Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בדצמבר האחרון רכשתי מהיבואן מיצובישי ספייס סטאר חדשה

בהתחלה הרכב היה מאוד מאוד חסכוני ( מדידות הראו 1:18 / 1:17) .

היום הרכב עומד על 14,000 ק"מ והוא שותה באזור 1:13.

הטיפול הראשון צריך להתבצע ב20K לפני היצרן. לא החלפתי ולא נגעתי בשום דבר שמן/מים.

האם יש קשר?

מה יכול לגרום לשינוי כלכך מהותי?

נ.ב

היצרן ממליץ על לחץ אוויר של 39PSI . זה נראה לא מובן בעליל לצמיגים כאלו קטנים. אז אני ממלא 36. לא יודע אם קשור..

בבקשה עזרתכם.

פורסם

2 דברים:

1. לחץ אויר משפיע על צריכת הדלק לכן מומלץ ללכת לפי הוראות היצרן. הוא לא שם את ההוראות בכדי לבזבז לך יותר דלק אלא בכדי שהנסיעה שלך תהיה חלקה.

2. תנסה למלא אויר לפי הוראות היצרן ותראה אם זה משתפר, במידה ולא תפנה למוסך היבואן לבדיקה.

שים לב גם אם הנסיעה בדצמבר הייתה ללא מזגן ועכשיו קיץ אז אתה מפעיל מזגן, זה משפיע משמעותית על הצריכה.

אולי אופן הנהיגה שלך השתנה, בהתחלה שמרת על הרכב כמו על העיניים שלך ועכשיו אחרי 9 חודשים אתה נוסע יותר פרוע.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אני יודע שלחץ אוויר יכול להשפיע אבל בצורה כזו ??

אני אנסה למלא לפי מה שהגדיר היצרן ונראה.

וכן בדצמבר הייתי נוסע פחות עם מזגן אבל שוב נשאלת השאלה ירידה כלכך משמעותית בצריכת הדלק בגלל מזגן?

לגבי העניין של אופי הנהיגה הוא ממש לא השתנה ואני עדיין שומר על האוטו באותה צורה. דבר אחד ששחכתי לציין שעשיתי תאונה קטנה עם הרכב (ללא פגיעה בשילדה לא משו חמור) שבה הוחלפה הדלת תא מטען. זה משו שיכול להשפיע ?

פורסם

גם לי ניראה הלחץ גבוהה,אבל זה מה שאני ממלא

מדובר על ידנית או רציפה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל תאונה יכולה להשפיע, יכול להיות שמהדף המכה נפגעה מערכת הזרקת הדלק, למרות שאני בספק.

מזגן משפיע מאוד על צריכת הדלק, במיוחד שבדצמבר-מאי נסעת ללא מזגן ובקיץ התחלת להפעיל מזגן.

לדוגמא: יש לי פיאסטה 2014 ידנית, ללא מזגן היא עושה 1:16 בתוך העיר ועם מזגן יחסית קבוע היא עושה 1:13.

אז אם תעשה חשבון, לחץ אויר לא תקין, מזגן פעיל...הבדל גדול בצריכה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

בקיץ, עקב הנטיה לנסוע המון עם מזגן - צריכת הדלק עולה משמעותית בחלק מהרכבים. בנוסף, מזג האויר החם לא עושה חסד ומשפר את הביצועים, אלא להפך.

אני לא חושד בבעיה, אולי תחכה שוב לאיזור החורף ותראה אם זה "משתפר" חזרה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לבדוק האם קיימות מידות מאושרות בספר הרכב, ובמידה וכן ניתן לאשר את השינוי בכל מכון רישוי.

לחילופין יש לבדוק האם קיימות מידות מאושרות בתוכנת אוטודאטה עדכנית ו/או קבלת אישור מהמחלקה הטכנית של היבואן.

בכל מקרה ולפחות עד החלפת הצמיגים הבאה לא הייתי מתעסק עם זה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היית מקבל 1/17 בבין עירוני?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
עוד משו, מישו יודע אם יש אפשרות להחליף צמיגים לרחבים יותר בשביל לקבל אחיזה טובה יותר על הכביש ?

תבדוק אם יש לך איזה מידה יש לך אני בוודאות שאפשר להגדיל ל15.

פורסם

חוץ מלחץ האוויר, המזגן ומזג האוויר החם שתורמים את שלהם ייתכן וגם אופי הנהיגה השתנה. התרגלת "לכח" של הרכב ועכשיו, אפילו בלי לשים לב אתה לוחץ יותר. אתה כמעט לא מרגיש את זה אבל צריכת הדלק כן.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לדעתי אין בעיה.

פשוט צריך מחשבתית להפנים שהרכבים הללו לא באמת מיועדים לבין עירוני עם מזגן , או לפחות לא בצריכת הדלק המצופה.

מנוע קטן וחלש במהירות תלת ספרתית בתנאים של חום ועם עומס של מזגן (שלא לדבר על נוסעים) ....

כמו כן כדי לקבל נתון צריכת דלק מהימן כדאי לא להסתמך על מחשב הרכב אלא למדוד בשיטה הישנה והטובה:

למלא טנק מלא, למדוד את מספר הק"מ עד התדלוק הבא, לראות כמה נכנס ולבצע חלוקה. כך מספר פעמים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל אתה טועה ידידי,

בפנדה אחרי 3 שנים במסלול של מעלות נהריה,זהו מסלול הררי/מעלות עפולה,הרכב היה מגיע לממוצע של 1/17.5 אין משפחתית שתגיע לכזאת צריכה.

כנל אבא שלי עם ה107 רובוטית עושה כ 1/18.

פורסם
היית מקבל 1/17 בבין עירוני?

הייתי מקבל ממוצע משולב של 1:17

למי ששאל הבדיקה שהייתי עושה היא פשוטה: ממלא טנק מלא מחכה שתדלק נורה, רואה כמה קמ עברו ומחלק את מס הקמ בליטר שתדלקתי.

• תוכן חדש...