Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יהיה כלום. 

(כי לא היה כלום)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 17 שעות, יבגניפ כתב:

סמוטריץ לא יכול לכפות מדינת הלכה תוך יום. הוא יכול לפעול כדי לקדם אותה, או את מה שנראה לו שיקדם את הגעת המשיח שלו.

אני לא מבין את הבחירה שלכם להתנהג כאילו זה לא קורה. הדתה קיימת. מרבני ישיבות הסדר שמזמינים אותם, אלוהים יודע למה, לישיבות בהן מחליטים אם לגייס בנות ליחידות לוחמות מסוימות, ועד ל8 ילדים במשפחה ממוצעת של חרדים (וכן, דמוגרפיה זו גם הדתה. רק בדרך אחרת). והקורונה הייתה אמורה להיות שיעור מאוד חשוב בהקשר הזה, שכנראה כבר נשכח.

כן, זה לא שחור ולבן, ולא תהליך שיקח יום. אבל זה שם. כל הזמן. וכן, אני יודע שמבחינת אריה דרעי אוטובוס בשבת בתל אביב זו הפרה של הסטטוס קוו ודווקא תהליך של חילון. וגם זה באמת קרה וקורה. ומבחינתי אם אריה דרעי יצליח אחרי הבחירות לבטל את האוטובוסים בשבתות בתל אביב ורמת גן, זו חד משמעית כפיה דתית. גם אם הוא רואה את זה אחרת.

אתה רואה שחורות 

המפלגות החרדיות יעשו רעש בתקשורת כדי שיראו שאכפת להם ולצאת ידי חובה. בתכלס כמה שקלים לישיבות ולמוסדות המתאימים ישתיקו אותם.

אולי בגלל זה לביבי היה קל איתם, כמה שקלים (ולדעתי לא הרבה יסתמו להם את הפה)

לדוגמא: 70% מהעולים החדשים מלפני שנתיים היו לא יהודים עפ"י ההלכה. אכפת להם? 

לפני הקורונה היו כבר אוטובוסים בשבת. אז הם צעקו ו...

מי שצריך להפחיד אותך יותר זה בן גביר לדוגמא, אין לו ישיבות שהוא צריך לדאוג להם. הוא פנוי יותר מידי לעקרונות שלו, וגם הוא מיעוט.

לפני 17 שעות, יבגניפ כתב:

דבר אחרון: אני יודע שנוצר חיבור לא קדוש בשנים האחרונות בין תומכי כלכלה חופשית יותר לבין חלק מהציונות הדתית. גם זה לוקש שיתפרק בסוף.

למה אתה חושב ככה?

אני חושב שכלכלה חופשית זה הכרחי ביותר ולו רק בגלל העובדה שבשנים האחרונות (או אולי שפיתחתי יותר מודעות) אני שומע את המילים "המדינה חייבת" לדאוג לילדים, לדאוג למובטלים, לדאוג לבעלי העסקים וכו'. אז כדאי להעביר את המטוטלת צד גם אם זה קיצוני רק כדי לאזן ולתת לאנשים יותר אחריות על עצמם ועל הילדים שלהם.

פורסם
לפני 12 שעות, motek כתב:

למה מי שנולד סטרייט יכול להתחתן ולהביא ילדים, ומי שנולד גיי או לסבית לצורך העניין, אסור לו?

להביא ילדים? אפשר להסביר בצורה מדעית למה הם לא מסוגלים להביא ילדים.

בשביל שיווצר עובר צריך זרע וביצית, זרע מגיע מגבר, ביצית מאישה.

אם אין חיבור בין זרע וביצית, לא יכול להיווצר עובר.

עכשיו ברור שגבר וגבר לא יכולים להביא ילדים, וגם לא אישה ואישה.

יש לזה כל מיני פתרונות, שזה לא המקום לדון בהם.

אגב באותה מידה גבר בודד או אישה בודדה לא יכולים להביא ילדים. אז זה לא עניין להט"בי, נטו מדעי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

למה אתה חושב ככה?

אני לא חושב שכלכלה חופשית זה רע, אני חושב שזה לא יגיע מדתיים מאף סוג וזרם. 

בהכללה יותר נרחבת: אני חושב שלהצביע לאנשי דת ולצפות שיקדמו משהו ליברלי, לא משנה באיזו תחום, זו טעות. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בנט אולי אדם דתי אבל "איש דת"? 

