Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אי הגעה לצו 8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עריק ממלחמה זה לא סתם עריק זה עברה חמורה ביותר

בתור אחד שגייס אלפי אנשים לפני יומיים סידרנו לכל מי שהשתמט חודשיים בכלא

ואת האמת מגיע להם ולך חביבי!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם כבר הנושא הלך לכיוון של איגואנות וכרישים, אני מנחש שאף אחד לא יתנגד אם אני ישאל שאלה.

בקצרה עשיתי כמה ימי מילואים ובסוף המילואים בגלל טעות של כמה אנשים לא הוצא לי ולעוד כמה חברים שובר מילואים.

כמובן הובטח לנו שזה ישלח בדואר וכו, בינתיים אין שובר ואין משכורת של החודש הקודם, כבר עבר כמעת שבועיים.

כמובן שעשינו כבר מיליון טלפונים לכול אחד שקשור איך שהוא לנושא, חוץ מהבטחות של מחר/מחרותיים נשלח וכו לא קיבלנו כלום.

יש עוד איזה גורם שאפשר לפנות עליו בעניין?

תאורטית עליך לפנות לקצין העיר. מעשית - להמשיך ללחץ על משרד הקישור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלה מעניינת. אולי לא הגיוני מבחינה כלכלית, אבל:

1. ימי המילואים משולמים על ידי ביטוח לאומי. מי שמשתכר 20K משלם ביטוח לאומי בהתאם ולכן מממן את ימי המילואים היקרים "שלו".

2. האם הצבא מודע לשכר של המגוייסים? האם הצבא מתוקצב בימי מילואים או בתקציב תגמולי מילואים?

3. מה לגבי צדק? האם ראוי שמי ששכרו גבוה לא יזומן למילואים עקב כך? ואולי רק מובטלים יעשו מילואים?!?

אני לא אומר שאני צודק ויודע הכל אבל ממה שאני יודע אנשים שמשתכרים משכורות גבוהות ביותר ויש להם תחליף בצבא אז לא קוראים להם למילואים כל כך מהר או בכלל לא. מי שמובטל עדיף מאוד שילך למילואים. ככה הוא לפחות מקבל משכורת.

אני מכיר מישהו שהוא שותף במסעדה שמן הסתם משתכר בעשרות אלפי שקלים בחודש ובצבא הוא היה טבח. אני יכול לומר לך שהוא לא עושה מילואים כמה שנים טובות.

לא יודע מי משלם עבור ימי המילואים אבל בסופו של דבר זה מגיע מהמדינה. לשלם 30 אלף שח ויותר למילואימניק שהוא בסך הכל טבח לא משתלם בעליל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
עריק ממלחמה זה לא סתם עריק זה עברה חמורה ביותר

בתור אחד שגייס אלפי אנשים לפני יומיים סידרנו לכל מי שהשתמט חודשיים בכלא

ואת האמת מגיע להם ולך חביבי!

אתה מדבר עלי??

השאלה נרשמה עבור חבר (זה נרשם בהודעה מס' 3)שבסופו של דבר הלך ושוחרר.

כמו כל איש צבא ודעותיו המקובעות,החיים לא שחור ולבן,יש 50 גוונים של אפור באמצע.

בכל אופן אני מקווה שכל צווי ה-8 ינוצלו בצורה נבונה ע"י הצבא.

פורסם
אתה מדבר עלי??

עושים פיסטינג למי שבא להשתחרר מצוו 8 :) ?

פורסם

אז זהו, שלא, ולא בפעם הראשונה.

בשנת 02' גוייסתי בצו 8 מעט אחרי מבצע חומת מגן.

הגיוס בוצע ביום שישי אחר הצהריים, ללא שום סיבה נראית לעיין, וכמובן ששרפנו את כל השבת בבטלה מוחלטת, מאחר ולא קיבלו אישור לאימון בשבת.

ב 4 ימים שבאו לאחר מכן שרפנו תחמושת בכמות שאפשר היה לחסל איתה את כל תושבי בייג'ין, בלא שנדע כלל מהי הגיזרה שלנו ומה המטלה שאנחנו עומדים לבצע.

לבסוף, לאחר החלפת 8 גזרות שונות עוד בשלב הדיונים, נשלחנו לשמור על עצירים במחנה עופר.

