Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי שלום

מראה המנוע במיכל השקוף מזכיר לי תקופה שהייתי בבית הספר היסודי, בה הייתי אחראי על "חדר הטבע" שם טיפלנו בחיות "חיות" בהפסקות.

בחדר הזה היו ארונות ויטרינה עם חלונות ועל מדפי הארונות היו מיכלי זכוכית מלאי פורמלין ובהם חיות פחות "חיות" שלא שפר עלהם מזלם והם סיימו את חייהם בקופסא....ממש כמו...

אבל אני בטוח שעושה ניסים שכמותך. יפעיל את קסמיו על המנוע.

ברוך מחייה המתים.

בהצלחה

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מדליק, יש לך "פוגז" (פצצת תבערה) בבית.

אני הייתי מפסיק לעשן, לא מוציא ניצוצות במיטה, ומשיג כמה וכמה מטפי כיבוי, וכמובן ביטוח

מקיף מעודכן -:shock::wink::onfire: רן

רן - וואלה, לא חשבתי על פוגז. שנים שלא שמעתי את המינוח הזה.....למזלי, אני לא מעשן, ניצוצות מהמיטה אין כי הכלבה הארורה החליטה שהיא ישנה איתנו ואני מפחד ממנה (בעצם אני מפחד משתיהן, גם מהכלבה וגם מהנשמה), וביטוח מקיף בוודאי שיש כולל ביטוח חיים ותאונות גוף (מאוד חשוב למי שחי עם הנשמה. למעשה, זו היתה דרישה בסיסית שלי לפני החתונה.....).

אביב - זו כבר לא אנרגיה, זו אובססיה.......אני רוצה לסיים את שני השיפוצים - של הפאנטיק ושל הדרבי - ולחזור לחיות חיים נורמאליים, למרות שעכשיו בגלל ישי וליאור נכנס לי סיוט חדש של שיפוץ RV. אין לי כבר כוח לאופנועים האלה, הצילו!!!!! וזה עוד לפני שהזכרתי את גברוש ואת המתנה של דודה מזל. תאמין לי, אין לי חיים.......

מה שהכי מצחיק/עצוב זה שמרוב אופנועים בתהליך שיפוץ אין לי אפילו אחד לניוד יומיומי. מכרתי לפני כמה חודשים את הקוריאני הקטן שהיה לי ומאז אני מרגיש כאילו נעלמו לי זוג רגליים. אני חייב איזה קטנוע צנוע, אפילו 50 סמ"ק, ליומיום. חשבתי על פיאג'ו אבל בטוח שאני אפרק אותו מיד לשיפוץ ולכן אולי אלך על משהו יותר מתקדם - אולי ימהה סליידר או אפילו טייפון. בינתיים אני מחפש מציאות......

שלומי

פורסם
שלומי שלום

מראה המנוע במיכל השקוף מזכיר לי תקופה שהייתי בבית הספר היסודי, בה הייתי אחראי על "חדר הטבע" שם טיפלנו בחיות "חיות" בהפסקות.

בחדר הזה היו ארונות ויטרינה עם חלונות ועל מדפי הארונות היו מיכלי זכוכית מלאי פורמלין ובהם חיות פחות "חיות" שלא שפר עלהם מזלם והם סיימו את חייהם בקופסא....ממש כמו...

אבל אני בטוח שעושה ניסים שכמותך. יפעיל את קסמיו על המנוע.

ברוך מחייה המתים.

בהצלחה

תודה, קטונתי מלחולל ניסים......למרות שעצם זה ששרדתי כל כך הרבה שנים במחיצתה של הנשמה היא נס בפני עצמו. למען האמת, אין לי שמץ של מושג מה לעשות עם המנוע בעוד שבועיים כאשר הוא יצא מההשרייה. אני כמובן אנסה לפרק אותו בעדינות ואז אנסה להבין מה אני צריך לרכוש כדי למלא את ה"בפנים"שלו כי לדעתי הכל בפנים די גמור וחלוד למוות. חשבתי אולי לייבא מנוע שלם חלופי לחלקים ואז רק לבצע "השתלה" בתוך הקייס של המנוע הנוכחי.

מעניין, הדימוי של הפורמלין קפץ גם לי לראש כאשר סיימתי את ההטבלה. הדימוי השני שעלה לי לראש הוא של יוחנן המטביל.....

שלומי

פורסם

שלומי שלום

ממבט יותר ממוקד על המנוע ,לפי דעתי וניסיוני אין טעם לגעת בו עדיף לך לחפש תואם בארץ או בחו"ל.

בהצלחה בשיפוץ.

חן.

פורסם
שלומי שלום

ממבט יותר ממוקד על המנוע ,לפי דעתי וניסיוני אין טעם לגעת בו עדיף לך לחפש תואם בארץ או בחו"ל.

בהצלחה בשיפוץ.

חן.

שלומי ידידי,

עם כל הצער שבדבר אני מחזיק כרגע בדעה דומה לזה שמעלי.

