Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד חום פיאסטה 95

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המד חום שלי באוטו נפטר, כבר כתבתי על זה מתישהו בפורום ואמרו לי שיש לי בעיה ביוניט חום. מישהו יכול להרחיב על זה? בהתחלה המד חום פשוט היה משתגע כרגע הוא בכלל לא מראה כלום. ועכשיו שאנחנו בימי הקיץ אני חייב לסדר את זה :S תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

היונית חום היא בעצם חיישן שבא במגע עם נוזל הקירור ושולחת זרם חשמלי למד חום המנוע בהתאם לחום נוזל הקירור. בפיאסטה המדוברת שלך היונית נמצאת מתחת לבסיס בית הטרמוסטאט. פעם אחרונה ששאלתי היא עולה לא יותר מ 30 שקלים בערך.

הנה תמונה של המנוע, סימנתי לך את היונית חום מנוע בחץ אדום. תפרק את כיפת הגומי ואז תוכל לפתוח את היונית ולהבריג אותה החוצה.

fiesta.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם אני פותח אותה נשפך לי הנוזל קירור? ושמעתי שיש דרך לבדוק אם זה באמת היוניט, משהו של לגעת עם הכבל חשמל בשלדה או משהו. ותודה על ההשקעה :D

פורסם

צילמתי את היוניט חום שלי, אבל אין לי את הכיפת גומי שיש אצלך, והחיבור נראלי הוא הבעיה בכלל כל הכבל על הפנים. איך אני יכול לבדוק אם הבעיה היא בחשמל, ביוניט, או במד חום?

תמונה.jpg

פורסם

התמונה שהבאתי היא מהאינטרנט. השילדה שלי עדיין לא צבועה באדום. אבל ככה זה נראה גם אצלי. מהתמונה שצילמת אני יכול לומר לך בוודאות שעשו שם מין קומבינה. זוהי לא בכלל היונית המקורית אלא יונית אחרת שהם מצאו. ייתכן מאוד שהיונית פשוט מתה. אין אופציה אחרת ממש. יש דרך לבדוק אותה על ידי מדמטר אני מתאר לעצמי. בודקים את הזרם וההתנגדות אבל אין לי ממש מושג איך עושים את זה. תברר כמה עולה יונית חדשה. לא יותר מ 30-40 שקלים לפי דעתי. פרק את היונית שהמנוע קר ותחליף ליונית החדשה. אכן כן, נוזל לך משם נוזל קירור בגלל ששם זה בית התרמוסטאט ויש שם נוזל. מה מצב נוזל הקירור שלך אגב? אתה יכול להחליף יונית וגם על הדרך לפתוח את בית התרמוסטאט ולרוקן את כל הנוזל לגמרי ולהחליפו. אפשר גם על הדרך להחליף טרמוסטאט. אני עשיתי זאת לאחר שהמנוע התחמם לי בצורה יוצאת מן הרגיל בנסיעות קרות ב 5 בבוקר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אם אתה גר בצפון ובא לך להחליף נוזל קירור שלח לי הודעה. אני אשמח לסייע לך ולנקז את האויר מהמערכת. כל זאת בעבור תמורה זעומה של בקבוק קולה קר קרח. אני אברר גם בעיר אצלי כמה עולה כזו יונית. יש חנות שאני קונה חלפים בזול למכוניות.

פורסם

אני גר במרכז, ואני אלך השבוע לחנות חלפים, מה שמבאס אותי זה שהנושל קירור חדש :/ וכמה עולה טרמוסטט? ולמה כדי להחליף אותו? וממש תושה על העזרה

פורסם

לא נורא, מנוע של פיאסטה לא זקוק לנוזל קירור יקר עם תקנים מיוחדים. גם פרסטון יעשה את העבודה טוב מאוד. ובכלל, אתה לא צריך לאבד את כל נוזל הקירור בשביל להחליף יונית. ברגע שאתה מפרק את היונית תסתום את החור עם האצבע ותבריג את היונית החדשה. לאחר מכן תמלא נוזל קירור במיכל העיבוי. איזה יד אתה וכמה קילומטרים הרכב גמע? הטרמוסטאט זהו בעצם שסתום שתפקידו הוא לשמור על טמפרטורת נוזל קירור קבועה. יש כל מיני טרמוסטאטים וכל אחד נפתח בטמפטורה אחרת. כאשר אתה מתניע את הרכב וטמפטורת נוזל הקירור היא נמוכה הטרמוסטאט נשאר סגור והוא מונע את זרימת נוזל הקירור מסביב לצילנדרים. לפיכך הטמפטורה של הנוזל עולה. כאשר הטמפרטורה מגיעה לזאת שנקבעה לטרמוסטאט אזי הוא נפתח ומאפשר מעבר של נוזל הקירור מסביב לצילנדרים ומשם אל הרדיאטור וכך טמפטורת המנוע נשמרת. ישנן תקלות בהן הטרמוסטאט נשאר פתוח כל הזמן ואז נוזל הקירור יתחמם רק לאחר זמן רב. הדבר לא תקין כי המנוע צריך לעבוד בטמפרטורה מסויימת. כאשר הטרמוסטאט נשאר סגור הנוזל לא זורם אל הרדיאטור וטמפרטורת המנוע תעלה עד אשר יגרם נזק למנוע. כאשר הטרמוסטאט נשאר חצי פתוח אז עדיין יעבור נוזל קירור אבל יעילות מערכת הקירור תיפגם והמנוע יתחמם מעל ומעבר למה שהוא בדרך כלל. טרמוסטאט תחליפי אמור לעלות בין 25-40 שקלים.

פורסם

למה להחליף טרמוסטט ?

תחליף את היוניט חום, תן למנוע להתחמם ןבדוק אם הוא נשמר על החצי בשעון החום.

אם כן - אין שום בעיה ואין צורך לפתוח את בית הטרמוסטט.

אם אתה מעוניין לרענן את הנוזל - רוקן אותו מהפתח ניקוז.

פורסם

גבי, שלח לי הודעה פרטית עם האימייל שלך. אני אשלח לך קובץ עם הספר הטיפולים המלא לפורד פיאסטה משנת 1989-1996

אגב, כל מי שמעוניין בספר הנ"ל בקובץ על מחשב מוזמן לשלוח לי הודעה עם המייל שלו ואני אשלח.

הבטחתי למישהו כאן ושכחתי מי זה אז מי שמעוניין אני אשמח לשלוח לו.

פורסם

תודה רבה על הכל, אני אחליף קודם את היוניט ואבדוק את הכל, וכן אני יודע מה זה טרמוסטט, סבבה תודה רבה, מחר אני אבדוק איפה אני משיג יוניט, תודה רבה :) וכן, אני שם בו פרסטון.

• תוכן חדש...