Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי דני,

קומפיוזקאר נתניה מוכר יותר בשם מוסך בני רובס אצלינו הנתניתים.

בדיקות רכב והמוסך שייכים לאותם בעלים.

בוא ואספר לך חוויה מדהימה של חבר אותו שלחתי למוסך בני רובס.

החבר הגיע למוסך בגלל רעשים ברכב.

בחור נחמד בשם גורג'י בדק ומצא שבוקסת משולש קדמי ימין לקויה ויש להחליפה.

סיפור של 500 שח כולל עבודה, בהחלט סביר.

היתה להם בוקסה שחשבו שהיא מתאימה במוסך, אך לאחר בדיקה קצרה גורג'י מצא כי אינה מתאימה.

כאן נכנס בני רובס לתמונה, הסתכל על המשולש ועל הבוקסה והכריז שזה מתאים, ויש לפרק את המשולש לשם החלפת הבוקסה.

פירקו את המשולש, לקחו אותו פנימה למוסך, לאחר עשר דקות חזרו עם בשורה פחות משמחת, הבוקסה אינה מתאימה ויש להחליף את כל המשולש. ואם כבר אז מחליפים שני משולשים. 1000 שח עבור המשולשים פלוס 400 שח עבודה.

החבר עומד שם המום באמצע המוסך איך מ- 400 שח הגיעו ל- 1400, הרכב שלו מפורק על הליפט, המשולש הימני שחוט על הרצפה ללא בוקסה, אין לו אפשרות לחזור אחורה או לחשוב על זה יום יומיים, כי הרכב הפך ללא שמיש. הוא במילים אחרות תקוע במקום ונתון לחסדי המוסך.

טוב, החליפו את שני המשולשים, החבר שילם את מלוא הסכום הנדרש ויצא מהמוסך.

העלות הגבוהה של החלפים עוררה את חשדו של החבר והוא החליט לעשות סקר שוק קצר באזה"ת נתניה בחנויות חלפים בקרבת המוסך.

לאחר ביקור בשלוש חנויות נמצא כי עלות חלפים זהים מאותה ארץ יצור עולה כ- 650 שח בלבד ולא 1000 שח.

מופתע מהממצאים, חזר החבר למוסך באותו היום בבקשה שיבדקו בחשבונית הספק שמא נפלה טעות.

בעל המוסך בני רובס מיהר לדחות את הטענות באמתלה שחנויות חלפים מכניסים מוצרים סינים לשקיות מארץ יצור אחרת וכולי, בקיצור כולם רמאים חוץ מהחנות שממנה המוסך רכש את החלפים..

אשמח לשמוע דעתם של חברי הפורום. כל המחירים המופיעים כאן כוללים מע"מ.

מדובר במשולשים קדמיים ימין ושמאל תוצרת טורקיה עבור פורד מונדאו 2008 ומעלה.

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזוב את כל ה"אלמנט" בצד, האם אתה חושב שמוסך ימכור לך חלפים באותו מחיר שהוא קונה אותם מחנות חלפים?

כלומר קנה ב100 ימכור ב100 וייקח רק על הרכבה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

איזו חוצפה. כמוכר, בחיים לא הייתי נותן למישהו לנהוג ברכב שלי מבלי שאהיה שם כנוסע.

טוב עשית שהלכת משם ושבחרת להתריע כאן.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
עזוב את כל ה"אלמנט" בצד, האם אתה חושב שמוסך ימכור לך חלפים באותו מחיר שהוא קונה אותם מחנות חלפים?

כלומר קנה ב100 ימכור ב100 וייקח רק על הרכבה?

המוסך גם לא קונה את אותם חלפים באותו מחיר כמו קונה מזדמן שנכנס לחנות החלפים.

פורסם
המוסך גם לא קונה את אותם חלפים באותו מחיר כמו קונה מזדמן שנכנס לחנות החלפים.

נהג שודים הקדים אותי בתגובה יפה.

להערכתי, מה שאני ואתה קונים בחנות ב-650שח, המוסך קונה ב-400 אם לא בפחות.

חוץ מה"אלמנט" של מחירי החלפים, כולי תקוה שמישהו יתן דעתו לנושאים הבאים:

1. האם היה על המוסך לקחת אחריות בגין טעות מצדם, ולתקן בצטוט המחיר שנמסר ללקוח בתחילה?

2. האם בנסיבות הנ"ל מכירת חלפים ללקוח במחיר העולה ב 40% יותר ממחיר השוק הינו מהלך אתי\ראוי?

אשמח לשמוע דעתכם.