הפעם השנייה היתה בהכנות ל "פעולה בעזה" שתוכננה לאחר הפיגוע בשפילד קלאב בראשל"צ.

שוב גוייסנו ביום שישי, ולאחר שהוחלט על ביטול הפעולה שוחררנו במוצאי שבת וסירבו לשלם לנו את השבת !

חוצפה במיטבה.

גם הפעם גוייסו אנשי מילואים בשישי בערב, ולפי הבהילות ניתן היה לחשוב שהחמאס כבש את תל אביב, לפחות.

חלקם הגדול לא זכה למקלחת חמה, מיזרונים נורמאליים, שלא לדבר על ארוחות מסודרות.

נקווה רק שהפעם ישלמו להם את מלוא הימים ויתייחסו אליהם בכבוד הראוי.

וחבל מאד שהפכו את צו 8, שמוציא חתן מחופתו, לדבר זול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש קבוצה של אנשים בישראל, שבמקרה של מבצע/מלחמה, לא מגוייסים גם אם הם לוחמים, קצינים וכו',

אנשים אלה הם בד"כ אנשים שנמצאים במעגל העבודה עם צה"ל/גוף אחר בישראל, לדבר הזה קוראים - ריתוק משקי.

כמה דוגמאות:

1. נהג אספקה של חברה ירקות לצבא - "מרותק לעבודה".

2. עובדי חברת מגל שמייצרים מוצרי התרעה לגדרות הגבול - "מרותקים לעבודה".

3. עובדי מפעל מש"א בתה"ש (שהם בכלל אע"צים) - "מרותקים לעבודה".

ועוד.

----

פורסם

שאלה, אני כבר לא מתגורר בארץ די הרבה זמן, כל פעם שהתקשרו אלי לבוא למילואים (חיל הים, שואלים כל פעם אם בא לי לעשות מילואים), היתי בחו"ל, במקרה של מלחמה, או במצב כמו שיש עכשיו, ואני בארץ האם הם יכולים לגייס אותי? אפילו שאני לא מתגורר יותר בארץ (לא משלם ביטוח לאומי, ביטוח בריאות וכלום את האמת)? האם יכולים לעשות לי בעיות ביציאה מן הארץ?

פורסם
אתה מדבר עלי??

אין אפור יש שחור ולבן-או שאתה בא או שלא.

אם אני אתחיל להיות גננת ולהבין כל אחד אף אחד לא יבוא בסוף.

לכולם יש בעיות בבית,אישה בהריון,אילוצים עבודה לא נוח לא רוצים וזה לא מתאים אבל אין מה לעשות אנחנו במלחמה ידידי

יש לך בעיה רפואית? תהיה בריא קודם כל! אבל אתה תתייצב עם האישורים לקצינת הקישור שתפגיש אותך עם הרופא הצבאי והוא יחליט אם לשחרר אותך.

גם הולך על קביים עם רגל מרוסקת בא הציג אישורים נכנס לרופא ושוחרר.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

בוקר טוב.

מי שרוצה לבוא מגיע בכל מקרה ומצב ומי שלא רוצה לבוא לא מגיע ומוצא את הדרך ככה שללכת ראש בקיר כמו שצבא אוהב.. לא מועיל לאף אחד,שלא ישתמע שאני בעד השתמטות או מצדיק מעשים כאלו אבל אני בהחלט לא אוהב את הראש הצבאי המקובע כמו שאתה מציג.

דרך אגב,כל החיים הם אפור אחד גדול,מעטים המקרים שהם שחור ולבן בלבד.

לדוגמה שהבאת על הבחור עם הקביים,דוגמה מצויינת לטמטום צבאי,למה אדם שיש לו אישור שיש לו רגל מרוסקת והוא עם קביים,צריך לנסוע עד לרופא הצבאי אי שם בשביל שהרופא יראה את הקביים/גבס/מוגבלות של אותו אדם וישחרר אותו ??? אישור של רופא או אישור ממיון או מה שלא יהיה לו אסמכתא לא מספיקה???? למה לטרטר אדם שגם ככה במצב רפואי לא רגיל?

שיהיה לנו יום שקט ורגוע.

