Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I30 2009 -תקלת לוח שעונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נעים להגיד, אבל כנראה קנית מכונית שנאנסה באכזריות.

להוריי יש I30 כבר 5 שנים, 0 תקלות, ולחבר פורום היתה CW שעברה 120K ללא אף תקלה.

בדןק היטב אם מישהו לא "שיחק" בלוח המחוונים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הרכב נרכש מהרץ,אוטו סנטר עם 31,000 ק"מ על השעון ורישיון הרכב אימת את הק"מ,ניתן על ידם טופס גילוי נאות.

מעבר לכך,אני לא מאמין שהם מתעסקים עם השטויות האלו,לא מתאים להם.

לדעתי,יש כאן אלמנט ענק של חוסר מזל בשילוב ככל הנראה "רכב לימון".

זה יכול לקרות,רק שזה די כואב לגלות את זה לאחר גמר האחריות וזאת בהשוואה למאזדה 3 ספיריט של אבא,שישנה בשנתיים יותר ולא סובלת מכמות תקלות כזו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

למרות שזה לא נעים לשמוע שלבחור יש סדרה של תקלות,יש כמה תקלות שחוזרות ונשמעות מבעלי I30 בפורום,הESP,רעידות בעמידה,פיצוצים מהאגזוז,ועוד.

פורסם
למרות שזה לא נעים לשמוע שלבחור יש סדרה של תקלות,יש כמה תקלות שחוזרות ונשמעות מבעלי I30 בפורום,הESP,רעידות בעמידה,פיצוצים מהאגזוז,ועוד.

הESP זו תקלה ידועה, ולפי מה שאמרו לאבא שלי פעם אחרונה כשהוא היה ביונדאי, יצא יוניט חדש שפותר את הבעיה.

(לא יודע אם באמת פותר, כי הרכב כבר לא אצלנו והוא נמכר)

הפיצוצים מהאגזוז והרעידות בעמידה? תעשה לי טובה. באמת מי שכתב את זה, זה 2-3 אנשים שיש להם הודעה או 2 הודעות בפורום. נראה חשוד ומריח מסריח.

אני לא בא להגן על יונדאי או משהו, אבל לא נתקלתי באף אחת מהבעיות הנ"ל חוץ מהESP.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אצלי בקיה פורטה הESP עושה מה שברצונו...זו לא בעיה של יונדאי I30 ספציפית אלא של הברקס יוניט הזהה בשני הדגמים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
הESP זו תקלה ידועה, ולפי מה שאמרו לאבא שלי פעם אחרונה כשהוא היה ביונדאי, יצא יוניט חדש שפותר את הבעיה.

(לא יודע אם באמת פותר, כי הרכב כבר לא אצלנו והוא נמכר)

הפיצוצים מהאגזוז והרעידות בעמידה? תעשה לי טובה. באמת מי שכתב את זה, זה 2-3 אנשים שיש להם הודעה או 2 הודעות בפורום. נראה חשוד ומריח מסריח.

אני לא בא להגן על יונדאי או משהו, אבל לא נתקלתי באף אחת מהבעיות הנ"ל חוץ מהESP.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=471120

רק רשמתי יונדאי רעידות וקבלתי את זה בתוצאה הראשונה,אני זוכר שהיו כמה שרשורים בנושא,אם הייתי מחפש הייתי מוצא עוד.

שים לב כמה חברי פורום בעלי I30 מצטרפים לתלונת פותח השרשור,כולם חברי פורום ותיקים וללא עוררין!!,כנראה שבאמת יש בעיה!.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=458498&highlight=I30

פורסם

שמת לב שרוב הרכבים מליסינג?

זה מעיד כנראה על כך שהרכב רגיש לנהיגה פרועה ומופרעת כמו של רוב נהגי הליסינג. :roll:

והפיצוצים. תעשה לי טובה. אנשים עם הודעה אחת או שתיים. בחייאת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
גם אצלי בקיה פורטה הESP עושה מה שברצונו...זו לא בעיה של יונדאי I30 ספציפית אלא של הברקס יוניט הזהה בשני הדגמים.

לפי מה שפותח השרשור בשרשור אחר,הוא רשם שהיו לו תקלות עם המיקרו סוויץ,הפעם מדובר במוח של הESP,חלק שעולה 1700שח לפני עבודה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=496271

בכל מקרה אני מתעניין בזה כי יש הרבה אנשים שאומרים שיונדאי הוא רכב מאד אמין,האמת אומרת שזה לא לגמרי נכון..

אני מקווה שפותח השרשור וכולנו נהנה משנה טובה בכל הקשור לרכב ובכלל.

פורסם

אתחיל בכך שאני מהאום ואין לי חצי דבר עם שיווק או מכירת רכבי יונדאי. אז ככה, לגמרי לא ברור איך אתה מגיע למסקנה כפי שכתבת אנשים שאומרים שיונדאי הוא רכב מאד אמין,האמת אומרת שזה לא לגמרי נכון.. האם המסקנה שלך מבוססת על 3 , 10 או 30 תלונות דומות או זהות. דפדף מעט בפורום ותגלה שיש דגמי רכב אחרים עם בעיות הרבה יותר מהותיות ובתפוצה רחבה ביותר . די ברור שחלק מבעלי הדגמים האלה היה מאד שמח להחליף את רשימת התקלות ברכבם עם כל רשימת התקלות האופיניות לרכבי יונדאי. בו נתחיל מתקלות ברכבים חדשים שעברו בקושי עד 30 קי קמ . לדוגמא תקלות DSG ,תקלות בטורבו, אכילת שמן ועוד. בו נאמר זאת כך ובהחלט ברוח טובה ולא על מנת לנגח, נכון שיש תקלות בכל רכב אבל בהצגת מסקנות חשוב לשמור על פרופורציות וניתוח נתונים על בסיס רחב ובודאי לא כפי שזה נראה בפוסט שלך על פי תחושות והתרשמות נקודתית.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, התקלה היא במנגנון של השעון הסל"ד.