לא רואה סיבה שאדם דתי לא יהיה בעד משהו שישפר את איכות חייו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני בטוח שאיכות חייו של בנט כבר סבבה לגמרי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

בנט אני לא יודע עד כמה הוא דתי בכלל. אני מניח שאחת הסיבות לזה שהוא עם הלשון בתחת של ביבי, אחרי כל ההשפלות שחווה, היא שהוא רואה את עצמו כעומד בראש הליכוד בסופו של דבר.

ו-"ישפר את איכות חייו" זו הגדרה מעניינת. בלי לחפור המון, אני חושב שדת מתנגשת בשיפור איכות החיים. זה לא בינרי, כן? אבל זה שם. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

להביא ילדים? אפשר להסביר בצורה מדעית למה הם לא מסוגלים להביא ילדים.

בשביל שיווצר עובר צריך זרע וביצית, זרע מגיע מגבר, ביצית מאישה.

אם אין חיבור בין זרע וביצית, לא יכול להיווצר עובר.

עכשיו ברור שגבר וגבר לא יכולים להביא ילדים, וגם לא אישה ואישה.

יש לזה כל מיני פתרונות, שזה לא המקום לדון בהם.

אגב באותה מידה גבר בודד או אישה בודדה לא יכולים להביא ילדים. אז זה לא עניין להט"בי, נטו מדעי.

אתה רציני אחי או שאתה מסתלבט עליי?

בכל אופן אענה ברצינות.

דיברתי נטו על העיקרון ועל המקובל בחברה. את העניין הטכני תשאיר כבר להם, אני בטוח שעם קצת כסף הם יסתדרו.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם (נערך)

רציני לחלוטין.

לגבי העיקרון - אין מניעה לזוג להט"ב לאמץ (כולל אימוץ ילד שאחד מהזוג הוא הורה ביולוגי שלו ע"י בן/בת הזוג - שהרי ברור ששניהם לא יכולים להיות הורה ביולוגי של הילד).

זה גם דיי מקובל, לראיה יש לנו שר בכיר, הומו מוצהר, עם בן זוג ושני ילדים

לגבי העניין הטכני, כפי שאמרתי יש פתרונות, רק רצוי לוודא שבשם "זכויות הלהט"ב" לא זורקים תחת גלגלי האוטובוס את הזוגות הסטרייטים עם בעיות פוריות.

הרי מה בעצם מבקשת כאן הקהילה הגאה? שהם יוכלו להירשם לפונדקאות בישראל.

על פניו פונדקאות בישראל מותרת אך ורק לזוגות עם בעיות פוריות, מישהי שיש לה מספיק כסף ולא רוצה הריון לא יכולה לעשות פונדקאות בארץ.

אממה, כל זוגות הגברים בקהילת הלהט"ב, בהגדרה, סובלים מ"בעיות פוריות" שהרי כזוג בלי פונדקאית הם לא יכולים לעשות ילד.

זה אומר שאם היום (לפני התיקון שהם דורשים) הסיכוי של זוג עם בעיות פוריות (ולצערי יש לי חבר כזה, זוג סטרייט עם בעיות פוריות) לקבל פונדקאות בארץ הוא בערך 30%, כשיצטרפו זוגות הלהט"ב הסיכוי שלהם יהיה אפסי.

אז נשאל רגע, איך הזוגות ההומואים היום מביאים ילדים בפונדקאות? הם משלמים כסף, על פונדקאות בנפאל, או הרבה כסף על פונדקאות בארה"ב.

אז למה הם רוצים פונדקאות בישראל? אם גם ככה יש מחסור בנשים שמוכנות להיות פונדקאיות? כי בישראל החוק מתיר סכום מסוים שניתן לשלם לפונדקאית, על מנת שזה לא ייחשב כעסק, זה נקרא "החזר הוצאות", זה יוצא בערך 140 אלף שקל, פונדקאות בחו"ל יקרה הרבה יותר, סכומים אחרונים ששמעתי דיברו על 250 אלף בנפאל ו-400 אלף בארה"ב לכל הפחות.

