Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני שוקל לקנות בנזיניה (בהתחלה חשבתי על גזיה אלפינית, אך כשהטובות כדוגמת זו של קובע עולות כ350 ש"ח, אז אם כבר, אז ללכת על בנזיניה).

הייתי בחנות של חגור, והוצעו לי מספר דגמים:

1. KOVEA BOOSTER +1. המחיר שלו 860 ש"ח כולל מכל לדלק. גם דלק (ע"פ היצרן- בנזין לבן) וגם גז. מחיר לעם מכל באיביי- 170 דולר.

2. Primus OmniFuel. המחיר הוא בסביבות 1200 ש"ח (כולל המכל לדלק). באיביי מחירו ללא המכל הוא 135 דולר לערך.

3. Primus Multi-fuel EX. המחיר הוא 1100 ש"ח כולל המכל. באיביי מחירו 125 דולר ללא המכל.

מחיר המכל ברכישה נפרדת בארץ/ חו"ל הוא כ90 ש"ח.

מה אתם ממליצים? על מה לשים לב? הקובע נראה יותר מאסיבי מהפרימוס. השאלה היא איך הם באמת.

כמובן שאני פתוח לרעיונות נוספים. השימוש לא הולך להיות מרובה- יהיו תקופות ללא שימוש כלל ויהיו תקופות שיהיה יותר בשימוש (נניח פעם בשבוע ובחלק מהשנה). מה שכן חשוב- עמידות ברוח ושקט בזמן הפעולה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אתה מכיר את היתרונות של בנזיניה על פני גזיה?

יש לה שני היתרונות בוררים, אם אתה לא מודע להם, כנירא שאין לך צורך בה.

למשתמש הרגיל יש לה בעיקר חסרונות.

היתרונות הם, בנזין זמין כמעט בכל חור בעולם ויכולת שימוש גם באזור גבוהה מאוד.

פורסם

יתרון זמינות הבנזין ידוע לי היטב ולכן שקלתי בעניין. כבר קרה שהייתי חייב דחוף מיכל שסתום (לגזיה הנוכחית שיש לי, רגילה, לא אלפינית) ולא מצאתי בכל ירושלים משום מה (גם לא בחנויות מטיילים). אבל יש לציין שמאז אני מקפיד על מלאי קיים בבית להימנעות מצבים חוזרים כאלו (מיכל אחד שעולה 25-30 ש"ח מספיק לי לחודשיים בעונה).

לגבי גובה- המקום ההכי גבוה לצורך העניין- זה בירושלים. אז אני מניח שזה לא רלוונטי.

אילו חסרונות יש בבנזיניה למעט ההדלקה עצמה (חימום וכו')?

ושאלה לידע כללי- איך הגזיות האלפיניות מבחינת רעש? הנוכחית שלי מרעישה כהוגן ולא יעילה ברוחות.

פורסם

בבינזינה יש צורך בתחזוקה, לפעמים יש סתימות, כיוון בעיתי של הלהבה, התעסקות במילוי הבנזין וכו'.

זה לא נקי ופשוט כמו גזיה, מדליק ונגמר הסיפור.

ירושליים אכן לא מוגדר גבוהה כמובן (עבור גיזה)

הגזיות שמרעישות אלו עם הלהב "טורבו" להבה מרכזית וממוקדת, עמידה יחסית ברוחות אך אינה טובה לבישול.

היא טובה בעיקר למים חמים\קפה.

לאלפינית יתרון שהיא יותר נמוכה, ולכן יותר יציבה.

אני עובד עם להבת טורבו ומיכל שסטום\הברגה, כי יש לי תאורה שעובדת על זג שמתאימה לאותו מיכל.

וכך אני יכול להחליף בניהם.

פורסם

שאלת תם: האם מדורה קטנה ופשוטה לא תעשה את אותה עבודה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפלג, המון תודה על התשובות.

אז נראה שאקח בנזיניה, להתחיל להתעסק בנקיון וטיפול בתקלות בשטח לא מתאים לי בתזמונים של הצורך בבנזיניה (בכלליות אין לי בעיה לתקן- יש לי ידיים טובות).

האם יש לך המלצה לגזיה איכותית וטובה שגם מתאימה לרוחות (סביבת ירושלים וכדו')? השימוש העיקרי הוא הרתחת מים וחימום קפה. בישול יהיה צ'ופר (רק אם אקח לטיולים בחו"ל, אבל לא מהווה שיקול כרגע).