בד"כ אני בדעה שמשהו צריך להיות באמת גמור כדי שיהיה מעבר ליכולת שיקום אבל התמונות מסגירות שקרבי המנוע והגיר (כנראה) כבר לא יחזרו להיות כמו שצריך...

אורן

פורסם

שלומי

גם אם חן ואורן צודקים אל תתן לזה להפריע לך בתהליך.

אתה הריי נהנה מכל רגע , איזה כיף זה למצוא נפט ולייצר פוגז ?

תמשיך לנסות ובמקביל לעוד חיפושים נוספים חפש באיביי מנוע.

אני בטוח שתצליח , כך או כך.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

חן, אורן וישי,

אני כמובן מסכים איתכם לחלוטין. גם אני חושב שהמנוע לא יקום לתחיה. אני משרה אותו ע"מ שאול לפתוח אותו ולהציל את הקייס/קראנק בלבד שעליהם מוטבע מספר המנוע.

יחד עם זאת, יש שאלה אליכם או אל כל חבר אחר שמבין ויכות לייעץ - האם אני עדיין אוכל להשתמש בקייס/קראנק הקיים? אני לא בטוח לגבי המינוח המדוייק ולכן אדגיש שאני מתכוון לחלק החיצוני שעליו מוטבע מספר המנוע.

אם לדעתכם זה אפשרי, זה ממש יקל עלי כי כך אוכל לייבא חלקי פנים למנוע וכמובן גם צילינדר וראש מנוע (מישהו אמר לי שקוראים לזה "מנוע עליון"). אין בעיה בכלל להשיג חלקים למנוע הזה, יש המון ובמחירים סבירים, ואפילו חדשים לחלוטין, כולל סטים של אטמים שונים. אני לא מתכוון להרכיב את המנוע לבד אלא להיעזר בבעל מקצוע ולפעול בהתאם לספר מנוע שברשותי (תודה לאסף קיסוס).

אשמח לשמע את דעתכם.

שלומי

נ.ב - ישי צודק, אני באמת נהנה מהתהליך של המנוע. בחיים לא פירקתי מנוע וגם לא האמנתי שאי פעם אעשה זאת. תמיד פחדתי וחששתי מכך. לאט לאט בחלוף השנים ותחושת הביטחון שצברתי עם הדרבי כמו גם הידיעה שיש חברים בפורום שתמיד יושיטו יד לעזרה/עצה, אזרתי אומץ לנסות ולהתמודד עם הנושא. לא בטוח שאצליח אבל אני לפחות מנסה וזה מבחינתי שווה המון וגם יותר זול מפסיכולוג לעניין תחושת המסוגלות........

פורסם

הי שלומי

בשיפוץ הגארלי שלי (שעדיין נמשך, או יותר נכון הופסק באמצע וימשיך בקרוב) היתה לי את אותה הבעיה - המנוע ישב שנים רבות ללא צלינדר, ומים ולכלוך חדרו פנימה והשחיתו את הקראנק ובית הקראנק.

מה שכן לפחות מכלולי הגיר נשארו נקיים כי הגיר היה אטום.

חלצתי מהמנוע המקורי את הקייס עם מספר המנוע , והרכבתי אותו ע"ג מנוע טוב שרכשתי, כשלחבילה התווספו המכלולים הטובים ביותר משני המנועים כך שבניתי מנוע אחד טוב משני המנועים, כשהקייס המקורי מקנה למנוע את ה"זהות".

נראה לי שזאת תהיה הדרך הנכונה גם אצלך.

הנה כמה תמונה להמחיש לך מה אתה כנראה צפוי לראות אחרי שהמנוע יסיים את חופשת הספא שאירגנת לו :lol: :lol: (תכין פטיש כבד) :

DSC_0191.JPG?gl=IL

פורסם

היי אורן,

תודה על התשובה ועל התמונה. זה בדיוק מה שאני מתכנן לעשות. לפרק את המנוע ולשמור רק את החלקים הטובים כולל החלק עם המספר המוטבע שמקנה למנוע את הזהוי שלו , ואת כל השאר לרכוש חדש/משומש בארץ או בחו"ל.

קצת הלחצת אותי עם הסיפא של דבריך, להכין פטיש ולהרביץ לילד, נפלת על הראש? אן לי לב ואין לי אומץ להרים יד על המנוע. חשבתי על פתרון יצירתי - אני אתן לנשמה לחבוט במנוע להנאתה....

שלומי

פורסם
רן - וואלה, לא חשבתי על פוגז. שנים שלא שמעתי את המינוח הזה.....למזלי, אני לא מעשן, ניצוצות מהמיטה אין כי הכלבה הארורה החליטה שהיא ישנה איתנו ואני מפחד ממנה (בעצם אני מפחד משתיהן, גם מהכלבה וגם מהנשמה), וביטוח מקיף בוודאי שיש כולל ביטוח חיים ותאונות גוף (מאוד חשוב למי שחי עם הנשמה. למעשה, זו היתה דרישה בסיסית שלי לפני החתונה.....).

