Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

:D

nitch, ידעתי שמישהו יכתוב את זה.

כנראה ששום דבר.

ליאור, אני אשמח לחזור ולענות לך כשתלמד להפריד בין דיעות לבין עובדות. שזה בעצם אף פעם כנראה. עד אז אתה מוזמן להמשיך ושלכנע את עצמך שלא פיברקת דבר ושדאגת היטב

"לקחת את הניסוח של הדוברים" של המשטרה, שמשום מה בכל אתר חדשות הציגו את טופורובסקי כמי ש"בא למסור עדות" (או, הסמנטיקה).

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
סוג של חיכיתי לתשובה הזאת. כבר ענו לך, אבל אענה מזווית אחרת.

נתניהו בונה פה על הטבע האנושי. הוא סומך על כך שאנשים מפחדים משינוי. אנשים יברכו שינוי רק אם הוא יציע להם משהו יותר טוב באופן משמעותי מספיק בשביל לפצות על החסרונות הנלווים אליו (התמודדות עם הלא מוכר, למשל). הוא יודע שהמתמודד היחיד מולו, הרצוג את לבני, לא מציע את זה, ולכן הוא מאמין שישמור לעצמו הרבה מאוד בוחרים שפשוט יפחדו לעבור למישהו אחר.

מה שאתה מציע, לעומת זאת, זה לבחור בנתניהו רק בגלל הפחד שמישהו אחר יהיה אפילו יותר גרוע. אתה מקשיב לעצמך? הרי אתה י-ו-ד-ע שנתניהו גרוע, אתה יודע שהוא הביא את המדינה לשיאים חדשים של שחיתות וכשלון. תעיף אותו כבר ותן למישהו אחר לנסות. לא משנה מה אתה חושב שאתה יודע על אותו מישהו (ואתה לא באמת יודע, כי אותו מישהו לא היה ראש ממשלה).

במאמר מוסגר, העם צריך להבין שהוא לא בוחר רק ראש ממשלה, אלא אידיאולוגיה שהוא מאמין בה, שמגולמת במפלגה המתאימה ביותר עבורה. אם המפלגה הזאת תהיה חזקה, בין אם זה ש"ס או מרצ או כל דבר באמצע, אז האינטרסים שלו יישמרו.

איך הם יודעים את זה? (רמז: הם לא. המילה המתאימה היא "חושבים". וזו כמובן טעות - ב-99%)

אני כלל לא חושש משינוי\מהלא מוכר. אני פשוט באמת לא רואה שום אלטרנטיבה ראויה. לא ביבי ולא אף אחד. אני לא מתחבר למצע של שום מפלגה גדולה (לצורך העניין- הליכוד או המחנה הציוני) ובכלל, אני מרגיש שהפעם באמת אין במי לבחור.

פורסם

לפי דעתי עושים לאחרונה עליהום על נתניהו והרבה מזה שקרים\מוגזם\מה שלא יהיה...

הבעיה היא שעם הכמות של הדברים האלו מספיק שרק 5% יהיה אמת ואנחנו במצב פקקט.

פורסם
אני כלל לא חושש משינוי\מהלא מוכר. אני פשוט באמת לא רואה שום אלטרנטיבה ראויה. לא ביבי ולא אף אחד. אני לא מתחבר למצע של שום מפלגה גדולה (לצורך העניין- הליכוד או המחנה הציוני) ובכלל, אני מרגיש שהפעם באמת אין במי לבחור.

ברור שאתה לא מתחבר למצע של הליכוד - כי פאקינג אין!!!

החבר'ה האלה כל כך מסואבים ומושחתים שהם אפילו לא מרגישים שהם צריכים לתת לבוחרים שלהם סיבה להצביע להם - הבוחרים מספיק מטומטמים בשביל להצביע ויהי מה.

זה משול קצת לכדורגל - אתה אוהד של קבוצה מסוימת ולא משנה מה קורה בה, השחקנים עצלנים, המאמן גרוע, המנהל רמאי - אתה איתה באש ובמים.

ואגב, זה בדיוק מה שאמרתי קודם - אתה לא חייב לבחור ליכוד או מחנה ציוני כי אם אתה לא מאמין שלא ביבי ולא בוז'י טובים בתור ראשי ממשלה - אתה פשוט צריך לחזק מפלגה קטנה יותר שאתה כן מתחבר למצע שלה. אם היא תגדל ותהיה חזקה יותר, האינטרסים שלך בממשלה יגדלו בהתאם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני פשוט לא יכול להבין למה אנשים מצביעים כמעט 40 שנה לאותה מפלגה כשברור שהמדיניות שלה הביאה אותם למצב כלכלי כל כך קשה.

