Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

יש ברשותי ג'יפ וולוו XC-90 :-P עם צמיגי 235/65/R17 (כבישטח 50/50). לפי המלצת היצרן אני ממלא (כשהצמיג קר) לחץ 39 PSI לכל הגלגלים.

הבנתי ממישהו, שאם מנפחים את הצמיג מעבר ללחץ הרצוי, למרות שכושר ספיגת המהמורות נפגעת, אורך החיים של הצמיג מתארך, ואפילו צריכת הדלק משתפרת בשיעור זעום:-).

מה נכון? מה לא נכון? האם ישנן השלכות נוספות?

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי tinoki
הוספת סמיילי

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

צמיג עם עודף אויר יגלה בלאי במרכז שלו ויהיה יותר קופצני ופחות נוח לנסיעה. ההשפעה על צריכת הדלק תהיה מינורית.יצרן הרכב בדק את הצמיג לדעתי לאורך ק"מ מספיק ארוך וכדאי להקשיב לו,לא ממליץ.

עריכה אחרונה על ידי DROR954
פורסם (נערך)

ההפך,בצמיג עם לחץ עודף תהיה שחיקה מוגברת באמצע הצמיג.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

ברור לי כי ניפוח מוגזם ישנה את הצורה של הצמיג ויגרום לו לשחיקה מוגברת בצמיג. אני לא מגיע לאזורים הללו כלל. נניח ניפוח של 5 PSI יותר (מומלץ 39) יגרום לפחות שחיקה צידית לצמיג בהתקלות עם מדרכה וכד'

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
צמיג עם עודף אויר יגלה בלאי במרכז שלו ויהיה יותר קופצני ופחות נוח לנסיעה. ההשפעה על צריכת הדלק תהיה מינורית.יצרן הרכב בדק את הצמיג לדעתי לאורך ק"מ מספיק ארוך וכדאי להקשיב לו,לא ממליץ.

להיצמד להוראות היצרן הכי חשוב.(לא לחרוג)

נכון ולא נכון.

זה נכון שהיצרן אכן בודק היטב לפני שהוא מפרסם המלצה כלשהי, אלא שחשוב לזכור שכל המלצה היא בסופו של דבר אוסף של פשרות, כאשר היצרן מצדו מנסה להרכיב תמהיל של פשרות שיתאים לחלק נרחב ככל האפשר מלקוחותיו. לכן, יכול בהחלט להיות מקרה שבו בנסיעה עם לחץ אויר X לא ייגרם נזק כלשהו, אולם בלחץ X+Y היציבות הכיוונית של הצמיג (ומכאן גם יכולת ההיגוי הכוללת של הרכב) תשתפר על חשבון הנוחות. באופן אישי, לי זה מתאים, ולכן אני תמיד מקפיד על כך שהצמיגים במכוניתי יהיו מנופחים על המקסימום המותר.

איך שלא יהיה, יש לזכור שבכל מצב נתון של נהיגת כביש (להבדיל מנהיגת שטח), עדיף שהלחץ יהיה גבוה מהמצוין מאשר מצב של לחץ נמוך, שגורר פגיעה חמורה ביכולות האחיזה וההיגוי של הצמיג, פגיעה ביכולות פיזור החום שלו עד כדי מצב של התפרקות, בלאי מוגבר באופן קיצוני ועוד.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רגע, אם אני מעלה קצת מעל למה שמומלץ (10%) אני משפר את האחיזה וההיגוי?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

וולבו היא בין היצרניות הבודדות שבאמת שמות דגש על לחץ אויר תוך התייחסות הן לעומס על הרכב והן למהירות (!!). אי לכך, אני חושב שההמלצה לנפח על קר 39 psi היא בתחום הגיוני כי הרוב ממליצים על פחות מזה. אינני סבור שמעבר לזה תקבל, במקרה הספציפי הזה, איזה שהם יתרונות מיוחדים ששוים את הפשרה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם במגאן של ההורים שלי זה כך.

אצלי בקליאו דווקא אין התייחסות לזה עד כמה שזכור לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אנסה ואעדכן בלי נדר.

נסה וחזור לעדכן ;)

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...