Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא לא הכי בטיחותית, אבל היא בהחלט מספיק בטיחותית.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ה-1.5 ליטר מרגישה מעט עצלה. לא ציינת מה אופי הנסיעות שלך ומה הדרישות שלך מהרכב, כך שיכול להיות שהביצועים של גרסת ה-1.5 ליטר יספקו אותך ויכול להיות שלא.

אתה יכול בבקשה לפרט , מה הכוונה עצלה? ובאיזה תנאים?

פורסם

אין דבר כזה "הכי טובה" - כיון שההתאמה היא לצרכים אישיים. אין דין רווק כדין בעל משפחה עם 3 ילדים, ואין דין מי שנוסע בתוך העיר עם תיק קטן כדין מי שנוהג 200 ק"מ ביום עם ציוד לעבודה.

מבחינת ציוני EuroNCAP המאזדה, הטויוטה והסוזוקי דומות מאד - ציון הבטיחות למבוגרים למאזדה הוא 93, לקורולה 94 ולסוזוקי 92. בציונים האחרים יש הפרשים דומים - כל פעם לטובת דגם אחר. ומעבר לכך - ציון ה-NCAP בעייתי מאד כיון שבכל מבחן ריסוק נבחנת רק מכונית אחת - כך שיתכנו הבדלים אקראיים בתוצאות, וכן כיון שהדגמים שנבחנו לא בהכרח זהים לדגמים הנמכרים בארץ - אם מבחינת המבנה (למשל - מרכבי האץ' מול מרכבי סדאן) ואם מבחינת אבזור בטיחות (בהרבה דגמים האבזור בארץ גבוה יותר מהנבדק ב-NCAP, שהוא תמיד לדגם באבזור המינימלי הנמכר באירופה.

מעבר לכך - הדוגמא הטובה ביותר לבעייתיות ה-NCAP היא האלטו 2009: במבחן האירופי היא נבדקה באבזור מינימלי, וקיבלה 3 כוכבים. במבחן האוסטרלי היא נבחנה עם אבזור יותר גבוה (כפי שנמכר גם באץ כיום) - וקיבלה 4 כוכבים. למי אתה מאמין?

בקיצור - צריך לתתלמבחני ה-NCAP את הכבוד המגיע להם, ולא יותר.

לפיכך - בחן את הצרכים האישיים שלך וכן צא לנסיעות מבחן בכל אחד מהדגמים הרלוונטיים, ואז בחר את הרכב המתאים לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איזה רכב יש לו?

משום מה חשבתי שהוא כתב שיש לו מאזדה 3 שנת 2008...

כניראה התערבב לי עם הודעה של מישהו אחר... העייפות של כל השבוע!

זו הזדמנות לשראול את פותח השירשור את השאלה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אין לי כרגע רכב.

השאלה עד כמה 1.5 "עצלה״ כמו שאחד מחברי הפורום ציין? במה זה מתבטא? נסיעות לחיפה וירושלים ועל כבישים הרריים זה יהיה ממש מורגש?

פורסם

נסיעת מבחן תענה לך על כל השאלות.

לנהג הממוצע לא יהיה מחסור בכח, בכל זאת 120 כ״ס זה לא מעט.

מצד שני, דגם ה-2 ליטר הרבה יותר זריז אבל פחות חסכוני בדלק.

קשה ליעץ לך מבלי לדעת מה הדרישות שלך מהרכב.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

בגדול ה-2.0 ליטר עדיפה אבל לא בהרבה מה-1.5 ליטר. בהאצות עד 60-70 קמ"ש אין כמעט הבדל בין שני המנועים, אבל בהאצות ביניים מנוע ה-2.0 ליטר בא לידי ביטוי והוא עדיף בהרבה. אני הייתי שוקל לרכוש את הגרסא הזולה של ה-2.0 ליטר אם אתה מעדיף כח על פני אבזור. אבל בגדול גם ה-1.5 לא רעה והיא מספקת את הסחורה (אם הייתי יכול לקחת אותה בליסינג מבלי לשלם תוספת, הייתי לוקח אותה).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אין לי כרגע רכב.

השאלה עד כמה 1.5 "עצלה״ כמו שאחד מחברי הפורום ציין? במה זה מתבטא? נסיעות לחיפה וירושלים ועל כבישים הרריים זה יהיה ממש מורגש?

כמה עצלה?

