Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 8 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי שלום רב.

הנני מתעניין באחת השאלות שאכן מציקה לי (ולא רק לי),כבר לא מעט זמן.

אחד המכלולים לניו דעתי החשובים והמסובכים ברכב העכשוי הינו גיר הרכב.

מאחר ואני אדם שאוהב "פינוקים" ואחד שאוהב להפיק את המקסימום מהמינימום (מי לא :)? ), מעניין אותי יותר גיר האוטומטי. שאכן מתאים לארץ הקטנה והיפה, הישראל, שלנו.

ממיטב ניסיוני בגירים ראוי לציין שנכון להיום ישנם לא מספר קטן לגירים אוטומטיים.

מבקש ממך לציין מהו ניסינך על גיר אוטומטי שברשותך, כמה קילומטרים עבר הרכב עד לטיפול ראשוני בגיר, במה זה היה כרוך.

כמוון שאני לא יוכל לדעת את אופי הנהיגה שלך, מיקום, תנאי שטח וכו'..., אני מניח שרוב קרטראונים הם ממוצעים מראש!

כמו ברצוני לדעת לטעמך מהו הגיר האופטימלי לרכבים אשר מוצאים בישראל ומהוא אורך חיי הגיר האוטו' הגבוהים ביותר?

תודה מראש.

בברכה ונסיעה טובה.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

ניסן סאני 1995 עברה 188KM עד שהרכב נתקע בPARKING והיתה בעיה להעברו ל-Drive .

אופי נהיגה רגועה.

פזיו 406,307 , CITROEN C5 - גיר AL4 150K עד שהלך גיר קומפלט. שיפוץ 5K ש"ח. בשלושת הרכבים.

אופי נהיגה בינוני, לפעמים זריז.

פיאט פונטו ספייס 2001 106KM גיר רציף CVT , עדיין ללא תקלות תפו תפו.

אופי רגועה - בינוני.

הונדה CIVIC 2001 160K גיר מתחיל ללעשות רעשים בין העברות P ל- D . בינתיים נוסעה.

אופי רגועה .

TOYOTA YARIS 2004 120k - בינתיים נוסעה

אופי רגועה .

DSG6 - Scoda 50K הלכו המצמדים - הוחלפו במסגרת האחריות.

אופי רגועה.

VW JETA - 34k הלך גיר - הוחלף במסגרת האחריות על קצה השנתיים.

רגועה.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

אני עם CVT רציף בפונטו ספייס שעשתה 135K KM , וזה כרגע הרכיב האמין ביותר ברכב (תחזוקה אחת ל-3 שנים ו-0 תקלות).

זה תלוי מה התקציב שלך , הגירים הכי הרציפים ( מה שקיים בMICRA וב-Jazz) החדשים נותנים אמינות , וצריכת דלק מעולה.

פורסם

גבריאל, לפי תמונת הסימלון שלך אפשר להבין את הסיבה המקורית לשאלתך.

ככלל ברכב משומש גיר אוטומטי אמין יותר ברכב יפני/קוריאני מאשר ברכבים אירופאים, חוץ ממקרה יוצא דופן - מרצדס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי AL4/DP0 - יש להבדיל בין רכבים שמחליפים להם שמן גיר באופן קבוע והגירים מראים אמינות, לבין רכבים שלא (הוראות יצרן לא להחליף משום מה) והגירים נדפקים בסביבות 120K

פורסם

אימפלה 2005, יד ראשונה הייתה השכרה ואני יד שלישית. טיפול גיר ראשון (אני יודע שזה ראשון כי הגיר לא נפתח מעולם לפני כן) בוצע על ידי כשקניתי את הרכב והיה עם 102,500 ק"מ. בלי קשר הגיר היה "דופק" בהחלפות, מחלה של כל הגירים האלו בגלל וסת לחץ שמן מקורי תקול, השסתום הוחלף ומאז ועד היום הכל תקין. כרגע 153K על השעון. אני מתכנן להחליף שמן גיר ופילטר גיר כל 90K לפי הוראות יצרן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מאזדה 626 שנת 2002 קניתי אותה ב 112000 ק"מ.אני יד שניה.ב280000 ק"מ התחילה בעיה של גיר בועט. הוחלף שמן גיר. ב 320000 הוחלף שוב שמן גיר עם מסנן שמן גיר והבעיה הפשר לומר נפתרה. ב370000 ק"מ הגיר החל להחליק. הייתי חודש לפני טסט שנתי. והחלטתי למכור את הרכב. הרכב עשה ב 11 שנים 370000 ק"מ. המנוע היה בסדר גמור.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

פיגו' 307 1.6 2002

ב 120000 ק"מ גיר נכנס למצב "הגנה" safe mode"

בעיה ידועה בגיר מסוג AL4

הפתרון: החלפת 2 שסתומי גיר חיצוניים ,ללא צורך בפירוק גיר.

פורסם

מגאן 2001, 207.000 ק"מ, גיר מקורי שהוחלף לו איזה שסתום מתישהו (במוסך רשת, לא ברור לי אם הוחלף כל השמן או חלקו) וזהו. יש לי הסטוריה מלאה, רק לא בהישג ידי כרגע, הגיר מתפקד כמו חדש.

לא יודע אם רק בגיר הזה, אבל אני מבין שיש משמעות רבה מאוד לאופי הנהיגה ברכב - שימוש רב ב"קיק דאון" מקצר את חייו של הגיר... אשמח לשמוע השגות. אצלי בכל אופן, בגלל שאני שם דגש על חיסכון בדלק, מאז שקניתי (שנתיים) ה"קיק דאון, לא נכנס לפעולה.

מה שכן, לכל אלו שמזלזלים בגיר הזה - למי שאכפת מחיסכון בדלק ולא יכול לקנות מכונית חדישה עם גיר רציף או רובוטי - זה הגיר האוטומטי החסכוני ביותר שאפשר לשים עליו יד! אני מגיע לממוצע של כמעט 13 ק"מ/ל' בנהיגה הררית ורובה על ידי אשתי, שלא נוהגת עם עין על מד צריכת הדלק...

ותראו שגם בטויוטות ומזדות ועוד הרבה מכוניות הולכים גירים, רק שעליהם לא מדברים סרה...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

BMW 318 E36 שנת 1992

275 אלף ק"מ

ב240 אלף ק"מ החלפת שמן גיר + פילטר שמן גיר {פעם ראשונה! אף פעם לא הוחלף,מערכת שמן גיר סגורה}

כרגע גיר דופק מאוד.

רכב מושבת בחנייה עד שיהיה כסף לסדר.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

גולף 2002 1600 סמ"ק 110 אלף ק"מ, העברה מראשון לשני לא כל כך חלקה, כל שאר העברות חלקות לגמרי.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

גולף 2002 מנוע 1600 AVU אוטומט

• תוכן חדש...