Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להבין את ההגיון. עד כמה שאני מבין על רכישת רכב מליסינג 0 ק"מ צריכים להוריד 8%, אבל הבעיה שעל רישום בעלות של חברת ליסינג ברשיון רכב מורידים 22%, אז מה משתלם פה?

בנוסף, יש חברות ליסינג שטוענות שאתה יד 2, אבל נחשב פרטי (אלבר לדוגמא), כי ברשיון רכב היד ראשונה נישארת ריקה כמו ברכישת רכב פרטי, האם זה נכון?

פורסם

כל חברת ליסינג שתמכור לך רכב 0קמ/יד1 תספק אישור בכתב שהרכב נרכש חדש לגמרי, מה שאמור בעתיד לעזור לך למכור לפי 8% ולא 22%.

למרות שזה לא תמיד מצליח.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

רכב ששוויו 100 אלף ש"ח, נמכר לך ב-90 אלף ש"ח. הנחה של 10% ששוויה 10 אלף ש"ח.

אם תמכור אחרי חצי שנה, המחירון יהיה 95 אלף ש"ח ותצטרך להוריד 20% - גלגלת הנחה של 19 אלף ש"ח והפסדת ממון רב.

אם תמכור אחרי 4 שנים, רכב ממוצע ומטופל, המחירון יהיה סביבות 50 אלף ש"ח, תצטרך להוריד 20% - 10 אלף ש"ח.

אם הרכב יהיה יותר מוצלח מהממוצע, ז"א בעל ק"מ נמוך, ללא כל שריטה וכו' - לא בטוח שתצטרך להוריד סכום של 10 אלף ש"ח.

המסקנה - מי שמחזיק לאורך זמן את הרכב שלו, גם אם קנה מליסינג 0 ק"מ, יכול למכור בסכום יותר גבוה מסכום ההנחה, ובוודאות שהכניס לתוך רכישת הרכב 10 אלף ש"ח פחות - שאם יש לך אותם אתה לא צובר עליהם ריבית ואם אין לך אותם אתה משלם עליהם ריבית.

פורסם

אתה טועה.

במחירון לוי יצחק (וגם יד-2) ישנה אופציה של יד-1 0ק״מ מליסינג.

על כך יש להפחית על פי לוי יצחק כ-8% וזהו.

אין שום הפחתה של 22%, מאיפה הבאת את זה?!

22% אולי מפחיתים לליסינג תפעולי מרובה נהגים..

למה לרכוש מליסינג?

אם ההנחה מספיק גדולה, ואתה מתכנן להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה אז בסופו של דבר ניתן לחסוך לא מעט כסף.

אם ההנחה קטנה יחסית, או שמתכוונים למכור בתוך זמן קצר, אז זה פחות כדאי.

פורסם
אתה טועה.

במחירון לוי יצחק (וגם יד-2) ישנה אופציה של יד-1 0ק״מ מליסינג.

על כך יש להפחית על פי לוי יצחק כ-8% וזהו.

אין שום הפחתה של 22%, מאיפה הבאת את זה?!

22% אולי מפחיתים לליסינג תפעולי מרובה נהגים..

למה לרכוש מליסינג?

אם ההנחה מספיק גדולה, ואתה מתכנן להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה אז בסופו של דבר ניתן לחסוך לא מעט כסף.

אם ההנחה קטנה יחסית, או שמתכוונים למכור בתוך זמן קצר, אז זה פחות כדאי.

אני יודע שכתוב 8%, אבל יש שם סעיף שאומר שאם יש רישום של חברת ליסינג ברשיון רכב אז מפחיתים 22%.

פורסם

מניסיון עם רכב קודם מחלוצי ה-יד שניה 0 ק"מ -פיקנטו ידנית.

בזמנו לי זה היה משתלם עקב החלפת מקום עבודה ולא היה לי זמן להמתין לרכב בין 4 ל-7 חודשים( טירוף ) .

ברכישה אתה מקבל הנחה של בין 8% ל-10% תלוי בסוג הרכב ובביקוש כמובן. הבעיה מתחילה כשאתה רוצה למכור וזה מתחלק לכמה דרכים:

מכירה ללקוח פרטי - במידה ורכשת רכב נפוץ ההבדל במחירון לאחר 3 שנים ומעלה מצטמצם מאוד ולכן הלקוח הפרטי יעדיף רכב פרטי לגמרי ובמידה וכן ירצה את שלך יוריד מערך המחיר הרבה מעבר ל-8% אוליי 15%.

