Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

סוף סוף מצאתי רכב לאחר כמעט חודשיים של חיפוש. מצאתי יונדאי I10 2009 יוצאת ליסינג ממוצע של 22K ק"מ לשנה. סביר.

לקחתי אותה לבדיקה היום והתוצאות היו מעולות לשם שינוי:lol: . שילדה נקייה (גם לא משמעות נמוכה) מנוע וגיר במצב מצויין.

רק מה? יש לא מעט פגיעות פח פה ושם ויש כמה השלמות פלסטיקה שהמוכר לא יכול לתקן.

שאלתי היא...היכן אפשר למצוא חלקים כמו פלסטיק של פתח המזגן , כפתור (הברגה) לקיפול המושב האחורי וכאלה...

ועדיף בזול...

תודה מראש

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

בסך הכל לא מדובר ברכב נדיר, אתה יכול לנסות בפירוקיות, אצל "יונדאי שופ" שמפרסם פה בפורום או לנסות להזמין מאי ביי.

פורסם

מה זה אומר "המוכר לא יכול לתקן"? אתה קונה מחברת ליסינג או מחאפר?

החלקים האלו עלולים להיות יותר יקרים ממה שאולי נדמה ואני לא רואה סיבה שתצטרך להתפשר על זה בשביל יונדאי i10 שיש בשפע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום

...יש לא מעט פגיעות פח פה ושם...

תודה מראש

במקרה הזה חייב להופיע בדו"ח פגיעות פח - משמעות נמוכה.

לא הופיע? מריח חשוד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סליחה...כן מופיע פגיעות פח ברמה נמוכה. הכוונה שלמטה השילדה נקייה לגמרי (לאור שתי הבדיקות הקודמות שעשיתי שהיו עם קצה שילדה פגועה.)

עכשיו אני מנסה לבדוק אם הרכב גנוב (אתר המשטרה לא פועל) אם הוא משועבד וממושכן (משרד המשפטים אין תקשורת ביומיים

האחרונים ושנרשמתי לתהליך הוצאת דוחות רשם נתקע לי באמצע)

מה עושים? ביום ראשון צריך לסגור העסקה

רוצה לוודא שהפינה הזו סגורה

פורסם

אתה רוכש מבנאדם פרטי או מסוכנות מסודרת?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

רוכש מסוכנות שלקחה הרכב מחברת ליסינג גדולה. לכן אין להם חלקים להחליף לי. (חוץ מצמיגים ומצבר שהם מחליפים)

פורסם

אני מצטט

"תקנת שוק היא הסדר משפטי המטפל בתוצאה של מכירת נכס על ידי מי שאינו בעליו. תקנת השוק מאפשרת לקונה, אם מילא אחר תנאים מסוימים, לזכות בבעלות בנכס למרות ההעברה הקניינית הפגומה. התקנה נועדה לאפשר חיי מסחר תקינים"

תקנת השוק במיטלטלין

סעיף 34 לחוק המכר, התשכ"ח - 1968 אשר כותרתו היא "תקנת השוק" מסדיר את תקנת השוק במיטלטלין וקובע:

15px-Cquote2.svg.pngנמכר נכס נד על ידי מי שעוסק במכירת נכסים מסוגו של הממכר והמכירה הייתה במהלך הרגיל של עסקיו, עוברת הבעלות לקונה נקיה מכל שעבוד, עיקול וזכות אחרת בממכר אף אם המוכר לא היה בעל הממכר או לא היה זכאי להעבירו כאמור, ובלבד שהקונה קנה וקיבל אותו לחזקתו בתום-לב

15px-Cquote1.svg.png

מהאמור בסעיף עולה, כי קיימים ארבעה תנאים מצטברים לקבלת ההגנה במיטלטלין:

המוכר עוסק במכירת נכסים מסוג הממכר, והעסקה נעשתה במהלך עסקיו הרגיל;

הקונה שילם את התמורה שנקבעה לשם ביצוע העסקה וקיבל את הנכס לחזקתו;

התמורה הייתה תמורה ממשית ולא סמלית כלומר שווה או לפחות קרובה לערך האמיתי של הנכס;

הקונה פעל בתום לב.

תקנת השוק במיטלטלין קובעת כי כאשר התנאים האלו מתקיימים, עוברת הבעלות במיטלטלין לקונה נקיה מכל שעבוד, עיקול וזכות אחרת, אף אם המוכר לא היה הבעלים החוקיים של המיטלטלין או לא היה רשאי למוכרם לקונה.

ראה את שהדגשתי באדום.

אם הנ"ל מתקיימים, אתה לא צריך רשם משכונות ולא משטרה.

במקרה של רכישה מסוכנות מסודרת אתה מוגן.

פורסם
רוכש מסוכנות שלקחה הרכב מחברת ליסינג גדולה. לכן אין להם חלקים להחליף לי. (חוץ מצמיגים ומצבר שהם מחליפים)

סתם שתדע שהחברות הגדולות מוכרות לבד את הקצפת.

את הבררה הם מעבירים לסוחרים.

פורסם

או קי תודה...בכל מקרה בזיכרון דברים שנעשה שבוע הבא אני אכניס סעיף על ביטול עסקה אם הרכב מעוקל/משועבד/גנוב ליתר ביטחון. מדובר בסוכנות מסודרת...אני די בטוח שהכל בסדר אבל ליתר ביטחון....

פורסם

אני יודע את זה טוב מאד. אז בוא אני אגיד לך שהאוטו שאני רוכש הוא סבבה. יש יותר טובים ממנו אבל אני חי בשלום עם מצבו.

דבר נוסף, חיפשתי יותר מידי זמן רכב, השקעתי המון זמן וכסף במאמץ למצוא וכבר אני בשלב בו אני התפשרתי (עד גבול מסויים)

לגבי חברות ליסינג גדולות, היה לי ניסיון רע עם שלמה ששילמתי מקדמה לשנע רכב שטרם ראיתי ושהגעתי לסניף הרכב לא היה כמובטח....לכן , העסקה הבאה היתה לא קונה רכב בלי שאני רואה אותו לפני ....ובסוכנות הזו הרכב היה וגם קל"ב.

פורסם
סתם שתדע שהחברות הגדולות מוכרות לבד את הקצפת.

את הבררה הם מעבירים לסוחרים.

זה נכון ב-80%, לא ב-100%.

הסוחרים קונים בכמויות, הרוב אכן עם תאונה כזו או אחרת, ק"מ גבוה או סתם רכב מכוער מלא לחיצות קטנות בפח, אבל יש תמיד כמה מכוניות מוצלחות יותר שכן שוות בדיקה וגם ייצאו נקיות לגמרי בבדיקה.

נכון שזה לא הכי אופטימלי לקנות דרך סוכנות משנה כזו, אבל אם הרכב עבר בדיקה בצורה מכובדת, אין סיבה לפסול.

פורסם
או קי תודה...בכל מקרה בזיכרון דברים שנעשה שבוע הבא אני אכניס סעיף על ביטול עסקה אם הרכב מעוקל/משועבד/גנוב ליתר ביטחון. מדובר בסוכנות מסודרת...אני די בטוח שהכל בסדר אבל ליתר ביטחון....

לטעמי, מיותר.

בשום מקרה הסכם לא גובר על החוק ולשון החוק די ברורה במקרה הזה.

תתחדש :-)

• תוכן חדש...