Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איציק,

התעוררתי למציאות אך כפי הנראה באופן זמני,

עדיף לחזור לבועה שלי.

ותאמין לי שרעייתי ממש לא רוצה לחזור לעבודה .

שמר,

גרמת לי לצחוק.

הנה חומר טוב לקריאה :

article.yedioth.co.il/default.aspx?articleid=6561

Gn'f'R

פורסם

רגע לפני שאני חובש את המצנפת לקראת שינה

אני רוצה לומר תודה מיוחדת למי שפנה בפרטי

ולאלה שהרימו טלפון.

אתם אחלה! ואם אמות לפני שאתעורר - בבקשה

תציינו על המצבה שאני יותר טיפוס של "עמק".

Gn'f'R

פורסם
חבר יקר,

אני אתן לך טיפ לחיים:

תעבור לגור בשטחים!

שם במרחק של חצי שעה מתל אביב

תוכל להחזיק בבית חביב

המיסים מסובסדים

וגם המים והחשמל

בקיצור - אם לא עברת, אז פשוט חבל!

;)

אני גר בשטחים.

אודה לך אם תוכל להפנות אותי למקום אליו אני יכול לפנות כדי לקבל את סבסוד המים המיסים והחשמל, כי כרגע זה לא קורה.

תודה,

צביקי

פורסם
להקיש מהמקרה הפרטי שלך על הצורה הכללית בה אנשים חיים בארה"ב זה, במילים עדינות, לא משופע בבינה.

ובכ"ז - בהכללה - לאמריקאים יש לא מעט מקרים בהם אנשים משתעבדים לעבודה, בעיקר בתחומים הקשורים ל- מה שנקרא : "היי-טק".

מסורת השעות הנוספות ללא הגבלה ו/או משכורת גלובלית הגיעו משם, כמו גם הצורך האובססיבי כמעט להיות "נשוי לעבודה".

לא ממש ברורה לי הלהיטות הישראלית לייבא דווקא את הדברים המחורבנים מארה"ב (יש שם, בשפע) ואת הדברים הטובים יותר (למשל, חוקה המבטיחה את זכויות האזרח וההבנה שהמדינה נוצרה בכדי לתת מסגרת שתיטיב עם האזרח, לא להפך) ומן הסתם גם המיליטנטיות הטבועה ברבים מבכירי המשק הישראלי (אחרי שבילו אי-אילו שנים בצבא) ומונעת מהם להבין שחיים של בעל משפחה בן 30-40 לא יכולים להתנהל כמו רווק בן 22 - אלה הופכים את היכולת לנהל חיים נינוחים לכמעט בלתי אפשרית.

כל גיחה לאירופה נותנת לי שוב ושוב את הסטירה המצלצלת שמזכירה עד כמה ניתן לחיות אחרת.

נכון, חלק גדול מהאירופאים משלם על זה באבטלה, אבל הסיבות לכך הן מגוונות: החיים הנוחים הפכו עבור האירופאי הממוצע לחיי עצלות, הם משאירים את כל העבודה לפקיסטנים/ערבים/אפריקאים ואח"כ מתלוננים שהם מובטלים (דומה מאוד, אגב למה שקרה בארץ עם ה"מסתננים").

גם "גוש היורו" דפק חלק גדול מאירופה. המדינות ה"חזקות" הרימו את שער המטבע לרמה שקלקלה את הכלכלה של המדינות ה"חלשות" והפרה את האיזון הפנימי שהיה שם שנים.

לדעתי גוש היורו יתפרק מתישהו, או שעמים שלמים ייאלצו פשוט לשנות את צורת החשיבה שלהם לגבי עבודה - טוב לא ייצא מזה.

שמר, הוא חי עשר שנים בארה"ב בחרפת רעב ובסבל מוחלט, מנותק מהעולם וללא חיי חברה, משום מה הוא תמיד יזכר כמה רע היה באמריקה, להמון אנשים יש גישה של הקצנת הרע והתעלמות מהמציאות ע"מ להצדיק את החלטותיהם.