מכירה למגרש/סוכנות- פה כבר הסיפור באמת מגיע לקרוב ל-22% ואין הרבה משחק וויתורים מצד הסוכניות מכיוון שהם גם צריכים להרוויח...

לסיכום :

רכישת רכב יד 2 0 ק"מ משתלמת אך ורק ללקוח שמתכוון להחזיק ברכב שנים רבות וארוכות רק שם הוא יראה רווח.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
אני יודע שכתוב 8%, אבל יש שם סעיף שאומר שאם יש רישום של חברת ליסינג ברשיון רכב אז מפחיתים 22%.

שוב, אתה טועה.

האופציה הזו שייכת לליסינג תפעולי.

פורסם
שוב, אתה טועה.

האופציה הזו שייכת לליסינג תפעולי.

ענה פה הבחור שזה בסוף מגיע ל 15% במכירה. אני לא מבין מה משתלם פה. השאלה אם באמת אפשר להשאיר את השורה של יד ראשונה ריקה, ואז הרכב פשוט יד שניה אבל פרטית? ככה טוענים באלבר.

פורסם
ענה פה הבחור שזה בסוף מגיע ל 15% במכירה. אני לא מבין מה משתלם פה. השאלה אם באמת אפשר להשאיר את השורה של יד ראשונה ריקה, ואז הרכב פשוט יד שניה אבל פרטית? ככה טוענים באלבר.

טוענים כך כשאתה קונה מהם כדי למכור לך אבל כשתבוא לעשות אצלהם טרייד עם רכב כזה תקבל תשובה שונה לגמריי בין 18 ל-22 אחוז לפחות

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

אז טען, אז מה?

ירידת הערך יכולה להגיע גם ל-30%, אם תקנה דגם לא סחיר ולא מבוקש. זה לא נכון לזרוק אחוזים באוויר כמו לוי יצחק כי לכל דגם יש את ההפחתה שלו בשוק. פריוס יפה מליסינג יכולה להימכר גם ב-3% הנחה.

זה גם לא נכון להתייחס להפחתות שאנשי המכירות זורקים לך בטרייד אין. תבינו - בטרייד אין ימצאו סיבות להוריד במחיר גם לרכב הפרטי הכי מלוקק בארץ. נו, מה לעשות, בסוף הם צריכים למכור אותו החאה ולהם אף אחד לא ישלם מעל למחירון או אפילו מחירון. אז מה אתם מצפים, שיסבסדו לכם את הרצון לשדרג את הרכב?

בחלק מהמקרים אכן אפשר לרשום את הרכב כיד שנייה ולא מליסינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אז טען, אז מה?

ירידת הערך יכולה להגיע גם ל-30%, אם תקנה דגם לא סחיר ולא מבוקש. זה לא נכון לזרוק אחוזים באוויר כמו לוי יצחק כי לכל דגם יש את ההפחתה שלו בשוק. פריוס יפה מליסינג יכולה להימכר גם ב-3% הנחה.

זה גם לא נכון להתייחס להפחתות שאנשי המכירות זורקים לך בטרייד אין. תבינו - בטרייד אין ימצאו סיבות להוריד במחיר גם לרכב הפרטי הכי מלוקק בארץ. נו, מה לעשות, בסוף הם צריכים למכור אותו החאה ולהם אף אחד לא ישלם מעל למחירון או אפילו מחירון. אז מה אתם מצפים, שיסבסדו לכם את הרצון לשדרג את הרכב?

בחלק מהמקרים אכן אפשר לרשום את הרכב כיד שנייה ולא מליסינג.

ואיך אני יכול לדעת אם זה המקרה? איך אני יכול לבדוק שהרכב באמת יד שניה ולא מליסינג? הוא הראה לי רשיון רכב שהיד הראשונה ריקה ורק ביד השניה יש שם. האם זה אומר שזה יד שניה פרטית?

פורסם

ליסינג מימוני לא מופיע ברישיון הרכב אך כן מופיע במחשב משרד התחבורה.

לדעתי האישית אין כל סיבה להוריד במחיר על ליסינג מימוני, אך לוי יצחק חושב אחרת.