אז בשם החסכון הכספי של ההומואים, האם אנחנו רוצים להשמיד את הסיכוי האחרון של זוג סטרייט שבגלל בעיות רפואיות לא יכול להביא ילדים?

אז לפחות מבחינה עובדתית - לגבי העניין הטכני - כבר היום עם קצת כסף הם יכולים להסתדר, לא על זה הויכוח שלהם, אלא על כך שהם רוצים שהעניין הטכני יעלה להם פחות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מודה, אני לא בקיא בפרטים כמוך. אבל ברמת העיקרון, לדעתי צריכות להיות זכויות שוות לכולם בעניין הזה ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו. ואגב לך תדע, אולי משהו ישתנה ובעוד כמה שנים הסיכוי לקבל פונדקאות יגדל..

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם (נערך)

הסיכוי לפונדקאות תלוי ברכיב אחד - נשים שמוכנות להיות פונדקאיות, התפיסה בישראל אומרת שהפונדקאית צריכה לעשות זאת מאלטרואיסטיות ולא מסיבות כלכליות, לכן התקרה של ה-140 אלף שקל (שזה עבור קצת יותר מ-9 חודשים).

ונכון להיום יש פחות אלטרואיסטיות כאלה מאשר זוגות שזכאים לפונדקאות (שזה במילים אחרות אחרי שנים של תהליכי הפרייה כולל הפרייה חוץ גופית ומה לא) משמע אחרי שאין אלטרנטיבה אחרת, המדינה באה ואומרת - "סבבה עכשיו יעלה לכם 140 אלף שקל לתינוק" שהוא ביולוגית של שני ההורים, הפונדקאית לא צד מבחינה גנטית בכלל.

אז האם ה"הומואיות" תהווה קיצור דרך? שהרי עובדתית שני גברים לא יכולים לנסות הפרייה חוץ גופית וכו'? אז ברגע ששני גברים ממסדים את הקשר הם זכאים לפונדקאית?

אז מה זה זכויות שוות לכולם? לכלל הזוגות הסטרייטים אין שוויון זכויות בהגעה לפונדקאות בישראל, פשוט אין. אז על מזבח איזה שוויון אנחנו מדברים? השוויון בין ההומואים לזוגות עם בעיות פוריות? למרות שלהומואים אין בעיות פוריות מבחינת אמות מידה רפואיות ומדעיות, יש להם בעיה שהפוריות שלהם לא פוגשת ולא תפגוש ביצית.

ומכיוון שזה רק על קצה המזלג, אני מציע לקחת דברים בערבון מוגבל, כי כשצועקים "שוויון" זה נשמע טוב, "אי שוויון" או "אפליה" תמיד נשמע רע, כמו הלוחם האתיופי שלא הכניסו למועדון כי הוא אתיופי, המציאות היא הרבה פעמים, קצת שונה.

אה, וכל פעם לחפש את מסלול הכסף, זה נכון כשהחרדים צועקים וגם כשההומואים צועקים.

--------------------------------

במעבר חד, עברתי בקלפי ושמתי ט', הסיבה העיקרית היא סגירת התיק נגד אפי נווה, ירים יד בבקשה מי שחושב שאין בסיפור הזה שחיתות שלטונית מצד הפרקליטות

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

במעבר חד, עברתי בקלפי ושמתי ט', הסיבה העיקרית היא סגירת התיק נגד אפי נווה, ירים יד בבקשה מי שחושב שאין בסיפור הזה שחיתות שלטונית מצד הפרקליטות

ומה לדעתך תהייה תרומתה של מפלגת הציונות הדתית לשינוי שאתה מחפש?

פורסם

אתה באמת שואל?

למשל:

ציטוט

הוא הוסיף ותקף: "או שילך הביתה או שיבין את תפקידו. אנחנו נפצל את סמכויות היועמ"ש לשלוש: יועץ, תובע כללי וליטיגטור. אנחנו נסדיר את התפקידים האלה, את זה אפשר לעשות רק בממשלת ימין, לא עם הורוביץ, מיכאלי וליברמן שפתאום הפך את עורו. לכן אני קורא לגדעון ולנפתלי, שימו הכל בצד ובואו למחנה הימין. אני קורא למצביעים לא לתת את קולם למי שלא מתחייב להכניס את השמאל לממשלה".

