Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

לא יודע בן כמה אתה ומה מצבך המשפחתי אבל נסה להיזכר מה היתה רמת שירותי הבריאות ללא תשלום שהיתה לפני 20 שנה מול היום.

תסמונת ה"פעם היה טוב יותר". זוכר.

היום טוב יותר. אני בעצמי לא נזקק לכלום, אבל אני רואה את מה שהילדים מקבלים, בעיקר בכל הקשור לזיהוי מוקדם של קשיים התנהגותיים, בכל מיני מערכות. עולם אחר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא אומר שכל הפתקים הללו מצאו את דרכם למעטפות.

ישנם מקומות שבהם מגיע מישהו להצביע, ולוקח איתו את כל הפתקים של מפלגות יריבות.

בשביל זה יש את הפתק הלבן ועטים כחולים.

עכשו עברנו להסביר דברים של כיתה א כי כולם כנראה ממש טיפשים?

לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

איך אתה יודע שהוא לא ירה? אני מעריך שכחלק מציודו בנשק ע"י קצין הכנסת הוא נדרש לבצע מטווח.

ירה כמו המאבטח בכניסה לסופר.

לא ירה כמו מישהו שיודע לתפעל נשק במצב של איום על אוכלוסיה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 9 דקות, hans כתב:

היום טוב יותר. אני בעצמי לא נזקק לכלום, אבל אני רואה את מה שהילדים מקבלים, בעיקר בכל הקשור לזיהוי מוקדם של קשיים התנהגותיים, בכל מיני מערכות. עולם אחר.

זיהוי כן. אחר כך יחכו שנה וחצי לתור לקלינאית תקשורת או תשעה חודשים לדיאטנית מומחית להפרעות אכילה.

למה מי שלא יכול לממן את אלפי השקלים האלה מכיסו הילד שלו לא זכאי לטיפול?

אתה זוכר שפעם היו אפילו חדרי אוכל בבתי חולים, אלר כך הם מולאו בחולים ועכשיו כבר אין מקום במסדרון?

הייום אנחנו משלמים יותר ומקבלים פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, hans כתב:

אבל זו לא תסמונת, יש דברים שזה פשוט ככה. בגלל מכלול של סיבות, אבל אכן ככה.

מחכים היום יותר לרופאים מומחים, לבדיקות, הצפיפות בבתי החולים גבוהה בהרבה לעומת, נגיד, לפני 20 שנה, יקר יותר לקנות רכב, יקר לאין שעור לקנות בית, מערכת הדואר קיימת אבל די קרסה כבר (את רוב הקריסה חוויתי על בשרי בין 2008 להיום, זו התקופה שממנה והלאה התחלתי לשלוח לארץ מספר משמעותי של מכתבים וחבילות), המכס הישראלי וכל המערכות הציבוריות הקשורות אליו? אין מה לדבר. זה מערב פרוע והחוויה שלך שם לגמרי תלויה במזל.

קשה בהרבה לקבל שירות מרוב משרדי הממשלה- אם כי דווקא הפעולות הפשוטות נגישות בהרבה היום ("איזור אישי ממשלתי" עובד לא רע בדברים כמו העברת בעלות לרכב וכדומה. יש גם שיפורים, בהחלט.)

תחב"צ- זה לא שפעם היה טוב יותר, זה שהתחב"צ של לפני 20-25 שנה התאימה בערך למה שהיה צריך בזמנו, כיום יש הרבה יותר תחב"צ, אבל בפער של צורך-מצב בשטח הפער התעמק עד מאוד.

פקקים- אני באמת לא צריך להגיד מילה. זה איום גדול יותר על ישראל מחיזבאללה.

אז כן, יש לנו פייסבוק וסמארטפונים ואינטרנט מהיר בכל חור, ועוד כל מיני גודיז ודברים יגיעו הביתה אחרי קליק אחד מאמאזון, והטלויזיה שיושבת לכולנו בסלון היא בגודל כמעט הזוי.

אבל שים לב לכל הדברים האלו, זו לגמרי עליה ברמת החיים בגלל המגזר הפרטי, לא מדובר ברפורמות מדינה או משהו. אני חושב שזו הייתה הפואנטה שניסו להעביר פה.

