Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל ידנית היא מבורכת. מעבר לזה מדובר במחיר מצוין אחרי שסיטרואן התחילו לשווק את הCאליזה החל מ-93' date='000. השוק הזה של המשפחתיות קומפקטיות זולות הולך ומתחמם.[/quote']

סיטרואן C אליזה/פיז'ו 301 בגרסת 1.2(72 כ"ס) מחזירות אותנו למכוניות ארידור של שנות השמונים. למי שצעיר מדי, לא הכיר או לא זוכר, מכוניות עד נפח מנוע של 1300 סמ"ק זכו למדרגת מס מופחתת והיו פופולריות להפליא. כך מצאתם משפחתיות בגודל מלא(פיז'ו 305, אופל אסקונה, פורד סיירה, פולקסווגן פאסאט וכו') מצוידות במנועי 1300 סמ"ק חלושים - ולעתים אף בתוספת גיר אוטומטי.

המכוניות האלו היו איטיות באופן מסוכן - והעקיפות איתן הצריכו כבישים ארוכים ופנויים(תודה לאל שאז עוד היו הרבה כאלו בארץ).

התאומות החדשות של PSA מאיצות למאה ב-15.9 שניות בזיוניות. אתה היית קונה עגלה כזו?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
לא שווה, i30 ידנית עם מנוע 1.4, 98 כ"ס וגיר ידני 6 הילוכים כנראה עדיפה, ולא הרבה יותר יקרה.

היונדאי שוקלת 150קג יותר מהפאביה שלי ומגיעה בסה"כ עם 0.6קגמ יותר.

לא מסתדר לי בתור רכב משפחתי שמיועד לשנע... משפחות.

אם 504L אומר שהפוקוס עגלה (ולה 16.6 קגמ על אותו משקל, לא 14.0) אז על היונדאי הזאת בכלל אין מה לדבר.

מקומו של 1.4 אטמוספרי בסגמנט B, לא יותר מזה, לדעתי.

הi30 בכל מקרה מוצעת כבר זמן מה בתצורה הידנית, מישהו יודע כמה ממנה נמסרו? (נגיד, לעומת פוקוס טרנד ידניות)

עריכה:

אני עם 504L; חיסכון עד לאן?

אז נכון שאנחנו רוצים הכי-הרבה-ברזל-לשקל, אבל באמת, מנוע בהספק דומה לפיקנטו על מרכב סדאן בינוני? אתם יכולים לדמיין אחד כזה נתקע בשמאלי בכביש החוף?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
סיטרואן C אליזה/פיז'ו 301 בגרסת 1.2(72 כ"ס) מחזירות אותנו למכוניות ארידור של שנות השמונים. למי שצעיר מדי, לא הכיר או לא זוכר, מכוניות עד נפח מנוע של 1300 סמ"ק זכו למדרגת מס מופחתת והיו פופולריות להפליא. כך מצאתם משפחתיות בגודל מלא(פיז'ו 305, אופל אסקונה, פורד סיירה, פולקסווגן פאסאט וכו') מצוידות במנועי 1300 סמ"ק חלושים - ולעתים אף בתוספת גיר אוטומטי.

המכוניות האלו היו איטיות באופן מסוכן - והעקיפות איתן הצריכו כבישים ארוכים ופנויים(תודה לאל שאז עוד היו הרבה כאלו בארץ).

התאומות החדשות של PSA מאיצות למאה ב-15.9 שניות בזיוניות. אתה היית קונה עגלה כזו?

לפיגו סיטרואן יש גם גרסת דיזל ידנית 92 סוסים וגרסת 1.6 אוטומט 115 סוסים,

ה1.2 מיועדת לחסכני הדלק ולא למסלול המרוצים.

ולא,אני בחיים לא הייתי קונה רכב עם יחס הספק משקל כזה,אבל יש להם גם לא מעט יתרונות על הקיה כמו בעיקר בתחום איכות הנסיעה

מה שיכול להיות קריטי למי שמבלה לא מעט שעות בכבישי ישראל המופלאים.

פורסם

חיסכון עד לאן?

אז נכון שאנחנו רוצים הכי-הרבה-ברזל-לשקל, אבל באמת, מנוע בהספק דומה לפיקנטו על מרכב סדאן בינוני? אתם יכולים לדמיין אחד כזה נתקע בשמאלי בכביש החוף?

ה1.2 מיועדת לחסכני הדלק ולא למסלול המרוצים.

דווקא רכב כזה, בעל מרחב פנימי ותא מטען גדולים יחסית ובו בזמן מחיר רכישה ואחזקה זולים, יכול להיות פתרון מצויין בתור רכב שני לאישה, כזה שנוסע מעט ולאט אבל צריך מרווח מספיק לשני מושבי בטיחות + עגלה + בימבה + קניות מהסופר.

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

לא הייתי קונה, אבל ציינתי לטובה את המגמה של הבאת דגמים ידניים לארץ כמשהו שבשגרה. מלבד זאת, יש במכוניות האלה פוטנציאל למשפחות קטנות שלא משופעות באמצעים, לרכוש רכב חדש עם אבזור בטיחותי מעודכן במחיר סביר. זה עדיף מאשר לנסוע ברכב חבוט ישן מעשן ולא בטיחותי. לחברי מועדון החמש זאת בכלל בשורה כי אלה מכוניות שישר נראות ענתיקות כאילו יצאו מאיזה מתבן בקולחוז ברוסיה הצארית.

פורסם
יקר מידי.

אם גרסת ה-5 דל' עולה 75K, זו צריכה לעלות 80-82K.

אם אני מבין נכון אז ה-5 דל' עם מנוע 1.2 וגיר ידני 5 הילוכים והגרסה החדשה הזו עם מנוע 1.4 וגיר ידני 6 הילוכים

"הצלחה פירושה לעבוד בחריצות שמונה שעות ביום, עד שתקבל קידום ותוכל לעבוד שתיים-עשרה שעות ביום." (רוברט פרוסט)

פורסם

ל 504L שהגיב בדף הקודם...

אתה מבלבל א תהבוח בלי להבין.

אני נוסע על ה 1.2 כבר 15,000 ק"מ

אוטו משהו בנזונה בעלות נמוכה של קנייה וגם של טיפולים זולים מאוד

נכון, זה לא רכב מהיר, אבל רכב נוח ומפנק שעושה את העבודה על הצד הטוב ביותר

הא ושכחתי דלק 1:15

• תוכן חדש...