למשל 2:

ציטוט

במסמך שכבר ניסח בן גביר כהצעת חוק נכתב על הצורך בתיקון הוראות הפתיחה באש, שלטענת בן גביר הן לקויות. "בשנים האחרונות רבו אירועי גניבת נשק ותחמושת מבסיסים, משטחי אימונים ומשטחי כינוס של צה"ל, בעיקר בשטחי הנגב הנרחבים. למרות התעצמות התופעה, בהיעדר הוראת חוק מתאימה לא יכולים חיילים להשתמש בירי על מנת למנוע את גניבת הנשק והתחמושת. בהצעה זו מוצע לאפשר לחיילים לפעול ללא חשש מהעמדה לדין כלפי מסיגי גבול שמטרתם לגנוב נשק או תחמושת".

בן גביר אמר כי "הצעת החוק נועדה להחזיר את השפיות לדרום ואת הביטחון לחיילי צה"ל. האימונים של חיילי צה"ל בדרום נהיו בלתי נסבלים. זה מתחיל מחיילים שמפחדים לנסוע לבסיס כי אולי כנופיות בדואים יגנבו להם את הרכב מהחניה, וממשיך בחיילים שלא ישנים בלילה מחשש שיגנבו להם את הנשק".

בן גביר מוסיף כי "זה לא נגמר שם. טרקטורונים וג'יפים מהפזורה מטיילים 24 שעות בין הטנקים והמטווחים וגונבים ציוד צבאי וחלקי תחמושת ומפריעים לתנועת כוחות האימונים. לאן הגענו? איך חיילים לא יכולים להגן על עצמם?"

לדבריו, "בכל שבוע אנחנו שומעים על נשקייה בבסיס אחר שנפרצה ורוקנו ממנה מאות אלפי כדורי רובה. אחרי זה אנחנו רואים צעירים בדואים בטיקטוק מתגאים בכך. בסוף הנשק הזה מופנה גם כלפינו, ואנחנו חייבים לעצור את זה. חייבים לתת את היכולת לחיילים שירצו לעצור גניבת נשק באמצעות ירי בלי לפחד. מי שחודר לבסיס וגונב נשק מסכן את חיי החיילים שלנו ומהווה סכנה ממשית צריך לירות בו בלי להסס".

למשל 3:

ציטוט

"כשאנחנו צועקים על כך ששופטי בג"ץ השתלטו על המדינה בלי בחירות ובלי דמוקרטיה, אנחנו מדברים על דיני נפשות. השופטים שמים גפרור, מפעילים את הדינמיט ואחריהם המבול. הם לא לוקחים מילימטר של אחריות על התוצאות של המעשים והפסיקות שלהם שאף אחד לא הסמיך ולא הכשיר אותם לקבל".

" אתמול, בג"ץ חיבל במדיניות בלימת הקורונה של מדינת ישראל. מה אכפת לו שווריאנטים קטלניים יכנסו לארץ מנתב"ג? הוא ישלם על הידבקות של מבוגרים? על תמותה חלילה? על כך שבעלי עסקים יפלו ויקרסו? על ילדים שירטיבו בלילה או יתחילו לגמגם בגלל בידוד ועוד בידוד וניתוק מהשגרה?", תהה סמוטריץ'.

למשל 4:

ציטוט

הציונות הדתית פרסמה תוכנית לרפורמה מקיפה במערכת המשפט, שאותה יובילו יו"ר המפלגה ח"כ בצלאל סמוטריץ', ועו"ד שמחה רוטמן, מייסד התנועה למשילות ודמוקרטיה. המפלגה לא תיכנס לממשלה מבלי שבהסכמים הקואליציוניים ייכלל ביצוע הרפורמה באופן מיידי ובמסגרת תוכנית מאה הימים. הרפורמה תכלול שורת תיקונים ובהם שינוי שיטת בחירת השופטים ומעבר לשיטה שבה שופטים ימונו על ידי הכנסת בהמלצת שר המשפטים ולאחר שימוע פומבי.

