Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צבא זה חרא, news at 11. עדיף קצין שמעניש על איחורים מקצין שמזיין את הפקידות שלו ומעלים ציוד משרדי כדי למכור אותו באזרחות (מפקד מחנה לוט"ם לפני מס' שנים).

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהוד ברק שעדיין מסתובב בינינו הבטיח שייקצץ בכל מה שלא יורה.

הדבר הראשון שלא יורה הוא איש קבע עורפי שמחכה בתיסכול ושיעמום לפנסיה בגיל 44.

גם הם עדיין איתנו ועלינו והבעיה מחמירה כשהלא מוכשרים גם רוצים להראות שהם קיימים והורסים.

תפקיד רס"ר המחנה שהוא חשוב כשלעצמו היה מזמן צריך להפסיק להיות מפלט ללא מוכשרים שתוקפנות ומרובעות היא תכונתם הדומיננטית.יש כבר כאלה מהסוג האיכותי החושב (שמסיימים כסא"לים) ,- מעטים מדי.

והערה נוספת לגבי האמירה הנפוצה בפי גנרלים זקנים ש"הדור הצעיר הרבה יותר טוב מאיתנו"

שטויות.

הדור הצעיר יותר משכיל,יותר שולט בטכנולוגיות,יותר מתוחכם.

בכל אלה התקדמו הערבים לא פחות והפער מצטמצם.

בתכונות שהביאו לנצחונות הוא יותר חלש.

פורסם

חיימי, יש רסרים אידיוטים ונבלות ויש כאלה שהם נשמות טובות. אני זוכר מאוד לטובה את רס"ר הבסיס שהיה לי בבקעה והיה כמו אבא של כולנו. הוא ידע לדרוש אבל גם ידע לתת ולעזור. למרות שעברו כבר כ 25 שנים מאז אני עוד זוכר איך הוא הקפיץ הביתה ליפו בערב את אחד החיילים הכי בעייתיים בבסיס כי אימא שלו שברה רגל ולא היה מי שילך לקניות. מנגד יש גם נבלות גמורות כמו הרס"ר שהיה לנו בשיבטה אבל הוא היה באמת יוצא דופן בזבליותו.

לגבי הסיפור המקורי, אני לא מאמין שהגירושין הם בגלל המאסר אבל ברור שלאדם שלא יודע להסביר את עצמו יהיה קשה בכל מערכת. גם אם יצטרך משהו מב"ל הוא לא יצליח להסתדר.

לדעתי הבעייה היא בשרשרת המיון לפני הגיוס אבל ככה זה שמערכת מנוהלת ע"י ילדים ואנשים שבחיים שלהם לא ראו מערכת אחרת (אני למשל ביקשתי להיות ג'ובניק אז שלחו אותי לגיבוש טייס. גם כשאמרתי לפסיכולוג שם שאני לא רוצה להיות טייס כי אני לא רואה את עצמי ממשיך בקריירה צבאית ולכן לא מתאים לי לחתום 5 שנים זה לא עזר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה רוצה להמשיך להגיד לי כמה אני זבל וכמה אני מפגר? או שאולי לא הספיק לך?

אה כן, אל תשכח את משכורת העתק (!) שלי - 4.3 אלף ש"ח שגם אותה לא קיבלתי כי אני עוד לא בקבע חודש שלם אז בוא נחזור למשכורת העתק (!) שלי בשנתיים האחרונות (בתור קצין) - 513.60 ש"ח.

אני מציע לך לצאת מהבועה הקטנה שלך שהכל חרא וכולם זונות (נו, הרי זאת המחשבה, אין מילים אחרות).

מקרה יחיד (או אדם יחיד) אינו מהווה דוגמא לשאר.

שיהיה המשך לילה מהנה.

אה כן- שכחתי. לחיילים מגיע הכל על מגש זהב וחס וחלילה אם תצעק עליהם.

תגדלו ביצים. חלאס לבכות ולהתבכיין.

ובנוגע לבחור- צר לי שכך מצבו אך אם אשתו מתגרשת ממנו לאחר שבוע מאסר (עונש שאינו פרופורציונאלי לעניות דעתי) - מוטב שזה קרה עכשיו ולא בעוד 10 שנים.

