Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי דמי אבטלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם רק עובד שפוטר ממקום עבודתו זכאי לדמי אבטלה?

או שגם אם הוא עזב מעצמו אחרי שנה מגיעים לו דמי אבטלה?

פורסם

במידה והתפטרת אתה צריך להגיע לחתום 3 חודשים ראשונים בלשכה ללא תמורה

ורק בחודש הרביעי יתחילו לשלם לך אבטלה, פיצויים לא מגיעים לך אם כי יש מקומות שדווקא סלחניים בקטע הזה.

במידה ופיטרו אתה מקבל פיצויים ישר וחותם בלשכה ומקבל על החודש הראשון את האבטלה.

לחישוב כמה מגיע וכו'..

תבדוק באתר של ביטוח לאומי ולשכת תעסוקה.

404

פורסם

בדוק היטב אם לקחת פיצויים - אתה עלול לפגוע אנושות בפנסיה שלך, שכן קרן הפיצויים היא חלק מקרן הפנסיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש תנאים בהם אתה יכול להתפטר ולהיחשב בביטוח הלאומי כמפוטר - אם חלה הרעה מוחשית בתנאי העבודה שלך (למשל קיצצו לך את השכר ב-50 אחוזים או שמקום העבודה שלך עבר למקום רחוק יותר), אם החלטת להתפטר כדי להתגייס למשטרה ועוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכי מעצבן זה שדמי האבטלה מעוכבים לך במשך שלושה חודשים, בנתיים את יכול להסתבך כלכלית בשלושה חודשים האלה ואז אם מצאת עבודה אחרי שלושה חודשים, דמי האבטלה מופסקים מיידית. הם לא משולמים רטרו.

אתה יכול להיות זכאי גם אם עברת לעיר אחרת גם אם אתה התפטרת.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
הכי מעצבן זה שדמי האבטלה מעוכבים לך במשך שלושה חודשים, בנתיים את יכול להסתבך כלכלית בשלושה חודשים האלה ואז אם מצאת עבודה אחרי שלושה חודשים, דמי האבטלה מופסקים מיידית. הם לא משולמים רטרו.

אתה יכול להיות זכאי גם אם עברת לעיר אחרת גם אם אתה התפטרת.

לא בדיוק החוק קובע (פעם אחרונה שבדקתי..) זה מעל 60KM ממקום העבודה

ואז דינו כדין מפוטר

404

פורסם

מכיוון שהתפטרת, דמי אבטלה ישולמו לך רק לאחר 3 חודשי אבטלה (לא רטרואקטיבית, אלא מאותו זמן והלאה).

מה שחייבים לעשות, זה להירשם בלשכת העבודה מייד עם עזיבת מקום העבודה. לאחר מכן אתה יכול שלא לחתום בכלל במשך 3 החודשים הראשונים (אלא אם אתה באמת רוצה לחפש עבודה דרך הלשכה). אחרי תום תקופת 3 החודשים, מומלץ להתחיל להגיע ולחתום, שכן על התקופה הזו אתה כבר מקבל דמי אבטלה.

את התביעה לביטוח הלאומי אפשר להגיש בכל זמן- במהלך 3 החודשים האלה, או לאחריהם, אבל לא יותר מ-12 חודשים ממועד הזכאות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

עוד דבר מעצבן ששכחתי לרשום.

שבחודש הראשון הם משלמים לך רק 50% ולא מלא. הרי למה שהם ישלמו מלא אם הם סומכים עלייך שתמצא עבודה תוך פחות מחודש. העיקר שאנחנו עובדים ומשלמים אבל כשלנו מגיעות הזכויות, מישהו סופר אותנו ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
מכיוון שהתפטרת, דמי אבטלה ישולמו לך רק לאחר 3 חודשי אבטלה (לא רטרואקטיבית, אלא מאותו זמן והלאה).

מה שחייבים לעשות, זה להירשם בלשכת העבודה מייד עם עזיבת מקום העבודה. לאחר מכן אתה יכול שלא לחתום בכלל במשך 3 החודשים הראשונים (אלא אם אתה באמת רוצה לחפש עבודה דרך הלשכה). אחרי תום תקופת 3 החודשים, מומלץ להתחיל להגיע ולחתום, שכן על התקופה הזו אתה כבר מקבל דמי אבטלה.

את התביעה לביטוח הלאומי אפשר להגיש בכל זמן- במהלך 3 החודשים האלה, או לאחריהם, אבל לא יותר מ-12 חודשים ממועד הזכאות.

אל תטעה בבקשה

אתה חייב לחתום גם ב3 חודשים הנ"ל

מצוטט מאתר של ביטוח לאומי:

מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי סיבה מוצדקת יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה.

למרות זאת אתה צריך להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי לא לאבד את זכאותך.

404

פורסם

אני מכירה את הציטטה הזו, ואם תקרא אותה טוב תראה שכתוב שצריך להתייצב "בסמוך להפסקת העבודה". כלומר- הרישום בלשכת העבודה חייב להיעשות בסמוך למועד סיום העבודה. אח"כ אתה לא זכאי לדמי אבטלה במשך 3 חודשים גם ככה, אז אין משמעות לחתימות שלך אלא אם אתה באמת מגיע לחפש עבודה דרך הלשכה.

אני לא מדברת באוויר, אני מכירה את התהליך מכיוון שאני חווה אותו בעצמי בחודשים האחרונים.

פורסם

הטעו אותך. תקופת הזכאות מבחינת הביטוח הלאומי מתחילה להיות מחושבת מהיום הראשון שבו התייצבת בלשכה. לאחר מכן, אם התפטרת ללא סיבה- 3 החודשים הראשונים לא יזכו אותך בדמי אבטלה בין אם תגיע לחתום ובין אם לא. אבל החל מהחודש הרביעי, הפעמים שבהם תגיע לחתום ייספרו לצורכי אבטלה.

חשוב לשים לב שאם מפספסים חתימה אחת, מבחינת הביטוח הלאומי מקוצצים לך שבועיים מדמי האבטלה לאותו חודש. זה כך מכיוון שהתקופה מחושבת בין חתימה אחת לשניה, ואם מפספסים חתימה אחת נוצר פער של שבועיים בין 2 החתימות, שמבחינת הביטוח הלאומי זה שבועיים שבהם לא היית מובטל.

עם זאת, אין שום בעיה לחתום "בהפסקות", נניח שבועיים כן-שבוע לא, במשך תקופה ארוכה יותר מאשר אם היית חותם במרוכז. הסכום שתקבל בסוף הוא אותו הסכום, פשוט קטן יותר פר חודש.

פורסם

קודם כל צריך להגיש לביטוח לאומי תביעה בגין דמי אבטלה (עם 12 תלושי משכורת)....במקביל להתייצב בלישכת העבודה.

• תוכן חדש...