Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תא הנוסעים נראה הרבה יותר טוב מהדור היוצא וסוף סוף התחילו להשקיע בבמשק של מחשבי הרכב!

הRCD510 נראה מיושן לאללה

Audi S3 8P - APR Stage 2+

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חבל שיש רק אוטומט, ללא ספק מעניין לחוות כזה רכב בגיר רגיל.

איך הגעת למסקנה שיש רק אוטומט ? הרכב יגיע לארץ גם בגירסה הידנית שלו.

קצת פרטים:

הגירסה של 261 כ"ס תגיע רק עם 3 דלתות ורק עם גיר ידני.

הגירסה של 276 כ"ס תגיע עם 3 או 5 דלתות ועם גיר ידני או dsg.

בגירסה של 276 כ"ס יתווספו גם ג'נטים 19 , צמיגים דביקים מפוקסי מסלול, בלמי ברמבו בעליי ביצועים גבוהים, ספויילר אחורי, קליפרים אדומים, מראה פנימית נגד סינוור, מערכת ניווט ועוד.

האתר evo כבר ערך השוואה (פברואר 2014) בינה לבין המתחרות שלה הגולף gti, האסטרה opc, הפוקוס st והמגאן rs שעברה מתיחת פנים.

התוצאה לא הפתיע אותי: המגאן ספורט 265 היא עדין המלכה של ההוט האצ' .

לא ברור מה יגיע לארץ, איך יפגע האבזור ומה יהיה המחיר.

אני יודע מה יהפוך אותי ללקוח של סיאט (בכפוף לנסיעת מבחן מוצלחת) והוא התמחור:

במחיר של 180א' ש"ח על הכביש לגירסה ידנית של 276 כ"ס ומאובזרת כמו שציינתי (וכולל את האבזור שמגיע גם בגירסה החלשה יותר כגון פנסי קסנון ולד) ואולי ההפתעה או הישועה תבוא דווקא מכיוונה של סקודה שמביאה את האוקטביה rs. אני יודע שב dsg היא מגיעה , אך בידני עדין לא ברור.

בכל אופן אני רוצה רק ידנית.

מאיפה הבאת את הנתונים האלה ? רובם לא נכונים.

יש 2 גרסאות, 265 ו-280 כ"ס.

כל נושא האבזור ועם מה הרכב יגיע לכאן ניקבע בין היבואן ליצרן וניתפר לשוק המקומי לפי אילוצים של היצרן ולפי מה שהיבואן ימצא לנכון. מה שמוכרים בחול שונה ממה שמגיע לכאן.

עריכה אחרונה על ידי עמית
פורסם

לי הפריע בעיקר שחסרה משענת אחורית + המסך קטן ולא נוח (4 תחנות?), לעומת למשל גרסת FR בחו"ל. אולי זה שטויות, אבל זה עניין של טעם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רשמים שלי מהשקת סיאט לאון קופרה

אז ככה, גם לי הזדמן להיות בהשקת הקופרה, כמו ברנו קליאו ספורט ובפיג'ו 208GTI, אני שמח לחלוק עמכם את תמצית חוות הדעת שלי:

לפני הכל המכונית מגיעה כאמור בשתי רמות הספק 265 ו-280 בצירוף תיבה ידנית או DSG עם 6 הילוכים שנמצאה מתאימה יותר להתמודדות עם הספק ומומנט גבוהים. לארץ, בשל שיקולי התאמה לאקלים ולדלק תגיע גרסת 265 הסוסים.

1. עיצוב - זה לא זה, בתצורת 3 הדלתות יש בה משהו אבל בתצורת 5 הדלתות היא יותר מדי איביזה גדולה ופחות מדי המשפחתית הסקסית ביותר שידע עולם הרכב. יוחזר וולטר דה סילביה לאלתר

2. תא נוסעים - איכותי, מרווח מלפנים, מאובזר. אבל חסר מאוד את שאר הרוח הספורטיבי, למעט מושבים (טובים וחובקים, ייתכן ויהיו צרים למגודלי מידות) והגה שמנמן ונעים - אין פה יותר מדי שמחה בעיניים.

3. מערכת ה-(DCC (Dynamic Chassis Control מאפשרת בחירה בין ארבעה מצבים - נורמל, ספורט, קופרה ואינדיבידואל. הבחירה משנה את קשיחות המתלים (מגנטיים, נשלטים אלקטרונית), ההגה, תגובת המנוע והמצערת, תיבת ההילוכים והצליל. בין מצב נורמל לספורט הבדל ניכר גם בנוחות וגם בתחושות, פחות ניכר בין ספורט לקופרה.

