Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן סאני 1993

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות רכב מסוג ניסאן סאני שנת 1993 ידנית ועכשיו רציתי קצת לברר עליו לקבל חוות דעת מאנשים עם ניסיון עם האוטו הזה, רציתי לדעת איך הוא מבחינת אמינות תקלות וצריכת דלק.. בעיקרון חוות דעת כללית. תודה מראש :)

פורסם

היה לנו במשפחה שתי סאני, חדשה ידנית בשנות ה90 ואוטומטית לפני כשש שנים.

בכללי רכב די אמין, לא זכור לי ביקורים במוסך חוץ מטיפולים, לא יקר בביטוח הידנית די זריזה וחסכונית יחסית.

פורסם

כעיקרון, רכב אמין. לגבי צריכת דלק - לא הייתי אומר שהיא חסכונית, במיוחד הדגם עם קרבורטור. הייתי ממליץ לחפש שנתון יותר גבוהה.

פורסם

מכרתי לפני כשנה את הסאני שלי, עם 330K על השעון. ידנית, מוזרקת + ABS, ח"ח, נ"מ ה"כ, ושאר אבזורים. במחיר הזה, אין שום דבר שמתקרב לאמינות ולאבזור. צריכה משולבת פקקים 11 קמ"ל, בין עירונית - 15 קמ"ל.

תתרחק מהדגם עם הקרבורטור וללא ה"כ. רק הדגם המוזרק והמאובזר.

שים לב לרעש שמופיע בשניות הראשונות אחרי ההתנעה. מותחנים/שרשרת טיימינג - עסק יקר.

:turn-l:
פורסם

אמין , אבל לא שווה את הנסיעה הגרועה הקופצנית והלא נוחה , הפלסיטיקים המתפרקים והדשבורד לא בשמיים. עדיף דייהטסו אפלאוז! או סופר לנסר.

Tuning:lol:

פורסם

הסאני הייתה רכב אמין מאוד בזמנו אבל היום אחרי 20 שנה על הכביש זה כבר תלוי בהרבה גורמים מלבד האמינות המקורית שלה.

אם היא תוחזקה כמו שצריך ועשתה ק"מ סביר (סביר לרכב בנזין לא ל 20 שנה) יש סיכוי שהיא תמשיך להפגין אמינות לעוד כמה שנים אבל אתה גם צריך לזכור שהמכוניות שאלו לא מתוכננות לשרוד 20 שנה ויכול להיות גם שרכיבים שלא עשו בעיות עד היום יתחילו להגיע לסוף חייהם.

מבחינה כללית המכונית סבירה לא נוחה ומפנקת במיוחד בקיצור יפנית טיפוסית, מבחינת בטיחות זו ממש לא המכונית שהיית רוצה להיות בתוכה בזמן תאונה.

בכל מקרה כל רכב בגיל כזה שאין לו שום ערך אספנות הוא הימור שלא בטוח שישתלם אפילו מבחינה כלכלית נטו.

פורסם
הסאני הייתה רכב אמין מאוד בזמנו אבל היום אחרי 20 שנה על הכביש זה כבר תלוי בהרבה גורמים מלבד האמינות המקורית שלה.

אם היא תוחזקה כמו שצריך ועשתה ק"מ סביר (סביר לרכב בנזין לא ל 20 שנה) יש סיכוי שהיא תמשיך להפגין אמינות לעוד כמה שנים אבל אתה גם צריך לזכור שהמכוניות שאלו לא מתוכננות לשרוד 20 שנה דווקא כן בשנים האלו היפניות עדין חשבו כמעט רק על אמינות ויכול להיות גם שרכיבים שלא עשו בעיות עד היום יתחילו להגיע לסוף חייהם נכון לכמעט כל רכב בן 5 ומעלה.

מבחינה כללית המכונית סבירה לא נוחה ומפנקת במיוחד בקיצור יפנית טיפוסית, מבחינת בטיחות זו ממש לא המכונית שהיית רוצה להיות בתוכה בזמן תאונה - זה מאוד נכון.

בכל מקרה כל רכב בגיל כזה שאין לו שום ערך אספנות הוא הימור שלא בטוח שישתלם אפילו מבחינה כלכלית נטו.

באופן כללי הסאני אמינה מאוד (ברמת הקורולה האגדתית )ורכבים בני 20 עם ק"מ של מעל 250K שנוסעים היטב הם לא מחזה תעתועים אלה יותר הסטנדרט, שכמובן שהמכונית צריכה להיות מתוחזקת היטב.

פורסם

איזה סיבה יש להעדיף אותה לצורך העניין על כל רכב אחר? מה התקציב פה?

הייתה אחת כזו למכירה בשכונה שלי, מסתבר שיש לה מחירון של 8K או משהו בסגנון, כנראה שאף אחד לא הציע יותר מ-3K והבעלים החליט לא למכור.

בכל מקרה, לא הייתי קונה רכב בן 20 ביותר מ-3K, במיוחד כשהיום אפשר לקנות רכבים חדישים בהרבה בתקציב נמוך.

פורסם
איזה סיבה יש להעדיף אותה לצורך העניין על כל רכב אחר? מה התקציב פה?

...

בכל מקרה, לא הייתי קונה רכב בן 20 ביותר מ-3K, במיוחד כשהיום אפשר לקנות רכבים חדישים בהרבה בתקציב נמוך.

מנוע מוזרק וחסכוני, דיסקים בארבעה גלגלים, רשימת אבזור שלא מביישת רכב מודרני, אמינות פנטסטית, ABS בחלקם, ...

המחיר צריך להיות 2-3K. ניסיתי למכור את שלי ב- 3K במשך הרבה זמן בסוף מכרתי לראשון שהגיע בקצת פחות.

:turn-l:
פורסם

גם לנו הייתה סאני 93 ידנית מוזרקת. היא יותר מרווחת מהמאזדה 3 2007 שיש לנו היום. סה"כ טרנטה שנוסעת בצורה אמינה. היום זה כבר רכב בן 20, ככה שסביר שלא תצליח להימנע מבלאי טבעי, אבל עלות התיקונים מאוד זולה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מנוע מוזרק וחסכוני, דיסקים בארבעה גלגלים, רשימת אבזור שלא מביישת רכב מודרני, אמינות פנטסטית, ABS בחלקם, ...

המחיר צריך להיות 2-3K. ניסיתי למכור את שלי ב- 3K במשך הרבה זמן בסוף מכרתי לראשון שהגיע בקצת פחות.

ב-2800 שקל זה באמת משהו משתלם, לפחות בגזרת "וואלה אחי תראה, זה נוסע" :lol: אבל בכל סכום שהוא מעבר, זה פשוט לא משתלם.

• תוכן חדש...