Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ערן וניר,

ערן - אכן, הקרבורטור שאני מחפש הוא של דלאורטו.

לצערי, כאשר רכשתי את הפאנטיק הוא לא הגיע עם קרבורטור (ואם כבר מדברים, אז כרגע יש בקושי בלוק מנוע......).

ניר - האם הקרבורטור בקישור בצירפת יתאים גם לפאנטיק? המוכר אומנם רושם שהוא יודע על מקרים בהם המוצר התאים ל-dt......

שלומי

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי ערן וניר,

ערן - אכן, הקרבורטור שאני מחפש הוא של דלאורטו.

לצערי, כאשר רכשתי את הפאנטיק הוא לא הגיע עם קרבורטור (ואם כבר מדברים, אז כרגע יש בקושי בלוק מנוע......).

ניר - האם הקרבורטור בקישור בצירפת יתאים גם לפאנטיק? המוכר אומנם רושם שהוא יודע על מקרים בהם המוצר התאים ל-dt......

שלומי

שלומי שלום.

זה אכן הקרבורטור אותו אתה צריך.

בפאנטיקים היה פילטר אוויר פתוח ועגול קצת שונה בצורתו ( נראה כמו קופסא של משחת נעליים).

התושבת שהוא מספק שם היא שונה ולא מתאימה לפנטיק ומיעודת להתאמה של הקרבורטור למיניביק.

אני מקווה שיש ברשותך את התושבת המקורית של הקרבורטור החבק שלה וכן את שסתום העלים שמורכב מתחתיה.

הקרבורטור מתחבר לתושבת באמצעות חבק מאלומיניום.

למען הסר ספק אתה יכול להשוות בין הקטרים של התושבת ושל הקרבורטור ולראות שהם מתאימים.

בהצלחה

ובתקווה שבקרוב נראה ימים יפים יותר בארצנו.

פורסם

הי שלומי,

אין בעיה לרכוש קרבורטור חדש מד'לאורטו UK.

כאן תמצא את כל מה שרצית:

http://www.dellorto.co.uk/merchandise/products.asp?CategoryID=2&PartsectionID=20

שים לב שיש אפילו דגם 19 מ"מ רייסינג :wink:

המחיר לא זול אך סביר בהתחשב שמדובר בקרב' חדש ישר מהחברה.

אורן

פורסם
אהלן.

בבעלותי (יותר נכון בבעלות אבי) אנדורו קומפטישן שנת 82 , רק חסר לו משתיק וקיק. מנוע עליון זה כבר פחות בעייתי להשגה.

.

לטובת שוכני שירשור זה - או ששת קוראי המאושרים - כמו שאמר מישהוא עם למברטה

וכדי לאתגר את שלומי

אני מעלה את התמונות של הסקורפה מהעמק :

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

שלום חברים וחברות,

טבעו של הזמן שהוא חולף עובר ביעף כאשר נהנים......חלפו כבר מעל חודשיים וחצי שהיצור האדמוני נמצא אצלי ואני בטוח שאתם תוהים מה קורה? יש התקדמות חוץ מדיבורים? נכון, טרחתי וסיפרתי, גם פרולוג ואפילו שני פרקים, אבל מה קורה תכל'ס? מה התקדם עם היצור? אז זהו, שאני לא מתכוון לעדכן כעת על מצבו ועל ההתקדמות. זה נועד לפוסט אחר. אוכל רק לתת קדימון קטן ולציין שאיביי עובד שעות נוספות......בקרוב עדכונים כולל צילומי תקריב מגרים, ובינינו, כולנו אוהבים צילומים שכאלה ובמיוחד כאשר הם של כלי רכב.....

אז מה בתפריט היום? או, יפה ששאלתם. היום יעלה לאוויר פרק מס' 3 בסיפורו של היצור. בדיוק כפי שהבטחתי בסוף הפרק הקודם, שמו של הפרק החדש הוא "של מי יותר גדול". קריאה מהנה.