(כאילו העתיקו את המצע מהרעיונות שלי)

למשל 5:

ציטוט

נקדם בחקיקה ראשית את פסקת ההתגברות ומיד לאחריה את חקיקת החוק למניעת הסתננות שיאפשר משמורת לתקופה ארוכה של מסתננים תוך מתן אפשרות ותמריצים לעזיבה מרצון למדינת המקור או למדינה שלישית.
נדרוש הקמת בית דין ארצי להגירה.
ביטול סעיף הנכד: נקדם בחקיקה את תיקון חוק השבות ונמנע כניסה לישראל למי שאינם יהודים.
ביטול חוק ליברמן: נקדם תיקון לחוק הדרכונים ונמנע הגירה כלכלית לישראל למי שאינם יהודים שמנצלים את החוק לקבלת אזרחות ישראלית.

מסתננים:
נקדם תכנית כלכלית תעסוקתית להגברת האכיפה על מעסיקי מסתננים שלא כדין.
נקדם הקמת מרכז המתנה מותאם למשפחות של שוהים בלתי חוקיים עד להסדרת הרחקתם או יציאתם.

ביטחון אישי בשכונות:
נפעל לחיזוק הביטחון האישי בשכונות באמצעות הגברת הנוכחות המשטרתית והאכיפה.
נקדם החלטת ממשלה לשיקום השכונות, בדגש על קידום תוכניות התחדשות עירונית בהליך מזורז, השקעה בתחום החינוך, הרווחה והסיוע המשפטי לתושבים הנפגעים מתופעת ההסתננות.

ילדי זרים:
נקדם חקיקה לביטול חינוך חינם לילדי זרים שאין להם כל מעמד תוך הבחנה בין מהגרים עם אשרת עבודה, לבין מהגרים שאין להם כל מעמד.
נקדם החלטה בה ילדי זרים שלהוריהם יש אשרה כלשהי, ילמדו בבתי ספר בינלאומיים בשפה האנגלית ובשפת המקור, על מנת למנוע השתקעות ולהכין אותם לחזרה לארצם.

יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ': ״החזרת המסתננים לארצם זו משימה ציונית וחברתית ממעלה ראשונה. מדובר בסוגיה אסטרטגית ולכן נעמיד אותה בראש סדר העדיפויות שלנו נדרוש צעדים קונקרטיים כתנאי לכניסה לממשלה על מנת לתקן את המצב- לפני שיהיה בלתי הפיך. לתושבי דרום תל אביב אני מבטיח, הסבל שלכם לא עובר מתחת לרדאר, בכל תפקיד בו אהיה, אני חייל שלכם ואציף את הכאב הגדול שלכם ואאבק למענכם.״

למשל 6:

ציטוט

המשק הישראלי נכנס אל המשבר הזה חזק ועם נתונים טובים יחסית. היציאה המוקדמת המסתמנת ביחס לעולם, עקב התחסנות האוכלוסייה, תסייע אף היא בעזרת השם לצלוח את המשבר בהצלחה ותקנה למשק הישראלי יתרון יחסי. האתגר הגדול יהיה למנף את המשבר כדי לחולל שינויים במבנה המשק שקשה לבצע בשגרה. שינויים אלו יכללו בעיקר ריסוק הבירוקרטיה והרגולציה, הסרת חסמים וייעול והקטנת המגזר הציבורי. ביצוע נכון של אלו יאפשר את הקטנת שיעור המס היחסי באופן שיעודד השקעה בישראל, יעודד תעסוקה ויפחית את ההון השחור, מה שיביא לגידול בהכנסות המדינה הכוללות ממיסוי ויאפשר השקעה בתשתיות מעודדות צמיחה, וחוזר חלילה.

בשלב הראשון של היציאה, וכמו בכל משבר, תידרש דווקא מדיניות מרחיבה שתכלול השקעה בתשתיות מעודדות צמיחה והזרמת כסף להנעת מנועי המשק. במקביל יש לבצע את צעדי ההתייעלות האמורים באופן שגם יצמצם את הוצאות הממשלה והגירעון, אבל בעיקר יכין את השלב הבא שיאפשר למשק לצמוח מהר ובאופן שבו לא תידרש פגיעה משמעותית בשירותים החברתיים בשל הגידול בהכנסות המדינה.

