Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 325/525 93-95

Mishka87
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

במסגרת חיפוש אחר רכב דיי התלהבתי מהדגמים 325 ו525 משנתון 93-95.

אני מבין שזהוא רכב לא זול לאחזקה, אבל כמה זה לא זול(לא כולל דלק)?

תקנו אותי בבקשה אם אני טועה בחישובים, או מניסיון שלכם:

טסט: 1400-1600 בשנה. רכב מיושן (מעל 20 שנה) יעלה כצת יותר מחצי מחיר כל חצי שנה.

ביטוח חובה+צד ג' בממוצע 3500 בשנה.

ירידת ערך הרכב, משהוא בסביבות 3000 בשנה.

תקלות: מדד מאוד מאוד כשה לחיזוי, אך כמה בממוצע יצא לאנשים שהחזיקו את הרכב הנ"ל?

מחישובים שלי ללא דלק ותקלות העלות תהיה בסביבות 600-700 ש"ח לחודש. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.

אכשיו לבעייה, מחיר לתקלות, אני יודע שנתון זה יכול להיות אפסי ואינסופי באותו הדגם בידיוק, אבל למזלי יש את הממוצע, שעל פיו אני יכול לדעת לאיזה כיוון לכוון.

מניסיונכם, שמועות, כל מקור אחר, כמה הרכב הזה אמין?(המנוע הבנתי שבין ההכי טובים שהיו לבמוו אי פעם), כמה עולה לתקן?

שוב, אני מבין שבשני רכבים זהים המחיר יכול להיות שונה בקיצוניות, אבל מה הממוצע?

עוד שאלה קטנה וטאורטית בלבד לשלב זה: עד כמה הדגמים האלו טובים לדריפטינג? (אולי בעתיד הרחוק תעבור הסבה לדריפט..)

תודה מראש, אתם (כנראה) תהיו אלו שיקבעו האם אני אלך על זה או אוותר.

מיכאל

פורסם

תקלות: מדד מאוד מאוד כשה לחיזוי, אך כמה בממוצע יצא לאנשים שהחזיקו את הרכב הנ"ל?

מחישובים שלי ללא דלק ותקלות העלות תהיה בסביבות 600-700 ש"ח לחודש. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.

אתה רוצה לקנות E34, הייתה לי E32 ומבחינת תקלות זה היה קרוב ל20K לשנה. אולי דגם 525 אמין יותר, אבל החלקים של במוו עולים הרבה כסף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

החזקתי E36 323I קופה במשך שנה וחצי ועשינו יחדיו קרוב ל33K.

אז ככה,קודם כל בהצלחה למצוא אחת שמורה,אפרופו היום בדיוק ראיתי 328 קופה מקורית לחלוטין חונה ליד הבית שלי.

אם אתה מכוון על השנים הראשונות של E36 בגלל ה"מחירון" שכח מזה.

E36 שש צילדרנים שמורה,טובה מטופלת ומקורית תעלה 10-15K ואם אתה בר מזל ומצאת דוגמא שמורה מאוד גם 20K מעל המחירון.

בכללי אני הייתי מתאמץ דווקא למצוא אחת לאחר מתיחת הפנים (95-99)תא נוסעים נעים יותר וסיכוי למצוא אחת שמורה גבוה יותר.

לאחר מתיחת הפנים מנועי ה323 וה328 מאוד מומלצים. כאשר ה323 הוא למעשה אותו המנוע כמו ב325 עם סעפת קטנה יותר וניהול מנוע שונה לצריכת דלק טובה יותר(שני קאמשפטים וכו). אומנם 170 סוסים ממנוע ה2.5 ליטר אבל חסיכון בדלק (לא שחלילה זה היה השיקול שלי זאת פשוט הייתה הדוגמא הכי שמורה שמצאתי)

תחזוקה-אגרה שנתית 1640 ביטוח חובה+מקיף -לנהג מעל 24 ללא עבר עלה לי 4200.

טיפולים-טיפול קטן במוסך מתמחה (קצת יקרן) 1100 ש"ח

טיפול גדול,תלוי מה צריך לעשות :) אבל אם יש הרבה עבודה בכיף אפשר לצאת עם חשבון של 3-4K.

