Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם מתוך הסקרנות וחלילה לא מתוך זלזול, מה ההסמכות המקצועיות של המדריכים בקורסים השונים?

מעניין אותי לדעת מה ההסמכות שצריך לעבור כדי להיות מוסמך כמדריך נהיגה מתקדמת\ספורטיבית.

כשעשיתי את הקורס הראשון באלטרנתיבי שאלתי את אחד המדריכים והוא אמר לי שבתור התחלה מי שזה מעניין

אותו צובר מספר קורסים לנהיגה מתקדמת מהקורסים שאנחנו עושים, ומי שמחליט שרוצה להיות מדריך עושה קורס מדריכים,

הוא גם אמר שיש ניפוי מסויים במהלך הקורס אבל לא התעמקתי איתו בזה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמע אתה צודק זה לא יוצא הבדל משמעותי. ואני גם חושב שההדרכות של מסלולים זה ליגה אחרת...

מתוך היכרות עם הקורסים - מוחה בתוקף. נתחיל מכך שהקורס של אלטרנתיבי הוא לשני מפגשים שכל אחד מהם אורך כארבע שעות, ואף אחד לא סופר לך זמן כך שבפועל ייתכן שתנהג הרבה יותר.

כמו כן וכפי שאפשר לראות מהפירוט של תכני הקורס, באלטרנתיבי שמים דגש על טכניקות קלסיות של נהיגת אספלט (בעיקר הסעיף - "תגובות נהג – זרימה ועדינות" - שהוא אולי הדבר הכי חשוב בקורס) בעוד שבמסלולים מקובל להדריך בסגנון האישי של ראם, שלטעמי מתאים פחות לנהיגת אספלט בדרך כלל, אלא אם כן נופלים על און או ליאור.

ולמי שדאג לבטיחות - תנוח דעתכם, בשתי החברות מקפידים מאוד על התנהלות בטוחה בכביש הציבורי. אלטרנתיבי היא כמובן חברה שעוסקת יותר בבטיחות, אבל גם במסלולים ישנה הקפדה יתרה על כך, כל שכן מאז שאון יעקובסון וליאור לוי נכנסו לעסק.

כמו כן, אני ממליץ לבדוק אפשרויות נוספות אצל מדריכים פרטיים כגון דני G, אייזיק דוידוביץ', עודד ל. וקונדסון.

נ.ב. שימו לב שהתכנים של מסלולים נכתבו בצורה "שיווקית" ולא כתיאור מדויק של מהלך הקורס, בעוד שהפירוט מחברת אלטרנתיבי הרבה יותר ישיר ומדויק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טוב חברים,

אני וamsterdam סגרנו עם מסלולים כבר לשבוע הבא ב21.02(כמובן שניתן גם בתאריכים נוספים)

לבסוף קיבלנו הנחה של 13% שמסתכמים ב-1348 ש"ח לבנאדם בתשלומים נוחים יחסית.

מה עם שאר האנשים שהיו בעניין? מעוניינים גם להתקדם בנושא?

פורסם

מתוך היכרות עם הקורסים - מוחה בתוקף. נתחיל מכך שהקורס של אלטרנתיבי הוא לשני מפגשים שכל אחד מהם אורך כארבע שעות, ואף אחד לא סופר לך זמן כך שבפועל ייתכן שתנהג הרבה יותר.

כמו כן וכפי שאפשר לראות מהפירוט של תכני הקורס, באלטרנתיבי שמים דגש על טכניקות קלסיות של נהיגת אספלט (בעיקר הסעיף - "תגובות נהג – זרימה ועדינות" - שהוא אולי הדבר הכי חשוב בקורס) בעוד שבמסלולים מקובל להדריך בסגנון האישי של ראם, שלטעמי מתאים פחות לנהיגת אספלט בדרך כלל, אלא אם כן נופלים על און או ליאור.

ולמי שדאג לבטיחות - תנוח דעתכם, בשתי החברות מקפידים מאוד על התנהלות בטוחה בכביש הציבורי. אלטרנתיבי היא כמובן חברה שעוסקת יותר בבטיחות, אבל גם במסלולים ישנה הקפדה יתרה על כך, כל שכן מאז שאון יעקובסון וליאור לוי נכנסו לעסק.

כמו כן, אני ממליץ לבדוק אפשרויות נוספות אצל מדריכים פרטיים כגון דני G, אייזיק דוידוביץ', עודד ל. וקונדסון.

נ.ב. שימו לב שהתכנים של מסלולים נכתבו בצורה "שיווקית" ולא כתיאור מדויק של מהלך הקורס, בעוד שהפירוט מחברת אלטרנתיבי הרבה יותר ישיר ומדויק.

אתה טועה ידידי, ביררתי לעומק גם באלטרנתיבי וגם שם מדובר במפגש בודד של "אימון נהיגת כביש ספורטיבית" המקביל לאימון עליו ביררתי

במסלולים... מה שכן מסכים עם זה שאלטרנתיבי פירטו יותר בהרחבה על הסילבוס של האימון.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אתה חוזר כאן על דברים שכבר הראיתי והוכחתי לך שאינם נכונים.

ראם סמואל (שהטכניקות שהוא מלמד אינן שלו...) הוא נהג ראלי אספלט בעברו, לא עפר (וגם נהג קצת במסלול). הטכניקות שהוא מלמד הן טכניקות של אספלט. כביש, אם תרצה. אפילו כבישים ציבוריים.

בשורה התחתונה, מי שלומד רק בכביש ציבורי, הלמידה שלו לא יכולה להיות מעבר למגבלות הרכב, מסיבות בטיחותיות. לכן מדובר בלימוד מוגבל מאוד, מבחינת טכניקה פרופר.

