Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כבר שמעתי על מכרים שאנשים לקחו רכב עם 5K-10K לבדיקה וגילו חלק שנצבע כתוצאה מנזק בהובלה (בעל הרכב כמובן לא ידע).

זה כי יש חוק מאוד נחמד ממשרד התחבורה, שלא מחייב את החברה לגלות ללקוח על נזק שאינו עולה על 5%.

לא רושמים את זה בכל רכב חדש.

יצא לי לעשות בדיקה לרכב בן שנתיים (עם 40KKM) והליקויים היחידים שהופיעו בה:

1. בלאי של קלאץ'.

2. כיוון פרונט

3. שפשופים חיצוניים.

שאר הסעיפים סומנו ב V והשורה נשארה נקייה.

אני לא הייתי מוותרת על בדיקה בקניה של אף רכב, לא משנה אם הוא שבוע על הכביש עם 1K ק"מ או שהוא בן 14 עם 300K ק"מ.

לגביי הסעיף עם השמן, אני זוכר בוודאות שלא רשמו את זה בבדיקה שההורים עשו לI30CW (מכונית בת 3), וגם לא בקורולה הרובוטית שהייתה (גם מכונית בת 3).

זה סתם איזו אגדה שנהייתה פה. גם אנשים העלו לפה בדיקות בלי הסעיף הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם הרכב נמצא באחריות יצרן עדיין, הייתי נכנס למכון בדיקה מורשה ומבצע בדיקה של השילדה על מנת לראות שהרכב נקי מתאונות.

קח בחשבון שבדיקת קניה מלאה יכולה לגלות לך כל מה שיש ברכב כולל ליקויים מכאניים ועם הבדיקה עצמה תוכל לגשת למוסך מורשה ולתקן את הדברים באחריות היצרן

Confidence In Motion

פורסם
לא רושמים את זה בכל רכב חדש.

תלוי במכון. (כנראה)

כשמכרתי את הפאביה (עם 16K ושנה וחצי בבעלותי) רשמו לי נזילת שמן מתחת למנוע.

הקונה פרנואיד, למזלי מעבר לכביש היה מוסך מורשה של שקודה (שבמקרה גם טיפלו ברכב עד אז).

ראו את הסעיף, העלו את הרכב על ליפט והראו לקונה שאין שום נזילה - הרכב באותו מצב שהיה כשיצא ממפעלי שקודה בהר האולימפוס.

"חבל על הכסף, עדיף היית עושה טיפול קטן, מי לוקח רכב חדש לבדיקה?" -יועץ השירות במוסך

בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שטוב לו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אוטו חדש יחסית בודקים קודם כל את תיק רכב הממוחשב אצל מוסך יבואן, כאן תדע את כל מה שתקנו באחריות.

אם יצא בסדר - תעשה בדיקת שלדה בלבד.

פורסם
אם אני קונה רכב יד שנייה מבנאדם פרטי שהאוטו שלו תחת אחריות יצרן לעוד שנתיים לדוגמא, האם יש טעם לבצע בדיקה של לפני קנייה או שזה סתם ביזבוז כסף כי כל תקלה שאמצא בעתיד תתוקן במסגרת האחריות? אני מתעניין בכמה רכבים יד 2 ולבצע לכולם בדיקה של לפני קנייה יכול להיות סיפור יקר ואם אפשר לוותר אז עדיף. מה דעתכם?

לא כל תקלה בכל רכב מכוסה במסגרת אחריות וגם לא לוקחים כל רכב שרואים לבדיקה. לוקחים לבדיקה רק אחרי שנעולים על רכב ספציפי, סוגרים מחיר והבדיקה היא יותר כדי לדעת שאין משהו קרדינלי שיכול לבטל את העסקה. יש גם מקרים שבהם הרכב שקנית לא טופל על פי הוראות יצרן ואז האחריות ממילא לא תופסת. תבקש היסטוריה של טיפולים כדי לדעת שהרכב טופל במסגרת האחריות רק במוסך מורשה

• תוכן חדש...