פורסם

יש בצבא נוהל מסודר למצבים כאלה - על ידי גוף שנקרא קצין העיר. בגיוס למילואים אפשר לפנות לקצין העיר עם המסמכים הרפואיים והוא מוסמך לתת לפחות מספר ימי דחיה. בעבר היה צורך ליצור בהמשך קשר עם היחידה, אני מניח שכיום אמצעי התקשורת מאפשרים פתרון יותר פשוט.מצד שני - זה צה"ל, והביורוקרטיה חייבת לנצח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש קבוצה של אנשים בישראל, שבמקרה של מבצע/מלחמה, לא מגוייסים גם אם הם לוחמים, קצינים וכו',

אנשים אלה הם בד"כ אנשים שנמצאים במעגל העבודה עם צה"ל/גוף אחר בישראל, לדבר הזה קוראים - ריתוק משקי.

כמה דוגמאות:

1. נהג אספקה של חברה ירקות לצבא - "מרותק לעבודה".

2. עובדי חברת מגל שמייצרים מוצרי התרעה לגדרות הגבול - "מרותקים לעבודה".

3. עובדי מפעל מש"א בתה"ש (שהם בכלל אע"צים) - "מרותקים לעבודה".

ועוד.

אאל"ט גם מפעל במבה.

פורסם

פשוט בושה הוידאו הזה עכשיו מ"וואלה".

הפעם אני לא גוייסתי אבל גם אני משרת במילואים בחטיבת חי"ר ואני מכיר היטב את כל הניואנסים המגעילים של צה"ל.

הפעם הסתכלתי על כל העסק הזה מהצד ופשוט קיבלתי חרדה מרוב בושה והרגשה רעה בשביל כל החברים שלי שגוייסו.

הצבא שכח שצו 8 זה לחירום הכי הכי שיש, צה"ל שכח שמילואימניקים הם לא שווים לחיילים בסדיר - על כל המשתמע מכך.

ואני כבר לא מדבר על זה שברגע שיש מצב חירום ישר שוכחים שאיש מילואים בצו 8 עולה למדינה ה-מ-ו-ן כסף.

בכל מקרה אנחנו את הסדיר שלנו סיימנו לפני שנים וחלקנו עם נשים וילדים.

אתמול דיברתי עם חבר טוב שלי שעד עכשיו תקוע בדרום שהוא במקרה מ"פ באחת החטיבות שתקועות על הגבול עם עזה משישי שעבר. הוא מתאר הרגשה ממש רעה שלו ושל החיילים שלו, ומרבית החיילים אומרים שזו פעם אחרונה שהם מתייצבים לצו 8. המדינה צחקה עליהם בפרצוף, מהרבה בחינות. דוגמא אחת היא שלא היה להם אוכל מסודר 3 ימים ואם הם לא היו מגיעים עם הרכבים הפרטיים שלהם אז גם לא היה להם איפה לישון.

לשחרר סדירים ולהשאיר מילואימניקים? מישהו התחלק על השכל לגמרי (אומרים התחלק או החליק?:?). אני תמיד אומר מילואים זה מבחירה, הקודקודים הבכירים בצה"ל שכחו את זה :evil:

ואם כבר עסקנו ב"אי הגעה לצו 8".

מישהו יודע האם בצו 8 גבר שאשתו בהריון מתקדם יכול לקבל פטור מהעסק? ונעזוב לרגע את החברים. נניח שהם יפרגנו.

אשתי בחודש 9 והיא נורא פחדה שיקראו לי (היא מבוהלת מהלידה גם בלי המלחמה או בלי זה שאולי לא אהיה איתה) אז בסוף לא קראו לנו בכלל אבל לידע כללי, לא מצאתי שום אזכור לנושא הזה של צו 8 באינטרנט.

פורסם

אתה מדבר על אוכל ?

מזרונים לא היו להם.

כשנשאלו מדוע, ענו להם שהם נמצאים במלחמה, ובמלחמה אין צורך במזרנים.

אני אשן בלי מזרן ?

שנתניהו, ברק ובני גנץ ישנו בלי מזרן. :twisted:

פעמיים עשו ממני צחוק, למזלי הפעם לא קראו לי, ואם היו קוראים לי והייתי צריך לעבור את מה שעברו, הייתי פשוט "חותך" הביתה, וכשאמת יזדקקו לי, שיודיעו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...