כניראה שהייתה קצין בשירות החובה שלך לא? אז זאת המשכורת. לתפקידי קצונה רציניים לא יוצאים אחרי שנה בשירות החובה, כשרציתי לצאת לקצונה טכנית אמרו לי שרק אחרי שנתיים בטייסת אפשר לצאת. ולא מוקדם יותר.

Berserker

ומה לגבי קצינים של משטרה צבאית שלא יודעים את החוקים שהם אמורים לעכוף? האם ידעתם שאין חוק שמגדיר את אורך השיער? וקציני המשטרה הצבאית לא מוכנים לשמוע על זה בכלל?

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אה כן- שכחתי. לחיילים מגיע הכל על מגש זהב וחס וחלילה אם תצעק עליהם.

תגדלו ביצים. חלאס לבכות ולהתבכיין.

ובנוגע לבחור- צר לי שכך מצבו אך אם אשתו מתגרשת ממנו לאחר שבוע מאסר (עונש שאינו פרופורציונאלי לעניות דעתי) - מוטב שזה קרה עכשיו ולא בעוד 10 שנים.

על חולי נפש או כאלה שהמסגרת הלוחצת דוחפת אותם מעבר לסף לא שמעת?

פותח השרשור ציין שהעולה חזר לא מדבר ובוהה אחרי שבוע בכלא ואז נאסר שוב.

לשיטתך כולם עשויים מכרום/ניקל? אין חלשים? אין חסרי ביטחון?

מקווה שלא תחווה על בשרך מה המערכת הטוטאלית הנקראת צבא מסוגלת לעולל.

אה כן, ואתה כמובן קורא עתידות, ובטוח שגם לו הלחץ לא היה דוחף את הבחור מעבר לסף הוא היה מתגרש בעתיד.

לא הייתי טורח לענות למישהו שדעותיו כה שטחיות, אבל זה פורום פתוח ובממוצע יש חולי נפש בין הקוראים, אז טרחתי לאזן במשהו את הרושם שיצרת.

פעם עבד אצלינו דוקטור להנדסת מכונות שנפלט מהתעשייה האוירית ונאלץ למדוד (פרמטרים בציוד תעשייתי, בלי לפרט) בסביבה מזוהמת של מי ביוב. הבחור נכנס להיסטרייה וכמעט בכה, ממש ברח מהאיזור, רעד וכך הלאה. לא ילד, יליד הארץ שלמד גם בחו"ל וכדומה, בעל משפחה וכך הלאה. לשיטתך היה צריך להטביל אותו במי ביוב כדי להקשיחו?

יוסי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במשפטי הראשון בצבא קיבלתי כלא על תנאי, על מה? על תספורת מדורגת... ואם אני יגיד לך שלא היה חייל אחד עם תספורת תקנית ביחידה, זה ישנה משהו?

אני מסכים עם כל מה שאמרת בהודעה ההיא חוץ מהשורה הזאת. אם יש חוקים צריך לעמוד בהם. משמעת זה לא רק לבוא לעבוד אלא לקיים את כל החוקים של המסגרת.

פעם המפקדת אמרה לי "קודם אתה חייל, אחרי זה אתה המקצוע שלך".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני מסכים עם כל מה שאמרת בהודעה ההיא חוץ מהשורה הזאת. אם יש חוקים צריך לעמוד בהם. משמעת זה לא רק לבוא לעבוד אלא לקיים את כל החוקים של המסגרת.

פעם המפקדת אמרה לי "קודם אתה חייל, אחרי זה אתה המקצוע שלך".

כלא על תנאי? על תספורת? אתה לא חושב שזה מוגזם? אצלינו אנשים היו מקבלים ריתוקים של 28 על שיער "ארוך" למרות שהפ''מ לא מגדיר את אורך השיער. ונעזוב את זה לרגע שהקצין השופט בכלל לא מכיר את זה ופועל לפי שיטת המצליח. כנ''ל גם שוטרי משטרה צבאית וקציני משטרה צבאית, רסרים ורסרים של משטרה צבאית. ובכלל כל מי שאחרי על נושא הדיגום בצה''ל.

