק את הפולו, רק צריך לראות איך עושים את זה.

אעדכן בשרשור ייעודי בפורום ייעוץ לאחר ההשקה של הפולו. תודה על העצות.

• תוכן חדש...