לברווז- בשיא הרצינות- אפשר ועוד איך. כשנגמר לי הגז בגזיה הנוכחית והייתי באיזה יער, לקחתי איצטורבלים ושמתי אותם בתוך מעין ארובת פח פשוטה עם חורים למטה (לחמצן) ומעל הארובה הנחתי את הפינג'אן. זמן ההרתחה היה מהיר יותר מהגזיה שיש לי כרגע. רק שיש בעיה קטנה- להתחיל להסתובב עם איצטורבלים בבגאז'/ בתיק (לא בכל מקום יש חומר בעירה טוב וקל להדלקה) לא נראה לי לעניין.

נ.ב. לפלג, מה לגבי קניית בנזיניה מולטיפיול/ אומניפיול שמאפשרת שימוש גם כגזיה וכשלא תהיה בעיה מבחינתי- גם כבנזיניה (כאופציה לעתיד)? או שזה לא זה (בתור גזיה)?

פורסם

היי

יש פה מבחר טוב, והסברים לא רעים:

http://www.e-shetach.co.il/items~43~184.htm

אני לא רואה סיבה לשלם היום באזור ה 700-800 ש"ח על בנזיניה שאולי היה צורך בא לעתיד, על זה תוסיף עוד מיכל בעלות של 100 ש"ח +-.

גזיה אלפינית זה נחמד, יש לה את היתרון שהיא יציבה יותר, אך תנסה להזיז אותו או לעבור מקום (רוח, רעש וכו'), פשוט בילתי אפשרי בטח לא שהיא חמה.

למה שאני כתבתי כ"טורבו" שם קוראים לזה להבה סיבובית, שים לב שהם אומרים אפילו שהיא ממוקדת ומתאימה להרתחת מים.

הבעיה היחידה שרוב הגזיות מהסוג הזה הם עשויים מיציקה ולא מפח, והם מאוד רגישים, קרה לי כבר פעמיים שהאחת הרגליים נשברו וכבר אין הרבה מה לעשות עם הגזיה.

לגבי הבחירה, בשורה תחתונה גזיה היא מוצר די טיפש, אין לו איזה מנגנונים מיוחדים, עם נחשוב על זה, זה בסה"כ ברז.

לא צריך להוציא יותר מ 150-200 ש"ח לדעתי.

אני מדבר על גזיה בלבד ולא על הערכות המצ'וקמצות.

יש שם שניים במצבע סביב ה 70-90 ש"ח, אני היתי אפילו הולך על זה. (67 ש"ח ועוד עם אחריות ל 5 שנים)

זה אומנם מיכל ניקוב, אך יש גם לו יתרון, ברוב תחנות הדלק\חנויות נוחות אתה תמצא את המיכל הזה.

את המיכל שסטום קצת יותר קשה.

http://www.e-shetach.co.il/pl_product~28989~43~184.htm?x=1

יש גם את הכירת גז שעובדת עם מיכל שניראה כמו ספריי, גם אותו ניתן לראות בחנויות הנוחות אז בכל המקרים שאני נתקלתי במוצר הוא היה באיכות ירודה מאוד, בפעם האחרונה שעבדתי עם זה אחרי כמה דקות כל הכירה עלתה באש.

פורסם

לברווז- בשיא הרצינות- אפשר ועוד איך. כשנגמר לי הגז בגזיה הנוכחית והייתי באיזה יער, לקחתי איצטורבלים ושמתי אותם בתוך מעין ארובת פח פשוטה עם חורים למטה (לחמצן) ומעל הארובה הנחתי את הפינג'אן. זמן ההרתחה היה מהיר יותר מהגזיה שיש לי כרגע. רק שיש בעיה קטנה- להתחיל להסתובב עם איצטורבלים בבגאז'/ בתיק (לא בכל מקום יש חומר בעירה טוב וקל להדלקה) לא נראה לי לעניין.

באיזה מקומות (חוץ ממדבר, מן הסתם) אתה לא מוצא חומר בעירה? :shock:

ואני עדיין לא ממש מצליח להבין למה צריך גם את ארובת הפח שתיארת. מדורה קטנה וזהו. ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה נוחות וקלות השימוש.

אגב, אשמח לפתח דיון לגבי הציוד שאתה מסתובב איתו, בדגש על אולרים ו\או סכינים.

פורסם

אים תרצה לשחק\להיתלכלך.אני היתי הכי מפסוט מהמרובעת הרוסיה ,הכי פשוטה,הכי אמינה,פועלת תמיד,כמה שיותר רוח הלהבה חזקה יותר,וכול בנזין טוב לה,ואין לה משאבה."אבל הליכלוך".השניה (אדומה)גרמניה ,ויש הוראות הפעלה,יש לה משאבה.