כחלק מהשינויים במבנה המשק נקדם: חוק לבוררות חובה בשירותים חיוניים, שיאזן את זכות ההתאגדות החשובה של עובדים במשק וימנע שימוש לרעה בה לסיכול רפורמות מבניות ולשמירת פריווילגיות של ועדים חזקים; רפורמה ברישוי עסקים להפחתת הנטל הרגולטורי;

הטלת מס קורונה זמני על עובדי המגזר הציבורי, בדומה להיטל לעידוד צמיחה שהוטל על המגזר הציבורי לאחר המשבר הכלכלי ב־2003. המס יהיה בתוקף לשנתיים, ויהיה מדורג, כך שעובדים בכירים עם שכר גבוה ישלמו מס באחוז גבוה יותר מעובדים בשכר נמוך. בטווח הזמן הבינוני והארוך, תוכניות התייעלות במגזר הציבורי והפחתת תקנים מיותרים יוכלו להשיב לקופת המדינה את המשאבים החסרים;

ביטול פטורים והטבות מס שונות, וכנגדם הפחתת מיסים אוניברסלית רחבה שתאפשר לעסקים חדשים וותיקים ליהנות מסביבה נוחה יותר לעסקים; קיצוץ בפנסיות תקציביות ברף הגבוה.

זה לא ליברטריאן כן? אבל זה לא רחוק משם

למשל 7:

ציטוט

נעבוד בארבע חזיתות שונות:

החקלאים:

• נקדם מענה לסוגיית ביטוח הכלים החקלאיים באופן שיתן מענה לצורך הקיים בביטוח זה ולכשל הקיים בשוק הביטוח נוכח הפגיעה בכלים החקלאיים.
• נקדם השתתפות של המדינה ברכישת אמצעים למניעת גניבת צאן ובקר וכן ריענון האפשרויות לפיצוי חקלאים עקב נזק הנגרם מפשיעה חקלאית.
• נקדם בחקיקה בדין הפלילי, מתן חסינות מהעמדה לדין פלילי לחקלאים ותושבים שפעלו לשם הגנה עצמית על גופם או רכושם.

משטרת ישראל:

• נקדם החלטת ממשלה שתקבע כי הפשיעה החקלאית תוגדר כיעד מועדף לאכיפה במהלך חמש השנים הקרובות.
• נפעל להגדרת תוכנית מדידה על ידי משטרת ישראל בה יוצג נוהל טיפול בפשיעה החקלאית.

פרקליטות המדינה:

• בכל מחוז יוקצה פרקליט ייעודי לטיפול בתופעת הפשיעה החקלאית;
• הפרקליטות תונחה להימנע, ככל הניתן, מהסדרי טיעון בסוגיות של פשיעה חקלאית ולטעון לעונשים המירביים במקרים אלו;
• הפרקליטות תונחה לערער על עונשים קלים בסוגיות של פשיעה חקלאית, על מנת להבהיר כי המדינה מבקשת למצות את הדין עם עברייני הפשיעה הכלכלית;
• יקבעו בחקיקה עונשי מינימום גבוהים על עבירות של פשיעה חקלאית.

משרד המשפטים – הנהלת בתי המשפט:

• יוקם מערך הסברה והשתלמות לשופטים הרלוונטיים ביחס להחמרת הענישה הנדרשת במקרים של פשיעה כלכלית. ועדת מנכ"לים – לריכוז ותיאום הפעילות
• יוקם לשם הוצאה לפועל של התוכנית, באופן מושכל ומתואם, ועדת מנכ"לים בראשות מנכ"ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר ובה יהיו חברים מנכ"לי משרד המשפטים, בטחון הפנים והאוצר.
• ועדת המנכ"לים תגבש "תכנית לאומית לשיפור הטיפול בתופעת הפשיעה החקלאית" – אשר תוודא את ביצועם של כלל האלמנטים הכלולים בהצעה זו, בדגש על השבת אמון החקלאים.

ציטוט

בין היתר: נסגור על העבריינים מכל כיוון אפשרי באכיפה כלכלית, פלילית ומנהלית; נקבע בחקיקה עונשי מינימום על גניבה וסחר בנשק ובתחמושת; נתקצב צוותי משטרה ייעודיים לטיפול בתופעת דמי החסות (פרוטקשן); נמנה פרקליט מיוחד בכל מחוז לטיפול בתיקים אלו. הפרקליטות תונחה לבקש את מלוא חומרת העונש ולא להגיע להסדרי טיעון.

