Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חבריי היקרים.

אחרי שנהנתי מסופר-מיני חזקות ו"מחומצצות" ועשיתי כיף חיים אמיתי, הספקתי להתחתן, לעשות סוויטצ' בראש ולהנות מסקודה סופרב מפנקת, ועוד כמה משפחתיות.. הלב רוצה הביתה, רכב ספורטיבי, רק שהפעם זה לא כזה פשוט. יש ילדה חמודה שצריכה מקום כבוד בכיסא הבטיחות, והאמא הדואגת שיושבת לידה במושב האחורי צריכה מקום לרגליים, גם הבגאז' חייב להיות מכובד לעגלה המהודרת, אה כן, הגיר חייב להיות אוטומט, בגלל האישה.. בקיצור, מרכב חמש דלתות או סדאן, או עוד יותר בקיצור, זאב בעור של כבש :-)

עמדו על הפרק ה-מון רכבים, בינהם סיאט לאון FR, אלפא 159, גולף GTI, אאודי A3 ספורט-בק 2.0ל' ועוד..

את כולן חרשתי ביד2, מאוד קשה למצוא אחת שמורה וטובה וגם שתעמוד בתקציב.. (75K ש"ח)

מוקדם בבוקר, בדרכי לעבודה, כשאני כבר דיי מיואש מחיפושים אחר רכב שיספק לי פאן תחת כל המגבלות, נזכרתי בחוויה מדהימה שהיית לי עם Subaru B4 גרסאת ה 3 ליטר עם מערכת ה Si-Drive, עליה ערכתי נסיעת מבחן לפני יותר מ 3 שנים.

התקציב שלי מאפשר לרכוש אחת משנת 2009, יש כמה רכבים שנראים כאופציה בלוחות..

אחרי ההקדמה הארוכה (וסליחה אם מעט חופרת ופחות גרעינית) אבקש את דעתכם בעניין, האם הכיוון נכון ? יש כאן חברים עם נסיון על הרכב המדובר ? מחלות ידועות ? האם הגיר והדיפרציאל ממשיכים לתפקד יפה תחת עומס במרוצת השנים ? מנוע הבוקסר ?

אודה על כל עזרה שתתקבל,

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סביבות 15-20% פחות ולכן הוא נכנס בתקציב. קח בחשבון עלויות אחזקה לא פשוטות וצריכת דלק מטומטמת. דווקא ה159 בתקציבך נכנסת מבציר 2010 ותוכל להשיג אחת עם נתונים מצויינים.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אומנם לא מהנה כמו ה-B4, אך נעימה ממנה ומוכרת לך - סופרב 2.0TSI.

שכן שלי קנה משומשת לפני כמה ימים (אומנם מודל 2012), עלתה לו קצת יותר מ-100K (לטענתו) והיא במצב נהדר ונוסעת היטב.

ידוע לי שהגיעו כמה כאלה גם ב-2011, אולי תצליח למצוא לך אחת. אז נכון שהיא לא B4 בסעיף הדינמי (כפי שציינתי למעלה), אבל היא נותנת הרבה יותר בלא מעט סעיפים אחרים (שילוב מנוע וגיר / מרחב / איכות חומרים / איבזור / פרקטיות). ואם יחסרו לכם סוסים, תמיד אפשר להתפנק בתוכנה כזאת או אחרת - ולגרד 240 / 250 סוסים. עם לא מעט מומנט.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סופרב תתן כוח אבל שום דבר ספורטיבי, לא התנהגות, לא הגה שלדה.. זה לא הכיוון.

האלפא יכולה לבוא בחשבון, בעיקר כי אני יכול בתקציב להביא אחת בשנתון גבוהה יותר משל הסובארו.

איך ה 2.2 סלפיד תיהיה מבחינת אחזקה שוטפת באופן כללי וביחס לסובארו ?

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

ה-B4 בגירסה הזאת באמת זאב בעור של כבש, חזקה מאוד, המון משיכה בזכות ה-4X4 היעיל ומנוע בוקסר נהדר. גם רמת האבזור בהחלט נדיבה.

החיסרון העיקרי שלה זה בעיקר צריכת דלק -בסיבות 6 קמ"ל במשולב. מבחינת אחזקה בעיקר צמיגים שחייבים להחליף ברביעיות בגלל ההנעה הכפולה.

פחות מרווחת מסופרב באופן בולט. אבל הרבה יותר חדה ומושחזת ממנה.

עוד אופציה מעניינת מאוד היא אחותה הגבוה במקצת, הסובארו אאוטובק מהשנים 2007-2008, נמכרת במחיר שאתה מחפש, הרוב הגיעו עם אותו מנוע 3.0 בריא ו245 סוסים, יותר פרקטי מה-B4 בזכות תא מטען ענק, מאובזר מאוד מאוד (חימום במושבים, מושבי עור, סאן רוף כפול וכו'). התנהגות כביש מצויינת (אם כי פחות קצת מה-B4) א-ב-ל אם אתה אולי בקטע של ראלי ושבילי עפר וקצת טיולים בשבילי קק"ל הרכב הזה פנטסטי. עם הרכב הזה אשכרה תרגיש כמו נהג ראלי על שבילי עפר.

למה שלא תנסה סידרה 3 ? , חפש לעצמך אחת מ-325 ומעלה בשנתונים 06-07 ואתה תקבל בדיוק מה שאתה מחפש, ביצועים טובים, הגה ושילדה מעולים! וכמובן מקום למשפחה וכ'ו.

גם מאזדה 6 בגירסאות החזקות של ה-2.5 תספק את הסחורה, יש לה התנהגות כביש טובה ומנוע חזק.

