Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העליון לוקר אוניברסלי.

התחתון יעודי לרכב כלשהוא.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אז בעצם ניתן להשתמש בעליון גם ברכב שהתחתון מותקן בו?

אם יש לי מערכת נעילה מרכזית עם הרכיב התחתון ואני רוצה להחליף לרכיפב העליון, מספיק שאחליף את הרכיב בלבד או שעליי להחליף את כל המערכת של הנעילה המרכזית (גם את המחשב והכל)?

תודה על התשובה המהירה

פורסם (נערך)

בעקרון, אפשר להחליף ללוקר אוניברסלי. תצטרך רק לזהות את החוטים בקונקטור שמגיע ללוקר המקורי ולחבר אותם נכון לזה האוניברסלי.

כמו כן, תצטרך לאלתר מוביל מהלוקר האוניברסלי לחיבור המקורי. תצטרך גם למצוא מקום לעגן את הלוקר לפח של הדלת,כי מיקום החורים יהיה שונה. (הלוקרים האוניברסלים בד"כ משווקים עם מוטות מתכת דקים, ו"פלאחים" עם חורים בדיוק למטרה הזו).

שים לב, שאם מדובר בדלת הנהג (כמו התמונה של הלוקר התחתון), הלוקר האוניברסלי בתמונה העליונה אינו מתאים.

יש לוקר אוניברסלי 5 חוטים, שיתאים. (נקרא לפעמים גם "מאסטר").

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

אכן מדובר בדלת נהג.

והתמונות הן רק להמחשה :)

הלוקר הנוכחי שלי התקלקל דבר שגורם לכך שאני לוחץ על השלט לנעול את הרכב והרכב ננעל וישר נפתח.

זיהיתי שמדובר בלוקר שבדלת הנהג.

לדעתך מספיק שאחליף רק אותו לאוניברסלי או שמומלץ להחליף את הלוקרים ב2 הדלתות שיהיו אותו סוג?

פורסם

רכב שננעל ומיד נפתח- הבעיה אינה בלוקר, אלא במנעול הדלת עצמה (יותר נכון ברכיב שמזהה דלת פתוחה) או בכוונונים שלו. (ולא בהכרח בדלת הנהג).

בכל מקרה-אין צורך להחליף את שני הלוקרים.

תגלה לנו באיזה רכב מדובר?

פורסם (נערך)

אם אני נועל עם המפתח זה תקין ונועל את כל הדלתות ומפעיל את האזעקה. הבעיה קיימת רק שאני מנסה לנעול עם השלט שאז הדלתות נפתחות ונסגרות.

פירקתי את הכיסויים של 2 הדלתות ואז ניתקתי את הקונקטור מהלוקר של הדלת הרחוקה מהנהג והבעיה המשיכה.

לאחר מכן חיברתי את הקונקטור חזרה בדלת הרחוקה וניתקתי את הקונקטור מהלוקר בדלת הנהג ואז הבעיה נפתרה והרכב ננעל עם השלט (בלי הדלת של הנהג כמובן שהייתה מנותקת).

מדובר בפיג׳ו 206cc

מה דעתך הבעיה? איזה רכיב עליי להחליף?

תודה

אגב שאתה מתאר את זה ככה אז באמת שמתי לב שיש לי התרעה על דלת פתוחה גם שהדלתות סגורות וזה רושם שמדובר בדלת הנהג..

עריכה אחרונה על ידי r_15_s2000
פורסם

זו הסיבה שבכללי הפורום כתוב לרשום את סוג הרכב...

1. אל תעשה אילתורי חשמל בצרפתיות. הן ינקמו בך נקמה יקרה ומתוקה. לגבי המנעול, למשל, הקונקטור אכן מכיל גם את החיווט של התראת דלת. אם תחווט במקומו לוקר אוניברסלי, אין לי מושג מה עלול להשתגע שם. (לא מבין ולא מתעסק בחשמל של צרפתיות). סביר שזה לא יפתור את הבעיה של הנעילה-פתיחה, אבל יצור בעיה חדשה.

2. כמו שאמרתי, החלק שאחראי על התראת דלת, וגם יווצר לך את הבעיה, נמצא במנעול עצמו (החלק שנתפס על ה"פטריה" במשקוף הדלת). תנסה לפרק אותו, לתת לו מקלחת טובה של WD40 ואח"כ התזה של גריז סיליקון.

יש בתוך המעול הארור (במקום שאי אפשר להגיע אליו בלי לשבור את המנעול, צרפתים-אלא מה?) מיקרוסוויץ' קטנטן שנוטה להתפס (אגב-חפש ברשת- זו בעיה ידועה בדגמים המוקדמים של ה-206, ויש אפילו מוד של פיג'ו לחלק הנ"ל), וגרום לבעיה הנ"ל.

פורסם

פירקתי אותו אתמול. זה בתוך החלק מהתמונה שהעלתי בהודעה הראשונה. הוא זז בסדר אבל אנסה WD40.

אנסה לחפש עוד מידע בפורומים בחו״ל..

אגב אם הבעיה בחיישן שמזהה שהדלת פתוחה אז אם אנתק את הכבל שלו אז זה אמור לסדר את הבעיה ופשוט לא להתריע לי שדלת הנהג תיהיה פתוחה?

פורסם

אם תנתק את הכבל שלו אכן לא יהיה לך חיווי של דלת פתוחה, אבל ברגע שתפתח את הדלת תאורת הסלון לא תדלוק, (מניסיון לא כיף במיוחד בלילה).

:lol: פולקסווגן כי חיים רק פעם אחת :lol:
פורסם

שימנתי טוב את הרכיב ולא עזר.

פרקתי את ה״פטריה״ בדלת והזזתי אותה 2 מילימטר קדימה ואז הכל הסתדר ועבד פיקס...! במשך יום שלם...

היום הבעיה חזרה.. :/

פורסם

לשמן אותו מורכב זה קל, אבל לא יעיל :D.

(ואני ממש לא מתחייב בשם העם הצרפתי שאם תפרק אותו ותטבול זה כן יעזור).

אני אנסה למצוא את המבזק תיקון שהוציאו פיג'ו בזמנו (אני זוכר משהו על שדרוג החלק הנ"ל).

בלי שום ידע או נסיון, רק מתוך ניחוש מושכל-

שווה לבדוק אם ב206 הרגילות (שוודאי נפוצות בפירוקיות יותר מהCC) מאחרי שנת 2004, מותקן אותו מנעול בדיוק.

כי אז שווה לקנות אחד כזה מפירוק, ולגמור את הסיפור.

פורסם

פירקתי אותו כדי לשמן אותו ..

הבעיה עם ה206 הרגילות זה שהן עם 4 דלתות ושלי זה 2 דלתות ולכן זה לוקר שונה.. (כך לפחות אמרו לי באיזה מגרש ששאלתי)

• תוכן חדש...