Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מסיים תקופה של שנה וחצי בערך ללא חוזה וללא הסכמים למיניהם ( 4 חודשים מהם דרך כח אדם ) ורציתי לדעת כמה זמן אני צריך לתת לפני שאני מתפטר?

תודה.

פורסם

באופן תאורתי זה אומר שאתה עובד 14 חושים אצלו[כוח אדם לא נחשב]לכן 12 חודשים ומעלה אתה מחוייב לתת חודש מראש.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אצלנו היה נהוג - עובד לפי שעה,התראה של שבועיים מראש,ועובד שמקבל משכורת גלובלי (לא לפי שעה) - חודש מראש

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

נהוג זה יפה, אבל יש חוק בנושא.

כפי שאמרו פה - חודש הודעה מראש.

בהסכמה בין העובד והמעביד בהחלט ניתן להסכים על תאריך סיום מוקדם יותר,

אבל חובת העובד לתת את החודש אם אין הסכמה של המעביד לקיצור.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה שהיה נהוג אצל EZUF זה בערך גם החוק...

העניין אכן תלוי גם באם אתה עובד בשכר (לפי שעות/משמרות/קבלנות) או עובד במשכורת (חודשית קבועה).

הנה- קרא כאן.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מבחינת החוק/נהוג וכו׳ ענו לך מספיק.

עצה שלי, רצוי תמיד לסיים יחסים עם מעסיק בצורה טובה, בסך הכל אנו מדינה קטנה ויש סיכוי טוב שבעל הבית מכיר את המעסיק הבא שלך או שמנהל העבודה שלך כעת גם הוא יעבור למקום העבודה החדש שלך. לכן בהחלט יש להתייחס לחוק כאל קו מנחה אך לא ללכת ראש בראש עם המעסיק הנוכחי.

כמובן שאם אתה עוזב בגלל שגם ככה אתה מסוכסך, אין חשיבות רבה לאמור לעיל.

פורסם

אני עוזב בלב שלם וביחסים טובים עם ההנהלה וצוות העובדים :)

תודה לכולם על העזרה, המכתב מוכן עכשיו לצאת לדרך חדשה.

פורסם

שים לב:

א. זה תלוי אם אתה עובד שעתי או חודשי, וכן האם החלפת מעסיק או עשית גרירת זכויות.

ב. חלק פיצויי הפיטורין של פנסיה חובה שייך לך בכל מקרה, גם אם אתה לא חתום על ס. 14

פורסם

אם ככה, מה אני אמור לקבל מהמעסיק? פיצויים כלשהם? למרות התפטרותי? איך מחשבים מה מגיע לי? איפה בודקים?

אני לא כל כך סומך על המעסיק שלי.

אשמח לפרטים אם אתה מבין בעניינים האלה.

פורסם
עכשיו בצורה מסודרת:

א. אם אתה חתום על ס. 14, בכל מקרה הופקדו לך 8.33 משכרך על שמך, והם שלך בכל מצב.

ב. אם אינך חתום על ס. 14, ישנו חלק מהפיצויים שהופקד לך בקופה לפי צו פנסיה חובה. החלק הזה בכל מקרה שלך וחל איסור על המעסיק לקחת אותו חזרה. סדר גודל של 4-5% מהשכר, לפי תקופת העבודה.

צביקי

מלבד, זאת, אם לא נערך לך גמר חשבון מסודר במעבר בין המעסיקים, אתה זכאי גם ליתרת הבראה וחופשה.

מוזמן לפנות עם שאלות נוספות

פורסם

אין לי מושג מה זה ס. 14, אז אני מנחש שאני לא חתום על אחד כזה.

כמו כן כיוון שאין שום קשר בין המעסיקים אז אני מנחש שגם גמר חשבון ביניהם לא נעשה או משהו בסגנון.

הבראה לא קיבלתי פעם אחרונה שהיה כיוון שהפז"מ שלי היה נמוך ועכשיו אני יוצא משם לפני ההבראה הבאה.

אז כרגע מגיע לי פיצויים בכל מקרה?

יתרת חופשה אני מבין שזה הימי חופש\מחלה שנשארו לי?

ומה לגבי יתרת הבראה? מה זה אומר?

פורסם

לגבי פיצויים בעת התפטרות,יש מקרים וכללים מסוימים מאוד שמזכים אותך.

מה שכן אאל"ט אם אתה מתפטר,באף מקרה לא תהיה זכאי לדמי אבטלה מביטוח לאומי (חכה למבוגרים של הפורום,יודעים יותר טוב)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

רוב המקרים מדברים על מעבר דירה, לידה, הרעת תנאים וכו'.

המקרה שלי הוא די פשוט, מצאתי מקום טוב יותר אז אני מתפטר ועובר, השאלה היא לפי מה שצביקי אומר, מה קורה עם כל ההפרשות\הבראה שצברתי?

מה אני צריך לדרוש? פתאום גיליתי דברים חדשים שלא ידעתי עליהם. אשמח למומחים שיגיבו.

פורסם

אחרי שנת עבודה ברצף אצל אותן מעסיק אתה זכאי להבראה.

הופקדו עבורך כספים לפיצויים לפי חוק פנסיה חובה- הם שלך.

נכון לגבי יתרת חופשה- אתה זכאי לקבל תשלום עבור הימים שלא ניצלת. לא לגבי המחלה.

אם אתה מתפטר תהיה זכאי לאבטלה רק לאחר שלושה חודשים.

• תוכן חדש...