למרות שהכל נראה רע ושחור, כלכלת ישראל נמצאת בצמיחה כמעט תמידית ורמת החיים שלנו עולה בהתמדה.

תחום הכלכלה הוא אולי התחום היחידי בו הליכוד הגשים את משנתו הכלכלית הסדורה.

התוצר לנפש גבוה, התל"ג ברמה מערב אירופאית והחוב החיצוני נמוך יחסית.

אנשים שלא היה להם תמיד היו ותמיד יהיו, ובאמת הגיעה העת שהציבור יקח אחריות על חייו ויפסיק להאשים את הממשלות לדורותיהן בצרותיו הכלכליות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

איך הם יודעים את זה? (רמז: הם לא. המילה המתאימה היא "חושבים". וזו כמובן טעות - ב-99%)

אני בוחר במפלגה על בסיס כלכלי בלבד מכיוון שמבחינה בטחונית, כולם אותו הדבר. את הגנרל הסטנדרטי יש גם למחנה הציוני.

עם זאת, שלי יחימוביץ, יוסי יונה, איתן כבל, עמיר פרץ, איציק שמולי וסתיו שפיר מציעים מדיניות כלכלית סוציאליסטית, שלדעתי תדרדר את כלכלת ישראל.

אתה ראית אותם מדברים על הפחתת מכסים? טיפול במכון התקנים? טיפול במועצות החלב, דבש, לול, בקר?

פורסם

עברתי על הרשימה של המפלגות שרצות לכנסת ולא ראיתי אחת ששווה להתאמץ לבחור בשבילה.

פוליטית אני ממוקם ימינה, אז נבחן את האופציות בקיצור נמרץ-

ליכוד- מפלגה בלי עמוד שידרה

ישראל ביתנו- שחיתות

הבית היהודי- ממקרה שאני מכיר מקרוב, נעשו שם דברים בצורה לא ישרה.

ש"ס- פחחח

יהדות התורה- כנ"ל

כולנו- לא מסכים עם המצע של כחלון

במי נשאר להצביע? ברשימה המשותפת? במי שיעשה הכי פחות נזק? פתאום עלה ירוק נראית אופציה לא רעה בכלל..

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תבין, גם אם פוליטית אתה ממוקם ימינה (כנראה כמו רוב הציבור היהודי במדינה), אתה לא נהנה משלטון הימין הנוכחי. מה הם עושים בשבילך, אתה יכול לומר?

אין בזה היגיון להשאיר ראש ממשלה כושל בשלטון כשיש הזדמנות להחליף אותו. אם התחליף יהיה גרוע, נחליף גם אותו. אבל לפחות לנסות.

גם לי יש דעות ימניות בחלק מהנושאים אבל אני לא רואה את עצמי מצביע לחבורת המושחתים המגעילים האלה ועוזר להם להמשיך למצוץ לנו את המדינה. כבר נאמר כמה עמודים קודם (ע"י ספריאל נדמה לי) שלא יתכן שאותן מפלגות בשלטון כ"כ הרבה זמן. הם התעלקו על מוקדי הכח במדינה וכולם נעשו שם מושחתים מסריחים. רק בגלל זה צריך לעשות רוטציה מדי פעם כדי לא לתת לקבוצה מסויימת לשלוט יותר מדי זמן ברצף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני בוחר במפלגה על בסיס כלכלי בלבד מכיוון שמבחינה בטחונית, כולם אותו הדבר. את הגנרל הסטנדרטי יש גם למחנה הציוני.

עם זאת, שלי יחימוביץ, יוסי יונה, איתן כבל, עמיר פרץ, איציק שמולי וסתיו שפיר מציעים מדיניות כלכלית סוציאליסטית, שלדעתי תדרדר את כלכלת ישראל.

אתה ראית אותם מדברים על הפחתת מכסים? טיפול במכון התקנים? טיפול במועצות החלב, דבש, לול, בקר?

אני דווקא לא רוצה לדבר על ההבדלים במשנה הכלכלית, אלא לומר למה לדעתי המצב הכלכלי ב-99% ישתפר עם חילופי השלטון. וזה שוב נוגע, לטעמי, לטבע האנושי.

