Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב : קודם כל שנה טוב לכל חברי הפורום.

אז ככה בעלי קנה לפני פחות שמבוע טויוטה פריוס שנת 2010 ,וזה עלה בקירוב לפי מחירון לוי יצחק 16000 שקל פחות מהמחירון. מסוחר מכוניות מורשה. בעלי התעניין מדוע האוטו עולה ככה ובעל הרכב אמר כזה מה שאני רוצה על האוטו. לאחר מכן בעלי לקח את האוטו לבדיקה ואלו הממצאים: ליקויים בעליי משמעות גבוהה : תיקון פח חזית כולל גשר עליו מולחם.

תיקון בעל משמעות נמוכה: תיקוני פח וצבע סביב גוף הרכב,פירוק/החלפה כנף ימין,הוחלף פגוש קדמי ,הוחלף גשר מנוע תחתון,הוחלף קורת רוחב קדמית,הרכב לאחר תאונה. כשבעלי שאל את המוכר הוא אמר תאונה קלה לכן אני מוכר בפחות את האוטו. בעלי והמוכר לא עשו זיכרון דברים ולפי חוק כפי שמתברר לי עכשיו הוא לא החתים אותו על טופס גילוי נאות כפי הנדרש . בנוסף לאחר העברת בעלות בעלי התקשר לבטח את האוטו והם אמרו לו שהאוטו במצב של אובדן גמור להלכה. השאלה היא כזאת. א) מה זה אומר מבחינת הממצאים? ב) האם ניתן לבטל את העסקה?

ג) אם לא ניתן לבטל את העסקה מה עלינו לעשות מכאן ?

אשמח לעזרה

תודה

פורסם

למה לבטל את העסקה?

בדקתם את הרכב, ידעתם שהרכב עבר תאונה קשה קרי "ליקויים בעליי משמעות גבוהה : תיקון פח חזית כולל גשר עליו מולחם."

על מה בדיוק את מלינה?

הרכב ניזוק ב 50-60% מערכו ותוקן כנראה במוסך "מבצע סבתא"

מה חשבתם שהסוחר הוא יהודי טוב לב שמעוניין לחלק לכם מתנת חינם? לא נדלקה לכם נורה אדומה של סוחר+משמעות גבוהה+הנחה?

לצערי ולענייות דעתי, אין לך קייס חזק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אין ספק שלא נקטתם באמצעים הנדרשים ביצוע עסקת הקנייה. למרות זאת ייתכן והעיסקה ניתנת לביטול.

המונח הנכון לגבי מצבו של הרכב הוא "אובדן להלכה", ולא אובדן גמור להלכה.

כדאי לבדוק האם חברת הביטוח מילאה אחרי חוק "חוק הגבלת השימוש ורישום פעולות בחלקי רכב משומשים (מניעת גניבות), תיקון מס' 3, התשס"ה – 2005":

העברת רשיון רק אחרי התיקון - בכלי רכב שנפגעו בתאונה, והוגדרו ע"י חברת הביטוח כאובדן להלכה (נזק של פחות מ-60%) והמועברים לתיקון, חייבת חברת הביטוח להמשיך ולהחזיק ברשיון הרכב ולא להעבירו לרוכש הרכב אלא רק לאחר שהרוכש המציא לחברת הביטוח אישור של מוסך מורשה (בעל רשיון) שלפיו תוקן הרכב. האישור חייב לכלול גם פירוט של החלקים, שהוחלפו ברכב במקום החלקים הפגועים והאם אלה חלקים חדשים או משומשים.

אם תמצאו כי הבעלות הועברה לסוחר הרכב ללא אישורים מתאימים או שחברת הביטוח התרשלה בהעברת הבעלות לסוחר הרכב בניגוד לחוק, היא ביצעה עברה שאיפשרה מכירת הרכב תוך הטעיה.

סוחר רכב מחוייב בחתימה על טופס גילוי נאות לפי חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח–2008

אני מציע לך לפנות לעורך דין שיתבע ביטול של העסקה וייעץ לכם האם ניתן להגיש תלונה פלילית כנגד סוחר הרכב ונגד חברת הביטוח.

פורסם

תודה על העזרה

לגביי מבצע סבתא אני כנראה איאלץ להסכים.אולם לא כל כך ידעתי מה זה אובדן להלכה לפניי המקרה ומה ההבדל בין תאונה קשה לקלה.

לגביי פנייה לביטול העסקה מאחר שבאמת לא ניתן לנו טופס גילוי נאות אולי זה יכול לעזור ועל כן אפנה לעורך דין שינחה אותי מה עושים הלאה.

לדעתכם כדיי לי ללכת למוסך מורשה של טויוטה זה שווה את הטרחה . וידוע לכם אם זה עולה כסף לעשות בדיקה במוסך מורשה של טויוטה על מנת שיבחנו מה מצב הרכב.

אני מאוד מפחדת לעלות על הכביש עם הרכב הזה מבחינה בטיחותית .

תודה:)

פורסם

יש להפריד בין כדאיות העסקה לבין העניין הבטיחותי.