זה לא דיון על אמריקה או אירופה נגד ישראל, זה דיון על כמה קשים חיי היום יום ומדוע?

וכן, בארה"ב יש עוני, ויש אבטלה אבל יש גם משהו שנקרא כבוד עצמי.

יש לי מספר פועלים שחורים שלא מרוויחים המון, 600 דולר בשבוע בממוצע וזה עוד טוב, יש כאלו שמרוויחים 80 דולרים ליום עבודה עם 6 ימים בשבוע. הם מחזיקים רכב? כן, ביטוח לרכב יש? כן, דירה יש? כן, ילדים יש? כן.

כשאני יוצא לשתות בירה בבר של מקסיקנים בשכונה לא משהו אני משלם 2-3 דולר לבירה, כשאני מזמין בירה בבוורלי הילס אני משלם 10-16 דולרים.

אז כן יש מקומות ויש מקומות, זה לא אומר שהשכבה החלשה (רובם מהגרים שעובדים מאוד קשה) חיה בחרפת רעב.

כשבן אדם עובד בחריצות הוא יכול לנשום פה, הוא יכול לחיות פה, גם אם הוא נמצא בתחתית שרשרת המזון.

ערן, השורה הכי חשובה שכתבת היא שההוצאות עולות אך השכר תקוע במקום. זאת הבעיה.

השחיקה של השקל אל מול העלאות המחירים היא פשוט בדיחה, אני לא יודע כמה עולה קילו עגבניות בסופר ליד הבית, אני כן יודע שגמבה אדומה אחת עולה $1.5, את הקניות שלי אני עושה בוואלי, 20 דקות נסיעה ושם אני רוכש את אותה הגמבה ב$0.50, את העגבניות אני קונה לפי 2 קילו ב99 סנט.

זה מראה איך אוכלוסיה חלשה יכולה לחיות בכבוד, השוואה של שכר מינימום אל מול הוצאות שהן בגדר חובה, אף אחד לא צריך לאכול לחם ומרגרינה, אתה בן אדם עובד שמשלם מיסים ומנסה לחיות בכבוד, ליבי איתך.

haters will hate

פורסם
שמר, הוא חי עשר שנים בארה"ב בחרפת רעב ובסבל מוחלט, מנותק מהעולם וללא חיי חברה, משום מה הוא תמיד יזכר כמה רע היה באמריקה, להמון אנשים יש גישה של הקצנת הרע והתעלמות מהמציאות ע"מ להצדיק את החלטותיהם.

זה לא דיון על אמריקה או אירופה נגד ישראל, זה דיון על כמה קשים חיי היום יום ומדוע?

וכן, בארה"ב יש עוני, ויש אבטלה אבל יש גם משהו שנקרא כבוד עצמי.

יש לי מספר פועלים שחורים שלא מרוויחים המון, 600 דולר בשבוע בממוצע וזה עוד טוב, יש כאלו שמרוויחים 80 דולרים ליום עבודה עם 6 ימים בשבוע. הם מחזיקים רכב? כן, ביטוח לרכב יש? כן, דירה יש? כן, ילדים יש? כן.

כשאני יוצא לשתות בירה בבר של מקסיקנים בשכונה לא משהו אני משלם 2-3 דולר לבירה, כשאני מזמין בירה בבוורלי הילס אני משלם 10-16 דולרים.

אז כן יש מקומות ויש מקומות, זה לא אומר שהשכבה החלשה (רובם מהגרים שעובדים מאוד קשה) חיה בחרפת רעב.

כשבן אדם עובד בחריצות הוא יכול לנשום פה, הוא יכול לחיות פה, גם אם הוא נמצא בתחתית שרשרת המזון.

ערן, השורה הכי חשובה שכתבת היא שההוצאות עולות אך השכר תקוע במקום. זאת הבעיה.

השחיקה של השקל אל מול העלאות המחירים היא פשוט בדיחה, אני לא יודע כמה עולה קילו עגבניות בסופר ליד הבית, אני כן יודע שגמבה אדומה אחת עולה $1.5, את הקניות שלי אני עושה בוואלי, 20 דקות נסיעה ושם אני רוכש את אותה הגמבה ב$0.50, את העגבניות אני קונה לפי 2 קילו ב99 סנט.

