Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי פוקוס 5 דלתות ידנית מודל 2001.

הייתי אמור למכור את הרכב, אך בסופו של דבר החלטתי להשאיר אותו אצלי למשך חצי שנה נוספת.

המשמעות של השארת הרכב כרוכה בהחלפת רצועת התזמון(הפעם האחרונה שהרצועה הוחלפה הייתה לפני קצת פחות מ5 שנים(לפי הספר רכב).

הרכב עומד כיום על 174K, כאשר ההחלפה האחרונה בוצעה במוסך מורשה מטעם היבואן ובמסגרת ההחלפה, הוחלפו גם משאבת מים ומותחן מקוריים.

יש מבצע באחד ממוסכי היבואן באזור השרון - 560 ש"ח כולל מע"מ לעבודה, עלות רצועת מקורית ובורג.

כדאי להחליף את המותחן ומשאבת המים שעלותם גבוהה למדי בהנחה שאינני מתכוון להחזיק את הרכב מעבר לחצי שנה?

האם המותחן והמשאבה שהוחלפו במסגרת ההחלפה הקודמת אמורים להחזיק מעמד 5 שנים נוספות?

צריך להחליף את המחזירי שמן על הדרך, גם במידה ואין נזילות שמן? קיימת אינדיקציית חיווי למצבם?

תודה

פורסם

הפוקוסים ידועים למחלות עם המשאבות מים, רוב הסיכויים באיזה 185,000 כבר המשאבה תתחיל לעשות לך רעשים עד שהיא תתפרק, וחבל.

מותחן חובה להחליף בכל טיפול טיימינג, אל תשים מקורי אפילו, זה רכב ישן לא חייב מקורי.

עשיתי אצלי בפוקוס טיימינג כולל משאבת מים ומותחנים, החלקים יצאו לי 550 ש"ח כולל נוזל קירור ירוק.

ואיזה נפח מנוע הפוקוס שלך אם אפשר לי לשאול? :p

פורסם

כמו שכתבו מעלי עדיף להחליף את הכל.

אם אחרי חצי שנה משום מה לא תחליף את האוטו, תפרק את הכל מחדש? ואם המשאבה תתחיל לנזול, גם תפרק שוב?

שם תחליפי ותסע עם ראש שקט.

גם במכירה תוכל להציג את העובדה שהכל הוחלף....

פורסם
הפוקוסים ידועים למחלות עם המשאבות מים, רוב הסיכויים באיזה 185,000 כבר המשאבה תתחיל לעשות לך רעשים עד שהיא תתפרק

אם מדובר במשאבת מים מקורית - 185,000ק"מ זה יפה מאוד.

כמה כבר נסעת ב-5 שנים (מהחלפת הטיימינג הקודמת) ?

לא בטוח שצריך להחליף

לגבי המותחן - גם לא בטוח - צריך לבדוק את מצב המותחן.

פורסם
אם מדובר במשאבת מים מקורית - 185,000ק"מ זה יפה מאוד.

כמה כבר נסעת ב-5 שנים (מהחלפת הטיימינג הקודמת) ?

לא בטוח שצריך להחליף

לגבי המותחן - גם לא בטוח - צריך לבדוק את מצב המותחן.

הי,

כפי שציינתי המותחן והמשאבת מים הוחלפו לפני קצת פחות מ5 שנים למקוריים.

עכשיו, עברתי על הקבלות, המשאבת הוחלפה לפני שלוש שנים כי הייתה נזילה והקודמת הייתה המקורית.

הטיימינג בוצע לפני 5 שנים והחליפו את המותחן(לא יודע אם החליפו את המותחן המקורי.

בכל אופן, הרכב גמע קרוב ל70K במהלך התקופה.

פורסם

מותחן ,חובה בכל מיקרה להחליף עם החלפת רצועת טיימינג.

משאבת מים תלוי בנסיבות,אינני מכיר את הרכב.אך יש רכבים שהרצועת טיימינג מסובבת את משאבת המים ויש רכבים שרצועת האביזרים אחראית על סיבובה.

אם החלפת לפני 3 שנים משאבת מים ואתה משתמש בנוזל קירור על פי הוראות היצרן ולא במי ברז,אז מיותר להחליף משאבת מים גם אם היא מסובבת ע"י רצועת הטיימינג.

פורסם

כל הסיפור של המשאה והמותחן היא לא החלק אלה העבודה עליו והעבודה כבר נעשית חצי אוטו מתפרק גם ככה אז מאוד כדי כבר על הדרך להחליף אותם כי במידה ומחר המותחן ירעיש או המשאבה תהרס זה יעלה לך כפול ברכב הזה אם אני לא טועה צריך גם להוציא את התושבת מנוע שגם אותה מחליפים על הדרך בדרך כלל

טוב כל זה באמת תלוי כמה זמן הרכב הולך להישאר אצלך וכמה איכפת לך ממנו

פורסם

משאבת מים תלוי בנסיבות,אינני מכיר את הרכב.אך יש רכבים שהרצועת טיימינג מסובבת את משאבת המים ויש רכבים שרצועת האביזרים אחראית על סיבובה.

אם החלפת לפני 3 שנים משאבת מים ואתה משתמש בנוזל קירור על פי הוראות היצרן ולא במי ברז,אז מיותר להחליף משאבת מים גם אם היא מסובבת ע"י רצועת הטיימינג.

נכון יש רכבים נגיד כמו טויוטה (גם עם השרשרת וגם לא) שהמשאבת מים בחוץ בכלל ומסתובבת על ידי הרצועת מנוע

פורסם

לא נכון - יש לבדוק את מצב המיסב. כמובן שתלוי גם בעלות החלק עצמו.

מיסבים לא הולכים כל כך מהר: באחד הרכבים שלי כבר הוחלף טיימינג בפעם השניה ומיסב המותחן עדיין ללא חופשים וללא רעשים - אני מחליף בו טיימינג לפי ק"מ ולא לפי שנים, הרכב שנת 92 - הותקן אותו מותחן מקורי ואני כבר מתקרב ל-250,000ק"מ ללא רעשים וללא בעיות. שלא נדבר על זה שאת המותחן מאוד קל להחליף.

חצי אוטו מתפרק

לא צריך להגזים - זו גם לא עבודה עד כדי כך מסובכת, אני לא מבין למה עושים עניין בטיימינג. נכון, יש רכבים שהגישה מאוד קשה אך אני לא חושב שבפוקוס זה העניין.

• תוכן חדש...