אז למה הקצינים והנגדים לא מקיימים את החוקים של המסגרת ולא הולכים לפיהם? הם אמורים להוות דוגמה לחיילים.

חוץ מזה אם ככה למה רק על תנאי? כלא בפועל לחודש חודשיים וסיימנו.

פורסם

breserker, אתה רוצה שינוי? תהיה אתה השינוי. אל תשב בפורום ותספר לנו כמה כולם בני זונות.

צא לקורס מפקדים, קצינים, ותעשה את השינוי ברמתך.

כשהייתי בסדיר היה לי מפקד שלא אפרט יותר מידיי, זה לא שרשור השתפכויות שלי, רק אומר שהיה נקניק ברמה אולימפית.

במקום לשבת ולהתבכיין כמה חרא לנו, יצאתי לקורס מפקדים, חזרתי, שלחתי את הבחור הבייתה והכל בא על מקומו בשלום.

(אם מישהו שואל למה לא יצאתי לקצונה, זה כי לא היה לצוות שלי תקן לקצין)

לגבי משמעת: למרות שאחד העקרונות (שאמורים להיות) הכי חזקים בצה"ל של מידיות העונש אל מול העבירה. זה לא קורה, אצלנו ביחידה אם תפסו אותך שותה וודקה או קיבלת תלונת מ"צ על שיער לא מספיק קצר, קיבלת את אותו העונש.

ייאמר לזכות הרס"ר שלי שהוא לעיתים נדירות העלה חיילים (או מפקדים) טובים למשפטים על תלונות שיער וכדומה ורק היה דורש מהם להסתפר או לסדר את מה שזה לא יהיה שעליו ניתנה התלונה ולהתייצב אצלו במשרד. שטף אותם קצת על זה שאם זה יקרה עוד פעם הוא יהרוג אותם, לא יעלה אותם למשפט אלא פשוט ירצח אותם בדם קר. את המסר זה העביר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
breserker, אתה רוצה שינוי? תהיה אתה השינוי. אל תשב בפורום ותספר לנו כמה כולם בני זונות.

צא לקורס מפקדים, קצינים, ותעשה את השינוי ברמתך.

כשהייתי בסדיר היה לי מפקד שלא אפרט יותר מידיי, זה לא שרשור השתפכויות שלי, רק אומר שהיה נקניק ברמה אולימפית.

במקום לשבת ולהתבכיין כמה חרא לנו, יצאתי לקורס מפקדים, חזרתי, שלחתי את הבחור הבייתה והכל בא על מקומו בשלום.

(אם מישהו שואל למה לא יצאתי לקצונה, זה כי לא היה לצוות שלי תקן לקצין)

לגבי משמעת: למרות שאחד העקרונות (שאמורים להיות) הכי חזקים בצה"ל של מידיות העונש אל מול העבירה. זה לא קורה, אצלנו ביחידה אם תפסו אותך שותה וודקה או קיבלת תלונת מ"צ על שיער לא מספיק קצר, קיבלת את אותו העונש.

ייאמר לזכות הרס"ר שלי שהוא לעיתים נדירות העלה חיילים (או מפקדים) טובים למשפטים על תלונות שיער וכדומה ורק היה דורש מהם להסתפר או לסדר את מה שזה לא יהיה שעליו ניתנה התלונה ולהתייצב אצלו במשרד. שטף אותם קצת על זה שאם זה יקרה עוד פעם הוא יהרוג אותם, לא יעלה אותם למשפט אלא פשוט ירצח אותם בדם קר. את המסר זה העביר.

בקשר לשאר אין לי מושג. זה פחות מעניין אותי.

בקשר לשיער... לרוב השיער לא מגיע עד הכתפיים אלה הוא די קצר ולא ליפה של חצי מטר.

יכולים לתת לך תלונות מפה ועד להודעה חדשה על שיער מקסימום זה יכול להדליק לך נורה אדומה של "צריך להיסתפר כי זה מוציא לאנשים עיניים וכואב להם על זה" מקסימום זה נו נו נו מהקצין וטור למספרה, אבל בטח שלא עונשים של ריתוקים וכלא וכו. אין שום תקנה, חוק,פ''מ שקובע את אורך השיער. לא שיטת אצבעות ולא שיטת נעליים.

