Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, שמתי לב שיש לי רק יצאת RCA אחת בHU שלי.

ולאחרונה אני רוצה להשלים את המערכת שלי במגבר וסאב, כרגע יש לי רק קומפוננטים.

האם אני אוכל לעשות זאת?

פורסם

רק קח בחשבון שבחיבור כזה (שהוא אפשרי ואין איתו בעיה), אתה מאבד את השליטה על העוצמה של הסאב ביחס לקומפוננט.

פשוט יש סוגים של מוזיקה שכיף שהסאב מרביץ, ויש שלא (כשהסאב הוא רק ליווי), בשורה התחתונה יוצא לשחק עם העוצמה של הסאב דיי הרבה.

מה גם שלרוב מכשירים בעלי יציאה אחת הם פחות איכותיים.

אבל בהחלט אפשרי, כפי שצויין.

SCANSPEAK

פורסם

זה לא אותו הדבר, לא סתם יש רדיו דיסקים עם 3 יציאות ואפילו 4, לא כדי לחסוך במפצלים זאת בכלל לא המטרה של הוספת יציאות, כשאתה מפצל את האות בדרך שלכאורה לא טבעית (על ידי מפצלים וכו', ולא דרך הרדיו דיסק עם 2-3-4 יציאות) התוצאה המתקבלת איכותית פחות.

JL Audio

פורסם

פיצול אות לא אמור להשפיע על העוצמה/איכות, אם אני לא טועה זה מתחבר במקביל כך שהאות לא נחלש (לפחות לא באופן מורגש)

חוץ מ'זה שלט סאב לא עושה כלום, אני מניח שבשלט סאב יש פוטנציומטר יחיד ששולט בערוץ של הסאב ועובד על "מחלק מתח" לא פוגע באיכות האות בכלל, עקרונית, אפשר לבנות שלט סאב מפוטנציומר בלבד וזה יעלה לך לא יותר מ5 ש"ח.

אם מדברים פה על שליטה באלמנטים אז ברור שפוטנציומר לא יפתור את הבעיה, וברור שHU עם יציאה אחת למגבר יהיה פחות איכותי מאחד עם 3 יציאות.

בקיצור אם תשתמש בRCA מחברה מוכרת ומפצל מחברה מוכרת, האות לא יפגע ותוכל לשים שלט סאב, אם יש לך תקציב עדיף HU יותר איכותי

פורסם

HU אני לא אחליף כי הוא חדש.

המטרה שלי היא לא מערכת HI END אלא מערכת בסיסית עם סאונד טוב. אני לא משלה את עצמי עדיין מדובר ברכב ואני לא הולך להשקיע על אקוסטיקה וכו'.

פורסם

כשתחליף פיזית hu איכותי עם מספר יציאות אל מול מה שאתה מתכנן לעשות תגיד איזה טיפש הייתי.

לא נכנס בכלל לאקוסטיקה של הרכב, השינוי דרמטי.

פורסם
ניקה בדקת את הנושא לעומק שככה אתה עונה לו בצורה חד משמעית??

לא, לא חיברתי סקופ ובדקתי, לא צריך לבדוק עניין כזה, אלקטרוניקה פשוטה, כמו שהחשמל בבית שלך מחובר במקביל ואין לך מנורה אחת שדולקת חזק ואחת חלש ככה זה בכל חשמל, בחיבור מקביל (RCA) לא אמור ללכת לאיבוד עוצמה/איכות

פורסם

ניקה זה לא נכון, ספק המתח הבייתי יכול לספק מאות/אלפי וואטים בניגוד ל hu, ככה שהוספת עומס בקושי משפיעה עליו.

אני לא הולך להכנס לאם זה טוב/לא טוב, פשוט ההשוואה שלך לבית איננה נכונה מהבסיס.

מה שכן, כמו שרשמתי לפני זה מסרס את השליטה ולא נוח.

לבנות שלט לסאב בעצמך? בין איזה התנגדיות הוא צריך לעבוד (הפוטנציומטר), אתה יודע?, לרוב שלטי הבאס הם שליטה על הבוסט לא עוצמה, שזה פחות מעניין.

בתור פתרון זמני, פיצול הוא סביר מינוס.

SCANSPEAK

פורסם

אני אתייחס לדבר אחד שאמרת

"מה שכן, כמו שרשמתי לפני זה מסרס את השליטה ולא נוח."

אבל השלט לסאב סוגר את הפינה של השליטה ככה שזה משהו שפחות אמור לעניין אותו.

יש הרבה אנשים שיש להם HU עם 3 יציאות ועדיין משתמשים בשלט לסאב, לדעתי יותר נוח מלהתעסק במערכת.

חוץ מ'זה אני חייב לציין משהו בפני חברי הפורום.

כל אחד שמבקש המלצה לרמקולים או מגבר וכד'ו לא חייבים לדחוף לו את עניין יחידת הראש, כי אני מאמין שאם הייתה לו בעיה עם איכות הצליל אז הוא היה כותב "הHU שלי מוציא צליל לא לטעמי תציעו משהו אחר" רוב הפעמים האנשים מרוצים מהצליל שHU שלהם מוציא ורוצים רק להגביר את אותו הצליל, פה ניכנס עניין ההגברה ופחות עניין יחידת הראש.

חוץ מ'זה אני מכבד כל אחד ואחד מחברי הפורום ולומד פה הרבה ככה שאל תיעלבו עליי או תחשבו שאני בא לפגוע לכם באגו.

בקשר לשאלה של פותח השרשור, כן אתה יכול לחבר מגבר ללא בעיה, תעשה את זה, כשאתה מתקין את המגבר תבקש מהמתקין להעביר לך 2 כבלי RCA שיהיה לך ליתר ביטחון אם בעתיד תירצה לשדרג. (ככה שאם בעתיד תחליף רדיו דיסק, לא תצטרך לפרק חצי רכב להעביר כבר RCA נוסף והוא יהיה לך כבר מוכן כי היית חכם בעבר)

• תוכן חדש...