Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

שמי יניב ואני פעיל (די שקט יש לציין) כאן בפורום מזה כ-10 שנים. בערך פי 2 מהתקופה הזאת אני "מתעסק" (כתחביב) בסאונד לרכב.

כבר תקופה די ארוכה שאני קורא מאמרים ופוסטים של גורואים כאלה ואחרים בפורומים בחול - 12VOLTS DIYMA וכו' - ותמיד המסקנה היא שלא חייבים ציוד יקר \ איטום מטורף כדי להגיע לתוצאות יפות.

ברוב המאמרים שמו תמיד דגש על הכיוונים - קל לאמר , קשה מאוד ליישם , לפחות עבורי. במשך השנים תמיד ניסיתי לתקוף את התפיסה הזאת מכל מיני כיוונים ולהוכיח אותה כנכונה - לרוב ללא הצלחה.

תמיד סיימתי עם מערכת שנשמעת טוב מאוד (לטעמי באותו זמן) רק עם טרקים ספציפיים \ סגנון מסויים \ חלונות הרכב סגורים \ יום מעונן בחוץ ובטן מלאה:wink:. מעולם לא הצלחתי להגיע למצב שהמערכת נשמעת טוב בכל הסגנונות שאני אוהב - תמיד נאלצתי לתחזק איזה 4-5 PRE SETS כדי לכסות את כל ספריית המוסיקה שלי.

ועכשיו לעניין עצמו, כשקראתי את הרשמים הראשונים על רונן מ-SOUND KNOWLEDGE באמת שקיוויתי שהנה מגיע מישהו רציני שייכול לעזור לי להוכיח (לעצמי בראש ובראשונה) את התאוריה . יצרתי קשר איתו , קבענו פגישה ומשם הפכתי מאמין.

הרכב:

פיג'ו 206 מרכב 3 דלתות

המערכת :

HU PIONEER PRS880 הדגם הישן

וופרים מורל ELATE 6.5 עם איטום בסיסי ביותר בדלתות

טוויטרים ZETEC בני 450 שנה בערך - ON AXIS

זוג IDMAX 10 אינצ' בתיבה אטומה

מגבר דיגיטאלי של HERTZ על הוופרים והסאבים+ מגבר דו ערוצי של PG מגביר את הטוויטרים

מכיוונים קודמים שנעשו היה נורא קשה למקם את הבאס ולהרים את הבמה, אחרי 3-4 חודשים עם המערכת + עבודת אקולצייה אינסופית וטיים קורקשן עצבני, הצלחתי להגיע למשהו נחמד שיכולתי לחיות איתו.

ואז מגיע רונן....

יושב ברכב עם דיסק של איזה צרפתוקאי דביק (מתנצל מראש...) ומתחיל לחלק לי הוראות -

"וופר ימין - תהפוך פאזות , סגור את כל הגיינים , תאפס לי את האקולייזר" ועוד ועוד וחוזר חלילה. תוך כדי מעשה , מסביר לי ומדגים לי לאט לאט איך הבמה מטפסת מעלה מעלה אל הדשבורד, איך ה-SPL עולה - למרות שסגרתי את הגיינים בעצמי על הסוף!!! ואיך פתאום לא שמים לב שיש וופרים בדלתות - פשוט כי כל הסאונד מתנגן מהדשבורד - איי שם בחיבור שלו עם השימשה הקידמית.

והכי חושב - אבל הכי חושב , איך סוף סוף הבס מגיע מקידמת הרכב ולא מהדהד מאחורה וגורם לי להצטער שלא קניתי גולף במקום.:oops:

אפילו בפאקן רדיו - הקריין יושב לי על הדשבורד - מה אצלכם זה לא ככה????

בקיצור (ואחרי 4 שעות של כיוונים ושירים בצרפתית)- יש אמת בפירסום , הבחור אומן . אחרי מס' לא מבוטל של מערכות ורכבים שונים שהחלפתי במהלך השנים , אני סוף סוף רגוע.

כל הפלייליסט שלי נשמע טוב לטעמי , אפשר להשאיר חלונות פתוחים ברכב כששומעים מוזיקה ויש לי תיזמורת אנדלוסית על הדש של פיג'ו 206:lol:

ולעניין עצמו - תודה רבה רבה רונן , ללא ספק קנית לך חסיד בתחום , תהיה בטוח שנתראה גם ברכב ובסטאפ הבא , זאת הייתה חתיכת חוויה עבורי.