אבדן להלכה הוא מושג המגדיר את כדאיות תיקון הרכב והוא נקבע על פי מחיר הרכב ועל פי עלות תיקון הנזק לחברת הביטוח. לא כל רכב שעבר תאונה גם נפגע מבחינה בטיחותית, ולכן את זקוקה לסיוע של שמאי רכב אשר יבחן את מצב הרכב ויוכל גם לענות על השאלות בנושא איכות התיקון, הפגיעה בערכו של הרכב ובבטיחותו. מוסך היבואן אינו המקום המתאים לקבל הערכה זו. חוות דעת של שמאי יכולה גם לשמש אותך בבית משפט.

פורסם

מאחר וקניתם מסוחר מכוניות מורשה, הסיכוי לבטל את העסקה גבוה. אפשרות אחרת, לגשת לשמאי, לקבל אומדן של השווי האמיתי של הרכב ולתבוע את ההפרש. מן הסתם, יפחיתו לכם מהפיצוי בגין אשם תורם. עדיין, שווה לתבוע (אם העניין לא יסתיים ללא תביעה).

פורסם

היי

עד כמה שאני מבין מדברייך, הבדיקה נעשתה לאחר הקניה והעברת הבעלות.

אם כך, לדעתי, כדאי לתבוע את הסוחר ולא להתחיל לחפש אחר חברת הביטוח, זה גם יהיה יותר קשה וייקח יותר זמן, וגם ישאיר את הרכב אצלכם. עדיף כבר לקבל את הכסף ולחפש רכב אחר..

על פי החוק, סוחר רכב מורשה חייב לתת גילוי נאות למצב הרכב, והוא כמובן לא נתן. ממליץ לכם לקחת עורך דין ולהגיש תביעה כנגד הסוחר. אגב ,לדעתי כשהסוחר יראה את התביעה הוא יסכים לקחת את הרכב בחזרה תמורת הסכום ששולם (כי לתביעה מן הסתם מתווספים עוד הוצאות כמו הוצ משפט, עלות בדיקה, הפסד ימי עבודה וכו..).

ובלי קשר (או בעצם עם קשר), למדתם לקח - לא קונים רכב לפני שעושים לו בדיקה!

פורסם

החוק מחייב את הסוחר בטופס גילוי נאות. אי נתינתו זו עבירה פלילית!!

לכן גשו אליו ובקשו ביטול עיסקה תוך שאתם מציינים בפניו את העובדה הזו.

יסיכים טוב, לא יסכים מגישים תלונה במשטרה ושולחים מכתב מעו"ד.

לא יעזור מגישים תביעה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מאחלים ונשמח לשמוע על המשך העלילה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אז ככה:

לאחר שפניתי לעורך דין הוא המליץ לי לקחת את הרכב לבדיקה במוסך .

אז פנינו למוסך מורשה של טויוטה , אבל הם לא מוכנים לבדוק את הרכב.

יש למישהו המלצה למוסך שיכול לעשות בדיקה לרכב בצורה מהימנה ויוכל לדעת מה באמת קורה עם הרכב?

כי רק לאחר מכן אני אוכל לבדוק אצל שמאי. ובכלל לדעת איך הרכב מבחינה בטיחותית.

אשמח לקבל המלצות למוסכים טובים מ הדרום מהמרכז אפילו ירושלים. עדיפות לבאר שבע ותל אביב.

תודה :)

פורסם

מה הסיבה שנתן לך מוסך טויוטה? יש יותר מאחד דרך אגב.למה צריכים מוסך בכלל לפני שהולכים לשמאי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אבדן להלכה הוא מושג המגדיר את כדאיות תיקון הרכב והוא נקבע על פי מחיר הרכב ועל פי עלות תיקון הנזק לחברת הביטוח. לא כל רכב שעבר תאונה גם נפגע מבחינה בטיחותית, ולכן את זקוקה לסיוע של שמאי רכב אשר יבחן את מצב הרכב ויוכל גם לענות על השאלות בנושא איכות התיקון, הפגיעה בערכו של הרכב ובבטיחותו. מוסך היבואן אינו המקום המתאים לקבל הערכה זו. חוות דעת של שמאי יכולה גם לשמש אותך בבית משפט.

כתבתי לך לפני מספר ימים שאת צריכה שמאי רכב.

האם כבר פנית אל המוכר בדרישה לביטול עסקה?

את תזדקקי לדו"ח של השמאי אם תצטרכי להוכיח בבית משפט כי ערכו של הרכב נמוך באופן משמעותי מן הסכום ששילמת.

חוות דעת של מוסך לא תעזור לך.

פורסם

השלב הראשון יהיה חזרה לאותו מגרש ולהסביר לו את הדברים.

לדעתי, אם לפני הקנייה ידעתם על הליקויים והחלטתם לקנות את הרכב, זה עליכם, אך כאן ככל הנראה יש סעיף שמציל אתכם.

למה לפנות לעורך דין לפני שפונים אל הסוחר, אולי יסכים לקבל את הרכב חזרה כדי לא להיות מאויים בתביעה?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...