Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

. ראחרי שתיפרדו מהחרדים תיפרדו מהאטיופים ואחר כך מהמזרחיים?

זה הרי לא באמת יקרה.

מה שכן קורה, ויקרה ביותר עוצמה ככל שהימין על מלא ימלא את חזונם של בן גביר וסמוטריץ והחרדים ויאיר נתניהו, זה שמי שיכול לעזוב יעזוב למקום טוב יותר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

הרעיון הזה שמועלה שוב ושוב על הכתב (בעיקר על ידי יבגני) בסגנון היפרדות מוחלטת, תקימו בעצמם ישות עצמאית וכו וכו הוא לא ישים והזוי בדיוק כמו ההכרזות על הקמת  מדינת הלכה "על מלא". שום דבר פרודוקטיבי באמירות האלה. לא יקרה בחיים ולחזור על הססמאות סתם נשמע כמו הפגנה ברוטשילד.

גישה רציונלית יותר תהיה לברר איך אפשר לקיים פרוטקטורט/אוטונומיה חילוניים בחסות רוב חרדי עתידי שנמצא בעיצומם של כל מיני שינויים חברתיים שכבר נתחילו להתגלגל. גטאות? ערי פלישתים על החוף? הקצאת שכונות? שבת על מלא ושאר השבוע עוצמים עיניים?

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי הרבה יותר הזוי לחשוב שבמצב שיש פה רוב חרדי שרוצה מדינה דתית, יתנו למיעוט חילוני איזשהי אוטונומיה שבה מותר לחלל את הדת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עשיתם מהם מפלצות.

יש חרדים כמו שתיארתם בדיוק כמו שיש חילונים יותר קיצונים מיבגני אבל הרוב ממש לא כאלה.

אנחנו נתווכח ונגיע למשהו ששני הצדדים יוכלו לחיות איתו בשלום.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הקשר מפלצות עכשיו.

מה שאתה מציע מבחינתם זה כפיה חילונית, כי לדתי אסור לזוז מהעמדה של הדת. אתה זה שאין לו עקרונות (מבחינתם) ויכול להתפשר.

פורסם

ממש לא נכון.

לדתי אין מקום לפשרות לגבי עצמו.

לי בבנין יש 4 שכנים דתיים מתוך 8 דיירים ושניים מהם מבוגרים וגרים בקומה השלישית. אני היחיד שמשתמש במעלית בשבת ואני פניתי אליהם שיעשו מעלית שבת שיהיה להם יותר נוח בגילם ולי אין בעיה על 2 קומות להסתדר איתה. שניהם סירבו בטענה שזה שהם שומרי שבת לא צריך להפריע לאף אחד בין אם הוא דייר ובין אם הוא אורח. אז הם לא דתיים?

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה מדבר על אנשים פרטיים, פה מדובר על זהות המדינה ופוליטיקאים. אם הם מסכימים לצעדים של הפרדת דת ממדינה, הם שרופים בעיני הציבור שלהם.

תבין את האבסורד, השכן שלך מתחשב בך כי שניכם בני אדם והכל טוב, לא אכפת לו שאתה תיסע בשבת או תראה טלויזיה או תכין סטייק חזיר ביום העצמאות בדירה שלך, אבל בקלפי הוא מצביע ככל הנראה למי שרוצה למנוע ממך תחבורה ציבורית בשבת ועוד דברים בשם הדת, כי הוא דתי ולשם הוא "צריך" להצביע.

אני מכיר את זה טוב מאד. ההורים שלי דתיים. לא אכפת להם שאני נוסע בשבת אליהם, לא מפריע להם שהומואים יתחתנו וכל זה, ממש לא מעניין להם שתהיה רכבת בשבת, אבל למי הם מצביעים? לסמוטקיץ ובנגביר. כי אנחנו דתיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין בעיה, רק עם המדינה לא תסתדר...

