Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במאזדה cx5 חדשה שרכשתי לפני כשלושה חודשים בלבד, יש תופעה ששכחתי שקיימת ברכבים מודרניים.

בכל הנעה קרה, כלומר לאחר שהרכב עמד כבוי זמן ממושך, הסל״ד של המנוע מתייצב על סל״ד גבוה יחסית, כרגע אני לא זוכר בדיוק כמה, נדמה לי סביב 2,000 עד 2,500 סל״ד. המנוע מרעיש מאד ועובד בצורה לא רהוטה, דומה למנוע של מכסחת דשא או מנוע שתי פעימות. זה מזכיר לי את הרעש ודפוס העבודה של מנועי הבוקסר של האלפות 33 שהיו של אבי, עם שני קרבורטור כפולים, בהם גם אני נהגתי לפני שנים רבות, בהם היה משנק ידני אשר היה הכרח להפעיל אותו כמעט בכל הנעה ונראה לי כי גם במאזדה מדובר בפעולת משנק אוטומטית נוכחת מאד.

הסל״ד הגבוה הנ״ל ממשיך זמן די ממושך, לא מדדתי כמה אבל נראה לי משהו כמו חצי דקה, עד שהוא יורד ומתייצב על כ- 1,000 סל״ד ואז הרעש יורד לרמה נורמלית ודפוס העבודה הופך להיות רהוט.

זה מגיע לרמות רעש ודפוס עבודה לא רהוטים כאלו, שזה ממש מביך אותי מהעוברים ושבים.

אני גם לא משלב להילוך ומתחיל לנהוג עד שהסל״ד מתייצב וזה מצריך עיכוב מעצבן בעמידה במקום. למרות שאני יכול לשלב להילוך עוד לפני כן, נראה לי נכון יותר לתת לסל״ד להתייצב.

ברכבים קודמים אוטומטיים ובעלי משנק אוטומטי שהיו לי לא נתקלתי בכלל בתופעה הזאת. הסל״ד לא עלה כלל בהנעה קרה ורעש המנוע נשמע רגיל ולא היה למעשה כל שינוי בעבודת המנוע מעבודתו בזמן נסיעה. כבר שכחתי שהתופעה קיימת ברכבים מודרניים.

אולי זה נובע בגלל שמדובר במנוע הזרקה ישירה, שמעתי פעם רעש של מנוע fsi של פולקסוואגן פאסאט בהנעה והוא נשמע כמו מנוע דיזל, אבל אני לא זוכר שהיתה פעולת משנק כה נוכחת ואולי זה נובע בגלל טכנולוגית הסקייאקטיב, או שאולי מדובר בתקלה?

האם למישהו יש פתרונות? נראה לי שבמוסך של מאזדה ינפנפו אותי בתשובה שהכל בסדר גם אם משהו לא בסדר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אין טעם לחכות עד שהסלד יתייצב, אתה יכול להתחיל נסיעה ישר אחרי הנעה, זה גם יותר מומלץ.

לגבי הרעש תשווה עם רכב אחר.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

חשבתי בעצמי להשוות עם רכב אחר, בינתיים אין לי עם מי.

בינתיים בדקתי במדויוק וראיתי כי אחרי הנעה קרה הסל"ד עולה רק ל- 1,500 סל"ד ונשאר כך כ- 20 שניות, עד שהוא יורד ל- 1,000 סל"ד.

ואולם רעש המנוע נשמע הרבה יותר חזק מסתם הרמת סל"ד ל- 1,500 סל"ד באמצעות דוושת התאוצה וגם לא רהוט כאמור.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...