רמת החיים יותר גבוהה, ועם זאת- עקב כל מה שצוין קודם, יש הרבה יותר תסכולי יומיום.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

זיהוי כן. אחר כך יחכו שנה וחצי לתור לקלינאית תקשורת או תשעה חודשים לדיאטנית

פשוט לא נכון ואין לי מה להוסיף חוץ מזה. אתה סתם ממציא.

לגבי תחב"צ - הכי רחוק משלמות אבל אני זוכר ***מצוין*** את העבר. היום טוב יותר. וזול. זול מדי אפילו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני פחות מודאג (בינתיים) מהמצב הבטחוני והכלכלי, ויותר מהמצב התרבותי-חברתי-פוליטי.

ואין שום טעם למדוד את ישראל בסרגל של ארה"ב. זה קנה מידה אחר לגמרי. למעשה מעט מאוד מדינות בעולם אפשר להקביל לארה"ב. קנדה, אוסטרליה, בערך זהו. ברוב המדינות בעולם המפותח לא חיים ככה.

הולנד היא דוגמה טובה להשוואה יותר הגיונית, עדיין ההשוואה לא מחמיאה לנו, אבל זה לפחות אותו קנה מידה וזו מטרה ריאלית לשאוף אליה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 1 דקה, קורן בן אשר כתב:

ואין שום טעם למדוד את ישראל בסרגל של ארה"ב. זה קנה מידה אחר לגמרי. למעשה מעט מאוד מדינות בעולם אפשר להקביל לארה"ב.

נקודה מאוד נכונה. בשום מדינה באירופה אין מקום או היגיון לשני אסקלייד בחנייה ובריכה. זאת תופעה שמתאימה רק למדינות עם עודף שטח.

לפי הצפיפות פה, המודל שלנו בכלל צריך להיות שוויץ או יפן. או הונג קונג. 

פורסם

לא רק עיניין של עודף שטח. על הבעייתיות של הפירבור האמריקאי (וחלקית גם ישראלי) אפשר לחפור שעות. העובדה שחלק מהחברה האמריקאים פה בפורום אומרים בגאווה שיש להם מדרכות בשכונה אומר הכול לדעתי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, Pika007 כתב:

קשה בהרבה לקבל שירות מרוב משרדי הממשלה- אם כי דווקא הפעולות הפשוטות נגישות בהרבה היום ("איזור אישי ממשלתי" עובד לא רע בדברים כמו העברת בעלות לרכב וכדומה. יש גם שיפורים, בהחלט.)

תחליט. קשה או קל? אתה כותב שקשה ואחר כך מסביר כמה זה קל...

באירופה יש כל מיני מדינות נאורות כמו שוויץ שבכל הקשור לעניינים ממשלתיים תקועות בעולם של פקסים ומכתבים רשומים. ב-2022. עקפנו את שוויץ.

פורסם

שכחתי לציין שהתייחסתי לנושא הגיאוגרפי בלבד. לא כזה חם על המודל הסינגפורי בכללי :-)

פורסם
לפני 25 דקות, David32 כתב:

אתה מתכוון שההפרשים כול כך גדולים שאי אפשר להשוות?

כמובן

לפני 25 דקות, David32 כתב:

כי במציאות לא הייתי מתחלף איתך

איזה מן משפט מוזר לרשום על מישהו שאתה לא באמת יודע עליו יותר מדי, לא טוען שהחיים שלי שווים החלפה חלילה אלא שכל המשפט הזה תמוה

לפני 27 דקות, David32 כתב:

וואלה אני לא רואה 2 אסקליידים חדשים כרמת חיים גבוהה יותר

זה לא כן או לא אסקליידים, זו האופציה שבכלל יהיו כאלו (או סתם עוד חסכונות בבנק למשפחה).

זו העובדה שאנשים ששוכרים ממני בית ובמעמד מה שנקרא blue collar חיים ברמה יותר טובה (מבחינת בית/רכב/זמן פנוי ועוד כמה פרמטרים) ממהנדס תכנה בישראל. וכן, אני יודע שאם הם נופלים ברחוב אף אחד לא מביא להם פלאפל וכו׳, ועדיין, זה מצב דפוק וכל הסימנים מראים שזה לא הולך להשתפר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
Just now, hans כתב:

תחליט. קשה או קל? אתה כותב שקשה ואחר כך מסביר כמה זה קל...