הנושא הזה נחקר מכל צד מכל הכיוונים.

רוצים שישמרו על החוקים, אין בעיה, תגדירו את החוקים ולא לפי המצב רוח.

אני יכול להשוות את זה למצב שבו באף אחד מהכבישים בארץ אין הגבלת מהירות ואין חוק שמגדיר מהירות, ואנשים מקבלים דוחות על פי מצב רוח של השוטר שמחליט אם נסעתה מהר מדי או לאט מדי.

פורסם

Big_white,

הפורום סובל כל שטות. אמנם אין הגדרה של אורך השיער במילימטרים אבל אסורה תספורת מדורגת או גילוח חלקי, בלורית או ציצית.

לא החייל הוא שקובע מתי השיער ארוך מדי. אם קיבל הוראה להסתפר ממפקד או נגד משמעת - מוטב שיעשה זאת.

מי שיש לו בעיה רפואית או נפשית המחייבת גידול שיער, יקבל פטור מיוחד לעניין .(כן, יש חיילים שקיבלו אישור לגדל שיער בגלל בעיית דימוי גוף או פגם אסתטי).

זו ההגדרה בפקודות לנושא תספורת:

תספורת,זקן וגילוח

פ.מ. 33.0118

1. תספורת חייל

א. שערות ראשו של חייל יהיו קצרות. חייל לא יסתפר תספורת מדורגת, וכן לא יגלח חלקים משיער ראשו ולא יגדל בלורית או ציצית שיער ארוכה וחורגת מהקו האחיד של תספורתו. אורך הפאות לא יעבור את קו אמצע האוזן. הפאות ירדו בקו ישר ויהיו ברוחב אחיד (מתחילת צמיחתן). חייל רשאי לצבוע את שיערו ובלבד שהצביעה תהא בגוון אחיד. הצבע בו ייצבע השיער יהיה זהה או קרוב לצבע שערותיו הטבעי של החייל.

ב. חייל דתי רשאי להאריך פאותיו עד לקו תנוך האוזן, ובתנאי שפאות אלה ירדו בקו ישר, ויהיו ברוחב אחיד מתחילת צמיחתן, עד עצם הלסת, או לגדל פאות מסתלסלות שיהיו סדורות מאחורי אוזניו.

ג. חייל יגלח פניו מידי יום לפני מסדר הבוקר או בטרם יציאתו למקום שירותו. בסדרות אימונים, בשדה או בתנאי תעסוקה מיוחדים, יתגלח בשעות שיקבע מפקדו.

פורסם
Big_white,

הפורום סובל כל שטות. אמנם אין הגדרה של אורך השיער במילימטרים אבל אסורה תספורת מדורגת או גילוח חלקי, בלורית או ציצית.

לא החייל הוא שקובע מתי השיער ארוך מדי. אם קיבל הוראה להסתפר ממפקד או נגד משמעת - מוטב שיעשה זאת.

מי שיש לו בעיה רפואית או נפשית המחייבת גידול שיער, יקבל פטור מיוחד לעניין .(כן, יש חיילים שקיבלו אישור לגדל שיער בגלל בעיית דימוי גוף או פגם אסתטי).

זו ההגדרה בפקודות לנושא תספורת:

תספורת,זקן וגילוח (פ"מ 33.0118)

1. תספורת חייל

א. שערות ראשו של חייל יהיו קצרות. חייל לא יסתפר תספורת מדורגת, וכן לא יגלח חלקים משיער ראשו ולא יגדל בלורית או ציצית שיער ארוכה וחורגת מהקו האחיד של תספורתו. אורך הפאות לא יעבור את קו אמצע האוזן. הפאות ירדו בקו ישר ויהיו ברוחב אחיד (מתחילת צמיחתן). חייל רשאי לצבוע את שיערו ובלבד שהצביעה תהא בגוון אחיד. הצבע בו ייצבע השיער יהיה זהה או קרוב לצבע שערותיו הטבעי של החייל.

