Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך היא גרמה לך להבין אותם?

נראה לי שיש פה משהו קצת אחר. אני לא כל כך מתחבר לכתיבה האישית שלו, כי הוא פוץ, אבל זה נראה כאילו שהוא אורי כץ ודומיהם מציגים משנה כלכלית כלשהי, בערך, וחלק גדול מהקוראים שלהם מרדדים את זה ל״אה. אוקיי. צריך להפריט הכל ולבטל את כל הרגולציות בעולם״.

הוא ואורי כץ זה כאילו אותו אדם, רק שעומר מואב מנוסה יותר בראיונות ולכן מעביר את משנתו טוב יותר בעל - פה. עם זאת, אני מתחבר לרוב למה שהם כותבים ברמה הכלכלית. הם, להבדיל מהטרולים שקיימים משני הצדדים, לא קוראים להפריט או להלאים הכל, אלא הרבה פעמים מציגים משנה סדורה עם ניסיון ממה שקרה בעולם. לא ראיתי שעומר מואב קורא להפרטת הרכבת או להפרטות פופוליסטיות אחרות. שני האנשים הם אנשי אקדמיה מכובדים עם מחקרים בנושאים שונים.

אינני מתחבר לסגנונם בכלל, אבל כמו שאני אומר על פוליטיקאים - אני לא צריך לאהוב אותם, הם לא חברים שלי. בסך הכל אנשים שצריכים לעשות את הדברים הנכונים.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

^ אתה צודק לגבי זה שהם מציגים משנה סדורה הגיונית בדרך כלל. לאורי כץ יש נטייה לעשות share על אוטומט לפוסטים כלכליים של חברים שלו שהוא לא טורח לבדוק, ולמחקרים בתחומים שהוא לא מבין בהם כלום רק כי הם מתחברים לו לאג׳נדה. כמו הרבה אקדמאים, הוא מנסה להיות אינטלקטואל ״כללי״ שכזה, שמפגיז בכל התחומים. אבל זה לא ממש עובד.

בכל מקרה, הם אכן לא קוראים להפריט את הכל. והתחושה שלי מהקריאה בעמודים שלהם, זה שהמגיבים שלהם הרבה יותר ימניים כלכלית (ולפעמים גם מדינית), וזה סתם מסקרן מאיפה מגיעות דעות כלכליות ימניות יותר קיצוניות לעולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
רוב בני האדם לא חוסכים מספיק כסף לקראת זקנה כבר עשרות אם לא מאות שנים.

קטסטרופה גלובלית? כמו באג אלפיים אני מניח. דווקא בגלל שמדברים על זה כל הזמן לא תהיה שום קטסטרופה.

מצחיק שאנשים באמת חושבים שמה שקורה עכשיו זה חדש או מיוחד. בהתייחס לענייני פנסיה שקפצת אליהם מהדיון הקודם בנוגע לביטוח לאומי (שני דברים שונים לחלוטין): 1. לרוב האנשים לא הייתה פנסיה גם בדור הקודם. 2. תוחלת החיים נמצאת בעלייה כבר עשרות שנים.

כי זה באמת חדש.

המושג "הגיל השלישי" ו"פנסיה" הם מושגים חדשים.

לפני מאות שנים רוב האנשים לא הגיעו אפילו לגיל 50. ברי מזל שכן הגיעו לגיל הזה ולא היו שייכים ל-1% בדרך כלל נתמכו על ידי ילדיהם, קהילה והכנסיה.

פורסם
^ אתה צודק לגבי זה שהם מציגים משנה סדורה הגיונית בדרך כלל. לאורי כץ יש נטייה לעשות share על אוטומט לפוסטים כלכליים של חברים שלו שהוא לא טורח לבדוק, ולמחקרים בתחומים שהוא לא מבין בהם כלום רק כי הם מתחברים לו לאג׳נדה. כמו הרבה אקדמאים, הוא מנסה להיות אינטלקטואל ״כללי״ שכזה, שמפגיז בכל התחומים. אבל זה לא ממש עובד.