IMG_20121218_164604.jpg

IMG_20121218_164617.jpg

IMG_20121218_165015.jpg

IMG_20121218_165033.jpg

פורסם

בחוף ים מוכרז אסור להדליק מדורות (ולך תמצא איצטרובלים).

אני לא יודע אם זה חוקי או לא, אבל בנתיים עם גזייה לא אמרו לי כלום.

פורסם

לפלג,

תודה רבה על ההמלצות. עקרונית לא משנה לי שהגזיה תהיה מאסיבית/ כבדה. אבל יש לי בעיה עם אלו שהן לא בתצורת "עכביש"- אלו שרוכבות על הבלון עצמו גבוהות מדי עבורי, וכבר יצא לי להיתקל במצבים שהייתי צריך יציבות טובה יותר (וזה מנסיון נוכחי).

הגזיות לרוב אכן נראות קצת עדינות. אבל הבנזיניה של קובע, למשל- נראית מאסיבית (הגוף והרגליים). השאלה היא האם שמעת על גזיה בצורת "עכביש" מאסיבית ואיכותית. ולגבי פשטות הרעיון הפעולה- מסכים איתך שאין טעם להשקיע הרבה בגזיה.

אם זה משנה- הבנזיניה אומניפיול של פרימוס תעלה לי כולל המכל, באם ארצה, 600 ש"ח (בארץ עולה כ1200 ש"ח). הדגם הפשוט יותר- מולטיפיול- תעלה לי 550 ש"ח (במקום 1100). בגזיות ראיתי מחירים שנעים בין 200 ל380 ש"ח (מחירים בארץ, לצורת עכביש).

באיזה מקומות (חוץ ממדבר, מן הסתם) אתה לא מוצא חומר בעירה? :shock:

ואני עדיין לא ממש מצליח להבין למה צריך גם את ארובת הפח שתיארת. מדורה קטנה וזהו. ההבדל היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה נוחות וקלות השימוש.

בחוף הים, במדבר (חלק מהשימושים באזור הערבה והדרום).

להדליק מדורה ולהניח עליה פינג'אן וכדו'- לא נוח. כשהתכוונתי לארובה- זה סה"כ מתקן מגליל פח קטן (הדומה למתקני סכו"ם שמנירוסטה) בגובה 20 ס"מ לערך וברדיוס של כ10 ס"מ. הוא סגור משני הצדדים ברשת ברזל פשוטה מאולתרת. כאשר צד אחד משמש כמשטח הנחה לפינג'אן ונפתח למילוי וצד אחד, עם רגליים של 2 ס"מ מאפשר כניסת חמצן מלמטה.

היתרון המשמעותי שלו שמספיקים 2-3 איצטורבלים לכל היותר לצורך הרתחת פינג'אן מלא במים ל4 כוסות בינוניות. במדורה אין לך את זה, חוץ מהעובדה שיש בריחת חום לצדדים.

אם היית יודע עם מה אני מסתובב :twisted:

בגדול- ערכת הקפה שלי כוללת גם כוסות חד"פ וכן כוסות נירוסטה שנכנסות אחד לשנייה (במקום כוסות זכוכית שבירות).

כמו כן יש לי לדרמן WAVE ביום- יום. באוטו שוכב לו עוד אחד מדגם BLAST (בנוסף לארגז קטן של 40 על 20 ס"מ של מפתחות, מברגים, ברגים וכדו'). באופניים יש לי ערכת תיקוני שטח קטנה (רב כלי של CRANK BROS, על הפנים ולא מצדיקים את מחירם הגבוה שראיתי בשוק, אגב) ושאר אביזרי הוצאת פנימית וכדו'.

גם באוטו וגם באופניים ושאר המקומות יש לי פנסי לד CREE חזקים ומעולים (שעולים גרושים באיביי). מאוד שימושי לאחד שכמותי.

לגבי סכינים- הלדרמנים לא מספיקים? :shock::wink:

פורסם

היי

ראשית, לגבי בלוני הגז, שים לב שבלון ניקוב מכיל 170 גר' ובלון עם שסתום מכיל 240 גר'. הפער במחיר לעומת זאת מאוד משמעות לרעת בלון השסתום.

שנית,היתה לי בנזינה (MSR וויספרלייט), היתה לי גזיה רוטופליים עם מיכל ניקוב, יש לי בנזיניה פרימוס, וכעת אני משתמש בגזיה אלפינית קטנה.

הכי עוצמתית (ליטר מים בפחות מ 3 דק' ללא תלות במצב הרוח) היתה הMSR.

