Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מסתבר שעל פי מנכ"ל בומברדייה (החברה, שבין היתר, מספקת לרכבת ישראל את הקרונות שלה), "זוג בישראל מוציא על תחבורה פי 12 מאשר באירופה".

לא ממש מפתיע, בעיקר גם לאור מה שהוא מציג כסיבות לכך, ולאור העובדה שרק השבוע קיצצו שוב כמה מיליונים מהתקציבים הרלוונטים.

חבל בכל זאת שעבור מי שגר ועובד או לומד בשתי ערים שונות, זה כמעט בלתי אפשרי להסתדר עם רכב (אלא אם אתה מוכן לבזבז עוד כמה שעות על נסיעות כל יום מחדש, כמובן).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתמול נסעתי בתלפיות בירושלים עם אוטובוס איזה פקקים, כמה מכוניות, נראה לי עוד כמה שנים לא יהיה מקום לזוז.

אבל את האמת אני לא מאשים אף אחד התחבורה זוועה אוטובוסים, אוטובוסים מלאים עד אפס מקום שבאים פעם בחצי שעה

ואיפלו לא עוצרים בתחנות.

אם הייתה תחבורה נורמאלית לא נראה לי היה כל כך הרבה מכוניות ואנשים היו מעדיפים תחבורה ציבורית, גם יותר משתלם.

רועי

פורסם (נערך)

נראה לי שהבחור מבומברדייה קצת התבלבל. עלות כרטיס יומי באירופה נעה בין 5-10 אירו, אם כי יש במקומות מסויימים כרטיסים משפחתיים מוזלים וכל מיני הוזלות לכרטיסים תקופתיים או השתייכות לקבוצה מסויימת (למשל - סטודנטים או גמלאים). בכל מקרה - 50 אירו לחודש זה אופטימי ביותר, 100-200 אירו לאדם נשמע יותר סביר.

עריכה: הצצתי באתר התח"צ בברלין, שבה התח"צ הוא מהיותר משובחות וזולות בעולם. כרטיס חודשי לאדם עולה 78 אירו, בתוך העיר (אזורים AB). אם מדובר על כל מרחב ברלין (אזורים ABC) זה כבר כמעט 100 אירו לחודש - ומדוב במחיר לאדם. רחוק מאד מה-50 אירו לזוג שעליו מדבר הכותב.

עדיין 200 אירו לזוג זה הרב פחות מ-6000 ש"ח שהוא מצמיד לתחבורה בישראל, אבל, מצד שני, נדמה לי שגם כאן הוא מגזים בצורה די פראית. המצב שלנו מזופת, אבל פחות ממה שמתואר בכתבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המצב של התחבורה הציבורית עגום, ונוסיף על זה שיש יותר מ24 שעות שבהן התחבורה הציבורית לא פעילה ברוב הארץ.

באירופה התחבורה הציבורית מפותחת יותר, יש רכבות תחתיות, יש טיסות זולות (בכל עיר כמעט יש שדה תעופה), יש רכבות מהירות עם פריסה להמון ממדינות אירופה, יש אוטובוסים בתדירות גבוהה, ועל כל אלו יש את המוניות.

מה לנו יש בשישי בערב ובשבת? כלום. רק מוניות שירות וזה גם לא מועיל תמיד. מה יעשה מי שחשקה נפשו לנסוע מחיפה לבאר שבע ביום שבת לבקר קרובי משפחה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

sperial, אתה צודק. המחירים מאוד נמוכים רק אם אתה גר ועובד באותם השניים - שלושה אזורים שמרכיבים את מרכז העיר שלך.

בדקתי עכשיו באתר של Vasstrafik מגוטבורג (סתם כי זה אחד מהמקומות שהייתי בהם לאחרונה, והייתה בהם תחבורה ציבורית די טובה). כרטיסיה כללית לכל האזורים האפשריים תעלה לך משהו כמו 500 שקל בחודש. 50 יורו זה לא. אבל כמובן שזה עדיין נמוך משמעותית מהוצאות על רכב (כולל ביטוח, טיפולים תקופתיים, דלק ועוד). וכמובן שבזה צריך להכניס גם את רכיב הזמן, שקשה לתת לו ערך כספי - מספרי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דור, אין ספק שמצב התח"צ בארץ ירוד מאד, ובמפתיע נתקלתי בתח"צ גרוע מאד גם בפורטוגל ובספרד, כמובן שבצפון אירופה הרבה יותר טוב. כנראה שכל התרבות היא אחרת עם חשיבה לטווחים ארוכים.

שדות תעופה בכל עיר? הגזמת בצורה פראית נכון, בגרמניה יש הרבה שדות תעופה, אבל תביא בחשבון שמדובר במדינה ענקית, והמרחק בין שדות בין לאומיים מגיע לאי אלה מאות ק"מ. תחשוב על כך שהמרחק ממינכן לשדה התעופה שלה הוא קצת יותר מאשר מת"א לחדרה, ולשדות שכנים - שטוטגרט וזלצבורג - עניין של 250-300 ק"מ. אלה, כמובן, רק דוגמאות. ומצד שני כמבון התח"צ הקרקעי מעולה, אם כי לא בהכרח זול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גרמניה היא לא היחידה, יש עוד מדינות שתמצא בהן לא מעט שדות תעופה.

אולי היה יותר נכון לרשום בכל עיר מרכזית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור - יש לך בעיה בכך שאתה משליך מישראל הזעירה למדינות אירופה הגדולות. בדוק כמה שדות תעופה יש במדינות קטנות ותגלה שמדובר בשדה אחד או שניים, אולי בתוספת שדות קטנים בערי נופש, בדומה לשדה באילת. אם תוריד את השדות המשמשים רק לתנועה מקומית במטוסים של פחות מ-100 מושבים המספר יצטמצם עוד יותר.

פורסם

ככל הנראה שאדון דסקל לא מבסוט מצריכת הקרונות של רכבת ישראל, אחרת אין לדבריו ממש מקום מלכתחילה. יש לו אינטרס ברור שנקנה עוד קרונות, רק חבל שהתשתיות של רכבת ישראל כ"כ גרועות וכל שיפור (לכאורה) כרוך בהשבתה של אי אילו קווים למשך חודש לפחות.

• תוכן חדש...