באירופה יש כל מיני מדינות נאורות כמו שוויץ שבכל הקשור לעניינים ממשלתיים תקועות בעולם של פקסים ומכתבים רשומים. ב-2022. עקפנו את שוויץ.

אין פה סתירה בכלל.

רוצה להעביר בעלות לרכב? לשנות כתובת דואר? קל.

רוצה ליצור קשר עם המכס כי נתקעה לך חבילה? לקבל הליך יצוא? לקבל אישור עבור משהו שאתה עתיד להזמין? ליצור קשר עם משרד הכלכלה בשביל כל דבר שקשור לעסק שלך? קשה עד מאוד.

יש לך בעיות תשתית? רוצה ליצור קשר עם המשרד שאחראי על חברת החשמל כי גם אחרי מלחמה איתם אתה לא מתקדם מילימטר? זבש"ך, אין אחראי כזה. חברת החשמל נתונה רק לביקורת של עצמה בערך.

כנ"ל מים, התאגידים המקומיים, הרעה החולה הזו, מספקים 0 שירות.

רוצה להוציא דרכון? אוי, חבל, אז מה אם קבעת תור כבר באוגוסט, התור הקרוב הוא רק לדצמבר. סוף דצמבר, הכוונה. 

אני יכול להמשיך כל היום. המערכות הציבוריות בישראל על הפנים בכל דבר שהוא יותר מפעולה טריוויאלית. יש פה ושם כמה נקודות אור, אני מדבר על התמונה הכללית.

וזה לא היה ככה, בגדול הבעיה המשותפת היא שפעם היה עם מי לדבר, היום פשוט אין.

לפני 3 דקות, hans כתב:

נקודה מאוד נכונה. בשום מדינה באירופה אין מקום או היגיון לשני אסקלייד בחנייה ובריכה. זאת תופעה שמתאימה רק למדינות עם עודף שטח.

לפי הצפיפות פה, המודל שלנו בכלל צריך להיות שוויץ או יפן. או הונג קונג. 

ועם זאת, ניסינו (ואנחנו עדיין מנסים) להיות ארה"ב, בערך הסיבה העיקרית לקטסטרופה התחבורתית שלנו פה ולבנית ערים בצורה חסרת היגיון בעליל (אימצנו לפחות חלקית את מודל העיר+פרברים הדפוק מיסודו של ארה"ב, אם כי המצב פה בהחלט טוב יותר)

פורסם

אפשר להתמודד עם זה בלי יותר מדי בעיה, כאשר מתכננים קדימה ולא לאתמול. הבעיה היא שבמשך עשורים המדיניות הייתה עוד כבישים ועוד מחלפים. כל מה שזה עושה זה ליצור ביקוש מאולץ, ובמקרים מסוימים להגדיל את הפקק.

רק בעשור האחרון בערך התחילו להתעורר, אבל פרויקטי תשתית בישראל הם אסון ללא יוצא מהכלל, מתעכבים בעשורים, ולא מבוצעים כהלכה.

אם בתל אביב שנת 2014 היו 4 קוי רכבת קלה המצב היה טוב בהרבה. 

אם בתל אביב שנת 2022 היו 5-6 קוי מטרו, היו הרבה פחות פקקים כיום.

אם בנוסף למטרו, בישראל שנת 2022 כל הקוים כבר היו מחושמלים ומבוקרים אוטומטית+הציוד היה פה, כבישי האורך היו פחות עמוסים.

אבל אנחנו בונים היום (ומחר, ועוד 15 שנים כי אלו סדרי הגודל שלוקחים הפרויקטים פה עם העיכובים הישראליים הטיפוסיים) לביקוש שכבר קיים, לא לביקוש של עוד 15 שנה.

לכן אני לא רואה מצב שנדביק אי פעם את הפער אלא אם משהו ישתנה כאן מקצה לקצה.

• תוכן חדש...