הכי נוחה היא האלפינית (אבל יקרה. בזמנו עלתה 800 ש"ח ובלוני השסתום החד פעמיים יקרים)

הכי משתלמת היא הרוטופליים. בלוני הניקוב זולם משמעותית ביחס לתכולת הגז לעומת בלוני שסתום, ומחיר הרכישה זול. הגזיה עצמה מאוד אמינה ומאוד פשוטה. החיסרון היחיד שלה לדעתי, הוא חוסר יציבות בגלל הגובה.

לגבי הפרימוס, היא זרוקה לי במחסן איפה שהוא. היא צריכה דיזה חדשה וקצת TLC. אם אתה רוצה אותה - צור קשר בפרטי.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בחוף הים, במדבר (חלק מהשימושים באזור הערבה והדרום).

להדליק מדורה ולהניח עליה פינג'אן וכדו'- לא נוח. כשהתכוונתי לארובה- זה סה"כ מתקן מגליל פח קטן (הדומה למתקני סכו"ם שמנירוסטה) בגובה 20 ס"מ לערך וברדיוס של כ10 ס"מ. הוא סגור משני הצדדים ברשת ברזל פשוטה מאולתרת. כאשר צד אחד משמש כמשטח הנחה לפינג'אן ונפתח למילוי וצד אחד, עם רגליים של 2 ס"מ מאפשר כניסת חמצן מלמטה.

מכיר את הרעיון :-)

היתרון המשמעותי שלו שמספיקים 2-3 איצטורבלים לכל היותר לצורך הרתחת פינג'אן מלא במים ל4 כוסות בינוניות. במדורה אין לך את זה, חוץ מהעובדה שיש בריחת חום לצדדים.

אם היית יודע עם מה אני מסתובב :twisted:

בגדול- ערכת הקפה שלי כוללת גם כוסות חד"פ וכן כוסות נירוסטה שנכנסות אחד לשנייה (במקום כוסות זכוכית שבירות).

כמו כן יש לי לדרמן WAVE ביום- יום. באוטו שוכב לו עוד אחד מדגם BLAST (בנוסף לארגז קטן של 40 על 20 ס"מ של מפתחות, מברגים, ברגים וכדו'). באופניים יש לי ערכת תיקוני שטח קטנה (רב כלי של CRANK BROS, על הפנים ולא מצדיקים את מחירם הגבוה שראיתי בשוק, אגב) ושאר אביזרי הוצאת פנימית וכדו'.

גם באוטו וגם באופניים ושאר המקומות יש לי פנסי לד CREE חזקים ומעולים (שעולים גרושים באיביי). מאוד שימושי לאחד שכמותי.

לגבי סכינים- הלדרמנים לא מספיקים? :shock::wink:

מספיקים. אבל יש משימות שלהן הלדרמן לא הכי נוח בעולם. לטיולים אני תמיד יוצא עם סכין להב קבוע בגודל מלא, בנוסף ללדרמן (ולסכין המתקפלת, ולגרזן, ולאת החפירה המתקפל, ועוד כמה הפתעות...).

מאחר ואני עדיין לא ניסיתי לבצע משימות של "הישרדות" בשטח, הסכין לא ראתה עדיין שימוש מבצעי. אבל מעדיף להיות עם מאשר בלי.

לגבי בריחת החום לצדדים, לא חשבתי על זה. לא יוצא לי יותר מדיי להכין קפה בשטח, וכשכן יוצא, אני פשוט עושה את זה על מדורה קטנה וגמרנו.

פורסם

להרתחת מים מהירה לקפה הגזיות עם להבת רוטופליים אלו שעושות רעש של f16 מצויינות וחסכניות בגז.

בנוסף הם זולות ומיכלי גז ניקוב עולים פחות מעשרה שקלים.

החסרון כפי שצויין זה יציבות לא מי יודע מה ויש כאלו שחוו דליפות גז בהחלפת המיכלים.

אם אתה מתכוון להשקיע יש את הגזיות האלפיניות עם הצינור והמיכל הנפרד ומבנה ראש נמוך ורחב עם כנפיים נפתחות.

היא מצויינת ולא בעייתית בבחירת משטח בשטח ומאפשרת גם בישולים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לפני כמה שנים קניתי בחנות למוצרי קמפינג באיסטנבול בכמאה ש"ח כירה ניידת מסוג שלא נתקלתי בו בארץ

אלו כירות קטנות הפועלות על גז בוטאן, בעלות מיכל פנימי והצתה אלקטרונית,

שממלאים אותן מאותם בקבוקי מילוי דחוסים שמשמשים למילוי ברנרים ומצתי סיגריות (אלו עם השסתום בתחתית)

המידות הפיזיות שלה מאוד קטנות, עיגול בקוטר כ-20ס"מ ובגובה של כ-6ס"מ

Refillable Gas Stove

2011918184921809.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תוכן חדש...