Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני די תקוע בצפון עם הרכב, אז אני מודה לכל מי שיצליח לעזור, מפרט הרכב בחתימה

אז כך, הסימפטומים לתקלה התחילו מזמן אבל אתמול בדרכי לצפון כיביתי את הרכב ואחרי זה הוא לא רוצה להדלק (רק בכבלים או דחיפה)

הסימפטומים הם כאלה:

1. אתמול אור ברקס עבד כל הזמן בזמן שהאורות דולקים (היום זה לא קורה, אבל כשמדליקים את האור ולוחצים על ברקס כלום לא קורה, כאשר האור כבוי, אור ברקש עובד תקין

2. ווינקרים לא היו ממצמצים אלה דולקים קבוע (היום משום מה הם ממצמצים תקין)

3.כאשר האור כבוי, ולוחצים על הברקס על לוח המכוונים נדלקת מנורת האור.

4.כשמנסים להניעה, לא שומעים סטארטר, רק נפילה של החשמל, עכשיו מוזר אחרי שמוציאים את המפתח מהSW המכוונים נתקעים לכמה שניות ואז נופלים.

5.בהדלקת אור גבוה, הרדיו עושה ריסט, לאחר הוצאת כמה רכיבים (מרים שמשות ואזעקה) התופעה לא קוראת, אבל כל השאר ממשיך.

הרכב טופל בצורה המכנית אצל רון בלבד

כמו כן, לפני זה לא היו בעיות חשמל חוץ מהקטע של הווינקרים שלא היו מהמהבים לפעמים, ולפעמים עבדו תקין.

מה יכול להיות הגורם לבעיה?

תודה לקוראים\עוזרים

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

קודם כל תודה על התגובה

דבר שני, האם מינוס לא תקין, יכול לגרום לכל הבעיות האלה?

בלי לחשוב שהמצבר מת (אולי)

כי כשהדלקתי אתמול את הSW ברכב כל האורות נדלקו 80% בלוח המכוונים ורק אחרי 2 שניות כאילו משהוא השתחרר והם נדלקו תקין ללא הדלקה של האור בכלל או לחיצה על הבלם.

ואך אני מוצאה את הבעיה במינוס של הבלם?

זה בבית מנורה של האור אצמו?

כמו כן, מבדיקה אחרי שמנסים להניעה את הרכב ללא הצלחה כמובן, מד המתח על המצבר מראה LO (פחות מ10V) ואז אחרי חצי דקה הוא קופץ ל12.5V שזה המתח הרגיל שלו.

פורסם

לגבי המצבר, המדידות שערכת מאששות את הסברה שהוא נמצא בסוף חייו.

לגבי בעיית אורות הבלם, הבעיה מקורה לרוב בקונקטור שמחבר את מכלול הפנס האחורי (באחד הצדדים), בין אם בקונקטור עצמו ובין הפינים אליהם הוא מתחבר במכלול הפנס, לרוב שיוף של הפין הבעייתי יפתור את הבעייה.

פורסם

אוקי, אבל אני לא מצליח להבין אך זה קשור לכל הבעיות\סימפטומים, למה הווינקרים משתגעים? למה אור גבוה מפיל את הרדיו? לוח המכוונים משתגע קצת? כל זה בגלל מינוס באור בלם?

פורסם

אור גבוה מפיל את הרדיו מכיווון שהמצבר לא עומד בעומס ונופל (בדיוק כמו במדידות שערכת), אני מנחש שגם הבעיה בלוח השעונים נגרמת מהמצבר.

בעית המינוס באחד הפנסים האחוריים מסבירים בפוטנציה את בעיות 1-3 בהודעה המקורית שלך.

פורסם

טוב, אני הולך לבדוק את עיניין המינוס באור

פורסם

בדקתי את בית הנורות והחיבורים שלו, נראה תקין ללא קורוזיה בכלל

דבר שני, לא הצלחתי לפתוח את הרכב עם הנעילה החשמלית כאילו שאין מצבר בכלל, אחרי שפתחתי והכנסתי SW כל האורות נדלקו תקין ואז גם הנעילה חזרה לעבודה בצורה תקינה, ניסתי להתניעה, נשמעה רעש חלש של סטארטר ואז כלום, אבל מאז הנעילה עובדת תקין, אם המצבר היה מת, הוא היה אמור להשאר כך ולא לפתוח לחזור לעבוד תקין עם הנעילה.

יש עוד רעיונות?

פורסם

גרור את הרכב לרון וקבל אבחנה ממנו,יכול להיות מצבר לא תקין בן כמה הוא,אולי מיישר זרם של האלטרנטור שבק ואין טעינה,מחשב מקבל מתח נמוך אם בכלל,קשה לקבוע מרחוק .נסה להניע אם רכב אחר ותראה מה קורה.

עופר בן צבי

פורסם

בהתנעה בירידה או עם כבלים מתניעה תקין

פורסם

עכשיו הרכב מתנהג בסדר, הכל דולק תקין, מצליח לפתוח ולנעול ללא בעיה, רק הרכב לא מניעה, נגיד מצבר ירד, אבל למה הבעיות לא יציבות?

פורסם

יכול להיות מיישר זרם באלטרנטור,על המצבר יש לך פיוזים בקופסה שחורה שנפתחת האם כולם תקינים?מה מצב הפיוז הירוק?

עופר בן צבי

פורסם
יכול להיות מיישר זרם באלטרנטור,על המצבר יש לך פיוזים בקופסה שחורה שנפתחת האם כולם תקינים?מה מצב הפיוז הירוק?

על המצבר יש לי רק פיוזים מתכתיים גדולים והם תקינים.

גם כל הפיוזים בבית פיוז תקינים, לא יודע לגבי הפיוזים המרובעים הגדולים.

• תוכן חדש...