4. נוחות הנסיעה ככלל במצב נורמל טובה, קשיחה מאוד באחרים. רעשי צמיגים (ברידג'סטון פוטנזה, 18 אינץ' ב-265 ו-19 ב-280) מאוד נוכחים. צליל מנוע לא נעים מעל 3,000 סל"ד.

5. בנסיעה על המסלול היא נמצאה כבעלת אחיזה מדהימה, יציבה ומדוייקת. כמעט בלתי ניתנת לערעור וחסינת טעויות עד כדי תסכול. נהגתי בשתי גרסאות ההספק ובשילוב תיבת הילוכים ידנית ואוטומטית. קשה מאוד עד בלתי אפשרי לחוש את הפער בין ההספקים - לטעמי, ומניסיוני, מישהו שמבכה את חסרונם של 15 סוסים לא יידע מה לעשות גם עם יתרון של 30 סוסים. המנוע גמיש, חזק, רהוט פשוט פנינה. חיסרון יחיד הוא שהכוח נקטע בבת אחת בקו האדום בלי סימנים מוקדמים.

6. ה-DSG עובדת טוב מאוד, למעט בנהיגה סופר מהירה וחזקה בירידות של כביש הררי מפותל, שם העדפתי להישאר במצב ידני, הוא עושה הכל מצוין. התיבה הידנית בסדר מבחינת חלוקת יחסי העברה, אבל מהלך הידית ארוך מדי וסידור הדוושות לא מבריק למי שחובב נהיגת עקב בצד אגודל.

7. גם בכביש הררי רב פניות מכל הסוגים (מצ"ב צילום מפה של 17 הק"מ המטריפים האלו) המכונית התגלתה כחסינת טעויות בסדר גודל מטורף. קשה מאוד לערער אותה, במיוחד את החלק האחורי. הדיפרנציאל מוגבל ההחלקה הוא מכאני ולא כבעבר אז נשען על בקרות אלקטרוניות, והוא עושה פלאות ליכולת שלה למשוך החוצה מכל פנייה ולא משנה כמה מוקדם וחזק חזרתי להאיץ. ההגה מדויק ומהיר מאוד במצב CUPRA, וגם ההיזון החוזר על אף שאינו מושלם - טוב מאוד ביחס להגה חשמלי.

8. סך הכל המכונית מאוד מחמיאה לנהג, גם אם הוא לא ממש יודע מה הוא עושה. אם הוא כן יודע, הוא פשוט יהיה מהיר באופן יוצא מן הכלל. העניין הוא שאותי זה פחות ריגש. היא מעניקה המון, אבל במנעד מאוד צר, מי שרוצה יותר מסתם לנהוג מהר, מי שרוצה מכונית שתאתגר אותו, שתהייה גם בת לוויה ולא רק מכונה מהירה - עשוי לבד בה עניין מהר מאוד. אין לה את הקטע הממזרי של מגאן RS או פוקוס ST.

9. למרות שלארץ יגיעו "רק" גרסאות 265 שנבדלות לא רק בכוח אלא גם באבזור החיצוני (ב-280 יש ספוילר, מראות שחורות, כיתוב CUPRA על הקאליפרים, חישוקי 19 אינץ' ועוד כמה דברים), היבואן במסגרת המו"מ מול היצרנית ינסה להביא לפחות כאופציה את אביזרי ה-280.

10. אין מחיר, עוד לא נסגר רשמית. לדעתי האישית שמתבססת על מה שלחש לי חד הקרן הוורוד שגר אצלי בחדר. תג המחיר לגרסת 3 דלתות ידנית כדאי וריאלי שיגרד קלות את ה-200 אלפי זוזים מלמטה ועד כדי 220 אלפי זוזים ל-5 דלתות מאובזרת. במידה וזה יקרה, לגולף יש סיבה טובה להזיע ולאנשי המכירות של סיאט סיבה טובה לחייך.

נתראה בהשקה הבאה,

קרמבו

4.JPG10.jpeg1.JPG8.jpegמפה.jpg

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

לשלומי

כל מה שכתבתי נכון.

אני התייחסתי למה שמיוצר ע"י היצרן.