בכל בדיקת תאוצה שעשיתי עם ה-3 מול המתחרות העיקריות (קורולה ואוקטביה), ה-3 הייתה מאחור. נו, ברור שזאת לא עגלה מתה שלא סוחבת בעליה הפקוקה ממילא לירושלים אבל היא איטית מהמקובל בקטגוריה ואיטית מהמקובל אצל מאזדה (שהרכבים המשפחתיים שלה נתנו הרגשה של זריזות כלשהיא עד כה). זאת ועוד, המנוע החלש מחייב את הגיר "לעבוד קשה" בשביל לשמור על קצב, מה שיוצר רעש מוגזם בתא הנוסעים כשכן מנסים להאיץ בקצב טוב.

בקיצור, לך תעשה נסיעת מבחן על המאזדה למרות שדי ברור שאתה נעול עליה. אל תיתן לעובדה שמדובר במכונית די בינונית או לעובדה שהמתחרות טובות ממנה להפריע לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מבין ברכבים .. פשוט בהרבה כתבות ישראליות שהשוו בין המשפחתיות ה3 ניצחה . אשמח להמלצה אחרת אם יש לך.

תודה!

פורסם

אני לא יודע מה זה הרבה כתבות. בכתבות שאני מכיר, גם בידיעות אחרונות וגם כאן באתר, המאזדה יצאה אחרונה.

פורסם (נערך)

בטוח שהסתכלת בידיעות אחרונות ? הנה ידיעות אחרונות :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4485030,00.html

בכל מקרה, אני רואה שאתה ממש אנטי - מאזדה .

אשמח לשמוע דעתך על מכוניות אחרות. כמו שאמרתי אני לא מבין בזה, ואשמח לכל דעה ועזרה.

עריכה אחרונה על ידי Somnium
פורסם

ידידי,

מה שכתוב בעיתון זה נחמד א-ב-ל משקף את דעת הכותבים בלבד.

רכב חדש עולה די כסף כדי שתטירח את עצמך לסוכניות הרכב השונות ותעשה נסיעת מבחן.

מה שאנחנו (אולי) יכולים לעזור לך זה לסנן את הדגמים השונים כך שתצטרך ללכת רק לסוכנויות בודדות במקום לכמה עשרות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בטוח שהסתכלת בידיעות אחרונות ? הנה ידיעות אחרונות :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4485030,00.html

בכל מקרה, אני רואה שאתה ממש אנטי - מאזדה .

אשמח לשמוע דעתך על מכוניות אחרות. כמו שאמרתי אני לא מבין בזה, ואשמח לכל דעה ועזרה.

זה לא ידיעות אחרות, זה ynet. ל-ynet יש כתבי רכב אחרים ומערכת תוכן נפרדת.

אני לא אנטי מאזדה, אני אנטי אנשים שנעולים על מכוניות רק בגלל הסמל בלי לבדוק את האלטרנטיבות. כמו שכתבתי, המתחרות הישירות של ה-3 הן טויוטה קורולה וסקודה אוקטביה - שתיהן טובות לדעתי מהמאזדה. אם תתגבר על המחסום הפסיכולוגי שנקרא "4 דלתות" תגלה עוד המון משפחתיות נהדרות - קיה סיד, מגאן סטיישן, סיאט לאון ועוד.

אבל עזוב, תקנה מאזדה.

פורסם (נערך)

^ תלוי מה הדרישות שלו, הוא לא ציין מה הוא מחפש. יש דברים שמאזדה מובילה בהם, למשל עיצוב ואיבזור. אם זה בחור צעיר שזה מה שהוא מחפש, אז קורולה ואוקטביה בכלל לא רלבנטיות מבחינתו כמו גם כל השאר שהזכרת. גם היחס ביצועים/חסכון בדלק הוא מוצלח בדור הזה בגרסת 2 ליטר. ובכל מקרה לקנות רכב מצ'מפיון זה לדעתי מחסום פסיכולוגי קשה הרבה יותר מ "4 דלתות". פייבוריטית שלי בסגמנט זה בכלל אוריס היברידית סטיישן, אבל כל אחד והעדפות שלו. אם ל-3 הייתה גרסת סטיישן היא בהחלט הייתה מתמודדת על המקום ה-1 ברשימה הפרטית שלי. בגרסת 2 ליטר ספיריט כמובן, כי שם התמורה למחיר הכי גבוהה לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

אני מסכים איתך שאם פותח השרשור רוצה הכוונה טובה יותר הוא צריך לפרט יותר על דרישותיו.

ואם הוא בחור צעיר אז אף אחד מהרכבים הנ״ל לא מתאים לו. בשביל מה בחור צעיר צריך רכב משפחתי? אולי הוא גם יקנה עגלת תינוק בשביל הפוזה?

• תוכן חדש...