למשל 8:

ציטוט

כהקדמה לפרק זה יש להדגיש שדווקא עליית ממשל ביידן בארה"ב מחייבת אותנו להמשיך במאמצי הריבונות, כדי שחילוקי הדעות עם הממשלה ינוהלו סביב השאלה עד כמה להתקדם בהחלת הריבונות, ולא חלילה סביב השאלה עד כמה להקפיא או לסגת.

ניתן לקדם בשלב הראשון תוכניות להחלת הריבונות באזורים הזוכים להסכמה לאומית רחבה, תוך הבהרה – בהצהרה ובמעשים – שהאזורים שנותרו מחוץ לגבולות הריבונות אינם מיועדים להקמת מדינה פלסטינית.

יש לקדם ריבונות דה־פקטו, כדוגמת סגירת המנהל האזרחי והכפפת ניהול החיים האזרחיים בהתיישבות למשרדי הממשלה, כמו בכל מקום אחר בארץ.

יש להשוות את החקיקה ביהודה שומרון ובקעת הירדן לחקיקה בישראל, ולוודא שכל חוק חדש שהכנסת מחוקקת יוחל בו־זמנית גם באזורים אלה, גם אם בשלב הראשון ועד להחלת ריבונות מלאה הדבר ייעשה באמצעות צווי אלוף.

למשל 9:

ציטוט

הפרק השני ברפורמת הציונות הדתית לתיקון מערכת המשפט הוא פיצול סמכויות היועמ"ש לממשלה. נפצל ונגדיר בחקיקה את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה לשלושה תפקידים נפרדים: היועץ המשפטי לממשלה, שיעסוק בייעוץ לממשלה, בסיוע בניסוח חקיקה וכדומה; התובע הכללי, שיעמוד בראש מערכת התביעה הפלילית; מייצג המדינה בערכאות, שיעמוד בראש מערך הייצוג בתביעות אזרחיות ומנהליות בפני בתי המשפט השונים.

במקביל נקבע כי עצותיו של היועמ"ש אינן מחייבות, וכי היועמ"ש לא יוכל להתייצב בערכאות ולייצג עמדה שנוגדת את עמדת הממשלה שאותה הוא מייצג.

אם יצליחו להעביר אפילו אחד מכל אלה מה טוב.

ואם תרצה דוגמא מה פחות טוב בעיניי אם יעבירו אז הנה למשל:

ציטוט

השבת היא מקור הברכה, קדושת השבת היא מאדני היסוד של העם היהודי ושל מדינת ישראל כמדינה יהודית. אנו דוגלים בשימור הסטטוס־קוו בסוגיות דת ומדינה ובמניעת פגיעה בו. ככל שתבוצע פגיעה באמצעות בג"ץ, נדרוש לתקן אותה בחקיקה. במסגרת זו נפעל לצמצום חילול השבת של המדינה בפרהסיה – בתשתיות, בתחבורה ציבורית ובמסחר לא חוקי. אנו מאמינים שעם תשומת לב ומעט רצון טוב ניתן לקיים מדינה מודרנית תוך הימנעות מחילול שבת ממלכתי בפרהסיה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

הסיכוי לפונדקאות תלוי ברכיב אחד - נשים שמוכנות להיות פונדקאיות, התפיסה בישראל אומרת שהפונדקאית צריכה לעשות זאת מאלטרואיסטיות ולא מסיבות כלכליות, לכן התקרה של ה-140 אלף שקל (שזה עבור קצת יותר מ-9 חודשים).

ונכון להיום יש פחות אלטרואיסטיות כאלה מאשר זוגות שזכאים לפונדקאות (שזה במילים אחרות אחרי שנים של תהליכי הפרייה כולל הפרייה חוץ גופית ומה לא) משמע אחרי שאין אלטרנטיבה אחרת, המדינה באה ואומרת - "סבבה עכשיו יעלה לכם 140 אלף שקל לתינוק" שהוא ביולוגית של שני ההורים, הפונדקאית לא צד מבחינה גנטית בכלל.

אז האם ה"הומואיות" תהווה קיצור דרך? שהרי עובדתית שני גברים לא יכולים לנסות הפרייה חוץ גופית וכו'? אז ברגע ששני גברים ממסדים את הקשר הם זכאים לפונדקאית?