אם התקלה אכן בו, זה (ברוב המקרים) בר תיקון (החלפה של המנגנון).

יש מנגנונים שיוצאים במשיכה, ויש כאלה שמולחמים ללוח. במעבדות לרכב יודעים את הדברים האלו אבל התיקון עצמו יעלה בקלות כמה מאות למוסך, וסביר להניח שאתה תשלם גם על הקופון שגוזר המוסך, כולל פירוק והרכבת הלוח.

ייתכן מאוד שכדאי לך ללכת ישירות למכון ספידומטרים שיחליף לך נקודתית את המנגנון הזה באחד מלוח מפורק (הם מחזיקים בד"כ מכולות של לוחות שעונים מכל סוגי הרכבים) ובא לציון גואל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא הייתי הופך את הרכב הזה למשהו לא אמין, יש תקלות סדרתיות ויש תקלות שיכולות לקרות לכל אחד עם כל רכב מכל סוג.

יש את עניין ה-ESP שזה לדעתי תקלה בטיחותית מהמעלה הראשונה ואני מדבר כרגע על היוניט, לנסוע בלי אורות ברקס אחוריים זאת סכנת נפשות וחבל שהיצרן לא לוקח על זה אחריות ומטפל בבעיה הזאת.

התקלה השניה היא מנגנון הידית בדלת הנהג שנוטה להתפגר, כאן הבנתי שכבר מחליפים למנגנון מחוזק אבל עדיין, מי שזה יקרה לו מחוץ לאחריות יצטרך לשלם אני מתאר לעצמי.

ברכב שלי הייתה תקלה של מצבר חלש שהוחלף באחריות למצבר גדול יותר, זה לא ממש קשור לרכב עצמו אבל טופל באחריות.

יוניט הוחלף אצלי 3 פעמים, הפעמיים האחרונות ממש לאחרונה ביולי-אוגוסט.

מנגנון הידית בדלת הנהג התקלקל אצלי ממש יומיים לפני טיפול תקופתי וטופל באותה הזדמנות.

הוחלף אצלי מפוח מזגן שזייף תקופה ואז פשוט הפסיק לעבוד.

אז כן, אני מסכים, זה לא צריך לקרות ברכבים בני 4 (הרכבים שלנו כמעט בני אותו גיל) וכאלה שעוד לא עברו אפילו את ה-100 אלף קילומטרים (שלי 70), אם היינו מקבלים אחריות כמו שנהוגה אצל יונדאי בחו"ל בכלל לא היינו משלמים על זה ובטח גם דואגים פחות אבל בארץ כמו בארץ, אף אחד לא נותן אחריות ואף אחד גם לא לוקח אחריות...

מאחל לכולם שנה טובה וחפה מתקלות ואם כבר אז שיהיו באחריות :wink: .

פורסם

מאחל לכולם שנה טובה וחפה מתקלות ואם כבר אז שיהיו באחריות :wink: .

למי שעוד נשארה.... לנו לא נראה לי.

בכל אופן,השעון תוקן במכון לספידומטרים בקריות,הותקן סטופר,שנועד למנוע את נפילת המחט למעלה.

מחיר סביר בהחלט-250 ש"ח.

הוצע לי גם שעון מפירוק ב-650 אבל הסיפור הוא שהק"מ לא מתאים (נמוך מידי) וצריך ללכת לחברה ולבדוק אם בכלל היא מסכימה להתחבר למחשב הרכב ולעשות התאמות (אסור לשנות ק"מ,זו עבירה פלילית) ואם כן זה בתוספת "צנועה" של 300 ש"ח.

פורסם
מקווה שבזאת סיימת עם התקלות.

גם אני,הרכב עבר אתמול טסט אחרי החלפת מנורות ,הגיע הזמן שיהיה שקט ממנו אחרי חצי שנה סוערת במיוחד.

פורסם

מאחל לך באמת שנה שקטה וחפה מתקלות, אין דבר יותר מעצבן מזה.

מה שנחמד אצלי זה שעכשיו התווספה מאזדה 3 וכשהיונדאי הייתה במוסך גם היא היא נזקקה לשירותי מוסך, ברכב הוחלפו טרם הרכישה כל הדיסקים והרפידות, מחזיר שמן + חיישן לחץ שמן ושמן מנוע חדש כמובן, בולמים קדמיים חדשים + תומכים חדשים למוט מייצב אחורי. אחרי כל זה הלך גם הממיר הקטליטי, חודש וחצי אחרי הרכישה.

אמנם זה לא מכוסה באחריות (הרכב נרכש מאלבר) אבל מנהל הסניף ממנו נקנה הרכב (אלבר אאוטלט עפולה) התערב והתקלה תוקנה ע"ח אלבר בתשלום השתתפות עצמית של 300 ש"ח מכיסי.

נשאר לי צמיגים וכיוון פרונט למאזדה לסיים לפני החורף ואני מקווה לפחות לשנה של שקט!

• תוכן חדש...