פרק שלישי – של מי יותר גדול

בחלוף מספר ימים מהגעתו של היצור אל מעונו החדש, נתקפתי בקדחת הפירוק. אני מאוד אוהב את החלק הזה בשיפוץ. כל מה שצריך זה שולחן ניתוחים מצוייד היטב, מצלמה לתיעוד מדוייק של כל חלק לפני/במהלך/אחרי הפירוק, שקיות תיוג למכביר, סבלנות, מוזיקה ראויה, קפה, והכי חשוב – לשלוח את הנשמה וצאצאיה רחוק ממני ככל האפשר. תעזבו את הקטע של חיזוק הקשר הבינאישי בין אבא וילד, וכל החירטוטים האלה. כאשר אני עם "הילדים" הממונעים שלי אני אוהב להיות רק איתם ולהקדיש את כל תשומת ליבי אליהם. אין לי סבלנות לענות לשאלות של אף אחד (בין השאר כי אין לי תשובות אינטילגנטיות, אני בקושי יודע מה אני עושה.....), אני צריך להיות מרוכז כדי לא לדפוק לי אצבע או להוציא לעצמי עין ככה בטעות, לנסות לצלם, לתעד, לרשום כל שלב וכו'. היות וכך, התהליך גורם לי באופן מסתורי להתעצבן מהר, לקלל, לבכות, לצחוק, ובקיצור – ליהנות כמו משוגע וזהו, ככה אני אוהב את זה, סוליקו עם עצמי, קצת זמן איכות שאני מרוויח ביושר.

מלאכת הפירוק הפעם לא היתה מסובכת ביותר, בין השאר מאחר ואין יותר מדי חלקים על היצור. רכשתי אותו במצב די בסיסי של שלדה יפה, שני גלגלים, בלוק מנוע חלוד, קידון ו.......זהו בערך הכל. לי זה כמובן לא ממש מפריע כי אני רואה את התוצר העתידי בעיני רוחי. אני גם למדתי שלעיתים ככה עדיף כי בין כה וכה אני משתדל לקנות את כל החלקים חדשים באמצעות ידידי הטוב ביותר ה –EBAY. אין ספק שמדובר בהוצאה לא פשוטה, ושיפוץ ברמה שאני שואף אליה עולה לא מעט, הן בחלקים והן בעלות של בעלי מקצוע, אבל אני לא מסוגל לוותר לעצמי ולהסכים למשהו לא מושלם, בוודאי לא כאשר מדובר בחלום שלי (וכן, לכל מי שתוהה, חלומות יכולים לכאוב, במיוחד כאשר הנשמה מוצאת בתיבת הדואר הודעה על חבילה שהגיעה מאיטליה וממתינה לאיסוף בדואר).

ניצלתי בוקר זיווני של חג סוכות ונרתמתי למלאכת הפירוק. תוך כדי הפירוק, צץ במוחי רעיון הזוי. אני הרי רוצה בעתיד לערוך מבחן השוואתי בין אופנועי 50 סמ"ק של שנות ה-80. אז אם כבר מבחן השוואתי, למה שלא אנסה לבצע השוואה בין החלקים השונים של הפאנטיק והדרבי? שניהם מפורקים לרמת הבורג וזו הזדמנות מצויינת להשוות חלק מול חלק. אף אחד עוד לא עשה את זה עד היום, ובטח שאף אחד לא טרח לעשות זאת לפני 30 שנה. על הדרך אוכל גם לנסות ולהבין באיחור אופנתי של 30 שנה כמעט מדוע הפאנטיק עלה בזמנו כמעט כפול מהדרבי.

חיש קל הוצאתי את חלקי הדרבי השונים ממקום מנוחתם, והרי לכם ההשוואה בתמונות. אין ספק, הפאנטיק מאסיבי יותר מהדרבי, כל חלק גדול יותר ונראה איכותי יותר. יש הבדל משמעותי בין השלדות, המתלים, והבולמים. גם חישוקי הגלגלים שונים ובפאנטיק הם מעט רחבים יותר. זה בערך כל מה שאני יודע לומר ואלו תוצאות המבחן ההשוואתי הראשון שערכתי בחיי. אני מניח שכאשר 2 האופנועים יושלמו, אוכל לבחון אותם בצורה מקיפה יותר כולל מידות ונתוני יצרן.

אז זהו לבינתיים. חידת "של מי יותר גדול" נפתרה בתום 30 שנים.

ומה בפרק הבא?. בחירת שם ליצור. אין טעם להמשיך ולכנות אותו יצור. הוא מתחיל לגבש אופי משלו ולכן צריך שם. אתם מוזמנים להציע שמות אפשריים. לתשומת ליבכם, היצור הוא זכר ולא נקבה......אנא, הציעו שמות בהתאם

שלכם,

שלומי

PA060090.jpg

PA060091.jpg

PA060092.jpg

PA060093.jpg

PA060094.jpg

PA060095.jpg

פורסם

ועוד קצת תמונות מהפירוק. תוכלו לראות את שולחן הניתוחים, ותמונות של לפני ותוך כדי ניתוח. את התוצאה הסופית של שלדה עירומה כבר ראיתם בהודעה הקודמת.

