Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מחפש כבר תקופה ארוכה לקנות רכב כששקלתי מספר דגמים, הדגם שהכי מעניין אותי הוא סקודה אוקטביה הן מצד נפח תא המטען והן מצד היציבות והנוחות.

התקציב שלי הוא איפשהו ב-15.000 כולל הכל, וחבר הציע לי רכב במחיר הזה (אוקטביה 1.6 שנת 2000, 219,000K). שלחתי את הרכב ל-מ.מ.מ, והתוצאה יצאה חלוקה.

שילדה, צמיגים, מצבר וקפיצים - יצאו בסדר. מנוע - כתבו שיש בלאי פנימי ובוצה כשבעל-פה אמר לי הבוחן שהבעייה היא רק בוצה, בנוסף כתבו נזילות שמן חזקות ונזילת מים, רעש מערכת שסתומים, רעידות מנוע בסרק, וכתבו שיש "רעב במשאבת הגה + נזילה".

בנוסף כתבו לי לברר החלפת טיימינג ולבדוק תצרוכת שמן בנסיעה.

הבוחן ציין שמערכת הפליטה רועשת אך בע"פ ציין שזה כלום ואין חור או משהו.

מנורות ה-ABS וכרית האוויר דלקו, אז נכנסתי למוסך שעשו קריאת מחשב, והתוצאה הייתה שכרית האוויר שליד הנהג מנותקת, ושיש בעייה ב"משאבה ההידראולית של ABS". (בבדיקה שלי - בלימה חזקה במהירות - הגעתי למצב של חריקה - החלקה)

בנושא 'העברת הכוח' כתב הבוחן כך: "נקישה בשילוב ובהחלפת הילוכים, בלאי וחופש מערכת הנעה ונקישות, בלאי דיסקיות הילוכים".

כל זה מילים גבוהות. עכשיו טכלס:

מה זה אומר על המצב של הגיר? גם כשאני נסעתי על האוטו (וקצת התעללתי בדוושה) הרגשתי נקישות ומעברים לא חלקים. זה אומר שהלך הגיר? אם לא איך מטפלים? מה אורך חיים של גיר במצב כזה? אם כן הלך - כמה עולה להחליף לחדש / משומש?

"משאבה הידראולית ABS" - מה זה? כמה עולה לטפל?

נזילות שמן ומים - אפשר לחיות עם זה? מה צריך לתקן? איך וכמה עולה לתקן?

פורסם

לדעתי - תמשיך לרכב הבא.

יותר מדיי בעיות (גיר לא מעביר הילוכים חלק - השיפוץ אם צריך - יקר, נזילות שמן חזקות, נזילות מים, ABS, כריות אויר - יכול להיות רק חווט או משהו יותר יקר לתיקון, משאבת הגה כח שזקוקה לשיפוץ), ק"מ גבוה ובלאי גבוה (אפילו הזנחה - נזילות).

גם בתקציב שלך שאינו גבוה - אל תתפשר לדעתי על רכב כזה, שיישור הקו שלו יהייה יקר מאוד ויצריך הוצאות נוספות ורבות.

alfa 156 2.5.

פורסם

ערב טוב!

בענין הטכני אני לא מתמצא כמו אלו שלפני, אולם רכשתי לפני כחודש אוקטביה 2.0 ליטר 2001, במחיר מעט נמוך מתקציבך, עם 170000 ק"מ.

בזמנו שחיפשתי היו בלוחות אקזמפלרים שמורים כמו 130000 ק"מ, יד 1. בסכום של 15000 שקל, כך ששוה להמשיך ולחפש.

אם אתה מאיזור המרכז, ברכב הבא אולי כדאי להיכנס למוסך רון לבדוק אם יש על מה לדבר, חבל שתזרוק שוב בדיקה במכון על ריק.

פורסם

כול מכון שאתה בודק אצלו את הרכב נותן לך ביטוח\אחריות לחצי שנה בערך .. תלוי איזה מכון בדיקה זה ..

אם בבדיקה בסוף אמרו לך שיש נקישה בגיר שהוא מעביר הילוך, מה זה אומר?

שאוטומטי הם מורידים מעצמם את האחריות על הגיר!

מכרתי רכב לפני כשבוע, וזה שקנה לקח את הרכב לקומפיטסט אמרו לו את אותו דבר כמו אצלך..

"יש נקישה בגיר שהוא מעביר הילוך"

היה לי רכב חדש, הכול היה בולשיט!

לקחתי את הבחור שקנה מימני למוסך (שם טופל האוטו) הם בדקו מול העניים וצחקו על הבדיקה של קומפיטסט..

ככה שאני לא יודע כמה הבדיקות האלו אמינות לצערי.

פורסם
אם בבדיקה בסוף אמרו לך שיש נקישה בגיר שהוא מעביר הילוך, מה זה אומר?

שאוטומטי הם מורידים מעצמם את האחריות על הגיר!

בדקתי בעצמי והרגשתי גם כן את המעברים שלא תמיד חלקים.
פורסם

מאוד פשוט אתה תרכוש את הרכב ב 15 ותוציא לפחות עוד 15 על יישור קו.

החלפים לא זולים, תבדוק כמה עולה להחליף משאבת הגה (כי לא שווה לשפץ) כמה עולה לבטל נזילות שמן (עלול לא לעבור טסט)

נזילות מים - יכול להסתכם בהחלפת צינור (שעלותו אגב לא זולה כלל למקורי) דרך החלפת רדיאטור וסביבתו, ועד סדק בבלוק המנוע.

בוצה במנוע - מעיד על רכב שעבר הזנחה קשה ללא החלפות שמן סדירות.

כמו שכתבתי בהתחלה וכתבו קודמיי, ברח מהרכב

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...