זה מראה איך אוכלוסיה חלשה יכולה לחיות בכבוד, השוואה של שכר מינימום אל מול הוצאות שהן בגדר חובה, אף אחד לא צריך לאכול לחם ומרגרינה, אתה בן אדם עובד שמשלם מיסים ומנסה לחיות בכבוד, ליבי איתך.

.אנשים בישראל חושבים שהם חנוקים אבל הם לא יודעים עד כמה המצב גרוע אצלך. הכל טוב ויפה עד שפתאום הופכים חולים וצריך לראות רופא. ספר להם בנצי שבכדי לראות רופא צריך לזרוק לו על השולחן 50 דולר. ספר. ספר שבבית חולים לא יספרו אדם ממטר אם אין לו ביטוח רפואי.

אם אין לך עבודה שם ויותר גרוע אין לך ביטוח בריאות אתה משול למת.

אני לא אספר סיפורים על המקסיקנים או על השחורים שעובדים בשחור ובו זמנית מקבלים דמי אבטלה. יש כל מיני קומבינות. זו הסיבה שאנשים מתחילים לא לסבול את אובמה, הוא הופך את אמריקה לסוציאליסטית ואנשים לא אוהבים את זה בכלל ובצדק. אני לא הייתי מוכן לקרוע את התחת 15 שעות ביום בכדי שאיזה לוזר שלא רוצה לעבוד ורוצה רק לעשן קראק-קוקאין יעשה ילדים ויקבל וולפייר עבורם.

אני זוכר שכאשר הובהלתי לבית החולים בעקבות תאונה עבודה שבה חתכתי את האצבעות שלי השאלה הראשונה שהפקידה בחדר המיון שלי שאלה הייתה "איך אתה מתכוון לשלם עבור הטיפול הערב". לבסוף לאחר ששוחררתי ניגשתי לבית המרקחת ותקעו לי מחיר בשמיים עבור 12 כדורי אנטיביוטיקה מסכנים. האישה שעמדה ליידי לא יכלה לשלם עבור כל התרופות שלה ולכן היא לקחה רק חלק מהכדורים.

אלעק, אוכלוסיה חלשה יכולה לחיות בכבוד. כן בטח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

משום מה לא שומעים בחדשות על התפגרות המונית של אזרחי ותושבי ארה"ב רק בגלל שאין להם ביטוח בריאות.

נכון שהרפואה שם יקרה (מאוד), אבל אם אתה לא איגנורנט מוחלט, אז תדאג לעצמך לביטוח כלשהו.

בהתחשב בעובדה שהמדינה הזו מורכבת מכ-300 מליון איש שחלק לא קטן מהם מורכב מ-מהגרים ממדינות שונות - השירותים שמדינה זו מציעה הם לגמרי לא רעים, כולל בריאות, חינוך ציבורי וכו'.

למרות שהחלום האמריקאי הרבה פחות זוהר מאשר היה בשנות ה-70/80 של המאה שעברה - ארה"ב זו עדיין אחת המדינות בהן טוב לחיות. ע"ע כמות האנשים שמחזיקים טריילר/רכב/אופנוע בחצר לצרכי הנאה בלבד, או רמת השכר הממוצעת, או כמות ההוצאות על ענייני פנאי.

מה שדפוק אצלם זה החוב החיצוני (כלומר אוברדראפט רצחני), אבל לחיות שם זה ממש לא עניין רע, גם אם טבול בחמאה/WHIPPED CREAM...

פורסם

מבלי להיכנס להשוואה ארה"ב-ישראל, בוודאי שבניו יורק יותר קל מאשר בת"א, אבל זה לא העיקר.

העיקר הוא שבאמת לא מומלץ לשלוח תינוק בן 3ח' למועדונית או גן. אם היכולת מאפשרת, הייתי מעדיף מטפלת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא יודע איפה מצאת מעון ב 4000 ש"ח לשניים.