אביב - זו כבר לא אנרגיה, זו אובססיה.......אני רוצה לסיים את שני השיפוצים - של הפאנטיק ושל הדרבי - ולחזור לחיות חיים נורמאליים, למרות שעכשיו בגלל ישי וליאור נכנס לי סיוט חדש של שיפוץ RV. אין לי כבר כוח לאופנועים האלה, הצילו!!!!! וזה עוד לפני שהזכרתי את גברוש ואת המתנה של דודה מזל. תאמין לי, אין לי חיים.......

מה שהכי מצחיק/עצוב זה שמרוב אופנועים בתהליך שיפוץ אין לי אפילו אחד לניוד יומיומי. מכרתי לפני כמה חודשים את הקוריאני הקטן שהיה לי ומאז אני מרגיש כאילו נעלמו לי זוג רגליים. אני חייב איזה קטנוע צנוע, אפילו 50 סמ"ק, ליומיום. חשבתי על פיאג'ו אבל בטוח שאני אפרק אותו מיד לשיפוץ ולכן אולי אלך על משהו יותר מתקדם - אולי ימהה סליידר או אפילו טייפון. בינתיים אני מחפש מציאות......

שלומי

פרסמתי את זה בטעות במקום אחר:

פוגז: לפני שנים בפלס"ר של גדוד 50 אז עוד היה של הצנחנים, הגיע מ"מ חדש וירוק

היישר מבה"ד 1, החברה שלנו פזמני"קים של סוף שירות שטחנו לבנון, מבצעיות, וכמה

וכמה מבצעים מעניינים השתעממו בלילות, והקצין החדש החליט על מבצע לילי שבסיימו

מארב לרכב לתרגול החבלנים בצוות וסתם פירוטכניקה מדליקה.

הדבר היחיד שהוא שכח לקחת בחשבון היה כמה פירומאנים (מודה בשמה) וכמה חבלנים

מתוסכלים שאגרו יותר מדי "דברים מתפוצצים."

ההוראות להכנת הפוגז היו פשוטות שליש סולר בג'ריקן ברזל עליו עוד שליש בנזין, וקרעי צמיג

להגברת האפקט, כל אלה מחוברים לכמה מאיצים ופתיל הצתה.

כמובן שהכמויות שונו, בנוסף לקרעי הצמיג הוכנסו גם בקבוקי זכוכית מלאים באלכוהול רפואי

בקבוקים מלאים באבק שריפה שהוצא מכדורי רובה ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

החבלנים חיברו קצת יותר מאיצים והרבה פתיל הצתה מגולגל סביב הג'ריקאן.

ליתר ביטחון בתרגיל היבש הפוגז הוסתר מראש בתוך שילדת הנגמ"ש ששימש ביום אויב

ומישהו חשב שיהיה משעשע לרפדו בעוד כמה בקבוקי קוקה קולה מלאים בבנזין.

ככה יצאנו למסע המ"מ מנווט בראש והחברה נגררים אחריו על מנת לקצר את הסיפור

כאשר ניתנה ההוראה "פוצץ" שלהבת האש ורעש הפיצוץ הגיע עד לאוהל המג"ד שהיה

מרוחק כמה עשרות ק"מ משם והשילדה המפוארת שנשאה על גביה עשרות מס' נ"צ שמות

וסיפורי לוחמים התרוממה באוויר ונחתה מעדנות בתוך הוואדי הסמוך...

את השבת הבאה בילינו כולנו במתן הסברים ותירוצים על מה השתבש, והמ"מ החדש למד על

בשרו שאין לתת מצית לפירומן...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

היי,

חבר שלי לא מפסיק לחלום על הפנטיק הראשון שלו . אני מאוד מעוניינת לעשות לו הפתעה , למצוא לו את האופנוע ולקנות לו אותו.

יש לי אפילו מס רישוי.

עזרה?? איך אני עושה את זה?

פורסם

שלום גלית,

שמי שלומי ואני בעל הפנטיק קבלרו המוצג בשרשור הזה. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואני אנסה לסייע.

אני מאוד מעריך את הניסיון והרצון שלך למצוא פנטיק קבלרו , וגם לרכוש אחד כזה, אבל הסיכויים שזה יתגשם אינם גבוהים לצערי. רק כדי שתביני, חוץ מהפנטיק שלי שמפורק לחלוטים כפי שודאי ראית אם קראת את כל השרשור הזה, אני מכיר רק עוד שניים במצב נסיעה וזהו - כלומר, בסך הכל 3 כלים.

2 כלים אינם למכירה בשום סכום שבעולם, ממש כך (הכלי שלי והכלי של חבר נוסף מהפורום ). הכלי השלישי דווקא כן למכירה והא שייך לאריק, ותוכלי למצוא פרטים לגביו כמה הודעות מעלי.

בכל מקרה, מס' הטלפון שלי הוא 0507-429966.

שלומי

• תוכן חדש...