פורסם

גם היום לא מסתדר עם הרבה דברים בה. עם חלק נשלים ועל העקרוניים נמשיך להילחם.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

הרעיון הזה שמועלה שוב ושוב על הכתב (בעיקר על ידי יבגני) בסגנון היפרדות מוחלטת, תקימו בעצמם ישות עצמאית וכו וכו הוא לא ישים והזוי בדיוק כמו ההכרזות על הקמת  מדינת הלכה "על מלא"

אל תדאג, יבגני לא מספיק מטומטם לחשוב שזה ישים :)

דווקא מדינת הלכה כן בכיוון. אני לא רואה שום אבל שום סיבה אחרת לרצונם של אנשי דת פנטיים יותר או פחות דווקא לקדם רפורמות במערכת המשפט.

אפשרות אחרת פחות פסימית היא אולי לא רחוקה ממה שאתה מציע, והיא הולכת לניהול עצמאי כמה שיותר ברמת הערים. הבעיה שזה לא פותר בעיות ליבה כמו צבא או תקציב

לפני כשעה, Night Driver כתב:

עשיתם מהם מפלצות.

זה לא קשור למפלצות. יש להם סט ערכים אחד, ושני החרדים שמגיבים פה מעידים על זה בגאווה. לנו אחר. זה לא הופך אותם ל"רעים" מינוס זה שכרגע אנחנו מסבסדים אותם. זה מקשה עלינו למצוא common ground. ואני חושב שההנחה שזה בהכרח אפשרי היא מוטעית. כלומר, כן, זה אפשרי אם כל החילונים \ דתיים לייט \ מסורתיים יתאחדו ויכפו מערכת חינוך אחת זהה על כולם. עשור אחרי זה השינוי כבר יגיע כנראה. אבל אין לזה סיכוי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

זה לא קשור למפלצות. יש להם סט ערכים אחד, ושני החרדים שמגיבים פה מעידים על זה בגאווה. לנו אחר. זה לא הופך אותם ל"רעים" מינוס זה שכרגע אנחנו מסבסדים אותם. זה מקשה עלינו למצוא common ground. ואני חושב שההנחה שזה בהכרח אפשרי היא מוטעית. כלומר, כן, זה אפשרי אם כל החילונים \ דתיים לייט \ מסורתיים יתאחדו ויכפו מערכת חינוך אחת זהה על כולם. עשור אחרי זה השינוי כבר יגיע כנראה. אבל אין לזה סיכוי.

יש להם ערכים ששונים משלי אבל גם כשההורים שלך עלו לפה היה להם סט שונה (שלא לדבר על אבא שלי שעלה כעירקי בן 13 למדינה של אשכנזים בתקופת הצנע).

אתה גם מדבר על "שני החרדים שמגיבים פה". תסתקל על @נקודה טובה ועל @yd b-4. שניהם חרדים וכל אחד מהם מציג גישה שונה ל"עולם החילוני".

הרבה אנשים לא רוצים שכן אטיופי (שלא לדבר על ערבי). אז ניפרד מהם?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

הרבה אנשים לא רוצים שכן אטיופי (שלא לדבר על ערבי). אז ניפרד מהם?

שמע, יש גבול לגישת הפיס אנד לאב הזו.

אני לא מכיר מפלגה של יוצאי אתיופיה שמכריחה אותי לאכול אינג׳ירה.

בסופו של דבר גם אם שלוימה ויעקב הם אנשים טובים, הנציגים שלהם יושבים בממשלה ועושים הכל בשביל למרר לי את החיים.

תח״צ בשבת, עבודות על תח״צ בשבת, נישואים אזרחיים, אוכל כשר, חמץ בפסח, מיסים גבוהים. זה רק הולך ומחמיר והכיוון הדמוגרפי, לא משאיר לי סיכוי.

ועכשיו תוסיף לזה את המהפכה בשיטת הממשל, כך שגם בית משפט לא יוכל להגן עליך.

אין פה עתיד לחילונים ליברלים. ישארו פה אלו שמתאים להם להיות הגירסה היהודית של אירן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

לי בבנין יש

נו ו?

ובביניין הקודם שהורי גרו בו, הייתה משפחה חרדית שהאבא לא היה מוכן אפילו להגיד לאמא שלי שלום - עם שאר הגברים במשפחה לא הייתה לו בעיה.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...