פורסם

אני אתן לך ספוילר קטן - כל מוסך שתבקר בו אי פעם ייקח ממך סכום X על חלק כאשר העלות שלו בפועל (הן למוסך והן לכל דורש) נמוכה יותר.

זה בערך כמו להיכנס למסעדה ולהתלונן שמחיר המנה גבוהה במאות(אלפי?) אחוזים ממחיר חומרי הגלם

או זה שלוקחים ממך מחיר כפול על שירות "מצבר עד הבית" בהשוואה לאוטו דיפו, נניח

או העובדה שמגן מסך זכוכית עולה עשרות שקלים בחנות כאשר לחנות הוא עלה חמישה שקלים, אולי

אני מאמין שהבנת את הנקודה..

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הנקודה שלך שגויה - כשאתה קונה בשר טרי לבישול עצמי במסעדה (כן, זה קיים)

המחיר הוא די קרוב למחיר בקצביה יקרה. כאשר אתה אוכל אותו במסעדה, אתה משלם

על החוויה, האוכל שהוכן עבורך וכן הלאה.

המוסך גובה ממך סכום לא מבוטל בעבור עבודתו - נשאלת השאלה, מדוע אותו מוסך

צריך לשקר ללקוח ולהרוויח עליו כפל גם על החלפים? ניחא אם המוסך היה גובה עבור

החלפים את מחיר השוק שלהם ומרוויח לכיסו את ההנחה שהוא מקבל מהחנות, אך אפילו

זה אינו המצב.

הדוגמאות שלך אינן ענייניות לטעמי - כשאתה קונה מדבקת זכוכית אתה קונה

את המדבקה. אם מדביקים אותה עבורך, הגיוני שתשלם פרמיה עבור עבודת ההדבקה.

בנוסף, העיסוק של המוסך אינו מכירת חלפים אלא תיקון רכבים, לכן המוסך קבע

מחירון שעתון עבודה העומד בד"כ על מאות שקלים לשעת עבודה.

לחילופין, המוסך מתמחר עבודה מסוימת בסכום מסוים - עצם כך שהוא משתמש

במחירון פיקטיבי לחלפים, מחירון כזה שאף אחד לא באמת משלם לפיו, כזה שהמחירים הנקובים

בו גבוהים בעשרות רבות של אחוזים ממחיר השוק של אותם חלפים, זה לא דבר

אחר מאשר גביית סכום כסף ברמאות מהלקוח.

פורסם

בעולם ורוד אתה צודק ואפשר לקנות מגבים פשוטים במוסך ב20 שקלים בדיוק כמו בתחנת דלק

אבל אתה (אתם? אנחנו?) בישראל, כדאי להתחיל להתרגל לעובדה שככה הדברים עובדים כאן

(אני מאמין שבשאר העולם זה לא שונה, לא טרחתי לבדוק)

מי שנכנס למוסך ומצפה שימכרו לו חלפים באותו המחיר שהם עולים בחנות הוא כנראה נאיבי מאוד או פשוט לא מכיר את התחום

אני לא מצדיק את המוסך, הם בהחלט לא טלית שכולה תכלת (ובכלל אפשר לתאר ככה את רוב המוסכים) אבל פלוני שנכנס למוסך ואומר "תבדקו, תתקנו" בלי לעשות מחקר קודם - כדאי שיגיע עם דלי וזלין בתא המטען

בעצמי נכוויתי ככה לא פעם ולא פעמים, כל החיים זה בית ספר

פורסם

יש מוסכים מסודרים שיסכימו לעבוד במחיר סביר עם חלקים שאתה תביא "מהבית"?

קשה לי להאמין...

אלה החיים!! חלק מרווחי המוסך זה הרווח על החלקים. שלי רצו לעשות הנחה במוסך שילמתי 0% על העבודה ו 66% על החלקים ונאמר לי שזה מחיר העלות למוסך. (אני מכיר אישית את מי שאמר לי כך ואני יודע בוודאות שהוא לא שיקר)

פורסם
בעולם ורוד אתה צודק ואפשר לקנות מגבים פשוטים במוסך ב20 שקלים בדיוק כמו בתחנת דלק

אבל אתה (אתם? אנחנו?) בישראל, כדאי להתחיל להתרגל לעובדה שככה הדברים עובדים כאן

(אני מאמין שבשאר העולם זה לא שונה, לא טרחתי לבדוק)

מי שנכנס למוסך ומצפה שימכרו לו חלפים באותו המחיר שהם עולים בחנות הוא כנראה נאיבי מאוד או פשוט לא מכיר את התחום

אני לא מצדיק את המוסך, הם בהחלט לא טלית שכולה תכלת (ובכלל אפשר לתאר ככה את רוב המוסכים) אבל פלוני שנכנס למוסך ואומר "תבדקו, תתקנו" בלי לעשות מחקר קודם - כדאי שיגיע עם דלי וזלין בתא המטען

בעצמי נכוויתי ככה לא פעם ולא פעמים, כל החיים זה בית ספר

תשמע, זה שהרוב המוחלט פועל כך לא הופך את זה לדבר הנכון

והתקין.

