Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אענה לך תשובה אמיתית:

מה אנחנו מחפשים בארץ? את מה שאין לנו בשום מקום אחר בעולם - מדינה של ישראלים.

אני בכוונה לא כותב יהודים כי בינינו, זו לא הדת או הלאום שבאמת משמעותיים עבורי.

ואני חושב שדווקא המגורים בחו"ל בשנה וחצי האחרונות עזרו לי להבין את זה טוב יותר. אני חי כאן טוב, יותר טוב מבארץ, אבל זו לא המדינה שלי ואני גם לא רוצה שתהיה. גם לא צרפת או אנגליה או גרמניה או ארה"ב או כל מדינה אחרת שהייתי רוצה לגור בה.

אני יודע, זה נשמע מוזר - גר בחו"ל וחושב על הארץ. אבל בסופו של דבר אני יודע דבר אחד - לא משנה איפה אגור, יש רק מקום אחד אליו אני יכול תמיד לחזור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ניהלתי שיחה כזו הבוקר עם עולה חצי חדש שעלה עם אשתו מלונדון לפני חמש שנים.

לתפיסתו רוב המדינות הרלוונטיות יציעו רווחת חיים גבוהה יותר בד בבד עם איכות חיים נמוכה יותר.

למרות שלא מרגיש לי מאוד איכותי פה כרגע אני בהחלט מתחבר לתחושה של שייכות לעומת זרות.

בסופו של יום אני פה אבל לצערי לא מקבל את זה כמובן מאליו אלא בוחר בזאת כל יום מחדש.

לגבי מדינות אחרות -

יש פה דיסוננס כלשהו - אני חושב שחלק מהמשיכה של מגורים במדינה זרה היא בעובדה שזה לא הבית.

החיבור הרגשי למקום נמוך עד לא קיים ולכן נוצר בראש שקט כלשהו.

עבור אורח לרגע הדברים קלילים יותר ומובנים מאליהם מעצם העובדה שפשוט אכפת לו פחות.

המשיכה של מקום אחר (מלבד ענייני פיננסיים ומרחבים) נעוצה בעצם האדישות שהוא מאפשר.

השייכות והאכפתיות הם מה שהופך את ישראל לבית ובו זמנית מעייף כ"כ.

לחיות פה זה כמו ארוחת שישי אינסופית עם ההורים - אתה אוהב אותם, רוצה לראות אותם, אבל למה כל הזמן???

וכדי לא לסטות מ'רכב כללי' - מסתבר שחו"ל גם מאפשר נסיעות מסלול ב- 370Z.

פורסם
אפשר לדעת במה אתה משתתף ?

בכ"מ מדהים

( ואני לא מדבר על המכוניות ;) )

מזתומרת במה אני משתתף?

ומסכים איתך שמדהים. וגם כואב. אולי בשרשור אחר אני אפתח את הנושא הזה מתישהו... (-;

ניהלתי שיחה כזו הבוקר עם עולה חצי חדש שעלה עם אשתו מלונדון לפני חמש שנים.

לתפיסתו רוב המדינות הרלוונטיות יציעו רווחת חיים גבוהה יותר בד בבד עם איכות חיים נמוכה יותר.

למרות שלא מרגיש לי מאוד איכותי פה כרגע אני בהחלט מתחבר לתחושה של שייכות לעומת זרות.

בסופו של יום אני פה אבל לצערי לא מקבל את זה כמובן מאליו אלא בוחר בזאת כל יום מחדש.

לגבי מדינות אחרות -

יש פה דיסוננס כלשהו - אני חושב שחלק מהמשיכה של מגורים במדינה זרה היא בעובדה שזה לא הבית.

החיבור הרגשי למקום נמוך עד לא קיים ולכן נוצר בראש שקט כלשהו.

עבור אורח לרגע הדברים קלילים יותר ומובנים מאליהם מעצם העובדה שפשוט אכפת לו פחות.

המשיכה של מקום אחר (מלבד ענייני פיננסיים ומרחבים) נעוצה בעצם האדישות שהוא מאפשר.

השייכות והאכפתיות הם מה שהופך את ישראל לבית ובו זמנית מעייף כ"כ.

לחיות פה זה כמו ארוחת שישי אינסופית עם ההורים - אתה אוהב אותם, רוצה לראות אותם, אבל למה כל הזמן???

וכדי לא לסטות מ'רכב כללי' - מסתבר שחו"ל גם מאפשר נסיעות מסלול ב- 370Z.

לא לגמרי ברור לי ההבדל בין רווחת חיים לאיכות חיים. לתפישתי הן מקבילות למדי (אם כי ברורים לי הבדלים מסוימים).

לגבי שייכות וזרות והדיסוננס שציינת - לגמרי נכון, לטוב ולרע.

אני גם מתחבר לעניין עם הארוחת שישי האינסופית עם ההורים. גם במובן המילולי: כשגרתי בארץ הייתי בכזו ארוחה כמעט בכל שישי וזה היה נראה טבעי. היום כשאני מגיע לביקור בארץ, הארוחות האלה מעייפות אותי. מהר מאוד האנשים מעייפים אותי ואני רק רוצה לחזור לשקט שלי בחו"ל. אני מעריך כשאחזור לגור בארץ זה ישתנה שוב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרעיון היה שרווחה מתבטאת ברכב יוקרתי, דירה מרווחת, קניות בסופר במחיר שווה לכל נפש, נופשים בהישג יד מוניטרי וגיאוגרפי - רווחה במובן הכלכלי. החיים כמו שהם נראים ׳על הנייר׳ אם תרצה.

איכות חיים במובן חיי חברה, משפחה, גידול ילדים, השתייכות - כולם פחות או יותר כמוך - כל הדברים שקשה להסביר אבל אתה חש מבפנים. השייכות, בעיקר כיהודי, בין אם מאמין ובין אם לאו, שווה משהו.

אבל עזוב זוטות, מי זה הדוב הזה שאתה מצטט אותו?

פורסם

יפה מאוד.

לפעמים אני מתבאס שאין לנו בארץ אירועים כאלו. אחנו כ"כ מפגרים אחרי העולם בכל מה שקשור בספורט מוטורי בישראל.

נשמע כמו אחלה בילוי משפחתי .

• תוכן חדש...