Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי ג'טה דיל שנת 2007. מפעם לפעם, בצורה אקראית, מד הדלק ומד הטמפרטורה מפסיקים לעבוד. מד הדלק יורד בפתאומיות ל 0 , מד הטמפטורה יורד עד למינוס (לא מיידית אלא במשך כשתי דקות).

ראיתי בפורומים בחו"ל שהבעיה אכן מתרחשת במקביל גם אצל אחרים אבל לא ראיתי פתרון שנראה ככזה שניתן ע"י מבין עניין.

אשמח לשמוע הצעות.

תודה.

פורסם

מד הטמפ' יורד לאט כי יש לו מנגנון כלשהו של ריסון התנועה, כדי שהנהג לא יתרגש מכל 3 מעלות שהטמפ' עלתה או ירדה מהאמצע.

ההפעלה של שני המחוגים האלו חשמלית, כך שסביר להניח שמדובר בבעיית מגעים כלשהי, אולי אפילו פיוז שיושב לא טוב.

בגלל שמדובר בבעיה נפוצה (לפי הבדיקה שלך) אני מניח שאולי אחד מהחיבורים בתוך לוח השעונים לקוי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ההפעלה של שני המחוגים האלו חשמלית, כך שסביר להניח שמדובר בבעיית מגעים כלשהי, אולי אפילו פיוז שיושב לא טוב.

המלצות בנוגע לפיוזים יש גם באתרים בחו"ל, העניין שבטבלאות הנתיכים אין שום אזכור לנתיך הקשור למד טמפ או מד דלק. יש נתיך אחד שמדבר על משאבת הדלק. להערכתי הוא לא רלוונטי, אני טועה?

הצעות נוספות?

האם ישנו ליצרן איזה פורום רשמי לתקלות?

פורסם

אם זה באמת בעיה של פיוז, לא ייתכן שהוא יחד עם משאבת הדלק, כי אז המנוע היה כבה עם התופעה.

בפונטו שלי הפיוז שאחראי על המחוגים אחראי גם על חלונות החשמל. אם תצליח לגלות איזה פיוז אחראי אצלך על המחוגים, כשמתרחשת התקלה תנסה להפעיל את הצרכנים האחרים שחולקים את הפיוז הזה. אם הם פועלים כרגיל. אין שום בעיה שקשורה לפיוז.

פורסם
אם זה באמת בעיה של פיוז, לא ייתכן שהוא יחד עם משאבת הדלק, כי אז המנוע היה כבה עם התופעה.

בפונטו שלי הפיוז שאחראי על המחוגים אחראי גם על חלונות החשמל. אם תצליח לגלות איזה פיוז אחראי אצלך על המחוגים, כשמתרחשת התקלה תנסה להפעיל את הצרכנים האחרים שחולקים את הפיוז הזה. אם הם פועלים כרגיל. אין שום בעיה שקשורה לפיוז.

איך יודעים אילו צרכנים משותפים יושבים על הפיוז של המחוגים המדוברים , בהנחה שאני לא יודע איזה פיוז בכלל קשור אל שני המחוגים?

פורסם

צריך לחפש..

(למקרה שחשבת לעשות את זה: אסור להוציא פיוזים כשהמפתח בסוויץ'.)

עברתי עכשיו על הפיוזים של הרכב שלך באוטו דטה, יש שם הרבה פיוזים שכתוב עליהם דברים כללים, וסביר להניח שזה אחד מהם. בכל מקרה זה לא עוזר כ"כ.

אמרת שבעולם מצאת איזכורים לבעיה. תברר אם במוסכי היבואן מכירים את התופעה.

פורסם

עדכון נוסף, המאוורר של הרדיאטור גם כן מפסיק לעבוד יחד עם שני המדים (המאוורר הקדמי בתוך תא המנוע, אני חושב שזה של הרדיאטור - המזגן עצמו מספיק לקרר כשזה קורה).

האם זה עוזר להרכיב את התמונה?

בספר רכב רשוםם על אחד הפיוזים - "מפוח" יכול להיות שזה הפיוז הבעייתי?

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
עדכון נוסף, המאוורר של הרדיאטור גם כן מפסיק לעבוד יחד עם שני המדים (המאוורר הקדמי בתוך תא המנוע, אני חושב שזה של הרדיאטור - המזגן עצמו מספיק לקרר כשזה קורה).

האם זה עוזר להרכיב את התמונה?

בספר רכב רשוםם על אחד הפיוזים - "מפוח" יכול להיות שזה הפיוז הבעייתי?

תודה

מישהו?

פורסם (נערך)

הי,

פורום TDI לא נתן מענה לשאלתי. למעשה לא קיבלתי שם תשובה כלל. האם מישהו יודע מה מקשר בכלל בין מד הדלק ומד הטמפרטורה בלוח השעונים ומאוורר המזגן בחלק הקדמי של מכסה המנוע?

איזו יחידה חשמלית עובדת לסירוגין אצלי ומונעת את העבודה של הרכיבים האלו?

מלבדם - האוטו עובד כרגיל: נוסע היטב, לא מתחמם (אני מתחמם - בלי המזגן), שום נורת אזהרה לא נדלקת...

אגב, חשבתי שהיות והתקלה מגיעה לסירוגין - פחות הגיוני שמדובר בפיוז היות ופיוז שרוף מונע לחלוטין עבודה. האם הנחה זו הגיונית?

עריכה אחרונה על ידי bijos
פורסם

מן הסתם לא מדובר בפיוז שרוף. בדיוק מהסיבה שאמרת.

כתבתי בהודעתי הראשונה "אול אפילו פיוז שיושב לא טוב". יכולות כמובן להיות עוד כמה סיבות שאפשר לחשוב עליהן. באותה הודעה נתתי את האופציה הראשונה והכי פשוטה שעלתה לי לראש.

אתה צריך ללכת לחשמלאי סבלני שיבדוק מה מקור הבעיה.

• תוכן חדש...