Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהיה לי פזגז, הגיע לפני כמה שנים טכנאי שלהם כדי לבדוק הנגישות של הברז, והא שינה את המקום ולא לקח כסף, לאחרונה אני נמצא ביגאל-גז והם הגיעו לבדוק, ושינה גם את מקום הברז (דירה אחר) וחייבו אותי ע"ס 210 ש"ח, האם זה מוצדק?

פורסם

מה זה "יגאל גז"?

אצלנו גם כן אמישרגז בודקים ללא תשלום.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

היית יכול להזמין טכנאי גז פרטי לביצוע העבודה (הכנראה מיותרת לחלוטין).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כשאלי שלחו טכנאי והודיעו לי שיש צורך בתשלום, הודעתי להם שאפנה לחברה אחרת.

האמת שגם אני הופתעתי מהקלות שבה הם וויתרו על התשלום. זה היה עם אמישרגאז בדירה שכורה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
האם זה מוצדק?

הבדיקה היא ללא תשלום ובאחריות ספק הגז. אם אינני טועה החלפה של צינור גמיש ישן מבוצעת ללא חיוב (לא ידוע לי איך כל הספקים נוהגים).

אם בוצע שינוי בהתקנה, כלומר הזזה של הנקודה או החלפה של הברז - הוא מחייב תשלום.

מה הייתה הסיבה לשינוי מיקום הברז?

התקנות (תקן 158 של מכון התקנים) קובעות כי הברז צריך להיות נגיש, מיקומו לא יהיה גבוה מגובה הלהבות, ויש מרחק מינימלי של 50 סמ' בין הברז לנקודת חשמל. צינור גז העובר דרך קיר בנוי צריך להיות עשוי נחושת ולא גומי.

לפעמים הטכנאי מבצע שינוי שאינו מחוייב על פי התקנות, אך במקרים רבים ההתקנות הישנות אינן תואמות את התקן.

פורסם

אם הצינור הגמיש עובר דרך קדח בקיר (לא נוגע ישירות בקיר - יש חתיכת צינור פלסטיק שמושחלת בקדח), זה תקני או לא?

הברז נמצא בצידו השני של הקיר, במרפסת הצמודה למטבח (והוא נגיש, ליד הקיר הנ"ל יש דלת)

פורסם

האם ההתקנה נבדקה ב-5 השנים האחרונות על ידי ספק הגז?

אינני איש מקצוע בתחום ואין בידי את התקן כלשונו- אבל מפרטים שמצאתי (וחלקם עשויים להיות תורה שבעל פה) אורך הצינור הגמיש לא יעלה על 2 מטר והוא צריך להיות נגיש לכל אורכו.

על פי כלל זה חלקו של הצינור הגמיש הנמצא בתוך הקיר אינו נגיש ולפיכך אסור. אני מניח שמבקר גז קפדן עלול לפסול את ההתקנה.

נושא הנגישות של המפסק נתון לפרשנות והמפסק יכול להיות מעבר לדלת (אחת).

אם הכיריים צמודים לדלת המרפסת אותה יש לפתוח על מנת להגיע לברז, אני מניח שלא יאשרו את התקנה.

פורסם

ההתקנה נבדקה ואושרה כבר פעמיים.

אורך הצינור פחות מ2 מטר.

הכיריים ליד הדלת, אבל לא חוסמים אותה בכלל - כלומר אם אתה עומד מול הכיריים ומבשל אז הדלת משמאלך, אם תיקח צעד הצידה תעמוד במרפסת.

פורסם

ואם מותר למפסק להיות מעבר לדלת אז ברור שהצינור יעבור דרך קדח בקיר, לא? איזה עוד אפשרות קיימת?

פורסם

יכול להיות הצינור הקשיח שעובר דרך הקיר ורק אז מתחבר הגמיש. התקנה מתייחסת לגישה לצינור הגמיש למיטב הבנתי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אבל הצינור הגמיש מתחבר תמיד ישירות למפסק, לא?

פורסם
כשאלי שלחו טכנאי והודיעו לי שיש צורך בתשלום, הודעתי להם שאפנה לחברה אחרת.

האמת שגם אני הופתעתי מהקלות שבה הם וויתרו על התשלום. זה היה עם אמישרגאז בדירה שכורה.

נסיתי את זה גם, ולא עזר, האמת שאם היה לי זמן (בכיוון כשיהיה לי זמן) הייתי עובר רק בגלל המחיר היקר.
פורסם
אבל הצינור הגמיש מתחבר תמיד ישירות למפסק, לא?

נכון.

אם ההתקנה כבר אושרה פעמיים, ככל הנראה היא בסדר אבל מכיוון שהתקנות נתונות לפרשנות ייתכן שבביקורת עתידית יבקשו לבצע שינוי.

מנסיוני יש טכנאי גז אשר יוזמים שינויים לפי שיקול דעתם.

• תוכן חדש...