בכל מקרה, לצורך חישוב מחירון שמאי (במקרה של אובדן מלא/ גנבה) מתחשבים ב-8% הפחתה על ליסינג יד-1 0ק"מ.

מעבר לזה יש עוד סיבות לא לרכוש בשיטה זו אשר לא כולם מודעים לה.

למשל, הידעת שבחלק מחוזי הביטוח ישנו סעיף של "חדש תמורת ישן" שזה אומר שבמקרה של תאונה והורדה מהכביש/גנבה של רכב חדש בן שנה-שנתיים אתה מקבל את הסכום של רכב חדש?

סעיף זה תקף רק לרכב שנרכש ישירות מהיבואן ולא חל על רכב שנרכש דרך ליסינג.

ועדיין, בהינתן שההנחה גבוהה מספיק והרכב יוחזק לתקופה ארוכה מספיק, העסקה כדאית.

מה גם שישנם אנשים שלחוצים בכסף ו-10K ש"ח בעת הרכישה זה הרבה בשבילם באותה התקופה..

פורסם
ליסינג מימוני לא מופיע ברישיון הרכב אך כן מופיע במחשב משרד התחבורה.

לדעתי האישית אין כל סיבה להוריד במחיר על ליסינג מימוני, אך לוי יצחק חושב אחרת.

בכל מקרה, לצורך חישוב מחירון שמאי (במקרה של אובדן מלא/ גנבה) מתחשבים ב-8% הפחתה על ליסינג יד-1 0ק"מ.

מעבר לזה יש עוד סיבות לא לרכוש בשיטה זו אשר לא כולם מודעים לה.

למשל, הידעת שבחלק מחוזי הביטוח ישנו סעיף של "חדש תמורת ישן" שזה אומר שבמקרה של תאונה והורדה מהכביש/גנבה של רכב חדש בן שנה-שנתיים אתה מקבל את הסכום של רכב חדש?

סעיף זה תקף רק לרכב שנרכש ישירות מהיבואן ולא חל על רכב שנרכש דרך ליסינג.

ועדיין, בהינתן שההנחה גבוהה מספיק והרכב יוחזק לתקופה ארוכה מספיק, העסקה כדאית.

מה גם שישנם אנשים שלחוצים בכסף ו-10K ש"ח בעת הרכישה זה הרבה בשבילם באותה התקופה..

באלבר מציעים לי מיצובישי ספייס סטאר שלטענתם אני אהיה יד 2 אבל עם יד 1 ריקה, מה שאומר שאני יד 2 פרטי ללא עבר ליסינג כלל, ב 70K, כאשר מחיר המחירון של הספייס סטאר בסוכנות הוא 80, ומקבלים אבל הרבה תוספות, כמו מגנזיום, מערכת מולטימדיה וכאלה, ניראה על פניו שלא כ"כ שווה לרכוש מאלבר.

פורסם
ואיך אני יכול לדעת אם זה המקרה? איך אני יכול לבדוק שהרכב באמת יד שניה ולא מליסינג? הוא הראה לי רשיון רכב שהיד הראשונה ריקה ורק ביד השניה יש שם. האם זה אומר שזה יד שניה פרטית?

ממש לא. בחלק גדול מהמקרים כשחברת הליסינג קונה את כלי הרכב לצורך מכירה כליסינג 0 הרכב נרשם ע"ש החברה הרוכשת כרכב חברה רגיל וזאת הסיבה שסעיף המקוריות ריק כמו ברכב פרטי.

מניסיון עם רכב קודם מחלוצי ה-יד שניה 0 ק"מ -פיקנטו ידנית.

"חלוצי יד שניה 0 ק"מ" נמכרו אי שם באמצע שנות התשעים. (מאזדה 323, ורכבי קיה היו הדגמים הראשונים שנמכרו כך)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה זאת אומרת איך אתה יכול לדעת? אתה קונה רכב 0 קילומטרים מחברת ליסינג, כלומר הרכב אמור כבר להיות קיים במלאי של החברה. אתה לא קונה לופט גישפט.

תבקש שיביאו לך את הרישיון של הרכב הספציפי אותו אתה עומד לקנות. תסתכל האם מופיעה בתחתית הרישיון הערה: "הרכב משמש להשכרה/החכר". אם כן - תופיע ההערה הזאת גם לאחר העברת הבעלות על שמך. אם לא, אז לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...