P9220037.jpg

P9220038.jpg

P9220039.jpg

P9220059.jpg

P9220065.jpg

פורסם

בוקר טוב לכולם,

קודם כל, אני מבקש שלא כולכם תתנפלו עם הצעות לשם, אחד אחד בבקשה........וואי וואי איזה פדיחות, אפילו לא תגובה אחת על מה שכתבתי, שום הערה, פירגון, הצעות לשם.....בטח מזג האוויר משפיע.

התקדמות קלה נרשמה בשבת האחרונה. מאחר וה-"אין מנוע" של היצור נראה כמו פגישה רומנטית שלי ושל הנשמה, הציעו לי כמה מהחברים לנקוט במהלך התחלתי להצלתו. ההצעה היתה להטביע את המנוע בנפט למשך שבועיים או שלושה ואז לנסות ולפתוח אותו.

אני כמובן לא חולק על דעתם של מומחים, ולכן נרתמתי למשימה בהתלהבות שצוננה מיד. מאיפה לעזעזאל אשיג נפט? שאלה מצויינת. באור-יהודה ובכל בקעת אונו אין באף תחנת דלק נפט למכירה. אגדה אורבנית מסויימת מספרת שבדרום תל-אביב ניתן למצוא נפט. אז זהו, שלא. זו אגדה בלבד.

בקיצור, די נואשתי מבניסיון להשיג נפט, וכמעט הסתפקתי בסולר, אבל אז התעשתתי והחלטתי שליצור מגיע רק הטוב ביותר ואני אשיג נפט ויהי מה.

הברקה רגעית נטעה במוחי מחשבה שאולי בתחנת הדלק של כפר קאסם ניתן יהיה להשיג נפט. שמתי פעמי לכיוון בנחישות רבה, ואכן, בתחנה היתה משאבה בודדה שפלטה מלועה את הנוזל היקר. תאמינו לי, אני כותב "יקר" לא לשם המליצה, הנפט הארור באמת עולה ביוקר. מילאתי מיכל ענקי בנפט, ושמח וטוב לב שבתי הביתה, לקול מחאותיה הקולניות של הנשמה על הריח הנורא שפשט ברחבי הבית.

טוב, אז מנוע יש, נפט יש, מה חסר? או, חסר מיכל ראוי להטבעתו של המנוע. מיהרתי לחנות מקומית שמוכרת מוצרי פלסטיק ורכשתי מיכל שקוף לאיכסון מזון. היתרון של המיכל הזה שהוא עם מכסה אטום, דבר שיסייע למניעת אידוי ושחרור ניחוחות נפט. שוב, לא זול, אבל זה מה יש. יכולתי כמובן להשתמש בפח/דלי וכו', אבל רציתי משהו אטום ושקוף שאוכל לעקוב מקרב אחרי התהליך.

השלב הבא היה להכניס את ה-"אין מנוע" למיכל, להציף בנפט לקול מצהלות נביחותיה של הכלבה הארורה שגילתה חיבה לא מוסברת לנפט, לסגור היטב, ולאטום איטום נוסף עם ניילון נצמד, רק ליתר ביטחון ולמניעת סיכון בריאותי לשלמות גופי מצידה של הנשמה.

זהו, עברו 4 ימים. עד עכשיו הכל טוב ואין דליפה או אידוי או ריחות. עוד שבועיים נראה מה יהיה.

הנה התמונות. אם יש עצות, הצעות, הערות להמשך - אשמח לשמוע.

שיהיה יום נפלא לכולם.

שלומי

PB300211.jpg

PB300210.jpg

PB300209.jpg

PB300213.jpg

פורסם

מדליק, יש לך "פוגז" (פצצת תבערה) בבית.

אני הייתי מפסיק לעשן, לא מוציא ניצוצות במיטה, ומשיג כמה וכמה מטפי כיבוי, וכמובן ביטוח

מקיף מעודכן -:shock::wink::onfire: רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מדליק, יש לך "פוגז" (פצצת תבערה) בבית.

אני הייתי מפסיק לעשן, לא מוציא ניצוצות במיטה, ומשיג כמה וכמה מטפי כיבוי, וכמובן ביטוח

מקיף מעודכן -:shock::wink::onfire: רן

עכשיו נזכרתי בחבר שלי ששם בבית של אמא שלו מיכל ברזל עם נפט בשביל לנקות חלקי מנוע לפני איזה 15 שנה והבית עלה באש. בגדול יש חומר ספציפי שנועד לניקוי מנועים והוא לא דליק , אבל יקר 220שח לגלון אם אני לא טועה.

שלומי כל הכבוד על גובה האנרגיה שלך בשיפוץ , יש כאלו שמתחילים חזק ומתעייפים , אצלך הגרף בעליה :-P

• תוכן חדש...