לגבי מה יגיע בסופו של דבר לארץ הרי ברור שזה עדיין לא נקבע ע"י היבואן.

דבריי מבוססים על הכתבה באתר של AUTO EXPRESS מיום 11.2.14 על seat leon cupra 280 2014.

כמו כן על הכתבה מאתר EVO מפברואר 2014 ששי אחרי ציטט באנגלית.

פורסם

כלקוח פוטנציאלי אני חושב שהיבואן טועה טעות מרה שאינו מייבא את דגם ה 280.

ה 265 נראית אנמית לחלוטין! אפילו אם מדובר באבזור בלבד, לדעתי מושבי הבאקט החישוקים הנאים יותר בקוטר 19 והמראות המושחרות הינם בגדר חובה! עד כדי כך שהייתי מוותר על קנייה אפשרית ולו רק בגלל העדר האבזור הנ''ל.

פורסם

היבואן לא טועה, כי לא נתנו לו אפילו את אפשרות הבחירה. היצרן קבע שלמדינות x,y,z ניתן להביא את המנוע בהספק הזה ולאחרות לא.

לגבי האבזור, אין ספק שזה שיקול חשוב לחלק מהאנשים, ועל פי מה שנאמר לי בהשקה הוא יעשה מאמץ לתפור חבילה שתאפשר לאבזר את ה-265 עם הקישוטים של ה-280.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

פורסם (נערך)

העניין הוא לא עקרוני במקרה הזה.

עם המנוע אני סמוך ובטוח שלאיש לא תהיה בעייה, הרי הפרש הביצועים הוא כלום ושום דבר.

פשוט במקרה של ה 265 החישוק שלה בקוטר 18 ובעיצוב ובצבעים הספציפיים שעימם הוא מגיע נראים זול ופשוט מידיי...

המראות אומנם פרט קטן אבל המראות השחורות מזוהות כל כך עם דגמיי הקופרה ומוסיפים משהו למראה הכללי.

החשובים מכולם לטעמי הם הכיסאות שתמיד הבדילו את הקופרה מיתר דגמיי הלאון, ובוא נודה, המושבים הרגילים נראים פשוטים ולא ספורטיביים בעליל! הבאקטים נראים טוב משמעותית!

מקווה שישכילו ויצליחו להביא אותה עם כלל האבזור של ה 280 ושלא נראה כאן איזשהו מיקס מוזר וכעור.

אגב - המתלים הם אדפטיביים כסטנדט בכל הדגמים כולל זה שיגיע לכאן?

נ.ב

מסכים איתך לגמריי לגביי ה 5 דלתות! ממש איביזה מגודלת! ה 3 לא ממש עוצרת נשימה אף היא, אבל נעימה בהרבה לעין ונאה למדיי גם אם לא "הורסת"...

עריכה אחרונה על ידי gtv11636
פורסם

המושבים עצמם בסדר גמור,

אבל הם בהחלט לא נראים טוב ביחס לאלו של הדור היוצא, מצ"ב תמונות

seat-leon-cupra-280-interior.png Seat-Leon-Cupra-04.jpg

פורסם

אני מצרף פה תמונה של המושבים ב-280, זה לא באקט שאתה שקוע כולך בתוכו.

זה פשוט מושב שמשענת הגב שלו ומשענת הראש הן יחידה אחת.

זה הכי טוב שיש לי, לא הצלחתי למצוא תמונה שלהם בתיק העיתונות.

לזה התכוונת?

כיסאות.JPG

פורסם

כל הביקורות מראות בנתיים שאין כל הבדל ממשי בין גרסת ה-265 וגרסת ה-280 בביצועים והרי ברור שהיצרן מנסה ליצור תחרות בינו לבין עצמו ולשכנע את הקונים

לרכוש את ה-280 היקרה יותר כי "זה רק עוד הפרש קטן וזה שווה"...

זה לא כל כך מפריע לי שיביאו רק את ה-265, הרי שוק השיפורים לרכבים הללו כל כך רחב שלא תהיה בעיה לעלות הספק להרבה מעבר ל-280 באלפי שקלים בודדים.

האבזור הוא האישו העיקרי,

הקופרה היוצאות מגיעה מאובזרת בכל טוב(!) ועם מושבים כמעט מושלמים.

אם יאפשרו לרכוש את ה-265 עם האבזור של ה-280 ולא ידרשו על זה תוספת של 40K אזי שאני מרוצה.

נחיה ונראה ;)

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...