Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי ג'ימיני 2002-2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש משהו מיוחד ברכב שעליי לבדוק?

איך התבצע המעבר ל4 על 4 ברכבים האלו? האם בצורה חשמלית כמו בדגמים החדישים יותר?

אשמח לעזרה, לפני קנייה של בונבון כזה.

פורסם

הילוך הכח ו4X4 בדגמים האלה מתבצע מיכנית, עם ידית הילוכים קטנה, ולא בצורה חשמלית.

כמו כן, בשנים האלה אין רצועת טיימינג אלא שרשרת (כך שאין צורך לעשות טיימינג).

הבדיקה היא כמו בכל רכב שטח- כל הדברים שבודקים ברכב רגיל, פלוס בדיקות של שלמות המרכב התחתון, תקינות הטרנספר והשילוב להילוך, ומצב הצמיגים (צמיגים חדשים עולים יותר מברכב רגיל, בעיקר אם הולכים לכיוון של צמיגי "חצי" או שטח מלא).

בהרבה ג'ימנים אפשר למצוא מכות ב"אוזני" מוטות הרדיוס שגורמים לכיפופן, אבל אין לזה שום משמעות בטיחותית או התנהגותית, פשוט נקודת תורפה של רכב שכל שאר המכלולים שלו דוקא מוגנים היטב.

חשוב מאוד לבדוק את תקינות הגיר האוטומטי (בהנחה שאתה הולך על אוטומט). יש לו נטייה להתחמם ולקצר את חייו, בעיקר ברכבים ששימשו כרכבי שטח אמיתי ולא קישוט למדרכות, והגיר לא זול. יש כאלה שכבר הוסיפו מערכת קירור נפרדת לגיר, שפותרת את הבעיה הזו.

מומלץ לקחת לבדיקה אצל בעלי מקצוע שמתמחים בגמדים הקטנים, במקום או בנוסף למכון בדיקה. אני מכירה את מורי מראשל"צ ואת ליאור מ"זוקינלנד" מאיזור השרון. חיפוש קטן ימצא לך את פרטי ההתקשרות שלהם, אם רלוונטי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

שרשרת כמדומני רק מ 2003.

שלב 4X4 גבוה ונמוך על משטח חולי. ודא שהשילוב קל בלי רעשים מיותרים.

בצע נסיעה על משטח החול/כורכר ודא שאין רעידות, קולות חשודים בזמן השילוב.

זה שהשילוב הצליח לא אומר שהגלגלים התחברו, היות ונועלי התבור פועלים עם מערכת ואקום.

אפשר על ליפט או פשוט אפשר להיכנס לדיונה קטנה (כמו באיזור הבור), אם לא נתקעת... ה 4X4 תקין.

הגיר האוטומטי כפי שכתבו לך רגיש להתחממות (לדוגמא בנסיעה ארוכה על חול עמוק).

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מצרף שאלה נוספת כי חבל לפתוח חדש,

אני דיי לחוץ לרכב כרגע ומחפש את המיועדת המתאימה,

עלתה לאחרונה השאלה לגבי ה RAV4 הקצר, מודל 2001 .

התקציב עומד על 40,000 ש"ח לכל היותר, עם עדיפות לכיוון ה35.

מה דעתכם על הרכב?

פורסם

מצד שני זה רכב אמיתי לכביש מול הגימיני שהוא בלתי נסבל על הכביש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
מצד שני זה רכב אמיתי לכביש מול הגימיני שהוא בלתי נסבל על הכביש.

מחזק, בתור אחד שהתרגל לנוחות נסיעה שמקבילה לריחוף על ענן (ייטי) הג'ימני פשוט מתרסק על כל מפגע בכביש וכל תפר הכי קטן גורם לך לנסוע בדרך אלטרנטיבית בפעם הבאה. פשוט סיוט.

הסמוראי והג'ימני הם רכבי שטח עם יכולת לנסוע בכביש, לא ההפך.

איך לבחור ג'ימני, מה לבדוק, תקלות נפוצות - תשובות לכל השאלות תמצא בג'יפולוג או בקבוצת 'חיית שטח סוזוקי' בפייסבוק.

מאמר מופשט ומקוצר יש בוואלה: http://cars.walla.co.il/?w=/4700/1640863

בהצלחה!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

המטרה היא נטו לרדת לחוף הים (כמובן במקומות המתאימים לכך), שבילי עפר, ולא דברים קשים מדי.

פורסם

אז הג'ימני יהיה כנראה Overkill בשבילך... הייתי הולכת בהחלט לכיוון של רכבים שהם נעימים יותר על הכביש עם יכולות שטח מופחתות.

הראב4 כנראה יתאים, ואני הייתי מציעה גם את הסוזוקי גרנד ויטרה הקצר, שייתן יותר יכולות שטח מהראב 4, ולא במחיר של נוחות כביש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שכחתם רק לציין ,שקיימים סטים של בולמים וקפיצים לג'ימיני שמשפרים מאוד את נוחות הנסיעה וגם תורמים להגבהה

פורסם

הג'ימני שלי היה עם סט כזה, וגם עם צמיגי 215 שמרככים מעט את המפגש עם האספלט, והוא עדיין היה לא נעים במיוחד בכביש.

המנוע "יתוש" שלו גם לא עוזר במיוחד לחוויה- עקיפות מחוץ לתחום, ולירושלים עולים עם עצירה ללינת לילה בדרך.

מה שכן- בשטח החיוך לא יורד מהפרצוף. אבל מי שמחפש רכב שישרת אותו 90% על אספלט, ו10% בשביל לרדת לים, צריך לחשוב פעמיים האם ההקרבה שווה לו את זה. יש רכבים נוחים יותר למטרה הזו.

פורסם

נסעתי בג'ימנים עם סטים "נוחים" לכאורה, עדיין מדובר על נוחות של ריקשה בהשוואה לייטי האקסית שלי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...