מה שטוב זה שבE36 צריך להחליף שמנים רק כל 15K ולא כל 10K. והיא מאוד מאוד אמינה אם מטפלים בה כראי.

תא הנוסעים מאוד נוקשה ועמיד איכות הרכבה טובה בהרבה מE46 שיש לי עכשיו.

צריכת דלק גבוהה אך לא קטסטרופלית כאשר ב323 אתה משייט ב140 על 2.4 סל"ד. אז נסיעות בין עירוניות דיי חסכוניות.

לסיכום יהיה לך קשה מאוד למצוא אחת טובה,אם תמצא זכית! כי כבר לא מייצרים פנינים שכאלה.

חבילה של אמינות,כוח התנהגות במעטפת גרמנית מוצקה ואיכותית. למעשה חווית הבעלות כל כך כייפית שאפילו עם 230 סוסים וב.מ.וו חדישה יותר ומפנקת יותר יש דברים שהקודמת התעלתה עלהם.

בהצלחה.

Porsche 944 turbo

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברו להם כ7 חודשים, בזמנו וויתרתי מסיבות שונות ומשונות והלכתי על הנוחות הצרפתית.

חצי שנה שאני נוסע בנוח, אבל זה פשוט לא זה.

כיום אספתי עוד כצת ידע, טיפה כסף, המון מוטיבציה, והרבה מספרים של בעלי 325 E36 קופה.

דגמים חדשים יותר לא מעניינים אותי כי הם מסובכים יותר, והבודי שלהם הוא פשוט לא זה.

לא מחפש רכב במצב מושלם, אין לי בעייה לסדר אותו, אבל מחפש אחד בר שיקום.

על מה לשים דגש בבדיקות הרכב? כל הרכבים יד 7+ ובסביבות 200K ק"מ.

כמה ה200K האלו משמעותיים? או שאנסח זאת ככה: כמה E36 ידנית בממוצע מסוגלת לסחוב עד שהמכלולים(והמנוע בפרט) קורסים?

והאם בכלל להסתפק ב2.5 או לחפור בכל חור בארץ בחיפושים אחר 2.8? שווה את זה?

תודה מראש

מיכאל

פורסם

למי פה יש E36 שיכול להכווין אותי לגבי הדגשים אליהם לשים לב בעת בדיקת הרכב?

ועד כמה זה משמעותי שהרכב עבר כ200K ק"מ?

מיכאל

פורסם

רכב שנת 95 שעבר רק 200K? לא ריאלי, כניראה עבר בסביבות 280 לפחות והחזירו את הקילומטרז'.

שלא יספרו סיפורים של סבתא שנסעה עם הרכב רק לסופר וחזרה. אלה רכבים שעובדים קשה כי קונים אותם צעירים וטוחנים להם את הצורה בדריפטים. זה אחרי ש10 שנים הראשונות על הרכב חרשו את כל הארץ לאורכה ורוחבה.

הרכב בן 18, עוד מאט יתגייס לצבא. :D

הכל עיניין איך טיפלו ברכב ואיך התנהגו איתו, ב18 שנה להבטיח שמרבית הידיים שמרו אליו כמו שצריך - הסתברות נמוכה ביותר.

חוץ מזה, רוב X25/X28 אוטומטיות, ידנית זה לעיתים קרובות הסבה וכאן תלוי איך עשו אותה: עם קומבינות וריתוך דרייבשפט או כמו שצריך.

במילים אחרות, אני ממליץ להיעזר בסבלנות ולצבור עוד קצת כסף ולקנות רכב צעיר יותר לפחות ב5 שנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עניתי כבר לפני מספר חודשים אבל אחדד שוב.

הייתי בהחלט,מחפש E36 לאחר מתיחת הפנים (95 ומעלה) מנועים 2.5 או 2.8.

פעם ב..צצה לה אחת שמורה,אני קניתי את שלי בזמנו עם 150K מיד שנייה שנת 98,עם היסטוריית טיפולים של 9 שנת בקמור.

ואכן הרכב תגמל אותי בהתאם ובאמינות.

Porsche 944 turbo

פורסם

תודה לעונים.