עוד מעניינת, אבל בספק אם תכנס לך בתקציב (אולי עוד שנה בקצב שהיא מאבדת ערך), פורד מונדאו טיטניום שהגיע מ-2011 עם מנועי האקובוסט, 2 ליטר טורבו, 240 כ"ס. מרווח פנימי מאוד נדיב (לא רחוקה מהסופרב), תא מטען ענק.

התנהגות כביש מעולה (ללא ספק מהטובות בסגמנט).

פורסם

תודה על התשובה המפורטת !

מאזדה יורדת מהפרק, אני לא אוהב את היצרן הזה, המכונות שלהם מרגישות לי חסרי נשמה. (כמובן שהמיאטות וה RX על דורותיהם יוצאים מהמשוואה (-:)

הפורד עדיין יקרה, וגם פחות חדה מהאופציות האחרות.

ב.מ.וו סדרה 3 זה חלום, אבל צריך לרדת הרבה בשנתון והאחזקה שם יקרה באמת. (ד"א, אבא שלי השבוע צריך לקבל את ה 328 החדשה שלו, ככה אני הולך להנות גם מב.מ.וו)

ה B4 מתיישבת לי בול במשבצת, נסיעת המבחן שערכתי בה לפני כמה שנים זכורה לי כממתק אמיתי, צריכת דלק לא מפחידה אותי, הרכב האחרון שמכרתי עשה בשנה וחצי 15K ק"מ.

האאוטבק הייתה יכולה להיות אחלה אופציה, העניין הוא שאין היצע בלוחות לשנים שאני מחפש.

בלוחות יש B4 שנת 2008, 110000 קילומטר יד שנייה, הבחור שלח לי תמונות של פנים הרכב והוא נראה מעט מוזנח, אבל לדעתי לא משהו שדיטיילינג עמוק לא יפתור, חוץ מזה בדקתי הסטורית טיפולים במוסך הילוך שישי, ועושה רושם שהרכב קיבל את כל הטיפולים בזמן.

מה לעשות ? :)

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אתה מדבר פה על קניה אמוציונלית, ועם זה קשה להתווכח.

התאהבת במכונית? היא עונה על צרכיך? אתה מודע לחסרונותיה?

אם כל התשובות לכל השאלות הנ"ל הן כן והפרוטה מצויה בכיסך אני חושב שכדאי לך "ללכת על זה".

נהגתי המון בB4 מנוע 2000, ושם ללא ספק המנוע, באוטומט לפחות, קטן על השלדה.

גירסת ה3000 היא ללא ספק מכונית מעולה וכיפית ובלי צורך לדאוג מעין רעה עקב מיתוג מנקר עינייים.

פורסם

האמת שיש הרבה אמוציות בעסקה הזאת אך יחד עם זאת אני משתדל להכניס הגיון בריא כדי לא לרכוש רכב שהשנים לא עשו לו טוב.

מעולם לא רכשתי יד שנייה, והפעם החלטתי לרכוש כזה כדי לא להיות זה שסופג את הירידת ערך הקשה ובנוסף להנות מרכב שפעם היה מאןד קשה לקנות והיום זה נגיש.

בכל מקרה, יש כאן מישהו שיכול להגיד לי כמה האלפא 159 נחותה ברמת הניהוג והכיף מה b4 3.0 ? תודה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

מעולם לא חוויתי את האלפא ולכן זו הנחה.

הנעה קדמית מול כפולה, 185 סוסים מול 245.. על הנייר עושה רושם שלסובארו יש יותר מה להציע.

אני טועה ?

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

באופן אישי מה שכובש את ליבי בסובארו (לפני הנהיגה כמובן) הם:

א. רכב חסר יומרה, אך עם יכולות. בשונה מחוויה שהייתה לי בתקופה הקצרה שבה הייתה לי מיטו שלה יש הרבה יותר יומרה מיכולת (אני מדבר על יכולת לרגש ולתקשר, לא סתם לסוע מהר), ונראה לי שעם השנים לאלפא נשארה בעיקר מורשת ועיצוב (מי ייתן וה4C מבשרת על שינוי מגמה).

עכשיו היומרה לא באה רק ממיתוג ומורשת, היא מגיעה גם בצורת עיצוב, אם ניקח לדוגמא יונדאי וולוסטר, היא מכונית שעיצובה יומרני והביצועים עם מנוע 1.6 ממש לא עומדים עם רמת "הביצועים" של העיצוב. באלפא העיצוב כמובן שונה לחלוטין מבוולוסטר, אך עדיין מאוד קרבי ומעט מוחצן מול הסובארו שנראית יד 2 מליסינג.

ולאור העובדה שסובארו בישראל היא "רכב העם" זה בכלל גורם לי להעריך את המכונית ואפילו קצת להרגיש שדפקתי את המערכת.

ב. סע בראש שקט, סע סובארו. בתור מי שגדל פה בשנות ה-80 אי אפשר להתעלם ממוניטין האמינות המופלא של סובארו, מול הבעייתי של אלפא. לא שאני חושב שה159 תתפרק כמו סוד, ואפילו העזתי לקנות אלפא בעידן המודרני אבל זה תמיד תקוע שם איפשהו בתוך תיקיות הזכרון.

וזה עוד לפני שהגענו ל"נייר", לסובארו אכן יש מה להציע בתחום הביצועים, אבל תא הנוסעים בסובארו דיי בסיסי, יש מי שמפריע לו יש מי שלא, במיוחד מול האלפא שמציעה איכויות של מותג פרימיום רק בעיצוב מרשים.

לא יעזור לך גם שרשור של 15 עמודים כאן, אתה חייב להתנסות במכוניות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...