נ.ב. אני שואל אותך שוב, מה הרקע המקצועי שלך בנהיגה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שים לב שהדברים נכתבו לפני הדיון בינינו. אני גם לא זוכר ששאלת אותי מה ההכשרה שלי בנהיגה, אבל אני עברתי כמה קורסים בחברה המדוברת. כמה מעמיתי עברו מספר קורסים ב"דרייב ארט" (החברה לשעבר של און וליאור) וב"מסלולים" שלפני ה"סיפוח" של דרייב ארט. כלומר, עם מדריכים שהם בני טיפוחו הישיר של ראם. אגב, להערתך, רוב ההכשרה שלי אישית היתה על מגרש ולא על כביש שפי שציינת - הוא סביבת למידה מוגבלת.

עזוב את המונח "נהיגת אספלט" - אני חוזר בי ממנו, מותר? ההבדל הוא שהסגנון שאני למדתי מהמדריכים שלי שם דגש רב על נהיגה "נקיה" בלשונך וכפי שניתן לראות הדבר גם מוצהר בתכני הקורס כפי שהם מפורסמים ברשת. גם חברי שלמדו בדרייב ארט (אצל און למיטב זכרוני) התחנכו על סגנון נהיגה דומה. מי שלמדו אצל "מסלולים" - גם כן, אבל פחות.

זה לא שמדובר בהבדל של שמיים וארץ - כולנו בולמים, כולנו נכנסים לאט (יחסית), כולנו נכנסים מאוחר, כולנו שומרים על מקדם בטחון. ההבדל בא לידי ביטוי בעיקולים האטיים והחדים יותר. הקו הוא כמעט אותו קו, אבל הכניסה שלי לעיקול היא פרוגרסיבית יותר והכניסה של רס"ן מ' היא "חריפה" יותר.

אני מודה שלא מדדתי זמנים (כי אסור למדוד זמן בכביש הציבורי) אבל עבור מקדם בטחון נתון (ורכב נתון) - אני תמיד אהיה יותר מהיר. הדרך היחידה שמ' יהיה מהיר יותר ממני היא אם הוא יתפשר על מקדם בטחון קצת קטן יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה מסיק על סמך התחושה האישית שלך שאתה יותר מהיר ממישהו אחר? כתבתי משהו כזה גם ברשור השני בנושא, ואני אכתוב גם כאן (למרות שאני די בטוח שזה לא מעניין אותך): אי אפשר להניח שאתה נוהג יותר טוב או יותר מהיר מאנשים אחרים על סמך תחושה. זו תחושה שיש לכל נהג באשר הוא. אי אפשר גם ללמד וללמוד נהיגה בהתכתבות, על ידי ניסיון להסביר עקרונות פיזיקליים שרוב הכותבים או המגיבים בשרשור לא מבינים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
שים לב שהדברים נכתבו לפני הדיון בינינו. אני גם לא זוכר ששאלת אותי מה ההכשרה שלי בנהיגה, אבל אני עברתי כמה קורסים בחברה המדוברת.

טעות שלי, התנצלותי הכנה.

שים לב שהדברים נכתבו לפני הדיון בינינו. אני גם לא זוכר ששאלת אותי מה ההכשרה שלי בנהיגה, אבל אני עברתי כמה קורסים בחברה המדוברת. כמה מעמיתי עברו מספר קורסים ב"דרייב ארט" (החברה לשעבר של און וליאור) וב"מסלולים" שלפני ה"סיפוח" של דרייב ארט.

הווה אומר שאתה לא בעמדה לשפוט מהי טכניקה עדיפה. אפשר לנהל על זה דיון ולהעלות השערות, אבל לקבוע קביעה.

דרך אגב, אני למדתי ישירות משלושתם, בו"ז (לפני הרבה שנים, לפני דרייב ארט). הבדלי הסגנון ביניהם ניכרים. הבדלים בזמנים במסלול, כשהיו עולים לנהוג מאולתר - לא ניכרים (לפחות אז).

בסופו של דבר, השורה התחתונה שלי (כתלמיד לשעבר, כמוך) - בתחרויות כביש נוהגים בטכניקות ראלי, לא מסלול. זוהי נהיגה שלא באה למקסם (מלשון מקסימום) כל סיבוב, אלא באה קודם כל להבטיח שהרכב ייקח את הסיבוב ויישאר על הכביש. אני חושב שזו גישה נכונה יותר בטיחותית ומתאימה יותר למצב בו אתה לא מכיר כל סיבוב וסיבוב על בוריו. אם אתה בין כה וכה רחוק מהמגבלות, אין אכן סיבה לא לנהוג נקי לגמרי (וזה מה שקורה בנהיגת כביש). כשאתה על מסלול, והקו ברור וידוע באופן מוחלט, כמו גם נקודות הבלימה, אין סיבה לנהוג לא נקי לחלוטין.

אבל, שוב, כנהיגה מונעת, כשנוהגים אגרסיבי, צריך לדעת להכניס את הרכב לסיבוב, גם אם הגעת מהר מדי/בלמת מאוחר מדי, וזה דורש תמרון אגרסיבי.

לגבי מי יותר מהיר, יש הרבה יותר מדי משתנים מכך שתסיק שהטכניקה קובעת, ולכן טכניקה כזו 'נכונה' יותר וגו'.

אבל ההנחה שלך שנהיגה שמכריחה את הרכב לסיבוב פחות בטיחותית - על אותה מהירות כניסה - לא רואה למה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...