אז מה זה זכויות שוות לכולם? לכלל הזוגות הסטרייטים אין שוויון זכויות בהגעה לפונדקאות בישראל, פשוט אין. אז על מזבח איזה שוויון אנחנו מדברים? השוויון בין ההומואים לזוגות עם בעיות פוריות? למרות שלהומואים אין בעיות פוריות מבחינת אמות מידה רפואיות ומדעיות, יש להם בעיה שהפוריות שלהם לא פוגשת ולא תפגוש ביצית.

ומכיוון שזה רק על קצה המזלג, אני מציע לקחת דברים בערבון מוגבל, כי כשצועקים "שוויון" זה נשמע טוב, "אי שוויון" או "אפליה" תמיד נשמע רע, כמו הלוחם האתיופי שלא הכניסו למועדון כי הוא אתיופי, המציאות היא הרבה פעמים, קצת שונה.

אה, וכל פעם לחפש את מסלול הכסף, זה נכון כשהחרדים צועקים וגם כשההומואים צועקים.

--------------------------------

בקיצור הורדת 2 ציפורים באבן אחד.

גם את החוק הפנדקאות וגם את הפרקליטות. 

אשרך אם אתה חושב ש-5 מנדטים שמתפצלים ל-3 מפלגות מיד אחרי הבחירות יצליחו לתרום משהו. 

התקשורת מצחיקה, הם יושבים באולפנים ומדברים מעל הראש של הימין,  בלי בושה הם מדרבנים את המצביעים לרוץ להשפיע,

ומתחננים שחייבים להציל את מרץ מאחוז החסימה, ושעכשיו הם יכולים לעשות את זה..  

לפי הפרשנים יש בתל אביב, גבעתיים, רעננה והרצליה  מעל 10 מנדטים שלא הולכים להצביע.. 

מצחיק שהם לא מדברים על באר שבע, אופקים , קרית שמנה ... גם שם יש 10 מנטדים שלא הולכים להצביע רק לצד השני. 

פורסם (נערך)

ואללה, ליאור, קבל ח"ח בחזקת כל הכבוד. התגובה הכי מושקעת שלך אי פעם. באמת. כמה הערות:

1. זה קורע מצחוק (או בכי - אני לא בטוח) שהם מתבכיינים שופטי בגץ ש"לא לוקחים מילימטר של אחריות". איזו אחריות הם מביאים לשולחן בנושא? אמונה דתית? או שאולי בן גביר יטוס אישית להאג לייצג את ישראל בבית הדין שם? או שאולי הוא יתגייס לצהל ובצלאל ישלים שירות מלא? 

2. אני רוצה לחיות במדינת חוק. מכל הכיוונים. גם פשיעה. גם בלגן בכבישים. גם שחיתות ועבירות מס. פעם אחר פעם אחר פעם ההקשר היחידי כמעט שבו, עושה רושם, שמערכת המשפט מעניינת את החברה האלו זה ההקשר הדתי אתני. זו באמת המשילות והרפורמה שאתה רוצה? נניח ואני מקבל את כל מה שאתה אומר על מערכת המשפט. נניח. עדיין אינסוף פוליטיקאים ישראלים עוברים מתישהו במהלך הקריירה שלהם בכלא בגלל עבירות שחיתות שונות. זה מעניין את הציונות הדתית? אני חושב שהתשובה ברורה. ואיזו דמוקרטיה מציע שמחה רוטמן לערבים שגרים ביו"ש? אפילו לנו? דמוקרטיה ודת מתנגשות וימשיכו להתנגש. לשמוע אותם מדברים על דמוקטריה זה כמו לשמוע נציגי מפלגה קומוניסטית מדברים על זה מהצד השני.

3. הסרת רגולציות וצמצום ביורוקרטיה זה נהדר. אתה חושב שמפעל ההתנחלויות יצליח להחזיק ככה? קח דוגמא: הטרול האהוב עלי בעולם, הלל גרשוני - עלק - ליברטריאן שלא מת מרעב רק כי אתה ואני משלמים מיסים - סיפר בעבר איך הוא מסתדר בלי רכב כי יש אוטובוס. אתה חושב שזה כלכלי להביא אוטובוס לגבעת חור תחת בבקעת הירדן? ואם לא - אז יפסיקו את זה ויתנו לשוק לעשות את שלו? 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...