אותם אנשים, בגדול, נמצאים בשלטון מזה יותר מ-6 שנים. כבר לפניהם היו מושחתים בטופ, אבל הם הביאו את השחיתות לשיאים חדשים. ממשלה חדשה, אם תצליח לקום, עשויה ליצור טלטלה משמעותית בכל אותם מוסדות מושחתים ונהלים עקומים. גם ובעיקר בגלל שהיא תרצה להראות לעם שהשחיתות לא נוטעת פה יתד קבוע.

אם נתקע עם אותם אנשים שוב פעם, שהעם רק לא יתפלא שהוא קם ליום של אחרי הבחירות ומקבל בדיוק את אותו הדבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)
למרות שהכל נראה רע ושחור, כלכלת ישראל נמצאת בצמיחה כמעט תמידית ורמת החיים שלנו עולה בהתמדה.

תחום הכלכלה הוא אולי התחום היחידי בו הליכוד הגשים את משנתו הכלכלית הסדורה.

התוצר לנפש גבוה, התל"ג ברמה מערב אירופאית והחוב החיצוני נמוך יחסית.

אנשים שלא היה להם תמיד היו ותמיד יהיו, ובאמת הגיעה העת שהציבור יקח אחריות על חייו ויפסיק להאשים את הממשלות לדורותיהן בצרותיו הכלכליות.

אני סוטה מנושא הדיון מעט אבל אני חייב לענות לך.

המדיניות שמובילות ממשלות בעולם מביאה לאי שיוויון בהכנסות וזה נושא רחב ועומד בפני עצמו.

הממשלות ששלטו פה ב-40 השנים האחרונות עשו בדיוק את זה וגרמו לכך שהאבטלה אומנם מאוד נמוכה אבל פירות הצמיחה לא מגיעים לעובדים אלא לאחוז העליון.

התוצר לנפש גבוה כי יש פה הרבה הייטק אבל חצי מהעובדים מרוויחים משכורות שלא ניתן להתקיים מהן בכבוד.

אין ספק שהציבור צריך לקחת אחריות על חייו אבל המדיניות של אי השיוויון בהכנסות הופכת את הנושא לקשה מיום ליום.

לגבי דו"ח המבקר- תגובת הליכוד אומרת הכול, הפניית הדיון לנושא הבטחוני "

לצערנו, הקמפיין התקשורתי המתגלגל סביב דו"ח זה בשבועות האחרונים הוא ניסיון ברור להפיל את ראש הממשלה וממשלת הליכוד על ידי עיסוק בזוטות והסחת דעת מהנושא החשוב באמת: מי יגן על מדינת ישראל מול האיומים הביטחוניים העצומים והלחצים הבינלאומיים - בנימין נתניהו או ציפי ובוז'י.

"

וכמובן מני נפתלי אשם -

"ההוצאות גדלו משמעותית בתקופה מסוימת, שבה ניהל את המעון הרשמי מני נפתלי".

נתניהו מנותק לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר, מה לדעתך תעשה ממשלה בראשות הרצוג על מנת לשפר את רמת החיים בישראל? יגדילו את הוצאות הממשלה? זה יעזור?

פורסם
מה שאתה מציע, לעומת זאת, זה לבחור בנתניהו רק בגלל הפחד שמישהו אחר יהיה אפילו יותר גרוע. אתה מקשיב לעצמך? הרי אתה י-ו-ד-ע שנתניהו גרוע, אתה יודע שהוא הביא את המדינה לשיאים חדשים של שחיתות וכשלון. תעיף אותו כבר ותן למישהו אחר לנסות. לא משנה מה אתה חושב שאתה יודע על אותו מישהו (ואתה לא באמת יודע, כי אותו מישהו לא היה ראש ממשלה).

כבר נאמר שדמוקרטיה היא השיטה הכי פחות גרועה, ככה גם בחירת ראשי ממשלה.

באופן אופטימלי כל אחד היה בוחר בכפיל של עצמו שינהל את המדינה, כל בחירה אחרת היא התפשרות.

ליאור, אני אשמח לחזור ולענות לך כשתלמד להפריד בין דיעות לבין עובדות. שזה בעצם אף פעם כנראה. עד אז אתה מוזמן להמשיך ושלכנע את עצמך שלא פיברקת דבר ושדאגת היטב

"לקחת את הניסוח של הדוברים" של המשטרה, שמשום מה בכל אתר חדשות הציגו את טופורובסקי כמי ש"בא למסור עדות" (או, הסמנטיקה).

בקיצור אתה לא מצאת טיעון לגיטימי אז ברחת מהדיון לגמרי.