אנחנו משלמים על התאומות שלנו 6000 ש"ח על גן פרטי + 1000 ש"ח לצהרון של הבן הגדול + כמה אלפי שקלים למטפלת בשעות הערב.

פורסם

הסכום המצוין הוא עבור שני ילדים ימים א' עד ה' 08:00 עד 15:00.

מה גם שלא מדובר על ת"א רבתי אלא מעל 100 ק"מ ממנה.

בנצי,

תודה על גילוי האהדה

מה שאני בעצם מנסה לומר הוא שהמחשבה

על הקלות בה אתה יכול להתרסק כאן היא מבעיתה,

כלומר, בלת"מ אחד ע"ס של 10k יכול בקלות לדרדר

משפחה שלמה במדרגות.

רוב אלו שינצחו את הבלת"מ יעזרו באשראי .

הגענו למצב אבסורדי בו דברים טריוואלים נקראים

" מותרות" .

מה מותרות? ! לעזאזל.

בשנות ה 90 הייתי צופה בפועלי הבניין הרומנים שותים

בירה על המדרכה, בשנת 2013 אני לא רחוק מהם -

אני רק צריך כפכפי ריפליקה של דיאדורה, חולצת תיכון

כלשהי וכובע טמבל של צה"ל .

Gn'f'R

פורסם

אני סקרן מה רמת החיים של אותו עו"ד. יתכן שבקנה המידה שלו הזוג המלכותי צנוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרשה לי להגיב

אנשים בישראל חושבים שהם חנוקים אבל הם לא יודעים עד כמה המצב גרוע אצלך.

צודק, אני מתנצל בפני חברי הפורום על זה שגם כאשר הרווחתי מינימום אכלתי פילה מיניון לארוחת ערב ושטפתי את הגרון עם שמפניה. (נתח פילה בסופר- 5-6 דולרים, בקבוק פרוסקו איטלקי - 5.99, זה יוצא ממש קצת מעל שעת עבודה בשכר מינימום).

הכל טוב ויפה עד שפתאום הופכים חולים וצריך לראות רופא.

כן כי כשחולים במדינת ישראל לא צריך לצאת מהבית, התעוררת עם שיעול? פיית רופת החולים תכנס מהחלון ותשקה אותך בסירופ טעים, תנגב לך את אגלי הזיעה וגם תתן לך הרפיה :)

ספר להם בנצי שבכדי לראות רופא צריך לזרוק לו על השולחן 50 דולר. ספר.

$30 לרבעון כן גם בארץ משלמים כל רבעון.

*ולמה לזרוק? אפשר להניח.

*מה קורה אם אתה צריך תרופה שאינה בסל הבריאות?

כל הכללית מושלם פלטינה וכד' זה עולה כסף. בישראל אין שום דבר בחינם, כמה מורידים לך מהתלוש עבור ביטוח לאומי?

רפואה חינם זה רק מושג, ממליץ לך בחום לצפות בסדרה בולדוזר (יש את כל הפרקים באתר של MAKO).

רפואה חינם יש רק לאנשים בריאים.

ספר שבבית חולים לא יספרו אדם ממטר אם אין לו ביטוח רפואי.

תלוי איזה בית חולים, בית חולים פרטי מחוייב לתת טיפול ראשוני בכדי להוציא כל אדם מכלל סכנה, יש בתי חולים מחוזיים, רוצה שאספר לך עליהם? שם אפילו מאשפזים אנשים בלי ביטוח.

מחירי תרופות? כן ביטוח עוזר, ואם אין ביטוח אז משלמים 45 דולרים עבור 90 כדורים של מוטרין 800 במקום 10 דולרים.

אם אין לך עבודה שם ויותר גרוע אין לך ביטוח בריאות אתה משול למת.

אני הייתי מובטל במשך 4 חודשים וללא ביטוח רפואי, איזה נס, תחיית המתים על גבי הפורום!

אני לא אספר סיפורים על המקסיקנים או על השחורים שעובדים בשחור ובו זמנית מקבלים דמי אבטלה.