ב. חייל דתי רשאי להאריך פאותיו עד לקו תנוך האוזן, ובתנאי שפאות אלה ירדו בקו ישר, ויהיו ברוחב אחיד מתחילת צמיחתן, עד עצם הלסת, או לגדל פאות מסתלסלות שיהיו סדורות מאחורי אוזניו.

ג. חייל יגלח פניו מידי יום לפני מסדר הבוקר או בטרם יציאתו למקום שירותו. בסדרות אימונים, בשדה או בתנאי תעסוקה מיוחדים, יתגלח בשעות שיקבע מפקדו.

מכיר את הפ''מ בעל פה כולל את המספר שלו.

פה אני מסכים איתך לחלוטין ולא מתווכח, אסור תספורת מדורגת, או כל דבר אחר אבל האורך לא נקבע בחוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כלא על תנאי? על תספורת? אתה לא חושב שזה מוגזם? מוגזם ומטומטם אבל אין היגיון בצבא ואת זה כולנו יודעים. בצבא ממלאים פקודות ולא מנסים להבין את ההיגיון מאחוריהן. אצלינו אנשים היו מקבלים ריתוקים של 28 על שיער "ארוך" למרות שהפ''מ לא מגדיר את אורך השיער. ונעזוב את זה לרגע שהקצין השופט בכלל לא מכיר את זה ופועל לפי שיטת המצליח. כנ''ל גם שוטרי משטרה צבאית וקציני משטרה צבאית, רסרים ורסרים של משטרה צבאית. ובכלל כל מי שאחרי על נושא הדיגום בצה''ל.

כתוב "שיערות קצרות". כנראה האורך נתון לשיקול דעת האחרי. כמה זה כבר משנה אם 3 שנים מהחיים שלך תהייה מכוער ותסתפר קצוץ? :lol:

אז למה הקצינים והנגדים לא מקיימים את החוקים של המסגרת ולא הולכים לפיהם? הם אמורים להוות דוגמה לחיילים.

זה באמת לא תקין.

חוץ מזה אם ככה למה רק על תנאי? כלא בפועל לחודש חודשיים וסיימנו.

כדי שהחייל לא יקבל "דפוק" וגם כדי שלא ישב סתם בכלא במקום לעבוד במקצוע שלו בבסיס.

תגובה באדום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
החוק הוא פשוט: כשהמפקד שלך אומר לך להסתפר אתה לא מצטט לו את פקודות מטכ"ל.

זה מה שאמרתי למעלה, הכוונה שלי זה למשפטים ועונשים על "שיער ארוך" ולא על תספורת מדורגת.

תגובה באדום.

נתון לשיקול דעת לפי המצב רוח,מצב מזג האוויר, מיקום הירח, לחץ ברומטרי ומצב גידול החסה בשטחים.

חוק אמור ליהיות ברור ומוחלט בכל מקרה ולא להשאיר פתח לשיפוט של מישהו אחר. או שיטת האצבעות.

אין לי בעיה להיסתפר קצר 3 שנים, עשיתי את זה בהצלחה במשך 3 שנים ללא טענות, מלבד שלפני השחרור קיבלתי 2 תלונות ממשטרה צבאית על שיער "ארוך" (שלא היה עד הכתפיים!) החלטתי לחקור את הנושא, יצאתי זכאי ב 2 משפטים של מפקד הבסיס.

פורסם
היה גם בימיי.

ד״ר למתמטיקה שימושית, גאון באסמבלי, אבא לילדים - מאבטח מתקנים עם קב״א 46 בגלל אי ידיעת עברית.

טייס אזרחי עם מאות שעות טיסה בלוגבוק מסודר - נהג רכב קל ביח׳ עורפית נידחת, נדחה מכל בקשות ההתנדבות לטייס.

פיזיקאית מצב מוצק - פקידת מטת״א.

הצבא לא יעיל בניצול ״חריגים״.

ד"ר בבנק ישראל היה מגיש תחמושת בסוללה (גיזר) - בימים שצה"ל ניצח.

• תוכן חדש...