Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

זה הסיפור:

המזגן הפסיק לקרר.

הוא עובד אבל האויר שיוצא ממנו לא קר.

לקחת אותו למוסך מורשה של טויוטה.

הוסיפו לי גז ועשו "סידור דליפה בשסתום התפשטות".

אחרי כמה חודשים שוב האויר לא היה קר.

הפעם כשהוסיפו גז, שמו גם חומר זרחני (לא יודע בדיוק איפה) כדי לבדוק מאיפה מגיעה הדליפה של הגז וחודש אחרי זה לפי החומר הזרחני הגיעו למסקנה שהדליפה מגיעה מ "יחידת מזגן פנימית".

קיבלתי הצעה מחיר להחלפת מחיר של החלפת יחידת מזגן פנימית + שסתום ב 8000 ש"ח.

יש משהו שאפשר לעשות\לבדוק לפני שאני נכנס להוצאה כזאת ?

אני לא מבין במכניקה של רכב אז יכול להיות שהחסרתי פרט חשוב, תשאלו אני אענה

פורסם

בזמנו החלפתי יחידה פנימית בפחות מחצי מחיר בסיאט לאון 2002, כולל מע"מ, עבודה ואחריות לשנתיים במוסך מורשה של צ'מפיון!.

אני לא יודע על מה המחיר המופקע הזה שביקשו ממך.

מציע לך לעשות סיבוב במוסכים נוסף ולקבל כמה הצעות מחיר. חבר שלי למשל החליף יחידה כזו בטולדו, לא במוסך מורשה של צ'מפיון עם אחריות ל 3 חודשים ב 2100 ש"ח כולל מע"מ ועבודה אצל חשמלאי בשם "הוגו" בבאר שבע.

פורסם

אני שואל יותר בכיוון של: איך אפשר לוודא שמדובר ביחידת מזגן פנימית ? האם יש בדיקה מעבר שאפשר לעשות ?

האם יש חלק אחר, יותר זול שאפשר להחליף ?

ואיך בכלל קורה כזה מצב שחלק כזה מתקלקל ? הרבה זמן היה חסר גז במזגן כנראה אבל השתמשתי בו בכל זאת, האם זה יכול לגרום לשחיקה של יחידת מזגן פנימית ?

פורסם

הרכב שלך מעל 11 שנים על הכביש, חלקים בו מתיישנים ומתבלים ולא משנה אם הוא יפאני, קוריאני גרמני או צרפתי, הוא מתיישן.

בעבר נאמר לי שיכול להיות שיחידה כזו יכולה להיהרס עקב מילוי גז שלא מתאים, אבל שוב זה לא בטוח.

כפי שכתבתי בהודעה קודמת- גש למוסך אחר לקבל חוות דעת נוספת והצעת מחיר נוספת.

• ספונסר פורום
פורסם
אני שואל יותר בכיוון של: איך אפשר לוודא שמדובר ביחידת מזגן פנימית ? האם יש בדיקה מעבר שאפשר לעשות ?

האם יש חלק אחר, יותר זול שאפשר להחליף ?

ואיך בכלל קורה כזה מצב שחלק כזה מתקלקל ? הרבה זמן היה חסר גז במזגן כנראה אבל השתמשתי בו בכל זאת, האם זה יכול לגרום לשחיקה של יחידת מזגן פנימית ?

כדי לוודא שמדובר ביחידה פנימית צריך לגשת לרכב עם מכשור מיוחד שמזהה דליפות גז ולבדוק מהיכן הדליפה. אם שמו לך זרחן אז אפשר לראות (בדרך כלל) עם מנורה מיוחדת את הנזילה ואז לאתר את מקורה.

עלות החלפת היחידה הפנימית משתנה מרכב לרכב בהתאם לעלות החלק ובעיקר לעלות העבודה. יש רכבים שצריך לפרק בהם את כל הדש-בורד וזה המון עבודה, איטית ומעצבנת ולכן גם יקרה. בכל מקרה אם זה המצב כדאי לך לנסות להשתמש בעוצר דליפות למזגן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?471037-%D7%A2%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%96%D7%95%D7%92-%D7%90%D7%95%D7%99%D7%A8

לפי מה שאני מבין ממך הדליפה קטנה יחסית ויש סיכוי שבמחיר של כמה מאות בודדות של שקלים תוכל לפתור את הבעיה לכמה שנים טובות.

פורסם

אצלי בלאון פירקו את כל הדשבורד, התיקון לקח יומיים ואני באתי בכל יום וראיתי שבאמת פירקו והרכיבו הכל כמו שצריך ועשו עבודה טובה, לא היה שום קירקוש לאחר מכן והמחיר היה בערך 3500 ש"ח כולל מע"מ, עבודה ואחריות לשנתיים במוסך מורשה של צ'מפיון.

לכן לדעתי המחיר מוגזם ואני הצעתי לבחור לבצע בדיקה נוספת במוסך אחר ולקבל הצעת מחיר (במידה ואכן מדובר ביחידה פנימית).

• ספונסר פורום
פורסם

גם 3,500 ש"ח זה לא מעט כסף לרכב ישן שלא תמיד רוצים להשקיע בו הרבה כסף. אבל אין ספק שמחיר של 8000 ש"ח נשמע גבוה ואני מאמין שאם אוטם הדליפות לא יעזור, יהיה אפשר למצוא לפותח השרשור מזגניסט שיתן הצעת מחיר זולה יותר.

פורסם

נכון לעכשיו נראה לי הכי טוב - פשוט ללכת למלא גז במזגן פעם בשנה (בתקווה שלמשך 3 חודשי הקיץ הגז יספיק לי שזאת הפעם היחידה שאני מפעיל מזגן).

מחפש מקום זול והכי חשוב אמין כדי למלא גז באיזור רעננה\כפר סבא

• ספונסר פורום
פורסם

לשיקולך. יכול להיות שהגז יחזיק שלושה חודשים ויכול להיות שלא, ימים יגידו.

לגבי מקום למילוי גז, פנה אל מוסך אלוני בכפר סבא. יש להם מחלקת מיזוג אוויר טובה והם יוכלו לעזור לך. לגבי האמינות - קרא את חוות הדעת בקישור שצירפתי.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
לשיקולך. יכול להיות שהגז יחזיק שלושה חודשים ויכול להיות שלא, ימים יגידו.

לגבי מקום למילוי גז, פנה אל מוסך אלוני בכפר סבא. יש להם מחלקת מיזוג אוויר טובה והם יוכלו לעזור לך. לגבי האמינות - קרא את חוות הדעת בקישור שצירפתי.

לא טיפלתי בזה, לא עשיתי שום תיקון בסוף והנה הגיע שוב הקיץ ושוב עלה העניין הזה שהצלחתי לשכוח אותו בחורף כי אני לא מדליק מזגן בחורף.

כבר החלטתי שלא לעשות תיקון גדול אלא למצוא פתרון כדי לעבור את הקיץ עם מזגן שעובד ובחורף אני אמכור את האוטו גם ככה.

תודה על ההמלצה אבל יש אולי למזגניסט ברעננה ?

פורסם
סה"כ מילוי גז. גש לכל אדם ממוצע, תבקש ממנו מילוי גז ושלום על ישראל.

לא, יש לי חשש שהבדיקה לא הייתה טובה.

בנוסף , אולי במצב שזה נמצא עכשיו הגז ידלוף תוך שבועיים.

בכל מקרה אני מחפש מישהו זול ואמין והמוסך המורשה שהייתי בו יקר אז אני צריך המלצה בכל מקרה למישהו באיזור רעננה.

• תוכן חדש...