Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרקע הכללי לעסקה: דירה ב 760,000 ש"ח, 305,000 ש"ח הון עצמי, 455,000 ש"ח משכנתא (כדי להיות מתחת ל-60%). אני לווה יחיד.

קיבלתי כבר 4 תמהילים, וזה דיי מתחיל להיות מסובך.

כרגע המועדף עלי הוא כדלקמן:

135,000 ש"ח בפריים-0.9= 1.85% ל-25 שנה

160,000 ש"ח בריבית משתנה כל 5 שנים, מתחילים ב 1.72% ל-25 שנה.

160,000 ש"ח בריבית קבועה לא צמודה ל-19 שנים 4.8%.

מה דעתכם ? אפשר לרדת יותר נמוך ?

תודה!

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אין אפשרות להגדיל קצת את התשלום החודשי ולצמצם את תקופת ההחזר?

יוצא לך יותר מדי ריבית לסכום כל כך קטן.

כמו כן, מציעה לבדוק שלפחות חצי מההחזר יהיה הקרן ולא רק הריבית כבר מההתחלה.

בשאר הנושאים אני מציעה לחפש באינטרנט אתרים המשווים בין ריביות ותמהילים שאנשים מקבלים בהווה.

בהצלחה

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אין אפשרות להגדיל קצת את התשלום החודשי ולצמצם את תקופת ההחזר?

יוצא לך יותר מדי ריבית לסכום כל כך קטן.

כמו כן, מציעה לבדוק שלפחות חצי מההחזר יהיה הקרן ולא רק הריבית כבר מההתחלה.

בשאר הנושאים אני מציעה לחפש באינטרנט אתרים המשווים בין ריביות ותמהילים שאנשים מקבלים בהווה.

בהצלחה

הדירה היא להשקעה, פריסה לתקופה קצרה יותר תוביל אותי ל break even בשכ"ד שיתקבל על הדירה וזה לא היעד.

כל עוד השכירות משלמת על המשכנתא ונשאר לי כסף ביד לתחזוקה אני שמח.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

קאררה, גש לפורום משכנתאות בתפוז ותעלה את השאלה שם. זה המקום הכי טוב להתייעצויות בתחום.

לגופו של עניין, אם מדובר בהשקעה הרי שפריסת המשכנתא ליותר מעשרים שנה (ולמעשה לכל מספר שנים מעל המינימום האפשרי) פירושה שחיקה של התשואה מה"נכס".

לא ברור לי מדוע להסכים למסלול צמוד ומשתנה.

אני מבין ממה שאתה אומר שאתה מוכן לוותר על תשואה תמורה ברייק איוון בשוטף (שעלול להתהפך בעת שינויים בריביות המקובלות).

שני סנט מאד כלליים שלי.

עריכה: אני אומר את המובן מאליו לאור התשובה שלך, אבל משאיר את הנוסח לטובת מי שמחפש את המילה "משכנתא" בפורום; העקרונות שאני מעלה חשובים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מסכים עם נהג מתחיל. גש לתפוז.

בלי לדעת שכר, רמת סיכון (שכירות/תשואה) והחזר חודשי מקסימלי, אי אפשר לענות גם ככה.

משכנתא זה קל

פורסם

אם תצמצם את התקופה של הריבית הקבועה לאיזור ה-10 שנים תוכל לרדת לפחות ב-1% מהריבית שנתנו לך (מניסיון).

אני הייתי מתרחק כמה שיותר כרגע מהמוצמדות, זה ברור שמכאן אפשר רק לעלות למעלה, השאלה היא רק באיזה קצב זה יקרה.

אני גם תומך בעצה שנתנו לך, תכניס את היד לכיס ותכסה כל חודש קצת את הפער בין השכירות למשכנתא.

לא בטוח אם ב-20 שנים הקרובות השכר דירה יעלה באותו קצב שהמדד יעלה ואז גם תאלץ להכניס את היד לכיס (השכירות תשאר אותו הדבר אבל המשכנתא תתייקר לך).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...