.

כן, אורי כץ הביך את עצמו בטוויטר לא מעט לאחרונה. באופן כללי אני משתדל מאד (אבל לא תמיד מצליח*) לא להגיב על נושאים שאין לי שמץ של מושג בהם. אורי כץ כנראה לא ממש מנסה, וזה ניכר.

*למשל בשרשור הבלסמי ששני חברי פורום הסבירו היטב מדוע אני טועה.

פורסם
.... שניסנקורן מדאיג אותו פחות מכחלון ונתניהו.

על תקן ״רק ימין יכול לחתום על הסכמי שלום״?

תשמע, הכול יכול להיות. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
איך היא גרמה לך להבין אותם?

משום שאם אדם כמו עומר מואב שעושה כל מאמץ לקדם כלכלת שוק חופשי וזה אולי הטיקט הכי מובהק שלו, שם את זה בצד ומוכן לבלוע צפרדע כמו ניסנקורן שעומדת על פניו בניגוד מוחלט למה שהוא מאמין בו ומצביע למפלגה שכל המהות שלה זה "רק לא ביבי" (מילא מרץ או מפלגת העבודה), אז מה אני אלין על הליכודניק הממוצע שמבחינתו "ביבי מלך" ו"רק ביבי" ולך תשכנע אותו אחרת? כמו לשכנע אוהד הפועל לאהוד מכבי, וזה לשני הצדדים מסתבר.

אגב בעיני זו גם אחת הבעיות הגדולות של הימין (ואחת הסיבות שהשמאל לא מפסיק להפסיד בבחירות), כי כשאתה אנדרדוג הרבה יותר קל לאהוד אותך וזו בדיוק התודעה התקשורתית שנתניהו דוחף אליה, מה שמקשה מאוד הפעלת לחץ מימין לקדם מדיניות בנושאים מסויימים (בהתאם למדיניות הימין כמובן).

פורסם (נערך)
משום שאם אדם כמו עומר מואב שעושה כל מאמץ לקדם כלכלת שוק חופשי וזה אולי הטיקט הכי מובהק שלו, שם את זה בצד ומוכן לבלוע צפרדע כמו ניסנקורן שעומדת על פניו בניגוד מוחלט למה שהוא מאמין בו ומצביע למפלגה שכל המהות שלה זה "רק לא ביבי" (מילא מרץ או מפלגת העבודה), אז מה אני אלין על הליכודניק הממוצע שמבחינתו "ביבי מלך" ו"רק ביבי" ולך תשכנע אותו אחרת? כמו לשכנע אוהד הפועל לאהוד מכבי, וזה לשני הצדדים מסתבר.

ה"רק לא ביבי" הזה לא נובע ממשהו לא קשור, אלא יותר מ"רק לא שחיתות, שוחד (לכאורה, לכאורה), פילוג, שיסוי אוכלוסיות אחת בשניה והעדפת אינטרסים אישיים", בניגוד ל"ביבי המלך" שנובע יותר מ"מה אני מבין, אמרו לי שביבי טוב ליהודים או משהו".

זה הגיוני לעשות בחירה מושכלת של העדפת אינטרס בתחום מסוים על אינטרס בתחום אחר, קצת פחות להצביע כי מרגיש לך טוב בבטן.

וזה לא שאי אפשר להעדיף את ביבי ממניעים לוגיים, פשוט מוזר להשוות בחירה מהעדפה אמוציונלית לאחת שנובעת מהעדפה רציונלית.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני חושב שהטענה של מואב היא שביבי לא עושה הרבה למען כלכלה חופשית גם ככה, וקיבלנו את כחלון בשנים האחרונות.