מעוניין רק בE36, לכן שנתון מתקדם יותר ממש לא מדבר אלי.

רכב כזה אי אפשר לקנות אוטומט, לא אתפשר, ואחפש ידני מקורי או הסבה איכותית.

לגבי ההתעוללות, ברור שקרעו את הרכבים האלו, מצד שני כל מה שנישבר אפשרי לתקן/להחליף, לכן הכל עיניין של איך תחזקו את הרכב.

מכאן גם השאלה על מה לשים דגש בבדיקת הרכב?

מה בעצם השתנה לאחר מתיחת הפנים, בעיקר בקטע המכאני?

וכמה זה רציני לאותם המכלולים שנשארים ברכב ללא החלפה, כגון הגיר והדפרניציאל לאחר שעברו כ200-300K, הרי עדיין מדובר בבמוו, יש איכות!?

ובנוסף, דיי ברור לי שהרכב לא יהיה במצב מושלם, ואני שומר בצד סכום דיי רציני לתיקונים ראשוניים שהרכב יזדקק להם בעת הקנייה.

אהיה ממש גאה ללוות אותו לגיוסו לצה"ל :grin:

מיכאל

פורסם

ההסבה לידני היא יחסית פשוטה הגיר הוא בולט און,ועולה באיזור ה10K.

לגבי הדגמים המאוחרים,בעיקר בגלל הסיכוי למצוא אחת שמורה ותא נוסעים משופר ומודרני יותר עם חומרים נעימים יותר.

להבדיל ממה שטוען צבי,אני הייתי נשאר בשנתונים של הE36 בגדול ולטעמי האישי רכב מוצלח יותר מהE46 0.

חוץ מ330 כמובן שלכח שלה אין תחליף :).

Porsche 944 turbo

פורסם

אכן E46 זה כבר לא זה.

במוו אמיתית זה E30 וE36, אין עליהן מכל בחינה.

330 אגדה, אך לצערי הרבה מעבר לתקציב אותו ארצה לבזבז על הרכב.

לגבי הגיר, הסבה אפשרית בהחלט, אבל ממה שראיתי עד כה, על מנועים מעל 2.0 מבקשים בערך את אותו המחיר לידני ולאוטומט, לכן לדעתי זוהיא עבודה מיותרת.

האם ההבדל במומנט בין 325 ל328 יהיה מורגש מספיק שיצדיק את החיפוש הארוך?

מה ההבדל בין הדגם לפני ואחרי מתיחת הפנים בדגש על החלק המכאני? E36

מיכאל

פורסם

לגבי ההתעוללות, ברור שקרעו את הרכבים האלו, מצד שני כל מה שנישבר אפשרי לתקן/להחליף, לכן הכל עיניין של איך תחזקו את הרכב.

ברכב יש הרבה מכלולים, את זה למדתי על בשרי על במוו ישנה. כדי להחליף את כל המכלולים זה יעלה המון כסף.

רכב קרוע - זה רכב גמור, עם כזה אי אפשר להנות באופן מלא.

אכן E46 זה כבר לא זה.

במוו אמיתית זה E30 וE36, אין עליהן מכל בחינה.

וE46 לא אמיתית? רק שתדע, E46 יותר טובה מכל בחינה לאומת הE30/E36 ובמיוחד ממה שנישאר מהן - הרכבים האלה כבר עברו את כל הילדים, הערסים והכפרים. כל השיבורים האפשריים כבר היו להם: ג'נטים בורבט, ספויילרים, לדים, ניקלים, פילטר פתוח וקסנון. לא אתפלא אם במערכת קירור תמצא צינורות גינה וברז מים של גינה - כבר ראיתי דברים כאלה. לא מדבר על כל מיני כפתורים מאולתרים בדשבורד וסויצ'ים מוזרים תקועים באמצע שום מקום שמפעילים קירור של מאוור על כבל חשמל ביתי. נוזל קירור? רק מי ברז.

היו לי כמה וכמה רכבים ישנים ומרכבים האלה לרוב לא נשאר כבר כלום. עדיף להתקדם בשנתון ולהנות מרכב טוב מכל הבחינות.

• תוכן חדש...