Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתרון למי שנתקל בבעיה ושאלה....

רק אבהיר בהתחלה שאני לא איש מקצוע אבל יש לי חוש טכני ואני יכול "לעלות" על תקלות הרבה מהתיקונים אני מבצע לבד.

המזגן אצלנו תקין אבל תקוע על חימום!

התחלתי לחפש את הבעיה וגם פתרון, הבעלים הקודם של הרכב בתקין ברז כדורי על צינור המים שמוביל לכיוון יחידת החימום - הבעיה - כשסוגרים את הברז אכן המזכן מקרר אך המנוע מתחמם וזאת כי אין סירקולציה של מים!

הבנתי שתקלה המקורית קשורה איך שהו לעניין מעבר המים.

אחרי חיפושים בדיקות ומדידת מתחים בכל מיני מקומות גיליתי כך:

ישנו חלק שאליו נכנסים צינורות המים מהמנוע ויוצאים צינורות אל יחידת החימום בתא הנוסעים (החלק יושב מתחת לגומי במעבר ליד מנוע המגבים), בחלק הזה ישנו סלונואיד שתפקידו לסגור אית הכניסה של המים החמים ולהחזירם לצינור השני - לשם הסירקולציה)

הגומיה לא רוטמת טוב ומים נכנסים לסולנואיד וגורמים לו להפסיק לעבוד!

נקיתי את המים והמערכת עובדת מצויין - חום / קור על פי הבורר והמנוע לא מתחמם.

הבעיה ששוב מיים נכנסים לסולונואיד ולאחר כמה זמן שוב הוא לא עובד.

כרגע מה שעשיתי הוא "לדחוף" חלק שיתקע את הסולונואיד קבוע במצב בו הוא אוטם את כניסת המים ובעצם אני נמצא במצב קירור כל הזמן

אני מחפש חקנות את היחידה הזו של הסולונואיד עם המעברים, אך לא מצאתי את השם שלה בכדי לחפש (לרוב אני מעדיף לקנות חלקים באי-ביי.) - מישהו מכיר ויכול לתת לי את השם של היחידה הזו?

וסתם להעשיר את הפוסט,

כשמתניעים את הרכב הסולונואיד סוגר את מעבר המים על מנת שהמערכת תיצור סירקולציה בפחות מיים ותביא את המנוע לטמפרטורת עבודה מהר יותר, לאחר שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה הסולונואיד נפתח ומאפשר מעבר מים ליחידת החימום שבתא הנוסעים, וכאשר מעבירים למצב קירור הוא שוב נסגר וסוגר את מעבר המים.

תודה לעונים ולעוזרים

פורסם

נמצאה האבדה :-)

רכיב זול יחסית אבדוק מחיר בארץ ונראה

VENTIL HEIZUNG HEIZUNGSVENTIL FORD

אני חדש ולכן אני לא מצליח לפרסם קישור.... זה שם הרכיב ב ebay

פורסם

זאת תקלה ידועה

חבר שלא חיפשת קודם, היו על זה הרבה דיונים.

בארץ החלק יקר, ועדיף לקנות ב Ebay.

אבל, וזה אבל גדול, יש הרבה חלקים תחליפיים שפשוט לא עובדים טוב.

אל תקנה את הכי זול.

אני למשל בד"כ לוקח את הסולונואיד המקורי שבא עם הרכב ( Bosch ) ופשוט מרכיב על הברז החדש.

זה החלק :

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=heater+control+valve+fiesta&_nkwusc=heater+control+valvue+fiesta&_rdc=1

נסה לחפש מקורי

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אצלי גם מותקן ברז כדורי מברזל על צינור כניסת מים חמים לרדיאטור הקטן הפנימי ואין שום בעיית התחממות כבר מספר שנים.

אולי הבעיה נובעת אצלך ממקום אחר.

הברז החשמלי הזה נהרס באופן קבוע גם מקורי הפטנט לא עובד. אתה יכול לחפש באינטרנט זה החולשה הכי גדולה של הפיאסטה:)

שכח ממנו המכאני עובד מצוין.

פורסם

מתי אתה עובר בין חום לקור?

זה לא מגביל שצריך לפתוח מכסה מנוע בשביל זה?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

ייתכן שהרדיאטור הגדול (בקדמת הרכב) סתום חלקית ולא מצליח לקרר את המים? אם כן, הקירור של מים תלוים ברדיאטור של תא הנוסעים.

אולי כדאי לך לעשות פלאש לרדיאטור.

נ.ב. אצלי גם מותקן ברז ידני, אני פותח אותו בנובמבר וסוגר אותו לקראת סוף מרץ. פתרון קצת מפגר אבל זה מה יש.

פורסם

יניב, האם נתקלת גם בבעיה שהרכב נכבה בעת בלימה? כלומר ממש כשהרכב נעצר הוא גם נכבה

משום מה לא נמצאה שום תקלה בחיבור הרכב למחשב

מדי פעם מופיעה תקלה של "תערובת עניה" או תקלה של חיישן כמות אויר... אבל התקלות נעלמות ולא מופיעות תמיד

אני לא יודע לאן לשייך את זה

ביצענו ניקוי לבית מצערת ולחיישן כמות האויר, בדקנו את כל צינורות הואקום.... ללא הועיל

פורסם
יניב, האם נתקלת גם בבעיה שהרכב נכבה בעת בלימה? כלומר ממש כשהרכב נעצר הוא גם נכבה

משום מה לא נמצאה שום תקלה בחיבור הרכב למחשב

מדי פעם מופיעה תקלה של "תערובת עניה" או תקלה של חיישן כמות אויר... אבל התקלות נעלמות ולא מופיעות תמיד

אני לא יודע לאן לשייך את זה

ביצענו ניקוי לבית מצערת ולחיישן כמות האויר, בדקנו את כל צינורות הואקום.... ללא הועיל

למיטב זיכרוני קיימת מחלה ידועה בפיאסטות הישנות שבהם נוצר מגע בעיקבות נזילה של נוזל קירור לכיוון סלילי ההצתה שיושבים בחלק האחורי של בלוק המנוע. לא יודע עד כמה זה רלוונטי למיקרה שלך אך התופעות שניגרמות מכך הם דיי דומות. שווה בדיקה. כבר נירשם על כך בפורום לא מעט פעמים.

פורסם

זה לא נראה כמו בעיה של הקויל שמתאפיין יותר בהאצה או עמידה.

כמו שזה נראה הכיוון שבדקתם וואקום .ייתכן שזה קשור לבוסטר

פורסם

אני עם שחר

פורד מונדאו סטיישן 2011

• תוכן חדש...