אז כנראה זה לא רק האנטי לאיש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

גאון פייגלין שבחר שישימו ז' בקלפי:

[video=youtube_share;S925rxWHrNk]

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

פה בערך מסתכם למה אני לא מצביע

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי מה שבטוח הוא שיש כאן מצב של שניים רבים והשלישי זוכה, ככה זהות הולכת להפתיע בבחירות - הרבה יותר ממה שמראים בסקרים, תסכימו עם המפלגה או לא- אבל לדעתי זה מה שהולף ליקרות.

לדעתי לפחות 8 מנדטים.

איזה קטע אם מישהו מוכר יוצא ואומר :"תשימו בקלפי את מה שאתם חושבים שהפוליטיקיאם שמו עליכם עד הבחירות".

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
פה בערך מסתכם למה אני לא מצביע

חבל על כל קול חילוני. מבחינתי, אפילו שאני מתעב את דרכו של הליכוד בשנים האחרונות, עדיף שכל אלה שלא הולכים להצביע יצביעו להם מאשר ישארו בבית. כך אתם מקטינים את הסיכוי לקואליציה חילונית שפויה.

פורסם (נערך)

לפני הרבה שנים היו שתי רשימות שנקראו "הפנתרים השחורים"

הסיסמה של אחת היתה "שימו ז' בקלפי".

הסיסמה של המתחרים היתה "אם תשימו ז' זה מה שתקבלו".

לא פייק ניוז ולא נעליים.

ביטוח לאומי מספק רשת ביטחון סוציאלית. חלק מהקצבאות נגזרות מגובה הכנסה של המבוטח וחלקן לא. הזכויות מעוגנות בחוק הביטוח הלאומי.

העברת עודפי גבייה של הביטוח הלאומי לצורך מימון פעילות מדינית שוטפת מקבילה לילדים שלוקחים חסכונות של הוריהם על מנת לרכוש דירות ולשלם חשבונות שוטפים. כמו שילדים שלוקחים כסף מההורים בסופו של דבר יצטרכו בשלב כלשהו בחיים לשלם את החשבון (תשלום למטפלת, בית אבות, הוצאות רפואיות) ככה גם המדינה תצטרך למצוא דרך להזרים מיליארדים לביטוח לאומי על מנת שהמוסד יוכל להמשיך לקיים את התחייבותיו לציבור.

עלייה דרסטית בתוחלת החיים וזינוק בהוצאות רפואיות גרמו לכך שרוב המוחלט של בני אדם במערב פשוט לא חוסכים מספיק כסף לעת זקנה. זו תהיה קטסטרופה גלובלית.

אתן לך עוד new flash הדור שלנו (ילדי שנות ה-80) יסחוב על גבו 2-3 דורות בו זמנית. בהצלחה לכולנו.

קודם כל - זה נכון. חוץ ממה שכבר הדור שלי (ילידי שנות ה-50-60) סוחב על גבו 3 דורות. למזלי אני בן למשפחה ייקית, שדאגה לחסכון - אבל זה ממש לא דבר מובן מאליו.

דרך אגב - מי שמציין את ההיסטוריה של הפנסיה - ההמצאה היא מהמאה ה-19. כמובן שגיל הפנסיה המקורי (65) נקבע על ידי הממציא - אוטו פון ביסמרק - כדי שרק מעטים יזקקו לה.

לגבי נושא החסכון הפנסיוני הלא מספק - אמן ואמן על מה שכתבת. זה מתבטא בשרשור המקביל לגבי קרנות השתלמות. גם עניין קריסת קרנות הפנסיה ההסתדרותיות נובע בחלקו מעניין תוחלת החיים. החלק השני נובע ממה שהאוצר רוצה לעשות לביטוח הלאומי - שימוש בכספים למטרות אחרות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סקרים ומה שביניהם:

ידיעות: כחול לבן -30 הליכוד 26.

מעריב: כחול לבן 28 הליכוד 27.

הכול תלוי מה שואלים.

לפי הכתבה בידיעות כ-40 אחוז טרם החליטו למי להצביע (אני ביניהם). האם המספר הזה היה כל כך גבוה גם בבחירות קודמות ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...