מצטער לאכזב אותך - אם אתה לא חוקי - אתה לא מקבל כלום!

תן לי לשכתב את השורה הזאת:

אני לא אספר סיפורים על החרדים או על הערבים או המזרחיים או האשכנזים או הרוסים או התימנים שעובדים בשחור ובו זמנית מקבלים דמי אבטלה.

*דמי אבטלה בארה"ב זה בדיחה, חצי שנה שבה מקבלים סכום מגוכך של 250 דולר בשבוע (דיברת על אוכלוסיות חלשות לא).

גם כשהייתי מובטל לא לקחתי דמי הבטלה.

אתה אולי מדבר על קצבאות, אז מה אתה מעדיף? משפחה שמקבלת הרבה כסף מהמדינה או משפחה שמקבלת תלושי מזון?

זו הסיבה שאנשים מתחילים לא לסבול את אובמה, הוא הופך את אמריקה לסוציאליסטית ואנשים לא אוהבים את זה בכלל ובצדק.

ואת ביבי כולם אוהבים :) תגיד לי, מתי תלית את התמונה של ראש הממשלה על הקיר בפינת האוכל?

אני לא הייתי מוכן לקרוע את התחת 15 שעות ביום בכדי שאיזה לוזר שלא רוצה לעבוד ורוצה רק לעשן קראק-קוקאין יעשה ילדים ויקבל וולפייר עבורם.

לשכתב בשנית?

אני מוכן לקרוע את התחת 15 שעות ביום בכדי שאיזה לוזר שלא רוצה לעבוד ורוצה רק לשבת בקיוסק השכונתי או ללמוד תורה (ולעבוד בשחור) יעשה ילדים ויקבל וולפייר עבורם.

אני זוכר שכאשר הובהלתי לבית החולים בעקבות תאונה עבודה שבה חתכתי את האצבעות שלי השאלה הראשונה שהפקידה בחדר המיון שלי שאלה הייתה "איך אתה מתכוון לשלם עבור הטיפול הערב".

איך שילמת?

לבסוף לאחר ששוחררתי ניגשתי לבית המרקחת ותקעו לי מחיר בשמיים עבור 12 כדורי אנטיביוטיקה מסכנים.

כמה שילמת?

האישה שעמדה ליידי לא יכלה לשלם עבור כל התרופות שלה ולכן היא לקחה רק חלק מהכדורים.

מצטער, כל מקרה לגופו, האם בדקת על איזה רכב היא נוסעת, איך היא לבושה? מה היא אכלה לארוחת ערב?

זה כמו שאני אגיד לך - במחקר שערכתי - 95% מנשאי האיידס באמריקה מחזיקים ברישיון נהיגה, משמעו, רישיון נהיגה מגדיל את הסיכוי להדבקות באיידס.

תן לי הוכחות, לא סיפורים של ראיתי שמעתי.

אלעק, אוכלוסיה חלשה יכולה לחיות בכבוד. כן בטח.

הנחתי את זה על השולחן כבר המון פעמים, למה שלא תיפתח קצת, תספר לנו מתי עזבת את ישראל ומדוע, לאן עברת, מה עשית בהתחלה, איך התקדמת, איפה חיית, עם מי התרועעת, מה גרם לך לחזור, מה אתה עושה היום. אתה יודע, תהיה אמיתי.

אני לא מסתיר כלום, אין לי במה להתבייש ואני לא משמיט פרטים.

מעולם לא אמרתי שקל פה, להפך, אכלתי חרא, עבדתי כמו חמור בעבודות שחורות במשך 12-16 שעות ביום, אבל בסוף היום הגעתי לדירה ששכרתי, נהגתי על הרכב שקניתי, מילאתי בו דלק ועשיתי ביטוח עם הכסף שהרווחתי, אכלתי במסעדות טובות, קניתי בגדים, יצאתי, טיילתי, נהנתי, הרגשתי שיש תמורה לעבודה הקשה שלי גם כשהייתי בתחתית שרשרת המזון.

אה שכחתי, גם הייתי חולה על הדרך.

haters will hate

• תוכן חדש...