מכיוון שאני רוצה לתפוס מהמכונאים "בעלי מקצוע", אני רוצה להאמין

שלנגד עיניהם לא עומדת המטרה העיקרית שהיא לגבות מהלקוח

כמה שיותר כסף, למרות שכבר יצא לי לשמוע על אינספור מקרים

כאלו.

ברור לי לחלוטין שהמצב במוסכי הארץ דומה הרבה יותר למה

שאתה מתאר מאשר מה שהצגתי כמצב הוגן בהודעה הקודמת,

ולמרות כל זאת - אני חושב שכל הקומבינה עם מחירי החלפים

המנופחים רק בשביל לגבות יותר מהלקוח הם לא אחר מאשר

רמאות.

פורסם

כל שלב בתהליך עולה עוד כסף.

לרכוש חלקי חילוף דורש ידע וזמן שאין לרוב האנשים. במקום להתרוצץ לחפש חלפים ולקחת סיכון שלא יתאימו לרכב, המוסך עושה זאת עבור הלקוח. המוסך מתמחר את השירות הזה איך שהוא רואה לנכון. צרכן נבון משווה מחירים ומוצא את השירות שמתאים לו במחיר ההגיוני עבורו.

זה לא שונה בעיני מלרכוש כל מוצר אחר.

ברור שאם תרצה לרכוש מכונת כביסה אתה לפחות תערוך השוואה ב-ZAP. באותו אופן עליך לברר עלויות אצל כמה מוסכים או לבדוק בפורומים באינטרנט ואז לבחור מוסך שמוכר את החלפים במחיר הגיוני (עבורך).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אפרופו מחירי חלקים:

הלך לי הסמל הקדמי + הגריל של אלפא מיטו.

בארץ המחיר היה 1500 שקל+מע"מ ולך תביא את החלק מת"א.

באיביי , 70 יורו כולל משלוח עד הבית.

עכשיו תגידו,מסים,הובלה,ביטוח,מלאי וכו' וכו'.

עדייו, 300 שקל לעומת 1755 שקל.(כמעט פי 6).

למה?

זה שמוכר ב 70 יורו לא מרויח?אין לו עלויות אחזקת מלאי?

בקיצור, לבדוק בארץ טוב טוב ,וזה עדיין לא מבטיח שלא ידפקו אותך.

סלע

פורסם
אין לי מושג מה קרה לך שם. מה שאני יכול לספר על קומפיוזקאר זה שבאחת הפעמים שניגשתי לטסט עם האוטוביאנקי הבוחן התעקש שהוא מצא ליקוי כלשהו. לגמרי במקרה עמד שם הבעלים של קומפיוזקאר (אם אני זוכר נכון אז קוראים לו יוני) שאין לי אפילו חצי היכרות איתו. הוא קלט את מה שהבוחן כתב, ניגש אליו מיוזמתו, קרא לו לחזור אל הרכב והוכיח אותו על טעותו.

ואני מזכיר שוב: האיש כלל לא הכיר אותי, אני לא הכרתי אותו, הכל היה מקרי לחלוטין, למעט האיכפתיות שלו.

יכול להיות שבאמת פותח השרשור עבר במקום חוויה לא נעימה, אבל לאור האופן שבו הכרתי את הבוס של המקום אני בטוח שיש שם אוזן קשבת ורצון אמיתי לפתור את המחלוקת.

אלעד, אתה כנראה טועה בזיהוי המקום.

קומפיוזקאר אינו(ולא היה) מכון רישוי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא התבלבלתי. מעולם לא טענתי שהאירוע התרחש במכון רישוי שנקרא קומפיוזקאר. מה שכתבתי זה שהרכב שלי ניצל מהכשלה במבחן הרישוי השנתי הודות לאדם בשם יוני שבמקרה היה גם הוא באותו מכון ושהזדהה בתור בעליו של מוסך קומפיוזקאר, שהעמיד את הבוחן על טעותו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...