העובדה היא שהחשד בתחילת הפרשה היה שהתאחדות הסטודנטים, בתקופה בה טופורובסקי היה היו"ר, שימשה כצינור להעברת כספים ללא מרכזים ובקרות כחלק מחקירה של השר לשעבר מיסז'ניקוב.

עכשיו ברור שאין לך שמץ של מושג איך מתנהלת משטרה, אין לך מושג איך מתנהלת חקירה ואין לך גם מושג ירוק בנושא תאגידים. אז תגיד את זה ותקבל הסברים, אבל אתה פשוט חי בעולם שצריך להאכיל אותך בכפית.

ולצורך העניין הויכוח הסמנטי עדיין רלוונטי, מסירת עדות, היא עדיין חקירה. העובדה שאתה לא מבין מה הקשר בין הכלל לפרט היא מטרידה בפני עצמה. אבל זה לא לדיון עכשיו.

אין בזה היגיון להשאיר ראש ממשלה כושל בשלטון כשיש הזדמנות להחליף אותו. אם התחליף יהיה גרוע, נחליף גם אותו. אבל לפחות לנסות.

זה מה שאמרו על שמיר ובחרו שמאל כדי להעניש את הליכוד על זה.

התוצאה כמובן היא הסכמי אוסלו.

אם היית בוחר ימין באותם שנים ובחרת רבין כדי להעניש את הליכוד ששם את שמיר בראש, יצא שכרך בהפסדך.

כבר נאמר כמה עמודים קודם (ע"י ספריאל נדמה לי) שלא יתכן שאותן מפלגות בשלטון כ"כ הרבה זמן. הם התעלקו על מוקדי הכח במדינה וכולם נעשו שם מושחתים מסריחים. רק בגלל זה צריך לעשות רוטציה מדי פעם כדי לא לתת לקבוצה מסויימת לשלוט יותר מדי זמן ברצף.

עדיין לא סיימו לתקן את הנזקים משלטון מפא"י 30 שנה!

אותם אנשים, בגדול, נמצאים בשלטון מזה יותר מ-6 שנים. כבר לפניהם היו מושחתים בטופ, אבל הם הביאו את השחיתות לשיאים חדשים. ממשלה חדשה, אם תצליח לקום, עשויה ליצור טלטלה משמעותית בכל אותם מוסדות מושחתים ונהלים עקומים. גם ובעיקר בגלל שהיא תרצה להראות לעם שהשחיתות לא נוטעת פה יתד קבוע.

בשיא הרצינות אתה משווה את השחיתות (לכאורה בינתיים כן?) של ביבי לשחיתות (לא לכאורה! נקבע ע"י כמה בתי משפט!) של אולמרט?

ואני בספק כמה המחנה הציוני רוצה לעשות שינויים מהותיים בוועדים של החברות הממשלתיות (נמל? חברת חשמל?)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אמיר צודק.

חן, אתה גם לא מתייחס לנתונים כמו השקעה במערכת החינוך.

היום יש לנו תעשיית הייטק מצליחה, לדוגמא. זה דבר טריוויאלי. כשפחות ופחות ילדים לומדים מתמטיקה ברמה 5 יח', אף אחד לא מבטיח שהתעשייה הזו תתקיים בעוד 30 שנה.

זו לא בחירה של אנשים, או לא רק. זו גם קבלת ההחלטות והמדיניות הממשלית, שאחד מעיתונאי החצר היטיב לבטא באיזה טור לפני כמה חודשים, כשטען שמעדיף שהילדים פה ידעו פחות טוב מתמטיקה, אבל יהיו יותר "ערכיים".

ליאור, אתה ממשיך לשקר וממשיך לכתוב כאילו שהפרשנות שלך זו עובדה. היא לא. סלואורייד כתב לך שאת המשפט "נחקר בחשד לשוחד" אפשר לפרש בכמה אופנים. אתה הסכמת ושיקרת שאתה לא המצאת את המשפט, אלא שהמשטרה השתמשה בו. אז בוא תראה איפה. איפה בדיוק "לקחת את הניסוח של הדוברים" של המשטרה. שוב, אני רק אשמח.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ערכיים = יצביעו רק ליכוד, יאהבו את המדינה כי אסור אחרת וישנאו סמולנים?

עדיין לא סיימו לתקן את הנזקים משלטון מפא"י 30 שנה!

איזה נזקים השלטון הנוכחי מתקנים? הם כמו חומר פחחים על חלודה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...