Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כבר אובדת עיצות. מחפשת רכב עד 30 א' ש"ח, שנתון יחסית גבוה, לא רוצה לרדת יותר מידי, שילווה אותי בעליות של ירושלים מידי יום.

הבנתי שאני צריכה מנוע 1400 ומעלה אם אני רוצה שהוא יחזיק מעמד בעליות.

הגעתי לכמה סוגי רכבים, רק לא יודעת מה עדיף ואין מי שיעזור לי.

בטווח המחירים שאני מחפשת ראיתי פיאט פנדה (שהמנוע שלה הו 1250 ככה שזה קצת בעייתי), יונדאי גטס, פונטו גרנדה (שהיא חמודה מאוד) ופורד פוקוס.

לא משנה לי גודל הרכב, רק חשוב לי שיהיה אוטומט ולא יותר מידי יקר מאחר וזה רכב ראשון שלי.

אשמח לעזרה :)

פורסם

אם את מתכוונת לנסוע מדי יום בעליות של ירושלים, תוותרי על הפנדה ובטח על הגרנדה פונטו בגירסת ה 1.2, כי למרות שזה אפשרי לנסוע איתן בעליות של ירושלים, כיף זה לא ועדיף לך רכב עם קצת יותר כוח. לגבי הגטס, מעבר לכך שבגירסה האוטומטית מדובר בשתיינית דלק לא קטנה, איכות הרכב מבפנים מזעזעת לדעתי.

אם את מחפשת משהו עם שנתון גבוה יחסית, במחיר שאת מוכנה להשקיע, יבואו בחשבון אירופאיות בעיקר (בגלל המחירון הנמוך, מה לעשות...). לגבי אחרות - לא יודע כמה עולה סוזוקי סוויפט מהדור הקודם, אבל היא יחסית חזקה לסגמנט וגם איכותית הרבה יותר מהגטס.

פורסם

יש פונטו גרנדה בגירסת 1400, זו תיבת הילוכים רובוטית שזה בעצם העברת הילוכים אוטומטית אבל קצת יותר מטלטלת מהנורמה הרגילה. ממליץ לבצע נסיעת מבחן אבל מתרגלים לזה תוך כמה דקות של נסיעה.

הגרנדה היא רכב שלא זכה לפופולריות בגלל תמחור גרוע ויבואן דפוק, וכתוצאה מכך יש לו ירידת ערך חזקה מאוד ואת יכולה להשיג אחת כזו בתקציבך משנתון מאוד גבוה.

אין מה להשוות אותו לגטס, הרכב אוכל אותו בלי מלח.

פורסם

שלום yafitf,

סוזוקי סוויפט שהוזכרה כאן יכולה להתאים מאוד לנסיעות שלך אך לצערי לא תתאים לתקציב שהגדרת כיוון שמחירה מתחיל בסביבות ה-45 עד 50 אלף ₪.

פיאט גרנדה פונטו או יונדאי גטס דווקא כן יוכלו להתאים לדרישותיך. לדגמי 2007 ומעלה של יונדאי גטס יש מנוע בנפח 1,400 סמ"ק, חסכוני וחזק יותר משל הדגמים של 2006 ומטה. לפיאט פונטו, כפי שכבר נכתב, יש גיר אוטומטי מסוג רובוטי שתורם לחיסכון בצריכת הדלק.

הדגמים הספציפיים אותם את צריכה לחפש הם יונדאי גטס GLI או GLS (דגם ה-GLS קצת יותר מאובזר). בפיאט פונטו הדגם המדובר נקרא Active או Active plus.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם
היי... אני תוהה גם לגבי פיג'ו 206 או סובארו אימפרזה?

שלום yafitf,

מבין כל הרכבים שהזכרת, סובארו אימפרה נחשבת למכונית משפחתית לעומת כל האחרות שנקראות מכוניות קומפקטיות או סופר-מיני. היא גדולה יותר מהרכבים שהוזכרו כאן, עם תא מטען נפרד וגדול הרבה יותר. גם המנוע שלה גדול יותר, בנפח 1,600 סמ"ק (או 1,500 סמ"ק בדגמים מסוימים) ובהתאם גם צריכת הדלק גבוהה יותר. זאת מכונית משפחתית אמינה ביותר וזולה לאחזקה אך אם אינך זקוקה לרכב משפחתי כנראה שמכונית קטנה יותר תהיה עדיפה עבורך.

פיג'ו 206 יכולה גם כן להתאים לדרישותיך. מכונית נאה מאוד מבחינת העיצוב ונחשבת לאחד הדגמים המוצלחים ביותר של פיג'ו בשנים האחרונות. היא מעט פחות חסכונית בדלק מהגרנדה-פונטו שהוזכרה כאן קודם וגם מרווח הפנים שלה מעט פחות מרווח. אך בניגוד לפונטו יש בה גיר אוטומטי רגיל ולא אוטומטי-רובוטי, כך שהחלפות ההילוכים חלקות ונעימות יותר.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

• תוכן חדש...