ליום יום -כבר אין - פיג'ו 306 עם 167 כ"ס.

לסופ"ש (וליום יום)- קליאו ספורט עם 182 כ"ס.

פורסם

יניב,

שמחתי לקרוא כזו ביקורת - אני מקווה שלאט לאט חברי הפורום יבינו שבתגובות הראשוניות שלי לגביהם אני לא הגזמתי ולא ניפחתי את הדברים למימדים לא נכונים.

השיטה של רונן לגבי יצירת מימד נכון לכל רמקול כבסיס לעבודה נכונה של המערכת הינה פשוטה, יעילה ונכונה והתוצאות מדברות בעד עצמן.

הרבה דברים הסתדרו לי ברכב מאז שהבנתי את היסודות לפעולה נכונה של הרמקולים כאשר ישנם טרקים מסויימים אותם אני מנגן ברכב בהם ממש ניתן להמחיש בצורה, כואבת, ניתן לאמר את עוצמת השיטה הזו.

כן ירבו!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1000

מדהים איך טיונינג נכון משפר את המערכת, למרות שאני באופן אישי הייתי מעיף חלק מהרכיבים בסט-אפ באופן מיידי כיוון שלעניות דעתי הם מהווים צואר בקבוק רציני.

שבוע הבא אני אמור לקפוץ לרונן עם חבר שיש לו מערכת אקטיבית SCAN SPEAK REV בתצורת 3 חלקים

שכרגע נשמעת מזעזע ברמות על.... הולך להיות מעניין :-)

פורסם

החבר הזה במקרה נראה כמו ציפור אדומה וכועסת? :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
+1000

שבוע הבא אני אמור לקפוץ לרונן עם חבר שיש לו מערכת אקטיבית SCAN SPEAK REV בתצורת 3 חלקים

שכרגע נשמעת מזעזע ברמות על.... הולך להיות מעניין :-)

מערכת מבוססת סקאן ש"נשמעת מזעזע" זו כבר אמנות בפני עצמה .:-D

הסופרלטיביים שמורעפים השכם והערב על פועלו של רונן בהחלט מעוררים סקרנות ומהווים משב רוח מרענן כאן.

ליאור

פורסם

אני חושש כי ישנה כאן אחווה של בעלי סקאן ספיקים שמכוונים אותם זוועה ובנוסף לכך טוענים לשמיעה בתדרים 21 קילו הרץ - איך מתקבלים למועדון היוקרתי הזה?

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

תקנה סקינים ותשלם לי דמי חבר :-)

עריכה: לצד מערכות מחפירות הזדמן לי לשמוע את המערכות הטובות ביותר מבוססות סקינים.

אגב, מי טען לשמיעה בתדרים 21k?

עריכה אחרונה על ידי fastgt
פורסם

תתחדש על הסאונד ואפשר להגיד מערכת חדשה!

כייף לשמוע ולדעת שיש בן אדם שמבין טאורייה וגם יודע לייסם אותה בפועל!

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

^^^

אל תקשיב לו אדי.רועי נמצא מזמן במועדון אקסלוסיבי אחר וכה רם מעלה שאוויר הפסגות שהוא שואף לריאותיו רק גורמות ללחיו להיות סמוקות יותר מדם וממש לא מתוך בושה...:twisted:

פורסם

ועל כך אכביר אומר "חיפוש" בפורום.

נשאיר את העבר בעבר ועדיף כך.

אני היום משתמש בדרייברים של CDT וחושב גם לעבור לוופרים שלהם, יש סאב וופר בדרך, מועדון הסקינים יוקרתי מידי עבורי ואני לא מרגיש בטוח בעצמי לעשות צעד שכזה :oops:

Pioneer TS-X150

פורסם

דן, אני לא מסתדר עם עצמי.

יאללה - מחזיר את השידור לאולפן.

אני מאמין שאנחנו נראה עוד ביקורות כאלו ומקווה לראות רבים מכם בארוע אשר יתקיים ב11 ליולי, תגיעו - מזמן לא היתה כאן פעילות פורום - בואו נחזור קצת לימים הטובים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...